Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

neşemi yerine getirmek ne demek gülmekten kırıldım eşim içerden seslenio neye gülüosun diye...sağolasın dünde komşularla biraradaydık herkes bişey anlattı o zamanda dedim bunların hepsi aynı diye:) tamam belki benimki biraz daha olabilir ama olsun napıyım.. hiç değilse bu tür şeylere benim örnek olaylarım var ama kötü şeylerde sessiz kalıyrm anlataak bişeyim olmuyor.. çok şükür...
he bu arada bende o huylulardanım:))

merhaba... aslında önce bir jinekologa muayene olursan daha iyi olur..kafan rahat olur en azından.. Bir çoğumuz bacaklarımızı açmakta zorlandık.. bunu aşmak için günlük hayatında da bacaklarını açmaya çalış yani uyurken falan bacaklarını açarsan psikolojik olarak daha hazır olursun.. ben öyle yapmıştım.. işe yaramıştı..

ezgersize nasıl rahat ediyorsan öyle devam et yani eğer parmakla rahat çalışırım diyorsan 1 parmağa alıştıktan sonra iki, sonra üç.. ya da aparatla rahat ederim diyorsan mumdan aparat hazırlayabilirsin.. mumun kenarına peçete sararak genişletebilirsin.. sen hangisiyle yapmak istediğine karar ver..nasıl yapılacağı konusuna takılırsan da sorarsın mutlaka birileri yardımcı olur.. egzersizi aksatma.. kolay gelsin:)

evet burda çalışkan tembel belli oluyor:)

parmak egzersizi yaparken bir boğum rahat oluyorsa direk 2 boğuma geçiyorsun.. ama yok baskı hissediyorsan 1 boğuma devam ediyorsun.. şöyle düşün vajinin yapısı esnek.. bir parmak çalıştığın zaman vaji esniyor ve o duruma alışıyor.yani mesele esnetmek...

burda bir çoğumuz kendisinin hiç yapamayacağını imkansız olduğunu düşünüyordu ilk başta.. ama zamanla herkes başardı ki sende başaracaksın..

herkesin yapısı farklı yani kimisi çok çabuk ilerledi kimisi zamanla yavaş yavaş sağlam adımlarla.. sen egzersizini aksama.. her şey güzel olacak:)

Canmmm hg nerelerdesn goremiyorum seni yaa sen hamilemiydn ayy ben yeni duydumm cok sevindimm cokk gozunaydinn anali babaali buyut .bise sorcamm nekadarlik evliyken vajiyi yenmistn bide bebek dusunuyomuydnz hemen oldumu yani dusundugun an.

bende kocadan uzakta geceleri egzersizlerime devam ediyorum. arada bir bunalım takılıp kabuğuma çekiliyorum sonra kendime geliyorum:))
iki parmakla yapıyordum ama o parmağı sokana kadar da şeklim şemalim değişiyordu. bende evde mum buldum,ucu ince olan sonra kalınlaşan. bilmiyorum bakkal mumu bu mu oluyor? çevresi 5 cm civarında,ilk onu aldım. jelatin,peçete sarıp 7 cm i ancak bugün yapabildim. biraz yavaş gidiyor sanırım ama iki günde min 1 cm ilerlesem 1 haftaya halledebilirim gibi geliyo. kocam da o zaman gelecek yanıma.
şunu anladım ki aparat daha rahat oluyor. parmak oraya girince dokunduğum şeyler ürkütüyodu biraz ama aparatta hissetmiyosun bile.
parmak egzersizi diyince kesinlikle olmaz yapamam onu sokacağıma p... sokarım dedim ama parmakta karar kıldım
aparat denince kesinlikle olmaz, yolu nasıl bulacak,canım daha çok acırsa dedim ama onuda aldım
darısı p.... diyorum
desteklerinizle...

Aslında parmağın şak diye sorunsuz girmesi ve canımı yakmaması içimi rahatlattı, sorun olmadığını düşünüyorum... Aslında şimdi önemli olan tembellik yapmayıp egzersizlere başlamak ama Ramazan bitse daha rahat edeceğiz...

Aparatla da denemeyi düşünüyorum artık hepsiyle de egzersiz yapabilir hale gelirsem inancım daha da artacak, eşimle buluştuğumda da bu hastalığı yenmiş olacağım, tüm temennim bu..

Teşekkür ederim bu arada...

merhaba arkadaşlar ben geldim ve yenmiş bir şekilde döndüm herkese allah yardım etsin çok mutluyummmmmm şükürler olsunnnnn. darısı sizlere inşallah

Hayırlı olsun çok sevindim senin adına, inşallah bizler de görebileceğiz o günleri Allahın da izniyle...

