Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

aybicem naber kız görüşemedik.bense idare ediyorum işte...
iiidir canım. ne olsun uğraşıyoz işte bildiğin gibi

canım benim Rabbim sana kolaylıklar versin inşşşşşş yazılarını okudum bol bol egzersiz yapıyorsun bi haftaya kalmadan inşşş yenersin.

sağoll canım ya inşallahhh.bugün eşim evde.uyuyo şimdi 10.5 ta iraz daha rahatlarsam deneriz belki

10.5 cm 10 cm derinlikte şuan.giriş kısmında yanma oldu.30a kadar nefes alıp vererek kendimi rahatlattım." orası dar değil,ben kasıyorum" diye düşündükçe daha iyi oluyor.şuan yanma daha hafif.iice alışana kadar içimde tutucam bakalım.gelgit için birazcık daha zamana ihtiyacım var sanırım

canım benim yeni evliymişsin.çok okumamaya çalış vajinismusla ilgili yazıları.çünkü okudukca beynine daha çok yerleşiyor.parmak egezersizi yapabiliyorsan yap.genelde yeni evlilerde parmak egezersizi yapınca hemen başarabiliyorlar.şayet olmssa aparatla egzersizlere başlarsın burda herkes sana yardımcı olur.aslında vajinismus beyinde biten bişey.Allah kolaylıklar versin canım[/QUOTE]

Teşekkür ederim aybice yalnız parmak egzersizleri ile ilgili detaylı bilgi alabilir miyim? başta ne kadar içeriye gircek hangi parmakla başliycam kaç dakika yapmam gerekiyor ve günde kaç kez... gibi bi sürü soru var kafamda. Kegel egzersizlerini yapıyorum şu an için bu arada..

çıkartıp tekrar girdirdim.4-5 defa çok daha iyi şuan.girişin üstünde bi kısım var her neyse yanma yapan yer orası,bunu daha belirgin anladım.sıvı vazelinle deneyeyim dedim onda rahat edemedim,uçuyor sanki.bepanthene le devam edicem.

canım benim yeni evliymişsin.çok okumamaya çalış vajinismusla ilgili yazıları.çünkü okudukca beynine daha çok yerleşiyor.parmak egezersizi yapabiliyorsan yap.genelde yeni evlilerde parmak egezersizi yapınca hemen başarabiliyorlar.şayet olmssa aparatla egzersizlere başlarsın burda herkes sana yardımcı olur.aslında vajinismus beyinde biten bişey.Allah kolaylıklar versin canım[/QUOTE]

Teşekkürler aybice tavsiyelerin için ben şu an kegel egzesizi yapıyorum kaslarımı doğru kullamlayı öğrenmek için. Parmak egzersizleri ile iligili detaylı bilgiye ihtiyacım var.

Canim merhaba bende bir senelik evliyim egzersiz yapiyorum 8.5cmdeyim su an. yazdiklarin,bu kadar azimli olman banada guc verdi bir an once ev islerini bitirip hemen baslayacagim :))
Bu arada girisin ust kisminda bir yer var yanmaya sebep olan yer orasi yazmissin ya sana bu konuda kesinlikle katiliyorum.
cmler arttikca o ust kisma bir baski oluyor ve sanirim o yuzden oyle bir yanma hissi olusuyor.
Ben inaniyorum ki es denemesini cok daha rahat ve sorunsuz olacak.
netice orasiicin yaratilmis bir seyle deneyecegiz :))
Ben cok sık yazamiyorum ama takip ediyorum.
Yenme asamasina yaklasan cok arkadas var sanirim onumuzdeki gunlerde yeni gelin patlamasi yasanacak :))
Allah hepimize kolayliklar versin...

Teşekkürler aybice tavsiyelerin için ben şu an kegel egzesizi yapıyorum kaslarımı doğru kullamlayı öğrenmek için. Parmak egzersizleri ile iligili detaylı bilgiye ihtiyacım var.[/QUOTE]

Merhabalar arkadasim oncelikle en kisa surede bu sorunu asman dilegiyle.
istersen ilk olarak kulak cubuguyla basla cok rahat girecektir ve girdigini gorunce sanada cesaret gelecektir.
dsha sonra serce parmaginla dene ilk bogum ikinci bogum ve tamami seklinde ilerle.
bolca jel kullanmalisin.
Ameliyat eldiveni kullanabilirsin egzersiz asamasinda.
daha sonra isaret parmagiyla devam ediyor burdaki arkadaslar ben aparat kullandigim icin simdilik sana soyleyebileceklerim bu kadar...
parmakla calisan arkadaslar daha detayli bilgi verecektir.
kolayliklar dilerim arkadasim.

canım benim ne kadar sürede yenerim denemeye geçerim kesin bişey demeyim ama başka bi arkadaşıma umut ve destek olduğuma çok sevindim.bu durumu sadece yaşayan bildiği ve kimseye anlatamadığı için burası şahane bir yer.çok seviorum.ben 2 gündür kahv6 bile yapmadan başlıyorum çünkü sonra bağırsaklarım rahat olmuyo(kahv6 benim en sevdiğim öğün de birazcık) diğer sebebi de vazgeçmek istemiyorum.vajinismus erteleme hastalığıdır kesinlikle. sakın sakın sakın bırakma inşallah :) bırakıp biraz zaman geçse de o zamanı kaybettiğinle kalıyosun.ben çok fena bebiş istediğimden bu beni tetikliyor ayrıca.çok hırs yapmamın bi sebebi de bu.Allahım isteyen herkese versin

