Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar bu arada yenı farkettım " 10 günde bir yeni evli çift için doğru mu allah aşkına" dedim ben. aylarca, yıllarca ilişkiye gireme durumumunuz oluyor sızlerın. sızlerı dusunerek soylemedım o cumlelerı. eger yanlıs anlayan olduysa cok cok ozur dılerım. benım demek ıstedıgım suydu erkek ya da kadın herhangı bır bedensel ya da psıkolojık sorun yoksa, bu sure normal degıl demek ıstedım. eger ıcınızde kırılan varsa cok cok uzulurum. ve bınlerce kez ozur dılerım.

su acidan anlayamam diyorum, metodoloji de bagimli ve bagimsiz degisken vardir, yabancisi degilsen anlayacaksin zaten.
yas, hormon (ask), stres, cinsellige bakis, evdeki huzur vb. bu kadar degisken var insanin cinsel performansini etkileyen, bunlara ek olarak vajinismus parantezi var. o bile zaman degiskeniyle ele alindiginda farklilasiyor.
Bizler hicbir zaman isteksiz degildik ama süre gectikce bezmislikle isteksizlik de oldu. Misal ben 6.5 sene sonra halledebildim. Ben ve esim, 2 aylik evli bu sorunu cözmeye calisan bir cifte göre bile farkliydik. Ve ayrica baska tedaviler de denemistik. Al baska bir degisken daha.
Bizim eslerimizin cogu bu rahatsizligi anlamadi bile. Cogu arastirmadi. Cogu egzersiz yaparken, gelip de elimizi tutup, yapacaksin biliyorum, gecicek demedi. Yapanlar vardi. Sorun yok hallederiz diyen koca sayisi da cok fazladir burada. Bir cogumuz burasi olmasaydi hala gazetelerin cinsel köselerinde kullanilan yatakta sirt sirta biri saga biri sola yatmis, kadinin agladigi fotolardaki gibiydik. Egzersizi birakicam, bu adam icin mi ugrasiyorum diye isyan eden de coktu burada. Mutlu son ama. Eger ki cabalamaya deger buluyorsan, halledersin. Biz cinsellik olmadan evcilik vari evlilikleri yürüttük. Ha cinsellik önemliydi ama onsuz da oluyor manasinda degil ama yikmayan, kuvvetlendirdi heralde. Bunu yenince anliyor gibisin ama bu sefer hali altina sakladigin "vajinismus" yüzünden böyle dedigin seylerin de aslinda vajinismus yüzünden olmadigini anliyorsun.

Misal ben saniodum ki bu sorunu cözünce koca anasindan kopacak. Yok, sanirim bu asla olmayacak.

sessizce telefonla sorma imkanın olabilirmi?benim bir problemim vardı tel. sormuştum.

