Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım inşallah bir şeyin yoktur... Evet Allah'ım hayırlısı neyse onu versin. Birkaç ay alışmak istiyorum vajinusmussuz günlere ama ilginçtir korunmak da istemiyorum. Korunmak istemeyişimin bir sebebi de yaşım. Yaşım 34, zaten hemen olmaz gibime geliyor. Olsa da tabiki hayır demem, DÜNYALAR BENİM OLUR. İnşallah bakalım süreç neyi gösterecek...

Sendeki sabira hayranim.. çok zor günler geçirmissin ama lütfen hatirlamamaya bak.. kiyamam ya..
Ins bundan sonra hersey hakettiginden fazla güzel olur..

Canım sağol. Biliyor musun aslında çok sabırlı bir insan değilim ama ne yapayım evlilik olunca sabretmeye çalıştım, özellikle de çocuk olduktan sonra...Aslında sabır ettim ama ben de bittim sanki. Yaşım 34+34 oldu. Geçmişi hatırladıkça içim NEFRETLE doluyor. Ama ilginçtir gerçekten çok değişti. Aslında özünde iyi bir insan bana bunları yapmak istemezdi (yani kendisi böyle söylüyor son haftalarda), o da bunalıyor, aklınca beni gaza getirmek istiyordu belki de...Boşanmak istemedi, ben boşanmak isteyince karşı çıktı, dövmedi (psikolojik şiddeti saymıyorum),....bir çocuğumuz var, hem de değişti düşünmemeye çalışayım o zaman...

doktorumun videosunu açtım kemrecim iki kız kardeş anlatıyor vajili 3 uzman var programda orda mı çıktın
Canım, youtube Mualla Oktay vajinusmus yaz, karşına çıkan video listelerinden 2. Mualla hanım tek başına, üstünde siyah bir ceket var...O iki kız kardeş geçen seneki program...

Son düzenleme:

canım benim geçmiş olsun hepimiz aynı drtten muzdaribiz bende evleneli bir yıl oldu ilk günlerde bende neden olmuyor diye vajiyi incelemiştim hatta ben bende delik olmadını bile düşünmüştüm :) ama bi ay önce başladım egzersize ve şuan çok ilerlemiş vaziyetteyim öncelikle rahatla ve bi kayganlaştırıcı jel al ben bebe yağı kullanıyorum bebe yağını kulak çöpüne ve vajiye sür ve kasıp gevşetme egzersizi yap ardından gevşet ve kulak çöpünü yavaş yavaş ittirmeye çalış sakın korkma o kadar kolay giriyoki ben ilk yaptığımda inanamamıştım ve bunu yapabilmek bana güç verdi şimdi 9 cm çapında aparatı kolaylıkla yapabiliyorum sende yaparsın buna inan ve bu sayfayı hep takip et inancın dahada artar emin ol

HEMEN EGZERSİZE , akşam yazıcam, burda cevapsız mesaj kalınca üzülüyorum, biraz takip et , illa birileri yardımcı olacaktır.

benim için yazacak bişey yok sanırım ((

Canim hosgeldin aramiza parmak egzersilari yapiyoruz biz yenmek icin. Oncelikle bir doktora gorundun mu egergorunmediyseen doktora git fiziksel bir problem var mi diye cunku bir kez yapmisiniz ve zor gecmis. Ilk sayfalari oku canim hergun kegel egzersizi yap ilk sayfada yaziyor. Sonra al eline aynayi vajiyi incele orayi normal olarak kabul eder duruma gel. Sonra da serce parmagina bolca kayganlastirici jel sur ve girdirmeye calis once bir bogum sonra iki bogum sonra iki parmak bir bogum iki bogum.. Buraya yaz neler yaptigini herkes sana yardimci olur..

maşallah ya çok güzel bir duygudur senin için eminim...çok çok geçmiş olsun gerçekten helal olsun...ve ben evet artık zaten sadece kendim için yapmalıyım sanırım... çok acı ama öyle olcak. çok sağolun sizlerden başka bi yol göstericim yok benim sizin hikayelerinizi okuyarak kendime yol buldum Allah razı olsun sizden...eşim de bi gün anlar inşallah bu psikolojiyi....[/QUOTE]
mikrolif hiç durma, eşin senin yüzünden böyle ve çözüm de senin elinde, of of ne anlatayım, benim eşim anlayışsız değildi sadece çok ilgisiz ve vurdumduymazdı... sana anlatacağım çok şey var, uzatırsan sen yıprsanırsın ve eşinin ilgisi asla sana dönmez

bak psiikiyatrist bana ne derdi biliyor musun? bu senin hastalığın, o sağlıklı, sorun sende... Mağdur olan o. Bu problemi sen çözüceksin, sen vazifeni yapmazsan ne seni sahiplenir ne de ilgilenir. Ayrıca senin kendi açından da önemli, aslında kendimiz için de önemli... Daha kaliteli, daha mutlu, daha sağlıklı, daha zevkli bir hayat için

