- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #106.341
Allaha sükür canim.. Ayni o avatardaki gibiyim.. baska baska sorunlar çikiyo simdide ama olsun be :) ben en büyügünle savasmisim derdin, bunlar neki.. gelir geçer.. böyle avutuyorum kendimi yoksa hayat geçmez
Canim esimle devam edersel diyosun..çok üzülüyorum.. ins hep böyle giderde sende artik esinden emin olursun.. Bende benim avatara benzer bitane daha resim var :) sen tamam dediginde onu yollarim sana onu koyarsin avatarina.. Dilerim hersey gönlünce olur ablam
gebelikte alttan muayene ederler kesin mesela iltihabik durumlar oluşabiliyor alttan bunun için de alttan bakarlar ama tiroid gibi sorunlarda bi kan tahlili yapmak yeterli gebelik düşünüyorsak da çocuk için bi engel var mı diye alttan ultrason yapabilirler
Alttan kontrol hamilelik için mi gerekiyor? yani bizim o kontrolu olup aslinda aci olmadigini anlamak içinmi?
Ultrason ile neye bakti peki??
Ben baska bi jinekolog bulup ona aynisini söylesem, yendim ve bebek dusunuyorum alttan kontrolden korkuyorum.. yoksa ben yendim ve bi sorun varmi diye kontrol olmak istiyorum? hangisi
çok soru sordum ama bu muayene olayini anlamis degilm hala
Bilmiyorum doktoru pek sevmemistim.. Baska bi doktora gitmek istiyorum içim rahat etsin en azindan.. Bisey sorcam doktor sadece distan bakti.. Distan bakarak kizlik zarinin yapisini fln görebiliyormu?
canım dıştan derken karın kısmından baktı.alttan alet sokmasına izin vermedim.dıştan bakınca görülür herhalde, bekarlar kızlık kontrulüne gidince aletle bakamazlar,kızlığa zarar gelir diye biliyorum
elvancım evet ama gerçekten çok anlamsızca bi çaba gibi oluyor.zaten kendisi benim vajinismus olduğumun kesin olmadığını düşünüyor.kendi kendime kuruyormuşum.belki de vajinismus olmayabilirmişim tamam da diyorum önceden deliği göremiyoduk şu an egzersizin başında delik kocaman oldu. demekki tamamen psikolojik.eşim duruma alışmış olabilir ama alışmış olması yaralıyor beni zaten
eylülcüm ama bunları sadece kendim için mi yapıyorum o zaman evlilik kurumuna katkım ne benim o da umursamıyor ben tek başıma nereye kadar başarabilirim bunu?bi destek arıyor insan...o beni üzmemek için yapıyor ama ben daha çok üzülüyorum.kendisine de açık açık dedim ben sana hiç mi yardım etmiyorum ki diyor doktora gitmedik mi diyor doktora gidicez tabii ben yaşadığım şehri çok bilmiyorum onun götürmesi çok normal. çok abartıyormuşum herşeyi tamam da ben de umursamasam nasıl aşcaz bunu?
elvancım evet ama gerçekten çok anlamsızca bi çaba gibi oluyor.zaten kendisi benim vajinismus olduğumun kesin olmadığını düşünüyor.kendi kendime kuruyormuşum.belki de vajinismus olmayabilirmişim tamam da diyorum önceden deliği göremiyoduk şu an egzersizin başında delik kocaman oldu. Demekki tamamen psikolojik.eşim duruma alışmış olabilir ama alışmış olması yaralıyor beni zaten
eylülcüm ama bunları sadece kendim için mi yapıyorum o zaman evlilik kurumuna katkım ne benim o da umursamıyor ben tek başıma nereye kadar başarabilirim bunu?bi destek arıyor insan...o beni üzmemek için yapıyor ama ben daha çok üzülüyorum.kendisine de açık açık dedim ben sana hiç mi yardım etmiyorum ki diyor doktora gitmedik mi diyor doktora gidicez tabii ben yaşadığım şehri çok bilmiyorum onun götürmesi çok normal. çok abartıyormuşum herşeyi tamam da ben de umursamasam nasıl aşcaz bunu?
