Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım benimki olmuş kı. gitmi demişti.Canım kı..ortasıda kocaman bir delik var zaten tamamen kapalı degil ki.Daha sonra acı olmuyor sadece ilk sefer yanma oldu ikincide o da olmadı.

Anladm cnm bebek dusundugmden degilde nelerin degistigini hep merak etmisimdir :) Acikcasi bebek yokmu diye soranlari pek umursamiyorum.. yasim genc oyle bi sorumluluk icin hazr degilz diyorum susuyorlar zatn.

Destek veren arkadaşlara çok teşekkürler Allah razı olsun yendikleri halde yine de yardımcı oluyorlar vakit ayırıp, ne kadar güzel inşallah ben de yenerim de yenemeyenlre yardımcı olurum bunu çok istiyorum ama daha hiçbirşeye başlayamadım işlerimiz de çok yoğun Vakit ayıramıyoruz...

hay eline sağlık!!! ben bu teorimi burda söylemiştim ama bilimsel desteğim yoktu. sadece psikolojiden biraz anlayan bir insan olarak kızlara rahat olun, takmayın, muhtemelen taktığınız için hamile kalamıyorsunuz demiştim. vücutta böyle bir mekanizma var demiştim, sen onaylamış oldun. umarım bu sefer kafalarına girer artık. durmadan test yapmalarına acayip kızıyorum çünkü :)))) duydun mu nilaaaaaaaaay, nilay!!! bırak artık şu testleri filan, kendine gel yahu! belki balayında hamile kalırsın, hadi hayırlısı, gözünaydın. bizim yerimize de gez

ohh ne guzel senın adına cok sevındım canım ıyıce tadını cıkarın balayının :)
yenmıs olarak gıtmenın farkı bır baska bızde yazın sonuna dogru tatıl dusunuyoruz sımdıden 4 gozle beklıyorum :)

ne tevafuk bizde haftasonu veya pte salı bizde balayına gidiyoruz 10 yılın sonunda olunca tabiki kızımda bizimle beraber.Bu hafta mutlulugumuza bir türlü anlam veremedi.Sürekli anne hamilemisin diye soruyor

hep huzun degıl sevınclerınde burda paylasılması ne guzel cok sevındım ya hayata yenıden farklı bakmak kı sen hepımızden farklı bırde tatlı kızın var:)
ıstedıgınden ala bır balayı olur ınsallah nılay vesenın :)

kızlar bu dediğinizi aylar once nılaya demıstım ben ablalarımda uyarmıstı benı kafaya takılmıcak sureklı dusununce
olumsuz sınyal verıyoruz beden dırek kendını korumaya gecıyormus aynı kg vermede gıbı
ben mesela 1 2 kg daha verıcem dıye ınat ettım ne yaptıysam olmadı sımdı kendımı bıraktım herkes uyardı rahat ol dıye
kendı kendıne o kglar gıdıcek emınım..
gelelım nılay tarafına bızım ıcın demesı kolay bıryandan bende korunmayı bırakınca panıklermıyım dıyorum
ama oyle olursam dövün benı :) beynı relax olumlu dusuncelerle dolduralımkı karnımızda dolsun dımı nılayımm

ne tevafuk bizde haftasonu veya pte salı bizde balayına gidiyoruz 10 yılın sonunda olunca tabiki kızımda bizimle beraber.Bu hafta mutlulugumuza bir türlü anlam veremedi.Sürekli anne hamilemisin diye soruyor

çok tatlı yaaa!!! kızının böyle sorması o kadar hoşuma gitti ki!! ne kadar güzel sendeki mutluluğun farkında olması. çok sevindim senin adına, balayına gidecek olmanıza da uçtuuum!!! güle güle gidip gelin nilayım gibi. bol bol eğlenin, tadını, keyfini çıkarın

selam arkadaşlar,bende 7 yıllık evliyim ve aynı sorunları yaşıyorum.(((((( bu siteyi 15 gün önce buldum,ve hergün okudum, başaran arkadaşları görünce banada cesaret geldi. ben bu işi rafa kaldırmıştım.bende aynada bakamama, dokunmaktan korkma yok.cinsel ilişkiyi yaşayamıyorum.bir hafta önce parmak egzersizine başladım.ilk olarak orta parmağı denedim ve ilk boğum girdi.bende kasılma olduğunu farkettim ve bıraktım.başaran arkadaşları tebrik ediyorum ve yardımcı olmalarını bekliyorum.hepimize koay gelsin.umarım hepimiz yeneriz bu sorunu....

MRB KIZLAR... bu vajinismus konusunda çok konu açılıyo konuyu açık bir şekilde özetleyebilirmisiniz acaba vajinismus nedir ? merak ettim çok sıkıntı çeken var bu konuda belli ki.

