- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.205
- 423
- 42
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #114.241
evet dedıgın gıbı sartlar aynı degıl ama sonucta kadınlar bırbırını anlayabılıyor sela1 e yazdıgım damdan dusme ornegınde oldugu gıbı. ama yıne de anlamaya calısman dınlemen bıle cok guzel ve anlamlı. tsk ederım. ben kadınlardan duydugum abartı sozlerı ıle esıme yuklenmedım nıye olmuyor bızım de oyle dıye yanı. evet baskası ıle beraber olmadım esım dısında. ama ben bu konuda cok bılgılıyım. cok cok arastırdım. madem kı bız senı anlayamayız dıyorsun, ya benım durumum da bırılerı bana tersını ıspat edecek hayır normalde on gun, on bes gun de de bırkez beraber olmak yıllardır hem de ılk yıllarından berı dıyecek ya da bır uzman doktor. ben baska kadınların ovunmelerı ıle gaza gelmedım yanı. bılıyorum da soyluyorum. evet dedıgın gıbı vajınısmus halledılıyorsa bızımkı de hallolur demıssın. ama su fark var. sız rahatsızlıktan dolayı mucadele verdınız, benım rahatsızlıgım var dıyerek ugrastınız, esım mucadele etmedı sorunu olan oydu yıpranan ben oldum. oyuzden sımdı problem cozulur mu konusunda suphelıyım cok.
canım çok sağol Allah razı olsun onu da düşündüm ama tek başıma gidemiyorum şuan eşim de çok agresifleşti. sürekli tartışıyoruz filan. ben öyle desem iyice kızar bana. zaten çok büyük yüküm bir de sağolsun kocam sorun çıkarıyo şu halde memleketine gitmek sitiyo ben de olmaz diyorum napıyım orda zaten bitkinim...
su acidan anlayamam diyorum, metodoloji de bagimli ve bagimsiz degisken vardir, yabancisi degilsen anlayacaksin zaten.
yas, hormon (ask), stres, cinsellige bakis, evdeki huzur vb. bu kadar degisken var insanin cinsel performansini etkileyen, bunlara ek olarak vajinismus parantezi var. o bile zaman degiskeniyle ele alindiginda farklilasiyor.
Bizler hicbir zaman isteksiz degildik ama süre gectikce bezmislikle isteksizlik de oldu. Misal ben 6.5 sene sonra halledebildim. Ben ve esim, 2 aylik evli bu sorunu cözmeye calisan bir cifte göre bile farkliydik. Ve ayrica baska tedaviler de denemistik. Al baska bir degisken daha.
Bizim eslerimizin cogu bu rahatsizligi anlamadi bile. Cogu arastirmadi. Cogu egzersiz yaparken, gelip de elimizi tutup, yapacaksin biliyorum, gecicek demedi. Yapanlar vardi. Sorun yok hallederiz diyen koca sayisi da cok fazladir burada. Bir cogumuz burasi olmasaydi hala gazetelerin cinsel köselerinde kullanilan yatakta sirt sirta biri saga biri sola yatmis, kadinin agladigi fotolardaki gibiydik. Egzersizi birakicam, bu adam icin mi ugrasiyorum diye isyan eden de coktu burada. Mutlu son ama. Eger ki cabalamaya deger buluyorsan, halledersin. Biz cinsellik olmadan evcilik vari evlilikleri yürüttük. Ha cinsellik önemliydi ama onsuz da oluyor manasinda degil ama yikmayan, kuvvetlendirdi heralde. Bunu yenince anliyor gibisin ama bu sefer hali altina sakladigin "vajinismus" yüzünden böyle dedigin seylerin de aslinda vajinismus yüzünden olmadigini anliyorsun.
Misal ben saniodum ki bu sorunu cözünce koca anasindan kopacak. Yok, sanirim bu asla olmayacak.
sessizce telefonla sorma imkanın olabilirmi?benim bir problemim vardı tel. sormuştum.
canım vardır istesem telefonu bulurum ama ben eşimle gidip dinlemek istiyorum çünkü ikimiz karar vericez ve malesef fikir ayrılığı yaşıyoruz bu konuda. aslında o imam hatip mezunu biliyor her şeyi, her şeyin farkında ben de öyleyim ama işte kendi başına gelince sadece dini boyutu düşünemiyosun. başlarda sadece dini yönünü düşünüp olmaz diyordum ama şuan o şekilde düşümüyorum. doktora gidicem ankarayı da araştırdım ankaradan vazgeçtik adanada bir doktor varmış ona gidicem çok meşhurmuş bu riskli gebelikler hakkında. bir prof önerdi. kendisi de prof zaten. bakalım artık o ne derse onu yapacağım. Rabbim günah işlersem de affetsin. çok ama çok zormuş... Kİmsenn başına gelmesin böyle bir olay inşallah...