İyi ilerliyorsun canım, aparatla yapmak tabii ki moralini de yerine getirmiştir. Eşin gelene kadar daha iyi duruma geleceğine ve kurtulacağına inanıyorum. Egzersizlerini ihmal etme tatlım. Ben de başlayacağım.

Günaydınnnnnnnhenüz kimse yok ama ben raporumu vereyim dedim.Dün akşam egzersizlere başladım adam akıllıönce nefes ve kegel yapıp gevşemeye çalıştım sonra serçe parmak ve doğum günü mumuyla çalıştım biraz.serçe parmak anca ilk boğuma kadar oldu mumsa beni pek sarmadı nedenseDün de bahsetmiştim gerçi ama tekrar söylemekte yarar buluyorum totonuzun altına yastık koyduğunuzda daha rahat oluyor,uygulayan var mıdır bilmiyorum,ben daha rahat ettim,paylaşayım dedim

slm ben geldim kızlar ben şu anda hastayım hiç başlayamadım egzersizlere önce neyle başlamamı önerirsinizz bide ultrason jelinin zararı var mı kaça aldınızz

günaydın kıslar ama kimsecikler yok(
althea tatlım başlamışsın egzersizlere tebrik ederim... birşey diyeyimmi bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek çünkü önemli olan bi cesaretle egzersizlere başlamak ve kararlı olmak... gerisi gelir tatlım ALLAH ım her daim yardımcın olsun...

çokkkk tebrik ederim ALLAH ım başka dert sıkıntı yaşatmasın inşaallah...
sende ramazan gelini oldun ne kadar güzel ramazan bitmeye doğru yada bitince listemi yapacağım baya kişi oldu maaşallah...

slm ben geldim kızlar ben şu anda hastayım hiç başlayamadım egzersizlere önce neyle başlamamı önerirsinizz bide ultrason jelinin zararı var mı kaça aldınızz

hoşgeldin canım:) kullanan arkadaşlar daha çok ultrason jelini öneriyorlar ya da su bazlı herhangi bir jel.Ben okeyin çileklisini kullanıyorum ama kokusu pek hoşuma gitmedi fiyatı 18 lira gibi bişeydi sanırım

tatlım oğlun çok tatlı maaşallah... ALLAH ım sana birde bu hastalıktan kurtulmanın mutlukuğunu yaşatsın inşaallah... tatlım önce ilk sayfada kegel egzersizleri var onları oku ve hastaykende yapabilirsin onları... hem hastalığın süresince boş durmamış ve kaslarını kuvvetlendirmiş olursun... idare etmeyi öğrenirsin... sonra da asıl egzersizlere geçersin... ultrason jeli su bazlı bir jel tatlım adı üstünde ultrasonda kullanıyor doktorlar... zararı yok hamileliğe engeli yok... ve ok uygun fiyatlı 1 litresi 5tl civarlarında canım... ya eczanede yada medikallerde bulabilirsin...

merhaba Aykurtcum teşekkürler:)ya aslında ben direk p..sle başlamak istiyordum bana parmak vb.. aparatlar çok itici geliyordu ama eşimi herseferinde umutlandırmak istemiyorum.bu yüzden kendi başıma bir deneyim dedim.yarın evleneli 3 ay olacak,üstelik eşimle ikimiz aynı gün izinliyiz.Birşeyler olsun istiyorum ama galiba adet olucam 10 gün kadar foruma giremeyince motivasyonum bozulmuştu.Şimdi eve de net bağlatıyoruz artık sizlerden gazı alıp alıp alıştırmaları ilerleticem inşallah:)

cnm çok teşekkür ederim kegel egzersizlerini uzun zamandır yapıyorum zatenn o konuda sıkıntı yok bir parmağıda komple yapabiliyorumm

merhaba arkadaşlar ben geldim ve yenmiş bir şekilde döndüm herkese allah yardım etsin çok mutluyummmmmm şükürler olsunnnnn. darısı sizlere inşallah

tebrikler ben de 2 gün oldu yeneli çok sevindim demiştim zaten bende tebrik mesajları atıcam burdan diye ne çabuk oldu :) dualarım sıradaki arkadaşlara inşallah tez zamanda herkes başarır

çokkkk tebrik ederim ALLAH ım başka dert sıkıntı yaşatmasın inşaallah...
sende ramazan gelini oldun ne kadar güzel ramazan bitmeye doğru yada bitince listemi yapacağım baya kişi oldu maaşallah...

teşekkür ederim 2 gün oldu ama haftalar geçmiş gibi inanamıyorummm :) evet dün de olmuş yeni bi gelinimiz askilotam; inşallah bayrama kadar liste uzaaarr gideer Nazar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…