Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

slm arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır yoktum ve net yoktu geri kavuştum eşim yurt dışındaydı ve gelince demiştik eşim gece dönüyor ve tlf da konuştuk yarın deneyeceğiz ve umarım güzel haberi burdan yazarım aklıma takılan soru şu daha doğrusu aklım karıştı burda bir yerde okumuştum şu anda bulamıyorum ama soruyu sorup kafamı rahatlatmak istiyorum ben mum kullanmaya karar verdim bunun ölçüleri nedir sürekli yazışmalarda geçen 5-7-8-11 cm gibi gidiyor bu ölçü uzunlukmu kalınlık ölçüsümü ben uzunluk olarak düşünmüştüm bir yerede kalınlık olarak okudum ve kafam karıştı örneğin doğum günü mumu uzunluk olarak bana göre 5 cm diye düşündüm birde bunun kalınlığınımı hesap edeceğim YARDIM EDERMİSİNİZ

Benim bahsettiğim ölçüleri söylüyorsun sanırım, şöyle ki; 5 tane mum al (normalde benim 4 tane dilatörüm vardı 5,5cm 7cm 8,5cm ve 10 cm etraflarının ölçüsü)
bu 1,5 cm aralıkla kalınlaşan ölçüler çok ideal ama yok benim gözüm korkar diyen için 5 boya bölüştürülebilir
5tane klasik beyaz mum alıp ilki muhtemelen bayağı ince ve başlangıç için çok ideal, 2.boy için pamuğu ıslatıp etrafına sar sıkıca ve streçle
şimdi muhtemelen o beyaz mumun etrafı gözümde canlandığınca tahmin ediyorum 5cm olsa, 2.aparatı 6,5cm yap 3.aparatı 8cm yap 4.aparatın 9,5 cm olsun ve 5.mumun etrafını ise 10,3cm olacak şekilde falan sarar ve streçlersen çok ideal ölçülerde ve hızlıca ilerleyebileceğin şekilde hazırlamış olursun

ben artık yne denıcem bakalım su an acayıp duygular var ıcımde dılator falan yoksa nası bulucamkı parmaga mecburum galıba

ben parmakla da çalıştım aparatla da canım... aparatı kendim yaptım bakkal mumuna peçete sararak... ( hatta geçen yatak odamı temizledim kıyamadım atmaya çekmecemde duruyor hala ) bence ilk aşamada parmak daha kolay, yönünü bulmakta zorlanmazsın.. başta parmak çalış sonra aparata geç istersen..

canım aparatın çevresini mezureyle ölçüyosun...

peki uzunluğun bir önemi varmı ne kadarını içime alacağım

peki uzunluğun bir önemi varmı ne kadarını içime alacağım

uzunluğun önemi şöyle var en azından göz kararı bi 8-10 cmyi sok daha doğrusu giriş kasları varya hani hepimizin takıldığı, kastığımız onlar yaklaşık 3-4 cm, sonra bu kasları geçince sinir ucu olmayan bölgeye geçmiş olacaksın ve orada his olmadığından sokabildiğin kadar sokarsın zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…