Canim ben yarisini yine aliyoken doktora gittim kizlik duruyo dedi sadece tirtiklanmis biraz dedi.yani geridede olabiliyo yada biz tam anliyamiyoruz yarisimi dahami az aliyoruz diye..

canlarım, kızlık zarı zamanla genişleyebildiği için yarım alabilseniz bile yırtılmayabiliyor. çünkü o esneyen bir şey. orada kapak gibi durup da geçişi engelleyen bir şey değil. halka gibi girişi çevreleyen bir şey o. siz burada ona takıldım, ay onu geçemedim dedikçe benim içim cızz ediyor, nolur netten araştırın. o engel teşkil eden bir şey değil, kafanıza onu takmayın. ne adete engel olur, ne bebek olmasına engel olur, ne de litrelerce kanama yapar. vajinanın 1-3 cm içine doğru, halka şeklinde soğan zarı gibi incecik ve esneyebilen bir yapı o. eğer öyle olmasaydı, mesala birinin yazdığı gibi 10cm geride olsaydı, hangi doktor buna ışıkla bakıp da bekaret raporu verebilirdi?? hiç düşündünüz mü?? 10cm ileriye bakması için oraya vajinal ultrason yapması lazım, onu da zaten bakire olanlara yapmıyorlar.

tırtıklanmış demesi geride olduğundan değil, herkeste aşağı yukarı aynı yerde bu. esneye esneye olmuştur, o yüzden de tam yırtılmamıştır. ilk ilişkideki kanama genellikle erkeklerin haşin davranmasından, alışkın olmamaktan kaynaklanıyor. ve ona kanama bile demek yanlış, sinek ısırığı bir şey işte :)) kızlık zarının kalın olup ilişkiye engel olması çooook ender bir durum. o yüzden lütfen lütfen lütfen bunu kafanıza takmayın arkadaşlar. soğan zarı inceliğinde, ortası delik halka biçiminde dedi doktor tvde, o incelikteki bir şey ne kadar engel oluşturur bir düşünün bakalım??

nasilsin canim naptin bida deneme yaptinizmi esinlee insallah 23 nisana kadar deneyip kurtul canimmm ozellikle h.sonunu iyi degerlendiriinnnnnn

sağol trinity. iyiyim idare ediyorum işte. regl bekliyorum bugün yarın. çok gerginim, her yanım şişti. miskinlikten geberiyor, gözümü uykudan açamıyorum :)) olsa da rahatlasam derdindeyim yani. o yüzden ne egzersiz yaptım ne de deneme yaptım. eşim hafta içi çok yoğun çalışıyor zaten, deneme yapmamız mümkün değil. ben 23 nisana yetişemem sanırım, bu kaçırdığım 4. yarışma olacak galiba :))) ama umrumda değil valla, hep nilayın suçu, benim reglime 10 gün kala yarışma başlatıyor :)) ben ayın yarısında zaten regl öncesi sendromdayım, nasıl yeneyim canım :))) eşim doktora gitcek ya, tek aklımdaki şey o bu aralar. inşallah ciddi bişey çıkmaz da rahatlarız. kısmet ne zamanaysa o zaman yenicez. yarışma bana iyi gelmiyor, rekabet ortamlarından hep kaçmış ve gerilmişimdir. regl olmazsam hafta sonu deneriz belki, hayırlısı bakalım. artık plan program yapmıyoruz, eşim de bundan geriliyor çünkü :))) hafta sonu yapabilirsem yine duş alır egzersiz yaparım ben hazır durmak için.

kıslarr 3 gündür sürekli egzersiz yaptığımdan mıdır nedir bilmiyorum..vajimi sürekli beynimde hissediyorum..ayrıca hep aklımda vaji var..hattta kendimi kaslarımı çok sıktığımı hissediyorumm...makat bölgesini ister istemez...sürekli sıkıyorummmm...

alırım elime kızılcık sopamı, bi nilaya bi sana, bi nilaya bi sana!!!! senin dediğini bilmiyordum ama ben nilaya çok dedim. foruma da dedim. ama hastalık halinde yenenlerin hepsi aynı şekilde davranıyor, regli 2 gün geçse hamileyim tribi. açın biyoloji okuyun diye bağırasım geliyor, 2-3 gün, ilişkiye alışık olmayan kadınlarda zaten sapması normal. hatta belki daha bile fazla sapabilir. vücut alışık olmadığı bir şeyle tanışıyor, ona alışacak filan. ben yıllarca adet düzensizliği yaşadım, üniversitede doktora gitmiştim. 18 yaşında falanım heralde, doktor sordu sordu. ne sorsa yok diyorum, acayip bi durum yok çünkü fiziksel olarak. muayene etti karından ultrasonla. kızım senin ne derdin var dedi. şaşırdım, niye ki dedim. daha bu yaşta her şeyi kafana takarsan hormonların çalışmaz. adet de göremezsin. hormonlarını rahat bırakmıyorsun ki çalışsın demişti. ilaç da vermişti, onunla düzelmiştim. ama ilaç bitti gene aynı oldum. çünkü her şeyi kafasına takan biriyim!! benim adetlerim depresyonlar sayesinde kullandığım antidepresanlarla düzeldi. inanın hormonu bile çalışmaz hale getiriyorsunuz düşünce gücüyle!!! lütfen bu hikaye kulağınıza küpe olsun

ya yazdıklarına şaşırdım, sen uzun süredir egzersiz yapmıyor muydun? hatta egzersizi bitirdin diye hatırlıyorum ben. yanlış mı kaldı aklımda, 10-11cm desin diye düşünüyordum. sanki yeni egzersize başlamış gibi yazmışsın. hissettiklerin normal başlangıç aşamasında. beyninde hissetmende sakınca yok bence, işte alıştır beynini, rahatladım artık alabiliyorum gibisinden...

evet canımmm uzun süredir yapıyorumm..ama iş yoğunluğundan ara ara yapıyorum..3 gün üst üste yapınca dün den beri böyle şeyler hissediyorum...kendimi çok kasıyorum...çünkü hafta sonu eşlede deneme yapıcamm o nedenlede olabilirmi?bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…