Degıskenlerın kısıye gore degıstıgı dogru. Degıslıklık gostermese de erkek ya da kadını olumsuz etkıledıgı cok dogru bır gercek. Oyuzden bu anlattıklarını anlayabılırım evet.
Bazı eşlerin vajınısmus konusunda sızlerı anlamaması ya da yardım etmemesi guzel bır ornek oldu benım acımdan. Yanı dıyorsun kı esın senı anlamamıs yardım etmemıs sorun ıcın, ama sen de bızım gıbı davran ve sorunu cozmek ıcın ugras dıyorsun.
Bir cogumuz burasi olmasaydi hala gazetelerin cinsel köselerinde kullanilan yatakta sirt sirta biri saga biri sola yatmis, kadinin agladigi fotolardaki gibiydik demıssın. Bu cumlen bır kadın olarak uzdu benı, ne bılıyım hem sızler ıcın hem kendım ıcın benı aldı goturdu boyle bıryerlere.
Egzersizi birakicam, bu adam icin mi ugrasiyorum diye isyan eden de coktu burada. Evet ben rejımlerımı, bebek tedavımı aynen bu dusunce ıle bıraktım ıkı yıl hıc ugrasmadım konu bıle acmadım umursamaz bır hal almıstım bebek konusunda mesela. Oyuzden anlıyabılıyorum ne demek ıstedıgını. Bu adam ıcın ugrasmam dıyorum ben resmen degıl mı ?
Eger ki cabalamaya deger buluyorsan, halledersin demıssın. Cabalamaya deger mı bulmuyorum onu ya da evlılıgı mı acaba ? evet ofkem var ama acaba asıl sey bu mu ? kafam karıstı sımdı ve bunu uzunca dusunmek ıstıyorum.
Biz cinsellik olmadan evcilik vari evlilikleri yürüttük demıssın. Sızı az da olsa anlayabılıyorum sen de buna ınan. Kendımı cogu zaman boyle hıssettım ben, ıkı ev arkadasıyız gıbı dusundum.
Ha cinsellik önemliydi ama onsuz da oluyor manasinda degil ama yikmayan, kuvvetlendirdi heralde. Bunu yenince anliyor gibisin ama bu sefer hali altina sakladigin "vajinismus" yüzünden böyle dedigin seylerin de aslinda vajinismus yüzünden olmadigini anliyorsun. Bunu bıraz daha detaylı anlatabılır mısın ? yanı cınsellık yuzunden su sorunları yasıyorum dıyoruz mesela ama aslında o sorunların cınsellıkten dolayı olmadıgı, mesela karakter farklılıgı gıbı mesela oyle bırseyden olduguna mı karar verecegım mesela cınsel hayatımda sorun olmadıgı an ? bunu mu demek ıstedın ?

sessizce telefonla sorma imkanın olabilirmi?benim bir problemim vardı tel. sormuştum.

canım vardır istesem telefonu bulurum ama ben eşimle gidip dinlemek istiyorum çünkü ikimiz karar vericez ve malesef fikir ayrılığı yaşıyoruz bu konuda. aslında o imam hatip mezunu biliyor her şeyi, her şeyin farkında ben de öyleyim ama işte kendi başına gelince sadece dini boyutu düşünemiyosun. başlarda sadece dini yönünü düşünüp olmaz diyordum ama şuan o şekilde düşümüyorum. doktora gidicem ankarayı da araştırdım ankaradan vazgeçtik adanada bir doktor varmış ona gidicem çok meşhurmuş bu riskli gebelikler hakkında. bir prof önerdi. kendisi de prof zaten. bakalım artık o ne derse onu yapacağım. Rabbim günah işlersem de affetsin. çok ama çok zormuş... Kİmsenn başına gelmesin böyle bir olay inşallah...

kızlar ben de anlatmak istiyorum durumumu. eşimle 2 aylık evliyiz. normal olarak ilişkiye girebiliyoruz.. bu bakımdan vajinismuslu sayılmam sanırım ama ilk bir iki denemede yapamadık. canım çok yandı. bunun üzerine durex'in jelinden aldık. onunla yapabildik. ama ilk giriş her zaman ağrılı oluyor yine de ve jelsiz yapmamızın imkanı yok. çünkü resmen sürtünüyor ve girmiyor. acaba sürekli bu jeli kullanmak zorunda mı kalacağız??

senin için hep dua ediyorum inan ..çalışıyorum 4444 için dua alamadım çünkü zamanında yetiştiremezsem bu yükün altına giremem ama dilimde ve kalbimde dualarımdasın inşallah kararın onu aldırmamaktan yana olur ıns o prof sana guzel haberler verır buraya yazarsın

canım alısma donemındesın gergınlıgın de var. oyuzden stresten dolayı kurulugun az oluyordur bır donem jele devam et alısınca rahat olacak. su da var ufak bır sebep ıster psıkolojık olsun ıster herhangı bır rahatsızlıktan olsun bazı donemler kuruluk yasanabılıyor mesela kac yıllık evlı olursan ol. ınan ozaman bıle bıraz zor oluyor. durex jel yerıne bebe yagı denesene, burdakı arkadasların hepsı bebe yagı denıyor. o daha kaygan, jellere gore.