Canım kardeşim, eşimle devam diyorum ve diğer avatarını istiyorum :). Bu avatarım pek hüzünlü gibi geldi. Vajiyi ilk yendiğimde avatarımdaki gibiydim. Sevinçle karışık, bundan sonraki süreç ne olacak düşüncesi vardı. Zaten bu avatarı özellikle seçmiştim, hüzünle karışık sevinç, duvağını aralayan, düşünceli.... Artık böyle hüzünlü değilim. Artık duvağım tam açık olsun ve de güleyimmm :)
Canım biliyorsunuz ben vaji iken hamile kaldım. İlk zamanlar gerek olmadığı için söylememiştim jinekologa. Sadece haftalarımda gerek oldu, o da zaten sorun oldu. Çünkü, çatı kontrolüne izin verememiştim...Bir de 8. ay da alttan muayene değil de, sadece vajiye küçük bir şey sürtüp numune almışlardı herhangi bir iltihap falan var mı diye, düşünün ben vajili olduğum halde izin verebilmiştim. Sadece dışarıdan sürtüyorlar, ne olup bittiğini bile anlamıyorsun.
Hamilelik öncesi kontrol iyidir, onda da alttan bakmıyorlar. Kan değerlerine,....vs.'ya bakıyorlar. Hamileliğin 8. ayına kadar da bol bol kan, idrar, ultrason, nst (kalp atışları) yapılıyor. Kesinlikle alt ile alakası yok..
canım dıştan derken karın kısmından baktı.alttan alet sokmasına izin vermedim.dıştan bakınca görülür herhalde, bekarlar kızlık kontrulüne gidince aletle bakamazlar,kızlığa zarar gelir diye biliyorum
Anladim canim.. çok sagol bilgilendirdigin için
egzersizlerden vazgeçiyorumo kadar hevesle başladığım egzersizlere veda edicem çünkü bu yolda yalnızmışım eşimin fazla anlayışlı olması beni sinir ediyor. buna anlayış değil duyarsızlık desek daha iyi...ben o kadar kendimi zorluyorum bir an önce olsun egzersizlerim sonuçlansın istiyorum hevesleniyorum yencem diye ama eşimin umrunda değil. bütün gece ağladım kendimi yapayalnız hissediyorum. benim için sorun değil dedikçe daha çok üzülüyorum o zaman ben de kendimi zorlamayayım vazgeçeyim diyorum ne gerek var ki üzülmeye ((
Canım benim kesinlikle egzersizleri bırakma gibi bir düşünceye kapılma. Tahmin edebiliyorum, zaman zaman "ben ne için uğraşıyorum" diyebilirsin ama sakın öyle düşünme...Sen önce kendin için yeneceksin SADECE KENDİN İÇİN
Benim esimde sen nazlaniyosun hersey senin elinde derdi.. Ama doktorlara giderek, onunla konusarak ikna oldu.. Bide Kemre tvye çiktiya doktorum programina.. youtubedan açtim ve izlettim esime.. Bak dedim ben degilim yalniz bu derdi çeken.. Bu bi hastalik.. naz degil derdim.. o programi izledikten sonra dahada bi ikna olmustu.. Birlikte izledik ve kemre konustukça ben agladim, oda sonradan özr diledi..
Canim sabirli olmamiz gerekiyor.. Eslerimizi bu duruma bizler getirdik.. Simdi tekrar bizim düzeltmemiz gerekiyor.. Pes ettin diyelim? Ne olcak.. Böylemi devam etsin? Sen elinden geleni yap.. Esinin tavirlarina takilma hersey degisecek emin ol[/QUOTED
Doktorum programına kemrenin çıktığını bilmiyordum paravanın arkasındaki yanında eşi ile birlikte oturan kemre miydi?
çok haklısın ben de o videoyu dün izledim ve çok etkilendim kemreyi çok tebrik ediyorum gerçekten müthiş bir duruşu var. Rabbim ona bu gücü nasib etmiş. dün gece o videoyu birlikte izleyelim dedim başta tamam dedi benim gönlüm olsun diye sonra uykum geldi dedi yattı ben sinir oldum tabii hani izlicektik dedim o da o videoyla senin ne alakan var diyo sanki sen 7yıl mı yapmadın da örnek gösteriyosun diyo bana. o zaman ben de vazgeçeyim biz de 10sene yapmayalım o zaman da mı sorun olmıcak hiç anlamıyosun beni diyorum. ne alakası varmış çok abartıyormuşum kendi kendime o psikolojiye sokuyormuşum kendimi ya çıldırcam kabullenmiyor bi türlü ne yapcam anlamıyorum((
Benim esimde sen nazlaniyosun hersey senin elinde derdi.. Ama doktorlara giderek, onunla konusarak ikna oldu.. Bide Kemre tvye çiktiya doktorum programina.. youtubedan açtim ve izlettim esime.. Bak dedim ben degilim yalniz bu derdi çeken.. Bu bi hastalik.. naz degil derdim.. o programi izledikten sonra dahada bi ikna olmustu.. Birlikte izledik ve kemre konustukça ben agladim, oda sonradan özr diledi..
