Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Teşekkürler

valla 3 gün geçti ,anladım ama ben yeni yendiğim için yazmıştım ,yaptığımız günleri :)))
ama yumurtlamaya denk gelmemişti,yani yumurtlama gününü tuttum ama 3 gün çnce falandı galiba bi yaptım ,sonra aradan 4 gün geçti tekrar yaptık;dr zaten ultrasondan ben söylemeden direk bu ayki yumurtlaman erken olmuş adetini erken görücekmişsin dedi,şok oldum ,tabi diyemedim yanımda bi tanıdık vardı,...
3 gün geçti reglim anladım ,ama bi hafta sonra idrar testi yaptım ,şak diye çıktı ..
Ben yendim ama tavsiyem ,yendikten sonra 3-4 ay hamilelik düşünmeyin .
Ilk gittiğim dr bana ilk cinselliği yasaklamıştı ,1 hafta sonra gel bakalım
demişti.
Bizde yapmamıştık,zaten insanın canı istemiyor,o yüzden hemen hamile kalmayın :)))
2dr hiç böyle bi şey demedi ,zaten hemen işe koyulmuştuk :))ama ilk kez jelsiz ,hamile olduğum için denedim ,iyiydi acı hissetmedim.
Ama tavsiyem 3-4 ay gebe kalmayın,korunun

Canım kardeşim, eşimle devam diyorum ve diğer avatarını istiyorum :). Bu avatarım pek hüzünlü gibi geldi. Vajiyi ilk yendiğimde avatarımdaki gibiydim. Sevinçle karışık, bundan sonraki süreç ne olacak düşüncesi vardı. Zaten bu avatarı özellikle seçmiştim, hüzünle karışık sevinç, duvağını aralayan, düşünceli.... Artık böyle hüzünlü değilim. Artık duvağım tam açık olsun ve de güleyimmm :)

Canım biliyorsunuz ben vaji iken hamile kaldım. İlk zamanlar gerek olmadığı için söylememiştim jinekologa. Sadece haftalarımda gerek oldu, o da zaten sorun oldu. Çünkü, çatı kontrolüne izin verememiştim...Bir de 8. ay da alttan muayene değil de, sadece vajiye küçük bir şey sürtüp numune almışlardı herhangi bir iltihap falan var mı diye, düşünün ben vajili olduğum halde izin verebilmiştim. Sadece dışarıdan sürtüyorlar, ne olup bittiğini bile anlamıyorsun.

Hamilelik öncesi kontrol iyidir, onda da alttan bakmıyorlar. Kan değerlerine,....vs.'ya bakıyorlar. Hamileliğin 8. ayına kadar da bol bol kan, idrar, ultrason, nst (kalp atışları) yapılıyor. Kesinlikle alt ile alakası yok..

Son düzenleme:

Benim esimde sen nazlaniyosun hersey senin elinde derdi.. Ama doktorlara giderek, onunla konusarak ikna oldu.. Bide Kemre tvye çiktiya doktorum programina.. youtubedan açtim ve izlettim esime.. Bak dedim ben degilim yalniz bu derdi çeken.. Bu bi hastalik.. naz degil derdim.. o programi izledikten sonra dahada bi ikna olmustu.. Birlikte izledik ve kemre konustukça ben agladim, oda sonradan özr diledi..

Canim sabirli olmamiz gerekiyor.. Eslerimizi bu duruma bizler getirdik.. Simdi tekrar bizim düzeltmemiz gerekiyor.. Pes ettin diyelim? Ne olcak.. Böylemi devam etsin? Sen elinden geleni yap.. Esinin tavirlarina takilma hersey degisecek emin ol

biz yendikten sonra eşim yanaşmadı,bu hemen hemen herkezde oluyor ,erkek o kadra alışıyorki ,değil vajinismusluyken yandikten sonra dahi adamda bi geri çekilme oluorrr..başlarda bende öyleydim ,egzersizleri yapıyorum hadi deneyelim diyorsun adam tvkarşısnda uyyuyor,onlar için hç hiç kolay değil

çok sevindim canim :) ozaman derhal özeline bak :)
Resmin linklerini vereyim..