kızlar ben de anlatmak istiyorum durumumu. eşimle 2 aylık evliyiz. normal olarak ilişkiye girebiliyoruz.. bu bakımdan vajinismuslu sayılmam sanırım ama ilk bir iki denemede yapamadık. canım çok yandı. bunun üzerine durex'in jelinden aldık. onunla yapabildik. ama ilk giriş her zaman ağrılı oluyor yine de ve jelsiz yapmamızın imkanı yok. çünkü resmen sürtünüyor ve girmiyor. acaba sürekli bu jeli kullanmak zorunda mı kalacağız??
canım alısma donemındesın gergınlıgın de var. oyuzden stresten dolayı kurulugun az oluyordur bır donem jele devam et alısınca rahat olacak. su da var ufak bır sebep ıster psıkolojık olsun ıster herhangı bır rahatsızlıktan olsun bazı donemler kuruluk yasanabılıyor mesela kac yıllık evlı olursan ol. ınan ozaman bıle bıraz zor oluyor. durex jel yerıne bebe yagı denesene, burdakı arkadasların hepsı bebe yagı denıyor. o daha kaygan, jellere gore.
ben de bebeyağı düşünmüştüm ama eşim bebe enfeksiyona neden olabilir diye istemedi.aslında jelleyken çok rahatız. ama jelsiz imkansız....
kızlar az önce ikinci kere denedik ve oldu:)p..sle deneyin bence diğer mum falan daha zordur hiç denemedim ben onları mesela.sadece iki parmak ve sonrasında oldu.ve kayganlaştırıcı aldım bugün daha rahat oldu.inş hepiniz başarırsınız.yanma oluyo diyenler vardı o anda pes etmeyin birkaç saniye sonra yanma geçiyo.ilerleme oldukça yeniden yanma oluyo ama bekleye bekleye geçiyo hepsi.
canım alısma donemındesın gergınlıgın de var. oyuzden stresten dolayı kurulugun az oluyordur bır donem jele devam et alısınca rahat olacak. su da var ufak bır sebep ıster psıkolojık olsun ıster herhangı bır rahatsızlıktan olsun bazı donemler kuruluk yasanabılıyor mesela kac yıllık evlı olursan ol. ınan ozaman bıle bıraz zor oluyor. durex jel yerıne bebe yagı denesene, burdakı arkadasların hepsı bebe yagı denıyor. o daha kaygan, jellere gore.
arkadaşlar bugün ancak gelebildim dua ne zaman olacak duruma göre vakit varsa 500 alabilirim
örtmenimmmmmm bugünkü raporum : sabah allık fırcasını aldımama öyle çok kalın değil ucu inceden kalına doğru gidiyor başparmağımdan azıcık kalın en sonu sonuna kadar (saatlerimi de alsa) yapabildm nefes verirken ittirdim. 10 dk içmde beklettim çıkarırken ki o hisde azıcık da olsa azaldı sayılır.. hazır olun halaya yavru ceylanlar
allık fırçasımı aman Allahım :)))))
herkese merhaba.
benimde sorunum vajinismus.kendimi kasıyor bacaklarımı kapıtıyorum eşimi itiyorum.biz 8 aylık evliyiz ama eşim bana destek olucağını söyleyip bekledi.ne zaman hazır olursan dedi.tabi buda benim işime geldi.
aslında anlatıcaklarım bunlar değil.eşim sigarayı balkonda içer.bana seslendi.bir kadının sevişme sesleri geliyo diye.bende gittim.bizim karşı binadan geliyodu.baya kadın bağrıyordu kapılarını açık bırakmışlar...eşim bana ben ona baktım.millete bak dedi.ben sustum sonra yattık.uyandığımda yanımda olmadığını farkkettim diğer odada yatıyordu.yanına gittim özet gecicem kavga etmeye başladık.yatak odasındaki çerceveleri abajurları kırmaya başladı.sonra bana karılık etmiyorsan boşanalım dedi.sonra beni dövdü.bende de inatlık var.daha öncede dövmüştü.yüzümde bir sürü tırnak izleri morartılar.....bana böyle davranan adama ben nasıl bedenimi bırakırım.beynim izinvermiyo.canım çok yanıyo.bu sabah erkenden adliyeye gitti bilgi edinmeye gitmiş.bana gözdağı veriyo.aynaya bakamıyorum artık tırnaklarını izleri var geçer mi bunlar
bana yardım edin ne olur benim bunları paylaşacağım kimsen yok ne yapıyım ben
örtmenimmmmmm bugünkü raporum : sabah allık fırcasını aldımama öyle çok kalın değil ucu inceden kalına doğru gidiyor başparmağımdan azıcık kalın en sonu sonuna kadar (saatlerimi de alsa) yapabildm nefes verirken ittirdim. 10 dk içmde beklettim çıkarırken ki o hisde azıcık da olsa azaldı sayılır.. hazır olun halaya yavru ceylanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?