Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım yasadıklarına üzüldüm malesef bazı doktorlar bızlerı anlamıyor sıkıntımıza derman olmaya calısıcaklarına
daha beter derıne ıtıyor bızlerı..
devlet hastanelerınde toplu olarak galıba seans yapıyorlardı nasıl bız burda konusup rahatlıyorsak ordada kadınlar bır araya gelıyordu
ve parmak egsersızlerı verılıyordu .. ben de hastaneye gıdıp tedavıye baslıcaktım ama o hastanede akrabalar calısıyordu
anında haberlerı olurdu ..
demek sende anadolu yakasındasın nılayla tam aramızdasın :)

Merhabalar bende 3 aylık evliyim.Henüz cinsel birlikteliğimiz olmadı eşimle.
Korkuyorum korkmaktan ziyade kendimide kasıyorum.
Eşim azıcık girmeye çalışsa bile biraz acı hissediyorum.
Acaba benim problemimde sizinkiyle aynımı yada korkudanmı kaynaklı?..
Eşim sabırlı o yönde problem yok.Ama nereye kadar böyle :2:
Allah hepinize acil şifalar versin.İnşallah hepiniz bir an önce bu hastalığı yenersiniz...

canım bahsettiğin hangi hastane. böyle toplu seans yapılan merak ettim

evet canım, hiç beklemeden egzersizlerre başla, ben iki yıllık evliyim, böyle giderse daha çok uzun sürer. Vajinismus zaten bir erteleme hastalığı. İnşallah bir an evvel kurtuluruz

Evet ben de Anadolu yakasındanım :) :). Komşuyuz birbirimize...Ben ortada olduğuma göre Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy olabilir mi seninki :) Bazı doktorlar böyle malesef. Ben seninle uğraşamam git hangi hastanede doğurursan doğur dedi. Ya böyle bir doktor olabilir mi....

evet canım aynı, bizdede aynı şeyler oluyor, ilk sayfalara biraz göz gezdir, egzersiz yapıp birbirimize destek olarak yenmeye çalışıyoruz

aramıza hoşgeldin bende de aynı şeyler oluyodu.. hiç doktora gittin mi canım eğer gitme imkanın varsa önce bir doktora görünmeni tavsiye ederim.. imkan yoksa ilk sayfaları oku neler yapıldığını öğren. ilk aşama vajiyi aynayla incele netten resimlere bak ve oranın yapısını iyice kavra sonraki aşama ise serçe parmağını bolca kayganlaştıcı jelle vajiye girdirmeye çalış önce 1 boğum sonra 2 boğum. egzersizlerini ve takıldığın yerleri buraya yazarsan sana yardımcı olur burdaki kızlar. kolay gelsin..

kızlar ben iki pramaktayım, şimdi sırada ne var? üç parmak mı? penis mi?

canım benim doktorum da 2 parmak 2 boğumu çok rahat aldıktan sonra 2 parmak 1 boğumda makas yapmamı söyledi ve ben makasın orayı çok genişlettiğini gördüm mesela 12 cm i alamıyordum ve 3 parmak 2 boğumu alamıyordum makas yapınca her ikisini de aldım... sen bilirsin 3 parmağı da dene 2 parmak 1 boğumda makası da dene sen kendini nasıl rahat hissediyorsan o şekilde yap..

Psikolog, 2 parmaktan sonra bana 3 parmak verdi. 3 parmağa prezervatif geçirip öyle yapmamı söyledi...

canım senin psikoloğun görüşmelerde seni rahatlatmak adına konuşmalar yapıyormu yoksa sadece bu hafta naptınız napacaksınız tarzında mı görüşmeler oluyor. bir de merak ettiğim sen her egzersizinde önce 1 parmak sonra 2 parmak sonra da 3 parmak mı yapıyosun yoksa direk 3 parmaktan mı başlıyosun

raporcuk:
3. gün sonunda 6.5 cm oyuncak. git-geller problemsiz. 8 cm de kolay, git geller gene problemsiz.