Peki yendikten sonra kontrole gerek varmi? hamileligi dusunmuyorum suanda?

çok haklısın ben de o videoyu dün izledim ve çok etkilendim kemreyi çok tebrik ediyorum gerçekten müthiş bir duruşu var. Rabbim ona bu gücü nasib etmiş. dün gece o videoyu birlikte izleyelim dedim başta tamam dedi benim gönlüm olsun diye sonra uykum geldi dedi yattı ben sinir oldum tabii hani izlicektik dedim o da o videoyla senin ne alakan var diyo sanki sen 7yıl mı yapmadın da örnek gösteriyosun diyo bana. o zaman ben de vazgeçeyim biz de 10sene yapmayalım o zaman da mı sorun olmıcak hiç anlamıyosun beni diyorum. ne alakası varmış çok abartıyormuşum kendi kendime o psikolojiye sokuyormuşum kendimi ya çıldırcam kabullenmiyor bi türlü ne yapcam anlamıyorum((

Canım benim kesinlikle egzersizleri bırakma gibi bir düşünceye kapılma. Tahmin edebiliyorum, zaman zaman "ben ne için uğraşıyorum" diyebilirsin ama sakın öyle düşünme...Sen önce kendin için yeneceksin SADECE KENDİN İÇİN

kızlar ebe bir arkadaşım var o anlatmıştı.hastanede ki olayları anlatınca sohbet vaji konusuna geldi.bir çift gelmiş kızlık kontrolüne.ilk gece yapamadığı için eşi dövmüş ve senin çekindiğin bir şey mi var diye doktora getirmiş kontrol için,tabi normal herşey doktor ilaç vermiş kıza,uyuşturucu krem falan.biz çok şanslıyız ki eşlerimiz bize güveniyor ve bizi böyle suçlamıyorlar.onları da anlayın kızlar erkek için de kolay şeyler değildir bunlar.

bu konuyu ben çözeceğim evet ama sadece benim üzerime yıkılması çok ağır geliyor insan bi psikolojik destek arıyor. ona saçma da gelse anlamsız da gelse benim için bu konu hakkında konuşabilir araştırma yapabilir video izleyebilir. benim için çok önemli olan şeyler ona basit saçma gereksiz anlamsız geliyor yani olayı kendi bakış açısıyla değerlendiriyor senin psikolojin bozuk diyor. zaten işten çıktıktan sonra da iyice bunalıma girdim kabul ediyorum ama biraz destek verse hepsini aşcam bu sorunu çözmem gerektiğini hissettirse gerçekten sorun olarak görse bile beni kamçılar hırs yaparım ve kısa sürede aşarım ben inanıyorum

kemre; evet aynen dediğin gibi düşünüyorum.ben ne için uğraşıyorum? çünkü kolay bi durum değil fazla umursamaz olmakla da da köstek oluyor bana. olayı fazlaca küçümsemek psikolojimi bozuyor...kendimi değersiz hissediyorum bazen...

Kemre yenmiş mi ?
Vallahi çok sevindim maşalahha ,ay ne yazacağımı şaşırdım..darısı herkez,n başına .vallahi zor bi şey değil..acı yok ,yeteki egzersizleri bırakmayın ve bu durumu kafanızda büyütüp büyütüp kurmayın :)))

Canim kimse kolaylikla yenmiyorki, hepimiz eslerimizle zorlu dönemlerden geçtik, onlar yüzünden egzersizlerden vazgeçtik ama tekrar basladik çünkü baska çare yok..

Vajinusmus gibi bi bela ile ugrasirken birde birSürü engeller çikiyor karsimiza..