10.5 cm e kadar geldiğim için 8.5 la 10.5 arası için şunu söyleyebilirim.1 yada 2 cm arttırma hedefi olması çok güzel oluyo hergün.ben 9 da zorlandım ama sonra 9 bile kolay geliyo.aa bu ne küçücük diyosun.kendime aparatlar hazırladıkça da zihnen daha hazır oluyorum.yumurtlama zamanım benim 2-7 mayıs arası noolur nolurrr bu zamanda yenmiş olayım ya inşallah

Teşekkürler aybice tavsiyelerin için ben şu an kegel egzesizi yapıyorum kaslarımı doğru kullamlayı öğrenmek için. Parmak egzersizleri ile iligili detaylı bilgiye ihtiyacım var.

Merhabalar arkadasim oncelikle en kisa surede bu sorunu asman dilegiyle.
istersen ilk olarak kulak cubuguyla basla cok rahat girecektir ve girdigini gorunce sanada cesaret gelecektir.
dsha sonra serce parmaginla dene ilk bogum ikinci bogum ve tamami seklinde ilerle.
bolca jel kullanmalisin.
Ameliyat eldiveni kullanabilirsin egzersiz asamasinda.
daha sonra isaret parmagiyla devam ediyor burdaki arkadaslar ben aparat kullandigim icin simdilik sana soyleyebileceklerim bu kadar...
parmakla calisan arkadaslar daha detayli bilgi verecektir.
kolayliklar dilerim arkadasim.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim hemen başlayacağım egzerszilere..Rabbim hepimize kolaylıklar versin.

Canim benim dilerim en kisa surede rabbim sana saglikli bi bebis nasip etsin.bu rahatsizlikta ihtiyacimiz olan en onemli sey moral ve destek. ben boyle azimli arkadaslari gordukce cok mutlu oluyorum yasayan bilir derler ya biri burda yendim dediginde veya egzersizde su asamaya geldim dediginde kendi basarimmis gibi seviniyorum.
bir an once kurtulalim ve cok mutlu olalim insallah :)
i

Çok teşekkür ederim hemen başlayacağım egzerszilere..Rabbim hepimize kolaylıklar versin.[/QUOTE]

Rica ederim ne demek hemen basla ve gelismeleri bizlerede bildir.
senin icin dua ediyor olacagim.

kızlar ben çıkayım,çooooook açıktım.bu moralle güzel bi kahv6 yapayım.öğlen olmuş yaaa. herkese kolay gelsin...akşamüstü tekrar egzersiz yaparken,yazarım.bi aksilik olmazsa inşallah

cemrefem, ben ilk başlarda çok kötü durumdaydım. İnan bırak egzersiz yapmayı, egzersiz yaptığımı düşünmek bile başımı döndürüyordu... Parmak egzersizleriyle başla ve bu sürede deneme yapma. Benim psikologun söylediği buydu...

biraz ayıp olcak ama sormak istiyorum parmağınızı sokarken yada p.. sdenemesi yaparken zevk almamız gerekiyormu ? ben parmağımı nasıl soakrım nasıll acır acırsada daha fazla korkabilirim (((((
Canım ben zevk almıyorum. Hatta eşim de şaşırıyor o kadar egzersiz yapıyorsun hiç mi zevk almıyorsun diye. Ama yok işte... Sanırım tamamen alıştıktan sonra...

Canım evet aynen öyle, güzel bir benzetme yapmışsın cips gibi.... :) :) Sanırım daha yeni yeni tanıyoruz vajiyi...

Ben psikologa gidiyorum her hafta. Onun reçetesini yazmaya çalışayım...

1. HAFTA, sırf aynadan bakma (min. 15-20 dk ne kadar yapabilirsen o kadar iyi), inceleme, deliği görme....vs...Sonra hissettiklerimi yazdım (sen hissettiklerini buraya yaz)
2. HAFTA, yüzük parmağı en az 2 boğum
3. HAFTA, orta parmak en az 2 boğum
4. HAFTA, iki parmak en az 2 boğum
5. HAFTA, 3 parmak en az 2 boğum

Yalnız, 2,3,4 ve 5. aşamalarda en az 150 kere, her gün yapılacak. 150 sayısı 3'e bölünecek. Yani sabah,öğlen ve akşam 50'şer kere. Ben sabah yapamadığım için günde 2 kere yapıyorum...Bir de egzersiz yeteri kadar rahat yapılamıyorsa bir sonraki aşamaya geçilmiyor...Ben iki defa tekrar aldım mesela (2 parmak ve 3 parmakta). Bu egzersiz süreçlerinde ilişkiyi denemek kesinlikle yasak.. 5. aşamadan sonra ne var bilmiyorum. Malesef vajinusmus tedavim devam ediyor. Ben 5. aşamadayım...

Son düzenleme:
naz hamişmiş belinaydan öğrendim.buraya uğruyormu bilmiyorum ama görüşen olursa tebrik ettiğimi söylesin please

tatlımmm evet naz ımız hamıs ama kotugecıyo hamıslıgı ıns ıyı olurr

sen nerelrdesın nasılsın yokmu hala bebiş

face te gelmıyorsun ozeltme kendını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…