egzersizlere başla hemen ben de başladım bi yere kdr geldim devamı olmuyo deneme yapıyoruz o lanet olası duvarı geçemiyoruz.
ama egzersiz egzersiz diye üstelemekte haklı burdaki arkadaşlar ben de senn gibiydim şimdi baya ilerleme hissediyorum..zaman zaman çok da moralim bozuluyo mesela dün geceki gibi ağlıyorum sızlıyorum ama yine gelip burayı okuyup kalkıp elimden ne geliyosa yapıyorum..moralin bozulduğu anda benm gibi buraya gir burdaki arkadaşlar ciddi anlamda yardımcı oluyo.. hatta bazen beni burası da anlamaz diyip çıkıp çıkıp gittim en sonunda da kendimi buraya üye olmuş buldum.
çünkü canım hrkes kendi dilinden konuşanı anlarmış.. burası da bizim birbirimizi anlayıp en önmlisi sorunumuz olan şu herşeyi kafada bitirmek olan kafamızı boşaltıp motive olma yerimiz..
Allah yardımcımız olsun..

ilk gecem çok zo geçti kendimi çok kasmıştım yarısı girdi sonrasında çok ağrım oldu jinekoloğa gitttik muayene etti içeri bişey sokmicam sadece dışından bakıcam dur dediğin yerde durucam dedi doktorda öytle izin verdim herhangi bi sorun yok dedi psikolik dedi. bi kaç gün bekleyin olmazsa psikologa gidin dedi. aradan bi kaç ay geçti olmadı bi sevişme esnasında içimde hissettim onu hiç acımamıştı oh be kurtuldumd erken yok sonrasında yine korku ağlamalar olmadı olamadı.
hem parmak egzersizi hemde kegel egzersizimi yaparak yendiniz anlamadım bide birazdan duş alıcam duştayken yani ayaktayken parmak denemesi yapılır mı?

Ayakta yapılamaz sanırım. Çünkü vajina kolay açılmıyor ayaktayken. Psikolog, egzersiz sürecinde deneme yapmamızı yasaklamıştı...Parmak egzersizlerinde belli bir noktaya gelene kadar deneme yapmayın derim ben...

dediklerini yaptım canım ama olmadı yine( yani o bacaklarını şöyle yap die tarif ettin ya ben onu yapamadım..yada kendine doru çek bacaklarını demiştin onu da yapamadım (

canımmmmmmmm olmadı yaaaaaaa orda bişey var takılıyo sanki ..sinir oluyorum yaaa ben mi yapamıyorum yanlış mı deniyorum acaba ((

sabır sadece saır o takıldığı yerde dur ve derin nefes al burnundan ve yavaş yavaş ağzından ver ıkın ve itekle olucak bak

aynen o dediğini yaptım biliyomusun ..tam orda durdum ama ıkınmadım işde kendimi ittirdim son kez denemmemizdi bu belki de yoruldum acıdı yandı bişeler oldu ondan da olmamış olabilir ayı şeyi tekrar denicem ama ..en son bu hastalığa rağmen kendimi ittirdim tuttum kaçmıyim diye olmdı ya ona yanıyorum..dedim heralde bende bi anormallik var bu kdr şeye rağmen olmamasına bakılırsa (

Comelerek yapabilirsin tatlim ama jel kullan mutlaka . Ya da dustan sonra koltukta yari oturur vaziyette de yapabilirsin. Kegeel sadece vajideki kaslari tutup birakiyosun hergun altmis tane uce bolup yapabilirsin . Parmak her gun yapilmali. Sen bir adim ondesin yapamam edemem demedin. Kolay gelsn

Negüzel yaaa keske bende orda olsaydim böyle bi imkaniimiz olsaydi hep birlikte bulussaydik..
Allah muhabbetinizi artirsin cnm
Istanbuldaydin yanilmiyosam? Tatile gelirsem Istanbula bende çok isterim görüsmeyiii

evet canım ıstanbuldayım:)gel ne zaman ıstersen gorusurz tabıkı:)

kızlaaar son bi kaç gündür pes etmiştim, depresyondaydım resmen buaraya da hiç bişey yazmadım. ama bugün tüm kafamı yeniden topladım ve egzersizlerime devam ettim. 7.5 cm i biraz zorlanarak da olsa aldım ve 15 dk içeride beklettim. tabii en baştan başlamam gerekti nazlı vajim sağolsun :) bu aralar çok nazlanacağı tuttu ama ben inat ettim. yenmek istiyorum. kararlı olamıyorum sorunum bu. hatta yenen arkadaşlardan aparat istemek de geldi aklıma ama son 3 gün o kadar kötüydüm ki her şeyden vazgeçmiştim. uzadıkça uzuyor farkındayım ama yenemiyorum bu mereti off off.. bu arada yeni aparatlar yapmak için evde ne kadar eşya varsa hepsini seferber ettim.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…