Ayagimiz takiliyor düsüyoruz, ama kalkmasini, yola devam etmesini bilmek lazim.. Bazen kalkmakta zorluk çekiyoruz, yara bere içinde, agliyoruz, canimiz yaniyo, ama orda öylece oturup aglamakla sizlanmakla geçmiyo.. çabalayarak kalkip yaralari temizlemek gerekir :) çare aramak gerekir.. çare egzersizde.. Simdilik esinin tavirlarini görmezden gel.. yendikten sonra acisini çikarirsin..
Herzman basini dik tut, önce kendini düsün, evlilige benim katkim ne olur diye düsünme.. demin yazmissin böle bisey.. sen hele bi yen :) Kendin için.. sonra evlilige en büyük katkida bulunmus olursun sen :) kendi çabalarinla :)

Simdi dogru egzersize böyle olumsuz görmek istemiyorum seni bidaha

çok sevindim canim :) ozaman derhal özeline bak :)
Resmin linklerini vereyim..

Peki yendikten sonra kontrole gerek varmi? hamileligi dusunmuyorum suanda?

Canım resimler için teşekkür ederim. Resimleri internet açmadı çünkü ben şu an işyerindeyim, o site kısıtlı, kamu engeline takıldı. Eve gidince bakacağım...
Canım bilemiyorum ama ben kendi düşüncemi söyleyeyim. Çocuk düşünmüyorsan ve herhangi bir rahatsızlığın yoksa kontrole gerek yok.... Ben de yaz bitene kadar ne korunacağım ne de kontrole gideceğim. Şu anda herhangi bir sorunum yok. Yaz bitimine kadar hamile kalmazsam gideceğim, hamilelik için uğraşacağım..Yaz bitimine kadar diyorum çünkü biraz alışayım diyorum vajisiz günlere buna rağmen korunmayacağım...

Canım teşekkür ederim. Günler,aylar,yıllar o kadar çabuk geçiyor ki...Allah korusun o kadar uzamasın sizin mesele ama lütfen egzersizleri bırakma. Eşin de anlayışlı olsun yoksa bu süreç uzadıkça uzar. Sonra bir bakarsın evlendiğiniz gün çok gerilerde kalmış. ÖNCE KENDİN İÇİN YAP. BEN VAJİYİ HALLETTİĞİM GÜN KAVGALIYDIK...Bana yine köstek olmaya çalışıyordu.. Bana o gün dediki sen bu vajiyi halledersin sonra da menopoza girersin. Ya hep vajili günlerim böyle geçti. Moral bozukluğu, sen yapamazsın, küçücük kızlar yapıyor....vs. SEN ÖNEMLİSİN, EGZERSİZLERE DEVAMMM

Ağustosta 8 senemiz dolacak ve biz yeni (2 hafta olacak) hallettik. KİM YÜZÜNDEN HEP EŞİM YÜZÜNDEN...

HAdi ya.. Valla ben böyle biseyi kaldirabilirmiydim bilmiyorum tamam Söylesin ama söylemesiyle kalsin.. öyle tutup kolumdan kontrole getircek.. Sükretmek lazim kizlar.. onca sene bekliyor eslerimiz Allah razi olsun.. Beterin beteri var diye avutun ve ltfn onlarada anlayis Gösterin.. Yendikten sonra hersey düzelcek.. EGzersizlerden vazgeçmeyin ..

evet çok haklısın... ona egzersizleri yaptığımı da söylemicem bu konu hakkında da konuşmıcam o zaman o da yaptığıyla kalsın birkaç gün daha yapamam zaten reglim şu an. bitince onun için değil kendim için yapcam ama o bu duyarsızlığını ben bunu yendikten sonra anlıcak...Allah kimsenin başına vermesin böyle bir hastalığı bizim imtihanımız da bu işte geçenlerde bi arkadaş yazmıştı inşallah bu çektiklerimiz günahlarımıza kefarettir diye kocaman bir amiiiinn demiştim...gerçekten Allah herkesin yardımcısı olsun.

Allah hakkinda hayirlisi neyse onu versin canim önce alisin derim biraz.. yinede sen bilirsin

Kontrole gelince benim içim rahat degil ya.. bazen zorlaniyorum iliski sirasinda diyorumki acaba biseymi varda. belki psikolojiktir, bisey yoktur büyük ihtimalde (ins yani) içim rahat olsun istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…