Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

burayi okurken (1.5 -2 yil önce) benim de yüzüm gözüm 100 limon yemis gibi büzüsürdü ve hatta egzersiz yapanlarin vajinusmus olmadiklarini düsünüyordum. noldu, artik bicak kemige dayandi aradan yillar gecti ve asla dedigim seye sonunda basladim. ilk basarili dilatasyonda yüz göz eksitecek, kasilacak ayilacak bayilacak aglanacak bir sey olmadigini anlamis oldum. gercekten yokmus.

düsündügün yasadigin sey de cok normal. cok azimiz aaa yasasin bu isin tedavisi de buymus diye egzersize atliyoruz, herkes istiyor peri sihirli degnekle dokunsun. o ilk defayi yapana kadar belki böyle hissediceksin, bacaklarin titreyebilir, aynada görmemek icin gözlerini kapayabilirsin.

nolursa olsun egzersize basla, (anatomik engelin yoksa) ve en azindan 1 parmak 1 bogum, ya da kücük boy dilatör alana kadar sabret, kendine hükmet sonra zaten hoplaya ziplaya egzersiz yapmak isteyeceksin. ilk minik vajinal penatrasyonu basardigin gün vajinismusu yeniyorsun, kalan zamanda penis icin alistirma yapiyorsun.

cesaret istiyorummmmmmmmmm

sela1, e_lvan ve cilekpuding yaptirdi pap smear ve hepsi ayni seyi söylüyor. hepsi vajinismustu, hepsi senden sonra yendi. x sahsi ay cok rahat, cikiyorum catala mutlu mutlu aciyorum bacaklari oh mis diye anlatsa, yeme beni deriz de... bizimle ayni yoldan gecmis, ayni korkulari yasamis tipler hissetmedim korkulacak bir sey yok diyorsa, onlara inanirim. cesaretlik bir durum da yok anlasilan.

Selam kızlar :) pek giremiyorum malum evde değilim ama yinede bi gireyim bari girmişken de avatarımı değiştireyim artık ben de duvağımı açayım dedim :))) Tüm egzersizcilere kolay gelsin ama unutmayın kızlar herşey bizde bitiyor ! Benim bu vajiyi aştığım günün diğer günlerden hiç bir farkı yoktu ama kafam daha rahattı tabi ve bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de bu zaten öyleyse söylenecek iki şey var :ERTELEME & RAHAT OL sonra da KURTUL & MUTLU OL fena bi slogan sayılmaz heralde :)

kızlar nasılsınız,ben rapor vermeye geldim,egzersizimi yaptım,1-2-3 parmak 2, bu arada bişey soracam,egzersizi yaptıktan sonra çok az kahverergiye yakın akıntı oldu,reglim biteli 2 gün oldu normal mi?:26:
Canim bendede olmustu kizlik zarindandir diye geçistirdim hiç irdelemedim..

Nasil ama?? Kus gibi hafiflemisindir Sen anlattikça ben o günümü hatirladim hele spekulum okadar basitkiiii bosuna korkmusuz okadar..
Bi anlik cesaretle bu korkudanda kurtuldun canim

parmağına prz.. mi geçiriyorsun?ben hiç öyle denememiştim. bir de cahilce soru olacak ama :) prz... lerin hepsi jelli mi oluyor?

Canim hosgeldin aramiza.. Bende terapiste gidiyordum oda parmak önermisti ama parmagina bisey geçirme elinle hisset orayla uzlas derdi :) ama ben yapamamistim elime ya ameliyat eldiveni yada prez. geçiriyodum..
Eger öyle daha rahat edeceksen öyle dene birde.. Azimle egzersizlerini hizlandir ve daha çabuk kurtul ins

Canim bunun cevabini ancak jinekologta bulabilirsin.. öncelikle fizyolojik bi sorunun varmi yokmu baktir yoksa psikolojiktir.. Geçmis olsun.. Allah yardimcn olsn

Canim istersen 2 kulak çöpü, 3 - 4 dene sonra dogum gunu mumuna geçebilirsin

kızlar bierşey sormak istiyorum bende eşimle ilişkiye giremedm benm girememin sebebi acıycak diye korktugumdan sizin ki de mi acaba aynı yoksa başka bir sebebi var mı

biraz saçma bi soru olmuş olabilir ama belli bir uzunluğu var hepsini içeriye aldığımda zarı geçmez dimi?

