Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım bak gerçekten bende senin gibiydim.kendi kendine öldüm bittim cümleleri kurup durman hiçbir işe yaramaz.bu kadar insan muhakkak senden benden daha beteri vardır,onlarda yendi bunu.ve hep aynı cümleleri kurdular."bu muymuş,senelerce,aylarca bunun yüüznden mi hayatımı mahvetmişim "diyosun.korkma ve bi yerden başla.emin ol,pişman olmazsın.

ZAMAN DEĞİL GEÇEN ,ÖMÜRMÜŞ ANLAMADIM...şarkısını söyledim ben yendikten sonra...yazık 7 ayıma...

vajinismusu yenmeden önce de BENİM BUUUUUUUUUUUUUUUU DERDİM ...deyip duruyodum :))

Son düzenleme:

canım öyle düşünme kesinlikle bir kere vajiye bakış açını değiştir Allah ordan tiksinelim korkalım diye yaratmamış orayı bak varlığı ne kadar önemli o organ olmasa insanlık olurmuydu... lütfen önce alış ellerinle dokun incele ve jel sür serçe parmağına bolca, girdirmeye çalış oldıuğunu görünce ki olacak bak nasıl sorular sormaya neler yazmaya başlıcaksın o inanamadığın cümleleri yazacaksınnn birer birer hadi erteleme şimdi yap ( kulak çöpüyle uğraşma bence yön bulman zor olur onla parmağınla yap kolayca ilerliyor parmak)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben de foruma yeni üye oldum.internette çare ararken yazılanları okudum ve benim yaşadıklarımın da sizin anlattıklarınızla aynı olduğunu görüdüm. ancak şöyle bir durum var 3ayrı doktora göründüm. ilk doktor deliğin çok küçük ameliyat olman lazım dedi. ben güvenemeyip başka doktora gittim o da ameliyata gerek yok parmak egzersizi yap dedi. denedim az bi süre olmayınca pes ettim sonra 3.doktora gittim o da çok ilgisizdi adetliyken gel genel anestezi altında muayene etcem seni dedi ama bişey açıklamadı nerdeyse 3gün yatırcaktı hastanede beni.böyle şeyler aileden gizli yaplıdığı içinde o kadar uzun süre ortalıktan kaybolamayacağım için vazgeçtim. kafam çok karışık bugün tekrardan egzersizlere başladım ve deliğin büyüdüğünü farkettim.daha önce görmekte çok zorlandığım delik şimdi baya genişledi. pamuk çubukla baya bi içine sokuyorum ama biraz daha kalın ve uzun bişeyler gerek sanırım. sizi tecrübelerinize dayanarak birşey sormak istiyorum: ben egzersizlere devam etmeli miyim yoksa ameliyat mı olmalıyım? ne yapacağımı şaşırdım. bu arada 2.gittiğim doktor parmağını sokmuştu biraz korkun var ama yaparsın demişti...ooff çok zor bi durum

sessizcekimsesizce doğru söylüyor.hiçbişey yapamıyosan önce al eline aynayı otur incele hergün belli bi saat.büyüteçli ayna kullanman daha iyi olur.sonra ister kaleme peçete sarıp streçle,ister serçe parmağınla ister pasta mumuyla başla.ama bi yerden mutlaka başla.sonra çok üzülürsn geç kaldım diye.ne kadar erken çözmeye yönelirsen o kadar erken bitecek.hergün girebiliyorsan gir buraya,kafana bişey takılırsa hemen sor.her kaydettiğin aşamayı yaz bu seni gaza getirecek.dr.yardımı almıyorsan(ki bence hiç gerek yok) burda rapor vererek disipline et kendini.oturup düşündüm ben 7 ay.eşime arkamı dönüp ağlaya ağlaya uyudum kaç gece bi halt olmadı.

vajinismusu nasıl yendik sayfası var kk nın.orayı okumanda faydalı olur.ama erteleme.bu hastalığın diğer adı erteleme hastalığı.kendine ve eşine sevgin saygın varsa harekete geçmelisin.ben 3 geri dönüşümde başardım 12 günde.bende ertelemiştim daha önce ondan biliyorum

Jel yok ama ne sursem tamam serce parmagmi denicem nolur dua edin vazelin olurmu kizlar evde bi o var bde jel ne diyip aliyim eczenedenmi aliyim simdi vazelin surup yapimmi peki zara falan degmez su
an dimi