ben de bebeyağı düşünmüştüm ama eşim bebe enfeksiyona neden olabilir diye istemedi.aslında jelleyken çok rahatız. ama jelsiz imkansız....

arkadaşlar bugün ancak gelebildim dua ne zaman olacak duruma göre vakit varsa 500 alabilirim

ayyyyyy valla çok sevindim gerçekten. bende p... denemeye başlıyorum tam olacak p.p. kısmıma doğru bir baskı bir yanmaz hissediyorum ben yapamıcam deyip geri çekiliyorum.ama senin anlattıklarını duyunca banada heves geldi valla yapabilirim diye :)

tam tersi hepimiz jel kullanıyoruz!!! bebe yağı mantar yapabiliyor. aman deyim su bazlı jeller dışında bir şey denemeyin lütfen!!!

örtmenimmmmmm bugünkü raporum : sabah allık fırcasını aldım ama öyle çok kalın değil ucu inceden kalına doğru gidiyor başparmağımdan azıcık kalın en sonu sonuna kadar (saatlerimi de alsa) yapabildm nefes verirken ittirdim. 10 dk içmde beklettim çıkarırken ki o hisde azıcık da olsa azaldı sayılır.. hazır olun halaya yavru ceylanlar

allık fırçasımı aman Allahım :)))))

herkese merhaba.
benimde sorunum vajinismus.kendimi kasıyor bacaklarımı kapıtıyorum eşimi itiyorum.biz 8 aylık evliyiz ama eşim bana destek olucağını söyleyip bekledi.ne zaman hazır olursan dedi.tabi buda benim işime geldi.

aslında anlatıcaklarım bunlar değil.eşim sigarayı balkonda içer.bana seslendi.bir kadının sevişme sesleri geliyo diye.bende gittim.bizim karşı binadan geliyodu.baya kadın bağrıyordu kapılarını açık bırakmışlar...eşim bana ben ona baktım.millete bak dedi.ben sustum sonra yattık.uyandığımda yanımda olmadığını farkkettim diğer odada yatıyordu.yanına gittim özet gecicem kavga etmeye başladık.yatak odasındaki çerceveleri abajurları kırmaya başladı.sonra bana karılık etmiyorsan boşanalım dedi.sonra beni dövdü.bende de inatlık var.daha öncede dövmüştü.yüzümde bir sürü tırnak izleri morartılar.....bana böyle davranan adama ben nasıl bedenimi bırakırım.beynim izinvermiyo.canım çok yanıyo.bu sabah erkenden adliyeye gitti bilgi edinmeye gitmiş.bana gözdağı veriyo.aynaya bakamıyorum artık tırnaklarını izleri var geçer mi bunlar
bana yardım edin ne olur benim bunları paylaşacağım kimsen yok ne yapıyım ben

canım benm ya .. belki yüzündeki izler geçer ama kalbindekiler asla.. 1 yıla yaklaşıyor bizim vaji sorunumuz 1 kez bile sorun etmedi beklerim dedi Allah razı olsun.severek mi evlendinz bilmiyorum ama anlattıklarına şok oldum. seni seven bi adam bunları yapmaz,sabırla beklerdi. vajiyi çözmek ilişkiyi de güzelleştiriyor diyorlar ama dayak işi varsa bu çok kötü.. ne diycemi bilemedim Allah yardımcın olsun (

hoooleyy, hoooleey, hoooleyy böyle devam, çok güzel. yalnız o bekletme süreni yarınki egzersizde 20dk dakka yapalım, 20dk beklemeden sonra da dayanabildiğin kadar gitgel yap, taam mı?? süpeeersin süpeeer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…