Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kizlar merhaba, inanir misiniz bugun sabahtan beri oturup bu konuda yazilan nerdeyse tum mesajlari okudum. Ben yeni evliyim ve tahmin edebileginiz gibi ben de vajinismusum. Ama bu hstaliga yabanci degildim en yakin arkadasim da bu dertten muzdaripti ve benim de basima gelmesinden cok korkuyordum. İnsanin korktugu basina geliyormus iste... Ama esas beni dusunduren baska birsey var. Simdi fazla ayrintiya girmemeye calisarak sizlere anlatmak istiyorum belki aranizda benimle ayni sorunu yasayan olmustur diye. Esimle denemelerimizi yaptigimiz anlardan birinde her zamankinden biraz daha fazla girdigini hissettik ikimiz de p....sinin. Ama sonra sanki bir yere degdi ve ben birden hopladim. O anki duygumu tarif etmem mumkun degil. Sanki cok afedersiniz ama çiş yapasiniz gelmis gibi ama ayni zamanda can yakan ve ic gidiklayici bir his. Kesinlikle devam etmeniz mumkun degilmis gibi geliyo. Acaba bunu yasayan kimse var mi aramizda merak ettim? Neyse bugunden itibaren parmak egzersizine basladim ben de kizlar ama sadece kucuk yani serce parmagimin iki bogumu giriyo. O da griyo gibi gelmiyo yani o delikten sokuyorum yavasca sonra sanki bir duvara tosluyo zorluyorum da olmuyo derin derin nefes aliyorum biraz da sanki kapiyo parmagimi o buyulu kaslar ama yok kucucuk parmagimin 3te ikisi giriyo sadece. Sizce basarabilecek miyim burada sizlerle birlikte bunu yenebilcegime inaniyorum burdaki dayanismayi gordum ve mesaj yazmadan duramadim ben de... Umarim hepimiz bu illetten kurtuluruz bir gun tek istegim bu..

aparatla hiç çalışmadım korkarım gibi geliyo yapamam yani(

canım sana hangisi daha yapılabilir geliyosa onunla çalış.. ben başlarda parmakla çalışıyodum sonra dedim bir de aparat deneyim onu da yapabildimm.. sen de parmakla ilerleyip mutlu sona ulaşırsın sorun değil önemli olan aksatmadan egzersiz yapabilmek

canm yavas yavas alısırsın ben de aparata yenı gectım ve eşlı demelerde hem canm cok ynıyoır hemde dedıgın o tuvaletın varmş hıssı oluyordu ama oraya ılk defa bırseyler gırınce garıp hıssetmk dogalmş bnde sonra anladım hıç korkma egzersz hergun yapabılıyorsan yap

Hosgeldin aramiza Cansuan..
O takildigin yerde bende takildim ilk denememde evet dediign gibi (afedersiniz) çis hissi yanma hissi,.. çekmek istedim kendimi ama egzersizde yaptigim gibi bekledim derin nefes alip verdim ve yavas yavas orayi geçtim.. Zaten orayi geçtiginde gerisi öyle gidiyoki bosluk resmen..
Ben o takildigimiz yere halka diyorum çünkü parmakla çalistigimda resmen hissettim o halkayi.. Dilatörle çalistigimdada oraya geldigimde takiliyodum.. Misal vereyim; 8 cm' e basladigimda o halkayi hissettim ama 8 cme alistikça ve çikarip içime tekrar aldikça o halkayi hissetmedim birdaha..
Sonra baktim rahat oluyo 10 cme geçtim.. ve yine o halka.. bikaç kez 10 cmle çalistiktan sonra yine hissetmez oldum halkayi..
Egzersizle esnetiyoruz.. Tek yapman gereken o halkaya geldigin zaman bekleyip derin nefs alip vermek.. verirken itmek ama yavs yavas..
Parmagini alabiliyomussun.. Bu çok güzel.. Parmakla bi süre devam et canim.. Burada sürekli aktif olmaya çalis ve hangi asamadasin ne yaptin rapor etki seni takip edelim ve kisa sürede gelin çikartalim Allahin izniyle :97:

hoşgeldin aramıza... jel ile girdirmeye çalışıyosun değil mi canım..ben de ilk evlendiğimde p..s sadece baş kısmını alabiliyordum sonrasında kendimi kasıyordum girmesine izin vermiyordum... sonrasında ise eşimi iyice iter, bacaklarımı bile açamaz durumua geldim ama dediğin gibi bir his hiç yaşamadım..ama o duvarı diyosan o bende de vardı. orda bir duvar var sanki öte tarafa geçmeyi engell,iyor gibi.. işaret parmağınla çalış canım giriyodur o.. kasılıyorsan parmağını hiç çıkarma kasıldığın anda beklet nefes al verirken de ilerletmeye çalış kasılmanın geçtiğini göreceksin.. ilerleyemeyince hemen çıkarma gerekirse 5-10 dk bekle gevşeyeceksin bana doktorum böyle söylerdi gerçekten de içerde bekletmek işe yarıyor... bir de sen başarabilecek miyim demişin ya egzersizlerini yaparsan rahatlıkla başarırsın canım bazıları başta ıyhh bööö nasıl alıcam ben parmağı diye düşünüp erteliyolar ama sonunda yine başlıyolar egzersize.. sen ertelemeden başlamışınnn. takıldığın yerlerde sor burda herkes cvplar.. kolay gelsin canımm..

Son düzenleme:
mumdan aparat yaptım baya ılerleme var ama eşli denemelerde yok..:)olmuyor ama bu gece emma krem gevsetıce herseyım hazır yanlz uykum geldı cok fena...:)heyecanlıyım allahımmm yardım et

canım hala reglim devam ediyor... 2. yi değil de 3. yü yapıcam 2.yi yapmıştım ama egzersizle... günler geçtikçe korkmaya başladım ya acıyacak korkusu değil yine istemsiz kasmaktan korkuyorum...

hea pardon canim ben 2.sandimm.. reglin bitince hemen yap canim korkma kolayca olur insallah.. ben 5.yi de yaptim dün Allaha sükür.. sokarken "onceden yaptim yine yapabilirim" diye kendini motive et..

hosgeldin canim ne guzel hemen baslamissin egzersizlere cok kisa sürede yenersin boyle gidislee insallah.. p..s i bile alabilmissin.. cok ileri derecede vajinismus degilsin bana gore.. dedigin o ciş hissi hepimizde oluor alisik olmadigimiz icin.. yanma da oluyor ne yazikki :S ama hepsi zamanla gecer insallah.. dedigin gibi o bi yere degiyor demissin ya oraya gelince bekleyin derin nefes alp ver ve ıkın sonra yavas yavas girdirin bide bol jel sürün canim insallah kurtulursun bi an oncee..

kızlar merak ettim yenen arkadaşlarımızdan bazıları ağrıları olduğundan bahsetmiş,ben yendiğim zaman kasıklarımda veya belimde herhangi bir ağrım olmadı.bu ağrılar neden oluyor acaba?

canım kasıklardaki ağrının sebebi devamlı aparatlarla çalışmaktan ya da egzersizlerden kaynaklanıyor.ben de bi kaç gün arka arkaya çalıştığımda aynı sorunla karşılaşmıştım o yüzden bi kaç gün ara verip yapmıştım ama arayı uzun bırakmamakta gerekiyor sonra tembelliğe alışıyor insan:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…