Jel yok ama ne sursem tamam serce parmagmi denicem nolur dua edin vazelin olurmu kizlar evde bi o var bde jel ne diyip aliyim eczenedenmi aliyim simdi vazelin surup yapimmi peki zara falan degmez su
an dimi

canım bepantene kremle yaptım ben.gleitgel diye bi krem varmış ondan kullananlar var,ultrason jeli kullananlar var.3 ü de olur.

canım kulak çöpü dediğin ne ki, incecik birşey, yapabilrsin, hepimiz yaptık ve hepimiz başlarda senin gibiydik. Sen bunu yenmezsen evliliğinde düzelmez, bunu biliyorsun, sadece biraz cesaret lazım, başlamak bitirmenin yarısıdır bunu unutma . Birde seni alıkoyan düşünce ne, istersen buraya yaz, onları saptayalım, o zaman kafan daha rahat olur ve daha rahat egzersiz yaparsın

ne kadar süredir evlisin?, eşin ne diyor?

Ben senin hikayeni göremedim, hangi sayfada merak ettim

7ay olcak. eşim hiçbirşey demiyor anlayışla karşılıyor zaten doktora birlikte gittik işleri çok yoğun ben de önceden çalışıyordum buna vakit ayıramadık.şimdi artık sorunu çözmem gerekiyor ne olursa yapcam...

Yani sey benim kafama takilan tek sey kizlik zarini ne oldugu bu egzersizler esnasinda ama kizlar oranin esnedigni cogumuzdan kirmizi ble gelmio demislerdi bende esimle olsun isterdim ama bi imkansiz anladim neyse simdi sukulak copunu bi soksam buna bse surmem gerekirmi peki sonuna kadar ittirimmi

tatlım ya arada derede bırakmış seni doktorlar ama ben öyle bir durumda olsam 2. doktora güvenirdim ve parmak egzersizine başlardım...

imkansız değil canım,ben egzersiz yaparken kesinlikle kırmızı vs.hiçbişey olmadı.eşimle denememizden 1 gün sonra pembe azıcık kanlı bi akıntı geldi.kızlık zarının yapısına bağlı olabilir.benimkine normal demişti dokror.

aynen bende öyle düşünüyordum, eşime çok söyledim ben kan gelmesini istiyorum diye, oda ben kandan geçeli çok oldu diyordu, eşin egzersizle oranın esneyeceğini ve kan gelmeyeceği konusunda bilgiliyse bu konuya takılma lütfen, hem oraya 7-8 cm civarında birşey girmedikten sonra kanama olmaz. Bir an önce eşinle sağlıklı bir ilişkin olması için çalış, anlamsız bir damla kanı görmek için değil

evet canım sürmen gerekir bu arada egzersizlere başlamadan durumu eşine anlat egzersizlerden sonraki p...s deneemesinde kırmızı gelmeyebilir şeklindee... jel sürmeden de sokma bir şey vazelin olabilir belki ama bugünlük yarın ilk işin eczaneden veya medikalden jel almak olsun...

bence amaeliyat gibi birşey olmaktansa parmak egzersizlerini dene, büyük ihtimal olur, sen bir an önce egzersize başla, sormak istediğin birşey varsa çekinme...

Yanlis yönlendirmek istemem ama bende jinekologa gittigimde küçük demisti ama egzersizle esniyebilir demisti.. Ameliyat ederiz istersen demisti ama yanasmadim pek..
Yinede istersen emin olmak için bikaç doktora daha gözük.. ama eger diyosanki yok esnedigini büyüdügünü farkettim ozaman egzersizle bi süre devam et baktin zorluyo ozaman doktora danisirsin.. Allah yardimcin olsn canim

canım siz naptınız 2. denemeyi yaptınızmı yoksa hala en doğal sıfır ilişki yoluyla mı korunuyorsunuz :) nasıl geçti yaptıysanız... 3. denemeyi yapamadım bende ya reglim bitse de yapsaydım yine sertleşme sorun olcak diye korkuyorum

Canlarim ben 10.5 cm iki kere çikarip tekrar alabildim.. Daha rahat oldu.. Bekletmek ise yaradi.. Birazda git gel yaptim.. simdi biraz ara veriyorum 3 saat oldu.. birazcik dinlenmek lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…