Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Evet canım aynen öyle, silik de çıkabilir. Ben işyerimin wc'sinde yaptım çok basit bir test. 1-2 dk'lık olay...

kemre sen folik asit ya da elevit kullanıyo muydun?

Canım ben 8 senenin ardından yendiğim için biraz alışmak istiyordum ama aynı zamanda hem yaştan ötürü, hem de ilk çocuğumla arası çok da fazla açılmadan çocuk da istiyordum. 8 senenin ardından bir de çocuk olsun diye uğraşmayı gözönüne alamadım. Korktum, korunmaktan korktum, istediğim zaman çocuk olmayacağından korktum. Bu yüzden arada kaldım. Çocuk için doktora falan gitmedim hatta vajiyi yendikten sonra doktora gitmedim. Herşeyi akışına bıraktım. Diyordum kendi kendime "eylüle kadar olmazsam, doktora gideceğim" diye. Allaha şükür gerek kalmadı. Dediğin ilaçları kullanmadım, bu hafta içi doktora gideceğim. Bu ilaçlar hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında kullanılan ilaçlar. Artık bunları kullanmaya başlayacağım sanırım...

Bende okudum simdi canim ne guzel bende bi gun o sayfaya yazmanin heyaliyle yasiorum insallah

inşallah...gerçekten kaybettiğin zamana değmiyor,bunun için mi diyosun,bunun için içim içimi yemiş aylarca,bunun için mi her gece huzursuz uyudum diyosun..gerçekten bu bizler için çok önemli olmasa da eşlerimiz için çok önemli..sende yapacaksın sende yazacaksın emin ol sadece kendine inan güven...

Ahhhhh candy daha isaret parmak 1 bogumu minnak gectim ne

parmakla çalışmadığım için bilmiyorum ama korktuğun için mi yavaş ilerliyosun.ne olur kendine daha fazla eziyet etme.mesela yarın işaret parmağını tamamen girdiricem de kendine.sen bi hedef koy ki işler yürüsün.ertleme hastalığına yenilme.ayet bile var bu konuda.birebir değil anlam olarak söyleyeyim.siz birşey yapmaya karar verirseniz(yapmayı çok isterseniz) kainat harekete geçer ve o işin olması için size yardımcı olur.yani sebepler çıkar karşına,bununla da perdelenir.sen vajinismusu yenmek istedin.sana böyle bir ortam,seni çok iyi anlayacak,kınamayacak arkadaşlar ve olayın çözülmesi için araç egzersizlerin yöntemi öğretildi.elinde bütün malzeler var yani.şeker var,yağ var,un var.ne duruyosun...helva yapsana

Cok tsekkur:))) cok zor olan kismi yaptim ben yani artik olmama yapamama ihtimalim yok yani cnmm

Sabahki soktan sonra guldum vallah icten numaradan deil yani tesekkurler

hayrlısı ablacım.sağlık ocağında tüm testleri ücretsiz yapıyorlarmış.özele mi,devlete mi gideceksin bilmiyorum ama en kısa sürede yaptırırsan kolaylık olur sana.Allah sağlık,sıhhat versn bebişine.içinde mercimekten küçük bi bebek var ya dünyanın en mucizevi olayların biri

Canım ya, ben o kadar çekiniyordum ki egzersizlerden. Egzersiz yapma fikri bile benim tansiyonumu düşürüyor, başıma döndürüyordu. İlk bütün korkularımı bir kağıda yazmakla başladım. Korkularımla yüzleştim. Vajinusmus sebeplerimi ortaya çıkardım ve hepsiyle yüzleştim. Ben de bir tek sebep yoktu ki. Bütün sebepler biraraya gelip bir gerçekten çok ağır bir vajili yaptım. Dünyada ben numuneliyim, türümün son örneğiyim diyordum. Ama gerçekten bu hastalığı yaşayan o kadar çok insan varmış ki, şaştım kaldım.

Korkularımla yüzleştikten sonra, aynayla 1 haftamı geçirdim. Aynayla bakarken bile başım dönüyordu. Ya mantıken sadece aynayla vajiye bakıyorsun, insanın hiç başı döner miydi? Dönüyordu işte...

Aynayla bakma evresi geçtikten sonra, dokunmaya başladım.

Sonra işaret parmağı, 2 parmak, 3 parmak egzersizleri.

3 parmak egzersizleri sonrası 1 eş parmağı

En son olarak da 2 eş parmağı....

Yukarıda yazdığım tüm aşamalarda ben baygınlık geçiriyordum. Ve hep bir sonraki aşama çok ütopik bir olay, hiç yapma ihtimalimin olmadığı bir olaymış gibime geliyordu ama HER SEFERİNDE İNATLA ÜZERİNE GİTTİM VE YAPTIM....

Hiçbirşey İMKANSIZ DEĞİLDİR, YETER Kİ SEN İSTE....

aynı belırtıler bendede var canım ben odamda egzersız yapıorum böyleee o kadar kotu oluyorum su an kelıme bulamıorum içimden sıcak bşeler akıo parmagmı oynatacak gücüm kalmıo miğdem bulanıo ve hemen yataga cıkıp uznıom braz korkuyomda yaa bayılırım içeri girerler benı öyle görürler dıe olurmu öyle bsey canım acaba bu cok aklıma takılıo

Canım kardeşim hayırlısı. Canım İstanbul sağlık konusunda coşmuş durumda. Sadece pozitif-negatif ve kaç haftalık olduğunu öğrenmek için yapılan kan testi 90 Lira...O da içinde doktor muayenesi, ultrason vs. yok. Ben sadece kan testi yaptırdım şimdilik.

Sağlık ocaklarında testlerin yapıldığını bilmiyordum.

Allah en yakın zamanda sana da bir bebiş versin :) :) Ama önce güzel bir alış vajisiz günlere. Benim hamilelik olayı, dediğim gibi yaştan ve ilk çocuğumla arası çok fazla açılmasın diye acele ettim....

ÖPTÜM KARDEŞİM :)

canım inşallah vardır ama yoksada nasip.
herşeyin hayırlısı. zamanı değilmiş demekki. yarın bi nöbetçi eczane bu hemen aldı eşine :)

ben senı ızleme ımkanım olmamıstı ıkıncı tek konusan acık bı cocuk verdı allahım o benım mucızem dıyen sensın dımı? sımdı bakıomda

bilmez miyim istanbulu :) evlendiğim güne kadar ist.da yaşıyordum.ailemde orda. bende nikah işlemleri için bi kantesti yaptırmıştım 156 tl ye içime oturmuştu

ben senı ızleme ımkanım olmamıstı ıkıncı tek konusan acık bı cocuk verdı allahım o benım mucızem dıyen sensın dımı? sımdı bakıomda

Canım, ben 2. konuk olarak çıktım. Tek başınaydım. Programdaki ismim Sema, 7 yıllık evli diye geçiyor. O zaman yani programa çıktığım zaman 7,5 senelik evliydim, bir de 8 sene demeye utanmıştım. 1 sene bir senedir diyerekten indirim yapmıştım :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…