- 28 Temmuz 2012
- 354
- 15
- 118
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #116.461
o zaman baya iyi bie durumdasın canım:)eşinle biyere kadar oluyo diyosun ya asıl zor olanı aşıyosun içersi bildiğin balon bildiğim kadarıyla vajinanin ilk girişi duyarlı gerisi kolay esniyo merak etme ıkın o anda kasma kendini
2 Aylık Evliyiz. Eşim bugüne kadar çok zor dayandı ve artık sabrının sonuna geldi . Ayrılıktan bahsetmeye bile başladı çok kötüyüm. Bir kere jinekoloğa gittim ilaç ve krem yazdı. Bir işe yaramadı. Öyle kötü bir illetki hayattan soğuttu beni yaşamayı bile düşünmüyorum o dereceye geldim. Burdan Yenen arkadaşları okuyorum öyle umutlanıyorum o yazdıklarını defalarca okuyorum bilmiyorum ne olucak cesaretimi toplamaya çalışıyorum. Birde sizlerden destek gelirse yapacağıma inanmak istiyorum.
merhaba,
fizyolojik bir sorunun olmadigini biliyorsan, bu isin kesin tedavisi olan duyarsizlastirma yöntemini kullanman lazim. bu da davranisci bir yöntem. parmakla ya da dilatörle yapilan egzersizlerle korkman, kasilman gereken bir durum olmadigini ögrenmek... malesef ilacli bir recetesi yok. receteler ancak hayalkirikligi yaratir.
caninin acidigini düsünmen ve bekaretle ilgili olan düsüncelerin bir takim bilissel problemlerinin de oldugunu gösterir. bunun icin arastirma yapmani öneririm.
vajinada aciya odakli sinir ucu cok azdir. yanmalara, darbelere karsi refleksler icin var, yok degil ama cogunluk haz almaya endeksli sinir uclari. zaten belirli bir noktadan sonra da sinir ucu yok. acima söz konusu degil.
ha sen acidigini hissediyorsun cünkü bilinclatin bazi kirli bilgilerden dolayi böyle kodlamis. aci ancak biz kasildigimiz zaman ortaya cikabilir. hep yumruk örnegi verilir. yumrugunu sikinca ortasina parmagini sokmayi denersen, yumrugun da acir, parmagin da. ama yumrugunu gevsetip parmagini sokmaya calisirsan, hic bir aci hissetmezsin.
kasmamayi ögrenmek icin, ilk sayfalarda yazili olan kegel egzersizleriyle basla. kas kontrolünü ögren =), nefesle gevsemeyi...
sonra vajinayla küssen ve anatomisini tanimiyorsan, vajinayla barismak, aynada incelemek ve devaminda egzersizler...
ilk basta eger jinekolojik muayne olmadiysan onu olman da cok önemli. nadiren de olsa fizyolojik engeller vajinismusa sebep olabiliyor.
bende gitmiştim aynen sana verdikleri gibi ilaç yazdı.anestol yakmaktan başka işe yaramadı:)burda söylenenleri uygularsan takıldğın yerde sorarsan hepimiz yardımcı olmaya çalışırız
Eğer o an kendimi hazırlarsam,anestezik ilaçlar kas gevşetici falan da kullanırsam,başı giriyor sonra bir noktada yırtılacağını hissediyorum ve bir acı hissediyorum tam uyuşmamış diyerek kendimi geri atıyorum,Allahdan eşim çok anlayışlı bir insan..
Sen yendinmi canım bu illeti ??
ilaçsız dün işaret parmağı tek boğumu yaptım,eşimin de belirli bir yere kadar oluyor ondan sonrası sıkıntı malesef
psikoloğa gittim 2 seans baktım bütün maaş nerdeyse ona gidecek bıraktık,jinekoloğo da gittik,kontrol etti kızlık zarın normal dedi..
başını alabiliyosun zoru geçiyosun gerisi kolay canım vajina enine ve boyuna esneyebilen bir organ.düşün çocuk cıkıyo ordan o kdr esniyo yani.o acı kendini sıkıp kastığın için sıkma ve ıkın çok kolay olcak.çok zorlanıyosan ultrason jeliyle dene birde istersen tabi jelsiz daha iyi çünkü sonra bırakma derdi var jeli ama yeterince ıslaklık olmadığı için jel işimizi kolaylaştırıyo
Eğer o an kendimi hazırlarsam,anestezik ilaçlar kas gevşetici falan da kullanırsam,başı giriyor sonra bir noktada yırtılacağını hissediyorum ve bir acı hissediyorum tam uyuşmamış diyerek kendimi geri atıyorum,Allahdan eşim çok anlayışlı bir insan..
yendim canım 5 ay kadar oldu.ben doktora gittim ama burası sayesinde yenebilirsin doktorunda verdiği ayni şeyler.herşey beyinde bitiyo
sıkıntı olan yerde nefes egzersizi yap derin derin nefes al o zaman orası açılıyor çok rahatlıyorsun sakin olmaya çalış gerçekten acı yok bütün kastıgın yer o giriş ilerisi büyük bir boşluk beynine bu şekilde komut ver.Önemli olan oraya birşeyin girdigini beyne kabul ettirmek zaten sen ilk aşamayı yapabilmişsin
Ne güzel Canım eşin anlayışlı keşke benimde eşim de öyle olsaaa(
2 Aylık Evliyiz. Eşim bugüne kadar çok zor dayandı ve artık sabrının sonuna geldi . Ayrılıktan bahsetmeye bile başladı çok kötüyüm. Bir kere jinekoloğa gittim ilaç ve krem yazdı. Bir işe yaramadı. Öyle kötü bir illetki hayattan soğuttu beni yaşamayı bile düşünmüyorum o dereceye geldim. Burdan Yenen arkadaşları okuyorum öyle umutlanıyorum o yazdıklarını defalarca okuyorum bilmiyorum ne olucak cesaretimi toplamaya çalışıyorum. Birde sizlerden destek gelirse yapacağıma inanmak istiyorum.
eşler anlayışlı olursa bizımde canımıza minnet hepten salıyoruz kendimizi ama senin daha çok yeni evliliğin ne ayrılığı sorunu aşmaya çalışalım dıyeceğine.biran önce egzersizlere başla canım kendin için yen bu hastalığı beynini kemirmesine izin verme
O zamann nolur bana destek oll .. Gerçekten çok yalnızım kimseye anlatamıyorum düşün anneme , ablalarıma en yakınlarıma bile şuan sadece sen biliyorsun bunu. Aslında Çok korkulucak bişe yok demi ne bilim kendi kendimin destekçisi olmaya çalıyorumm
O zamann nolur bana destek oll .. Gerçekten çok yalnızım kimseye anlatamıyorum düşün anneme , ablalarıma en yakınlarıma bile şuan sadece sen biliyorsun bunu. Aslında Çok korkulucak bişe yok demi ne bilim kendi kendimin destekçisi olmaya çalıyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?