Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

hea pardon canim ben 2.sandimm.. reglin bitince hemen yap canim korkma kolayca olur insallah.. ben 5.yi de yaptim dün Allaha sükür.. sokarken "onceden yaptim yine yapabilirim" diye kendini motive et..

canım sen alıştın iyice değil mi.. öyle düşüncem canım inşallah olur da ben de rahatlarım artıkk

canım sen alıştın iyice değil mi.. öyle düşüncem canım inşallah olur da ben de rahatlarım artıkk

Yok canim ya tam alisamadin bende daha hala biraz kasiyorumkendimi ve bazen yanma hissi oluo bide wc m geliomus gibi oluor cikarip wc e gidiom ama bisey yok sonra tekrar sokabildim p...s i Allahtan dun.. Dvam ettik oyle yavas yavas bu sfr daha iyiydim ama hemen sokabildim onceleri cok ugrasiodum ve cok kasmadin bacaklarimi boyle boyle aliscam insallah.. Bunada cok sukur... Sen n zmn yapcam cnm ne zmn bitip regl? :)

bu konuda konuştuktan sonra eşim bana daha çok destek olmaya başladı.sonuçta böyle olmasını bende istemiyorum.bunun için elimden geleni yapıcağımı söyledim...şimdi ortak hareket ediyoruz.destek çok önemli..inşallah hallederiz

merhaba kızlar,gündüz evde olmadığım için gece takip edebiliyorum,ben bugün jinekolaga gittim,muayene oldum ve fiziksel bi sorun olmadığını söyledi,az önce egzersizimi yaptım,yüzük parmağını 4cm kadar sokabiliyorum,orta parmağı da denedim bugün,onu da tamamen yapabildim,bundan cesaret alarak iki parmak denemeye çalıştım,2cm kadar yaptım ama sonrası gelmedi..nası gidiyorum sizce?sanki biraz moralim bozuldu,acele mi ediyorum ki?

gunaydın arkadaslar.hatırlarsanız gecenlerde eşimle deneme yapmıstım ve oldu.daha sonra 2 denememı yapmak ıstedım ama olmadı.buraya da yazmıstım.dün eşimle gel bı denıyelım nolur dıye dıye yalvar yakar başının etını yedım.bak cok rahat olucak kasmıcam kendımı nolur dıye dıye dun aksam yaptık.ve gercektende cok rahat bı sekılde oldu.egsersızlerınızı sonuna kadar bıtırdysenız 2 parmak olculerıne kadar geldıysenız bıtmıstır bence.bır de kesınlıkle penıs denemesıne gecerken ılk once 2 parmagınızla egserz yapıp oyle deneyın.penıs denemesınde oyle yaptım.ve olduuuuuuuuuuuuu :)inanın hıc ama hıc korkulacak bısey degılmıs.afedersınız ama eşime soruyodum ıcındemı dıye evet ıcınde deyınce bence yanılıyorsun.icinde olsa acırdı.ben hıc bısey hıssetmıyorum dedım.artık gerısını sız dusunun ne kadar acı olur goroyorsunuz ıste.gırdgnı bıle anlamıyrsunuz.ahhhhhhhhhhh ahhhhhhhh 5 ayımı nasıl boşa geçirmişim.alah herkesı bu dertten bır an once kurtarsın .

aramıza hoşgeldin canım .İNŞALLAH başaracaksın canım,buraya katılıpta başarmayan yok.sen yeterki egzersizleri bırakma ve takıldığın herşeyi sor

Son düzenleme:

tebrik ederim canım.

yok canım acele etmiyorsun, sırayla yapıyorsun ama olmadığı zamanlar bozma sakın moralini bu çok normal.iki parmakta zorlanıyorsan aparata geç daha rahat edersin.parmakla sonuna kadar giremez elini tutuş şeklinden dolayı ama aparat olunca daha fazla giriyor.

canım ctesi sabah abdest alıcam ctesi veya pazar günü olabilir... rahat almışın uğraşmadan ilerleme var canım ne güzel inş o his de geçer tam rahatlarsın..

canım evet eşinin desteği çok önemli onun isteğini gördükçe sen egzersizlerini bırakmıyosun mesela doktorum bize her hafta sürpriz yaptırırdı, ben liste halinde o hafta yaptığım egzersizleri kasılmalarımı sürprizleri yazardım. sürpriz yapıldığı zaman kasılmalarımın azaldığına vurgu yapardı. gerçekten de moralin iyiyse kasmıyosun..

moral bozucak bir şey yok tatlım bak ne güzel 2 parmağa geçmişin ve ilk boğumu almışın.. bundan sonra egzersize başlamadan nefes egzersizi yap çok faydalı oluyor bir de 1 boğumu rahat alana kadar 1 boğum çalış sonra rahat alınca 2boğuma geç..