Canim sabirli olmamiz gerekiyor.. Eslerimizi bu duruma bizler getirdik.. Simdi tekrar bizim düzeltmemiz gerekiyor.. Pes ettin diyelim? Ne olcak.. Böylemi devam etsin? Sen elinden geleni yap.. Esinin tavirlarina takilma hersey degisecek emin ol[/QUOTED
Doktorum programına kemrenin çıktığını bilmiyordum paravanın arkasındaki yanında eşi ile birlikte oturan kemre miydi?
Yok bitane hamile çift vardi ondan sonra çikmisti.. Tek basina oturuyordu
çok sevindim canim :) ozaman derhal özeline bak :)
Resmin linklerini vereyim..
Peki yendikten sonra kontrole gerek varmi? hamileligi dusunmuyorum suanda?
çok haklısın ben de o videoyu dün izledim ve çok etkilendim kemreyi çok tebrik ediyorum gerçekten müthiş bir duruşu var. Rabbim ona bu gücü nasib etmiş. dün gece o videoyu birlikte izleyelim dedim başta tamam dedi benim gönlüm olsun diye sonra uykum geldi dedi yattı ben sinir oldum tabii hani izlicektik dedim o da o videoyla senin ne alakan var diyo sanki sen 7yıl mı yapmadın da örnek gösteriyosun diyo bana. o zaman ben de vazgeçeyim biz de 10sene yapmayalım o zaman da mı sorun olmıcak hiç anlamıyosun beni diyorum. ne alakası varmış çok abartıyormuşum kendi kendime o psikolojiye sokuyormuşum kendimi ya çıldırcam kabullenmiyor bi türlü ne yapcam anlamıyorum((
kızlar ebe bir arkadaşım var o anlatmıştı.hastanede ki olayları anlatınca sohbet vaji konusuna geldi.bir çift gelmiş kızlık kontrolüne.ilk gece yapamadığı için eşi dövmüş ve senin çekindiğin bir şey mi var diye doktora getirmiş kontrol için,tabi normal herşey doktor ilaç vermiş kıza,uyuşturucu krem falan.biz çok şanslıyız ki eşlerimiz bize güveniyor ve bizi böyle suçlamıyorlar.onları da anlayın kızlar erkek için de kolay şeyler değildir bunlar.
Canim kimse kolaylikla yenmiyorki, hepimiz eslerimizle zorlu dönemlerden geçtik, onlar yüzünden egzersizlerden vazgeçtik ama tekrar basladik çünkü baska çare yok..
Vajinusmus gibi bi bela ile ugrasirken birde birSürü engeller çikiyor karsimiza..
Ayagimiz takiliyor düsüyoruz, ama kalkmasini, yola devam etmesini bilmek lazim.. Bazen kalkmakta zorluk çekiyoruz, yara bere içinde, agliyoruz, canimiz yaniyo, ama orda öylece oturup aglamakla sizlanmakla geçmiyo.. çabalayarak kalkip yaralari temizlemek gerekir :) çare aramak gerekir.. çare egzersizde.. Simdilik esinin tavirlarini görmezden gel.. yendikten sonra acisini çikarirsin..
Herzman basini dik tut, önce kendini düsün, evlilige benim katkim ne olur diye düsünme.. demin yazmissin böle bisey.. sen hele bi yen :) Kendin için.. sonra evlilige en büyük katkida bulunmus olursun sen :) kendi çabalarinla :)
Simdi dogru egzersize böyle olumsuz görmek istemiyorum seni bidaha
Canım resimler için teşekkür ederim. Resimleri internet açmadı çünkü ben şu an işyerindeyim, o site kısıtlı, kamu engeline takıldı. Eve gidince bakacağım...
Canım bilemiyorum ama ben kendi düşüncemi söyleyeyim. Çocuk düşünmüyorsan ve herhangi bir rahatsızlığın yoksa kontrole gerek yok.... Ben de yaz bitene kadar ne korunacağım ne de kontrole gideceğim. Şu anda herhangi bir sorunum yok. Yaz bitimine kadar hamile kalmazsam gideceğim, hamilelik için uğraşacağım..Yaz bitimine kadar diyorum çünkü biraz alışayım diyorum vajisiz günlere buna rağmen korunmayacağım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?