Canim uzunluk önemli degil kalinligi bozar.. yalniz merak ettigim neden böyle bi soru sordun? egzersizde ilerledikçe bozulma ihtimali artacak? Esinle konus anlasin bu konuda zar konusunda takintili olursan ilerleyemezsin canim hep onu korumak ister bilinç altin ve bu seni engeller..
çogumuzda egzersiz yaparak esnedigi için bozulmuyo ve kirmizi olmuyo ama tabi olanlarda var.. Bende bozuldu orta parmakta ve kirmizi gelmisti.. ama ben öncesinde esimle konustum bu konuyu

Canim bacak açamayanlar için burda çicekrose arkadasimiz basari hikayesinde pozisyonu çok detayli anlatti o sekilde deneyebilrsin.. yada sen üstte olabilirsin o sekilde çok kolay oluyor canim..

Canim üzülme.. hepimizde oldu bu.. Busefer esler strese giriyor.. Anlayisli olmaya çalis üstüne gitme sakin.. Gayet sakin konus esinle sakinlestir onu.. Deneme diyerek yaklasma esine gayet dogal olmaya çalis canim..
Ben yendigim gece esim okadar strese girdiki ben istemiyorum o aparatlari görmek kayganlastiriciyi vs.. sktm disimi ve her istedigini yaptim anca ozaman düzeldi esim.. Allah sabir versin cnm ins en yakin zamanda kurtulursunuz..

Eski günlere dönmek yokk bikere nekadar kolay oldugunu gördün bunu beynine kazi olmadigi zaman bak ozaman nasil almistim simdide böyle olcak kolayca gircek deyip gaz verirsin kendine..
Canim bende kulak çöpünde çok zorlanmistim ama serçe parmak baktim kaydi gidiyo.. Parmak kesinlikle daha kolay olmustu..

kızlar bierşey sormak istiyorum bende eşimle ilişkiye giremedm benm girememin sebebi acıycak diye korktugumdan sizin ki de mi acaba aynı yoksa başka bir sebebi var mı

baska sebepleri olanlar da var (or. taciz, tecavüz, kirlenme duygusu), ama aciyacak, agrili olacak, yok kanayacak, yok kitlenicem - hastanelik olacam vb gibi seyler daha fazla. ve hatta bu aciyacak korkusu bile disavurulmayan daha derin mevzularin isi olabiliyor. insan derin bir varlik nihayetinde.

zerre acimiyor oysa, sana aciyacak diye ögretenler catir cutur sevisiyorlar. gene de ikna olmuyoruz, egzersizle aci olmadigini da ögreniyorsun.

Kızlar merhaba.3 tane doğum g.mumunu denedim oldu.Sonra hadi beyaz muma geçeyim dedim.1/3'ünü alabildim.Biraz yanma oldu.Ara verdim.Egzersiz çok önemli,sürekli esnetmek gerektiğini anladım.Biraz umutsuzluğa kapıldım ama inşallah tamamını alabilirim.Beyaz mumun tamamını alırsam,daha sonra nasıl aparat yapmalıyım?

Merhaba.Bende acıyacak korkusuyla ilişkiye giremeyenlerdenim.Buradakiler sayesinde biraz cesaretlendim.Doğum g.mumuyla başlamıştım.Şu an beyaz mumla çalışıyorum.Egzersiz yapmayınca kendimi suçlu hissediyorum.Hepimiz yenebiliriz.Kendine güven.

Canim smear testinde korkulcak bisey yok.. geçenlerde yazmistim.. Doktor yerlestirmis ben hala yerlsetircek diye bekliyorum meger çoktan içimdeymis bana dediki umdugumdan kolay oldu ilk basta çok kasilmistim korkudan ama rahatladim egzersizdeki gibi nefes al ver yaptim hiçbsey anlamadim.. Sakin olmaya çalis o esnada inanki :) buraya gelip kizlarrrrr bu korkumuda yendim diye bagiracaksin eminmmmmm

Denediyseniz ve girmiyorsa ya fiziksel bir sorun vardir yada aciyacak gibi düsünceler engelliyor olabilir.. Jinekologa gidip baktirmani tavsiye ederim fizyolojikmi diye.. degilse bilinç altin engelliyo olabilir.. Bizler egzersiz yaparak oraya bisey girebilecegini aci olmadigini ögretiyoruz egzersizle eger fizyolojik degilse sorunun egzersize baslarsin..

Canim böyle devam.. non stop Alsana kadar beyaz mumda kal canim sonra yavas yavas kalinlastirarak devam et.. Gitgel yapmayi aksatma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…