Arkadaşlar merhaba bu başlık altına daha önce hiç yazmadım ama hep takip ediyordum. İlk önce biraz açık konuşacağım bundan dolayı hepinizden özür diliyorum amacım anlaşılır şekilde yardımcı olabilmek. 2 yıllık evliyim ve ayda en fazla 3 kere ilişki yaşayabiliyorduk eşimle. Çünkü ben de sizler gibi vajinusmustum yani öyle tahmin ediyorum çünkü ilişki sırasında istem dışı eşimi itiyordum, bacaklarımı kapatıyordum, cesaretim yerine gelip devam ettiğimizde de ağrı ve yanma yaşıyordum tekrar yapacağımız zaman yine ağrı yaşayacağım korkusuyla ıslanma bile olmuyordu bende ve bu ağrıyı daha da çok artırıyordu. Burda okuduğum Kegel egzersizleri çok dikkatimi çekmişti ve denemeye karar verdim. Yani idrarımı yaparken bir anda tutup tekrar yapıyordum bunu her tuvalete gidişimde 5-10 defa tekrarlıyordum. Galiba bu kasların esnekleşmesini sağlıyor. Bir de eşim aşırı kaygan olan bir prezervatif aldı onu da denemeye karar verdik. (Kayganlık sorunu yaşayan arkadaşlar varsa özelden yazın markanın ismini veririm ya da sakıncası yoksa burdan da yazarım). Artık kegel egzersizleri mi işe yaradı yok prez. mi işe yaradı bilmiyorum ağrım yok denecek kadar azaldı. Belki diyeceksiniz ki bunun vajinusmusla alakası yok senin problemin sadece ağrı yaşamak ama öyle değil dostlar ağrı yaşayacağım korkusuyla hep ilişkiden korktum kaçtım. Çocuk konusunda içiniz rahat olsun geçen yıl ben de bu halimle hamile kaldım yani bu rahatsızlıktan dolayı çocuk sahibi olamamaktan korkmayın. Zevk alma konusuna gelince onu ben de henüz yaşayamadım 4 gündür bu korkuyu yenmenin keyfini çıkartıyorum. İnşallah onu da yaşarım. Özetleyecek olursak size tavsiyelerim;

1. Kegel egzersizlerini deneyin.

2. Kaygan bir prez. alın. (Eğer çocuk düşünüyorsanız ilişkide vajinanız iyice açılıp, ağrınız azaldığı zaman ve eşiniz boşalmaya yakın prez. çıkarsın korunmasız devam edin)

3. En önemlisi Ayet-el Kürsî okuyun bol bol ve Yarabbim işimizi kolaylaştır diye dua edin.

İnşallah bunların faydasını görürsünüz canlar. Dualarım sizinle.

Naslsn canim naptin denemeler nasil gidio hic yazmiosun hersey yolundadir insallah

deneme yapmıyorum da o yüzden yazmıyorum :))) bu sabah yaptık ama ben hemen alamadığım için sertlik gitti. moralim bozulmuştu ama eşim çok güzel konuştu. o gidince de bir sürü dua ettim kendime, kalbim ferahlasın diye. yeni kalktım, daha iyiyim şu anda. eşim de aradı çok güzel konuştu bunlara kafanı takma artık sen neleri başardın dedi. hee iyi bari dedim hemen düzeldim

canım gayet iyi gidiyorsun. 2 parmağa geçmeden önce tek parmağa iyice alış bolca gitgel yap. gitgelde rahat olursan 2 parmak da yapabilirsin. eğer iki parmak yapamazsan mumdan aparat yapıp o şekilde ilerleyebilirsin. bence gayet güzel gidiyorsun. bozma moralini, o moral egzersiz yaparken sana lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…