- 3 Mayıs 2012
- 824
- 7
- 48
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #104.121
hemen arkandan geliyorum canım ben 34, eşim 29 yaşında:))))
hemen arkandan geliyorum canım ben 34, eşim 29 yaşında:))))
Belit, sela 1 benım yasım da 33, çocuk ıcın gec mı kaldık(((((
35 den sonra sorunlu olma ıhtımalı artıyormus.
Cok korkuyorum cokkkk...............
Belit, sela 1 benım yasım da 33, çocuk ıcın gec mı kaldık(((((
35 den sonra sorunlu olma ıhtımalı artıyormus.
Cok korkuyorum cokkkk...............
tıp ilerledi, umrumda bile değil valla :)) şu hastalığı yendim ya, allah ona da bir kolaylık gösterecektir. lütfen böyle düşünüp moralini bozma. negatif olmamalısın. doğum için optimum yaşlar 26-38 arası. senin 5 benim 3 yılım var. korkma, bence geç değil. hele bir yen, 6 ay korunup alışırsın. sonra da denemeye başlarsın. yenince doktora gitmeyi de ihmal etmemek lazım. ben biraz daha alışayım gidip kontrolden geçeceğim.
yazdıklarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm bende hiç yapamam sanıyordum bii gece cesaret ettim ve kulak çöpüyle başladım kesin yapamam ama yinede bi deneyim dedi sonra kasıp gevşettim vajiyi ve gevşek bırakıp kulak çöpünü ittirdim o kadar kolay oldu ki imkansız sandığım şey bu bile benim için mucizeydi hala egzersiz yapıyorum bazen umutsuzluğa kapılıyorum bazende çok inanıyorum yeneceğime umarım inşallah hepimiz yeneriz hiç bi zaman umutsuz olma
senin gibi pozitif olmayı isterdim çünkü asıl stress bu doğuganlığı etkılıyor.
tıbben 33 yaşından sonra yumurta kalıtesı dusuyor, yani dogustan bellı sayıda yumurtayla gelıyoruz ve her ay bellı sayıda kaybedıyoruz,
tamamen bıtınce de menopoza gırıyoruz.
sonlara dogru daha kalıtesız yumurtalar kaldıgı ıcın domusal anomali rıskı artıyor
bu dusunce benı delırtıyor
son arastırmalar gore de yumurta kalıtesı 33 degıl 27 yastan ıtıbaren dusmeye baslıyormus
ama ben yastan cok bu stressten ölücme gibi geliyor
sen kendını nasıl rahatlatıyorsun?
tıbben 33 yaşından sonra yumurta kalıtesı dusuyor, yani dogustan bellı sayıda yumurtayla gelıyoruz ve her ay bellı sayıda kaybedıyoruz,
sonlara dogru daha kalıtesız yumurtalar kaldıgı ıcın domusal anomali rıskı artıyor
son arastırmalar gore de yumurta kalıtesı 33 degıl 27 yastan ıtıbaren dusmeye baslıyormus
Esim anlayisli evet ama artik o kadar soguduki benden ben esimle opusmeyi cok seven biriydim cok opusurduk kizlar ama artik istemio biliomusunuz nie opusucezki dio noluki opsunce falan dio sogudu benden belkide oda kendisinin neler hissettini bana bu sekilde gosterio beni kendisinden ilgisinden mahrum birakarak iyi deilim ruhen coktum esim ellerimden kayip gdio nolur yardim edin kizlar cesaret verin bana yatakta ble artik baja dokunmadan yatio kalkip ictigim sigaranin doktugum yaslarin hatti hesabi yok benim yuzumden cok gergin istede hissediorum onada hak veriorum onunda hayatini maihvettim ben yokum zaten gozum hep bebeklerde gozum yasli biticekmi bi gun bilmiorum
selanın affına sığınarak söylüyorum sen onu birkaç gün öncesinde ya da birkaç hafta öncesinde görecektin hep mutsuz ve umutsuzdu şimdi mutlu çünkü üstündeki yükten kurtuldu, sen de bu dertten kurtul bak gör hayat nasıl farklı görünüyor gözüne.
Esim anlayisli evet ama artik o kadar soguduki benden ben esimle opusmeyi cok seven biriydim cok opusurduk kizlar ama artik istemio biliomusunuz nie opusucezki dio noluki opsunce falan dio sogudu benden belkide oda kendisinin neler hissettini bana bu sekilde gosterio beni kendisinden ilgisinden mahrum birakarak iyi deilim ruhen coktum esim ellerimden kayip gdio nolur yardim edin kizlar cesaret verin bana yatakta ble artik baja dokunmadan yatio kalkip ictigim sigaranin doktugum yaslarin hatti hesabi yok benim yuzumden cok gergin istede hissediorum onada hak veriorum onunda hayatini maihvettim ben yokum zaten gozum hep bebeklerde gozum yasli biticekmi bi gun bilmiorum
medeni ülkelerde ki bu aslinda anne-cocuk ölüm oranina bakarak baz alinir dogum yasi ortalama 34 zaten. ha bizim gibi yüz yüze bakan, dedikodu ve baski toplumlarinda kulp takma ve cocuk sayisini evli ciftlerin gurur kaynagi, ciftlerin "becerisi" olarak gören toplumlarda dogum yasi 20'lerde. bu yasta anne olanlari elestirmem de, benim de yasadigim yerde mesela 30'larindan önce anne olanlara uzayli gibi bakiyorlar.
baktigin bakis acisina göre biraz da, tek bir dogru yok.
selanın affına sığınarak söylüyorum sen onu birkaç gün öncesinde ya da birkaç hafta öncesinde görecektin hep mutsuz ve umutsuzdu şimdi mutlu çünkü üstündeki yükten kurtuldu, sen de bu dertten kurtul bak gör hayat nasıl farklı görünüyor gözüne.
canımcım sağol, affedecek bişe yok :))) umutsuzluğumu biliyorsunuz ama o hep vajinismusa yönelikti, bebek konusunda 1 kere bile böyle bir umutsuzluğa düşmedim, çünkü hiç istemiyordum. aklım sadece vajinismustaydı. eşim yavaş yavaş bebeğe alıştırdı. o korkuyor yaşımın geçmesinden ben korkmuyorum. hiçbir zaman bebek özlemiyle yanıp tutuşmadım. şimdi alıştım, artık istiyorum. ama yine de rahatım, olsun diye streslere girip paralanacak biri değilim. vakti geldiğinde olur, allah bilir o vakti. ona güveniyorum. her şey olacağı en iyi zamanda olur, vajinismusu yenmem de öyle, çok uzadı ama olabilecek en güzel günde oldu. şükürler olsun. annelik için hazır olmadan bebeğim gelsin istemedim. ben hazır olduğumda o da gelecektir.
Oncedende bakmistim simdide baktim kucuk bi giris var evet ama gerisi gozukmuo tamamen et varmis gbi duruo gozukuo sadce sizdede olemiydi sendede oylemiydi cnm yani gerisi ver dimi tabiki var ama parmaktan su an urkuorum kulak copune bse sarmam gerekiomu cnm ahhhhh bi kere yapsam gerisi gelir dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?