Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım ben vajiyi yeni yendiğimi söyledim ve alttan kontrolden korkuyorum dedim.ALLAH razı olsun ki doktorum anlayış gösterdi de gerek olursa alttan bakarız sakin ol dedi ve kan tahlili yaptı,üstten de ultrasonla baktı.

Alttan kontrol hamilelik için mi gerekiyor? yani bizim o kontrolu olup aslinda aci olmadigini anlamak içinmi?
Ultrason ile neye bakti peki??
Ben baska bi jinekolog bulup ona aynisini söylesem, yendim ve bebek dusunuyorum alttan kontrolden korkuyorum.. yoksa ben yendim ve bi sorun varmi diye kontrol olmak istiyorum? hangisi

çok soru sordum ama bu muayene olayini anlamis degilm hala

egzersizlerden vazgeçiyorum o kadar hevesle başladığım egzersizlere veda edicem çünkü bu yolda yalnızmışım eşimin fazla anlayışlı olması beni sinir ediyor. buna anlayış değil duyarsızlık desek daha iyi...ben o kadar kendimi zorluyorum bir an önce olsun egzersizlerim sonuçlansın istiyorum hevesleniyorum yencem diye ama eşimin umrunda değil. bütün gece ağladım kendimi yapayalnız hissediyorum. benim için sorun değil dedikçe daha çok üzülüyorum o zaman ben de kendimi zorlamayayım vazgeçeyim diyorum ne gerek var ki üzülmeye((

Hatirliyomusun Cileklipuding'in psikiyatristi ona bi söz söylemisti?
Esini mutlu etki oda seni mutlu etsin..
Sen Kendin için egzersizlere devam edeceksin, Yeneceksin.. Bak sonra nasil düzeliyor..
Senin esin duruma alismis, ve vazgeçmis gibi gözüküyo.. :) Benim esimde egzersiz yaptigimda nezaman olursa ozaman olur acelemiz yok diyodu hep :) ama yendikten sonra keske bukadar uzamasaydi dedi..
Sakin egzersizleri birakma..

ÖNCELİKLE HERKEZE MERHABA ,hamile olduğum için biraz hassasım ve o yüzden pek giremiyorum siteye ..
alttan muayneye gelince ,gebe olduğumu öğrendiğimde ilk işim özel bi hastaneye gitmek oldu,ne kg nede tansiyonuma bakıldı.dr 1,5 seneden fazla evli olduğumu ilk ilişkide gebe kaldığıı belirtti,sadece normal düşünme doğumu dedi ,elbette dedim..fakat hiç memnun kalmamıştım .
avcılar medicanaya gitmiştim...
kendisine yemek seçtiğimi söyledim ,ne gibi ilaçlar vericeksiniz dedim ,yemek seçmemeye çalış herşeyi ye dedi , o kadar ,,resmen gö. gibi kalmıştım.haftaya gel,bebeğin kalp atışarını duyarız demişti ,hiç tahlil falan istemedi.
YANİ DEĞİL ALTTAN KONTROL ,ULTRASONDAN HADİ YALLA...

gittiğim 2 dr da bana alttan bakmadılar ,tahlil verdi 2.kez gittiğim dr erkek dr ...
tahlilini yaptır ona göre sana ilaç vericm deDi ,kan ilacı falan şuanda folik asit içiyorum zaten ama müthiş acıkıyorum ,sürekli açım ve sürekli yiyorum sanırım psikolojik

sen eşin için yapmıyorsun canım öyle düşün mümkün olduğunca benim eşim de farketme zfalan gibi laflar söylüyordu ama bunu en başta kendin için yap kendi psikolojin için yap o istiyordur tabi ki yenmeni ama belki de seni üzmemek için o tavrı takınıyordur bence egzersizleri asla bırakma sabrın sonu selamettir ben inanamıyordum yeneceğime ama o sıkıntıların hepsi geçiyor ve başarıyorsun yeter ki azimle devam et

canım üstten de alttan da yumurtalıklara bakılıyor tabi alttan daha iyi görülüyor herşey diye duydum ama ben korktuğum için üstten bakıldım.senin doktor neden gelme demiş anlamadım.bence sen başka doktora git ve yendiğini söyle ve herhangi bir sorun var mı yok mu öğrenmek istediğini,bebek düşünüyorsan bir sorun olup olmadığını falan söyle.sonuçta doktorlar böyle şeylerle karşılaşıyor seni anlar

Evet kötü bi deneyimdi benim için.. Zaten jinekologa gitme sebebimde vajimin yapisini bana anlatmasiydi.. çok ilgisiz ve bastan savmaydi bende sinirlenip çikmistim :) Neyse dedigin gibi baska bi doktor aricam ve söylediklerini isticem doktordan..
çok sagol cnm..

merhaba gebeliğini nasıl anladın ilk adetin kaç gün geciktikten sonra anladın Allah güzel sağlıklı bi hamilelik geçirmeni nasib etsin

elvancım evet ama gerçekten çok anlamsızca bi çaba gibi oluyor.zaten kendisi benim vajinismus olduğumun kesin olmadığını düşünüyor.kendi kendime kuruyormuşum.belki de vajinismus olmayabilirmişim tamam da diyorum önceden deliği göremiyoduk şu an egzersizin başında delik kocaman oldu. demekki tamamen psikolojik.eşim duruma alışmış olabilir ama alışmış olması yaralıyor beni zaten

eylülcüm ama bunları sadece kendim için mi yapıyorum o zaman evlilik kurumuna katkım ne benim o da umursamıyor ben tek başıma nereye kadar başarabilirim bunu?bi destek arıyor insan...o beni üzmemek için yapıyor ama ben daha çok üzülüyorum.kendisine de açık açık dedim ben sana hiç mi yardım etmiyorum ki diyor doktora gitmedik mi diyor doktora gidicez tabii ben yaşadığım şehri çok bilmiyorum onun götürmesi çok normal. çok abartıyormuşum herşeyi tamam da ben de umursamasam nasıl aşcaz bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…