10 cm nami diger canavar hala sorunlu. ilk seferde yavas yavas bol nefesle aliyorum. sonrakiler daha hizli ama kesinlikle rahat degilim. giris ucu 8.5 cm, 11'e kadar kalinlasiyor. 40 dakika kadar bekletebildim, minik istemsiz git-geller oldu, cünkü cikmaya cabaladikca kafasina kafasina vurdum. bu 10cm beni cok zorluyor, ilk 10 dakika zonkluyor sonra gene zonkluyor.

Psikolog, 2 parmaktan sonra bana 3 parmak verdi. 3 parmağa prezervatif geçirip öyle yapmamı söyledi...

ben penise geçicez zannediyordum, hayırlısı, benim gittiğim yer iki haftada bir çağırıyor, geçen defa gidemedim araya bir ay girdi yani.

hoşgeldin, ben de erteleye erteleye bir baktım neredeyse 2 yıl olacak ve kendim aşmam imkansızdı dokunamıyordum bile ve bu konuda uzman doktra gittim maddi ve manevi sömürüldüm aşamadan geldim, önce bir jinekoloğa git ve ilişkiye giremediğini söyle oyüzden sadece elle oranı hafif açarak muayene edip fiziksel bir sorunolup olmadığına bakacak eğer fiziksel bir sorun yoksa ayna al birde bebe yağı sür orana ayna karşısında incelemeyle başla, direk egzersize geçmek ürkütücü gelebilir bilemiyorum nekadar cesursun ama ben ilk ayna alıp bakmıştım ve 1 yıl sadece aynada baktım hiç cesaretim yoktu oraya baktıkça başım dönüyordu, tabi dr.da da aşamayınca dedim bununla yaşamıcam heralde ve işbaşa düştü ölmücem ya=) oraya dokunabilmek, içini görebilmek algılamak ilk ödevin olsun=) buarada oraya bakarken nefesle beraber yap yani burundan nefes al ve ağızdan verirken oranın dışarı doğru açıldığını hisset ve aynada gör sakın direk parmak marmak uygulamaya çalışma kendini ürkütme. oraya dokunup nefesle açıldığını görünce egzersize geçersin, inşallah aşıcaz hepimiz

Son düzenleme:
herkese merhaba bende çok değil yaklaşık 4 ay öncesine kadar vajinusmusluydum ( ki çok şükür yendim...
saygın beye gittim ve burdaki arkadaşımlardan da destek alarak yendimm eskilerden beni bilenler vardır...
bu illeti yaşayan biri olarak aynı sorunda olan tüm hemcinslerime allahdan şifa diliyorum bu çok farklı bir dert kimse anlayamaz...
şu bir gerçek ki çok basit bir durumu gözümüzde büyüte büyüte bu raddeeye geliyor...korkmadan cesaretlenerek bitireceğinize inanıyorum allah yardımcınız olsun ....
şimdi herkes gibi basit bir cinsel ilişkim var ilk zamanlar yenmeme rağmen yine birşey anlamıyordum görev gibi geliyordu ama artık bende hisselerimle yaşıyorum herşeyi sizlere söylemek istedim çünkü bakın bende böyleydim böyle oldum... umudunuz asla kaybetmeyin tedavisi %100 olan bir hastalık bu üzzülmeyin bir adım atın peşini bırakmayın bakın sonu gelecek....

canım çok üzüldüm yaşadıklarına
bende geçen hafta böyle bi dr la karşılaştım. o kadar üzüldüm ki hala atamadım üzerimden.
odadan ağlayarak çıktım ertesi güne kadar.
ben vajinusmus sonrası muayene için gitmiştim çok tersti benden önceki hastalarda bana da çok sertti.
kimse duymasın diye yaklaşıp söleyim vaji olduğumu dedim yaklaşma oraya otur orda anlat dedi.
sonra bi anda koyuyorum demeden aletini koydu ben daha yeneli ne kadar oldu ki rahat dur örtümü kirletiyosun dedi ((
üstelik ne yaptıysa eve geldiğmde kanama oldu (
o kadar acıyı çekmeme rağmen ilçlarımıda alamadım reçeteye teşhis yazmadığı için

dr lara tabi ki saygım ama böle insanlara diyecek söz bulamıyorum.

sağol kuzum. şükürler olsun, bugünleri gördük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…