- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #103.881
herkese merhaba, kulübe yeni katıldım (dün)...
maalesef aynı dertten bende muzdaribim henüz doktora gitmedim, ancak forumda yazdıklarınız sayesinde doktor kadar bilgi sahibi oldum:)
ve inanıyorumki sizin yardımlarınızla bende bu dertten kurtulacağım... İstanbulda bana önerebileceğiniz iyi bir doktor varmı acaba? ben yeni olduğum için özelden msj gönderemiyorum, doktor önerilerinizi yazabilir misiniz acaba, birde devlet hastahanelerinde tedavi yapılıyor mu bilginiz varmı? ve son olarak bu dilatörleri doktor mu veriyor yoksa medikalden veya internetten kendimiz mi alıyoruz?
Kızlaarrrrrr yardımlarınızı bekliyorum...İnşallah herkes tez zamanda kurtulur...
selamlar
maalesef aynı dertten bende muzdaribim henüz doktora gitmedim, ancak forumda yazdıklarınız sayesinde doktor kadar bilgi sahibi oldum:)
ve inanıyorumki sizin yardımlarınızla bende bu dertten kurtulacağım... İstanbulda bana önerebileceğiniz iyi bir doktor varmı acaba? ben yeni olduğum için özelden msj gönderemiyorum, doktor önerilerinizi yazabilir misiniz acaba, birde devlet hastahanelerinde tedavi yapılıyor mu bilginiz varmı? ve son olarak bu dilatörleri doktor mu veriyor yoksa medikalden veya internetten kendimiz mi alıyoruz?
Kızlaarrrrrr yardımlarınızı bekliyorum...İnşallah herkes tez zamanda kurtulur...
selamlar
sevgili DEASSEEB ve snowflakeN teşekkürler..
hangi aşamada olduğum konusunda doktora gitmediğim için bişey söyleyemeyeceğim...
Henüz evli değilim nişanlıyın eylülde düğünüm olacak, ve düğüne kadar bu problemi çözmek istiyoruz, nişanlım askerde 17 mayısta dönecek , geldikten sonra birlikte doktora gideceğiz..
ama şu kadar söyleyebilirim, yazılan mesajların bir kısmını okuduktan sonra parmak egzersizi denedim, dingin ve kendimi kasmadığım zaman iki parmagımı alabiliyorum içime canım da yanmıyor, sanki kurtarılabailecek aşamadayım ha ne dersiniz kızlar :)
tabi iş normal birleşmeye gelince onu başaramıyorum
canımm bence sen çok erken davranmışsın...daha evlenmeden böyle birşeyi denemeseydin keşke..eşle denemede belki daha farklı olabilir..ama yine evlenmedeb önce bir evlilik danışmanınan gitmenizde fayda olabilir..bol şans..
hosgeldın canım aramıza...
ne kadarlık evlısın kadın dogum doktoruna da mı gıtmedın?
biz burada kendı cabalarımızla tecrubelerden faydalanarak yendık kurtulduk canım ...istanbul marmamara unıv hast vajınısmus bolumu varmıs bende bunu yenı ogrendım....
bazılarımız hem doktora gıdıp hem buradakıtecrubelerden yararlanıyor bazımız da sadece burada kendı cabamaızla yenıyoruz canım....apartları mum dan kendımız hazırlıyoruz..
istersen 1. sayfayı detaylarıyla bır oku canım ve egzersız yapmaya ısteklı ol bız sana burada da elımızden geldıgınce yardımcı da olabılırz...
"Deasseeb"cim benim durumum biraz farklı gibi , şöyle; nişanlımla üniversiteden beri birlikteyiz, daha önce ilişkiye girmeyi denedik ama benim kendimi kasmam ve ilişkiye izin vermemem sebebiyle yapamadık. tabi nişanlımda beni kırmamak üzmemek için beni hiç zorlamadı, bir gün ilişkiye girmeyi denediğimiz bir zamanda biraz kanamam oldu zannediyorum zarım yırtıldı ama ondan sonra da yine benim kasılmalarım sebebiyle yapamadık. Bakire değilim ama gelin de değilim
yani hani genç kız merakıyla denemedim Deasseeb"cim, teşekkür ederim hassasiyetin için... evlilik danışmanından ziyade ben doğru yerdeyim sanırım dimi canım ...
"Deasseeb"cim benim durumum biraz farklı gibi , şöyle; nişanlımla üniversiteden beri birlikteyiz, daha önce ilişkiye girmeyi denedik ama benim kendimi kasmam ve ilişkiye izin vermemem sebebiyle yapamadık. tabi nişanlımda beni kırmamak üzmemek için beni hiç zorlamadı, bir gün ilişkiye girmeyi denediğimiz bir zamanda biraz kanamam oldu zannediyorum zarım yırtıldı ama ondan sonra da yine benim kasılmalarım sebebiyle yapamadık. Bakire değilim ama gelin de değilim
yani hani genç kız merakıyla denemedim Deasseeb"cim, teşekkür ederim hassasiyetin için... evlilik danışmanından ziyade ben doğru yerdeyim sanırım dimi canım ...
selamlar
merhaba,
öncelikle süphelerini dogrulamak icin mutlaka bir jineklologa gitmelisin, zaten tedavi icin de önce sorunun fizyolojik mi psikolojik mi oldugunu bilmesi gerekiyor doktorun da. ben de evliligimden önce durumu farketmistim. vajinismus isen bile anlattiklarindan yola cikarak bunun siniflandirmada hafif derece oldugunu düsündüm. cünkü hem iliskiye izin verebilmissin hem de parmak egzersizi yapabiliyorsun. dilatörlere gelince medikallerde bulabilirsin ama internetten arastirirsan secim sansin daha yüksek olur. umarim yakin zamanda sorunu cözersiniz. kasilmalari egzersizle sifira indirmek mümkün.
canım bence önce bi doktora görün bir çoğumuz öyle yaptı fizyolojik bi durum varmı diye.(çünkü bazılarımızda küçük et parçası gibi durumlar oldu .)doktorda hiç bi problem yok derse parmak yada aparat hangisi sana rahat gelirse yavaş yavaş onla devam edrsin.pardon ya şimdi gördüm zaten doktor önerisi istiyormuşsun.
2 parmak iyi canım çoğumuz aparatları kendimiz hazırlıyoruz, dilatörleri netten sipariş verebilirsin, kendin yapmak istersen muma peçete sarıp streç film ile kaplıyoruz sonra prezarvatif geçirip kayganlaştırıcı jel sürüyoruz, burda kimseyi yargılamıyoruz canım bazen geç kızlar gelip okuyup etkisinde kalabiliyorlar o yüzden uzak durun diyebiliyoruz, ilk sayfada kegel uzun uzun anlatılmış bir oku istersen.
selamlar
Hosgeldin canim dilerim en yakin zamanda kurtulursun.. ki zaten iki parmak alabiliyosun kolayca ustesinden gelirsin
kıdemli vajinusmus savaşçıları sizlere bir sorum daha olacak...
doktora gitmeden aparatlarla çalışmam veya egzersizleri yapmam acaba tedavi sürecini olumsuz etkiler mi? veya tam tersi doktordan önce bir hazırlık aşaması mı olur ne dersiniz kızlar?
gerçi forumda okuduğum kadarıyla hiç doktora gitmeyip kendi kendine bu yöntemlerle çözen arkadaşlar da var, o yüzden aparat ve egzersiz çalışmalarına bir an önce başlamak istiyorum, ne dersiniz doktordan önce başlayım mı?
çünkü en erken doktara haziran ayında gidebilirim (nişanlım askerden gelecek onunla gideceğiz)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?