Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

biz esımle tanıstıgımız zaman açıktım ben uzuun saclarım vardı...cıkmaya basladıktan sonra kendı ıstegımle kapandım bı gece vardıyası hıc haberı yoktu yemekhaneye gırdım sok olmustu:) benımkıde cok sever acık uzun salmayı saclarımı ama artık görmüooor ..onceleri kapıyı acar acmaz yıne salmışız sacları derdı... artık kestırsemde boyatsamda anlamıooo beee

Merhaba arkadaşlar;

Bu konuyu epeydir okuyorum. 13 günlük evliyim. Bende eşimle henüz ilişkiye giremedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doktoroda gitmek istemiyorum. Burda yazılanlara göre bende vajinismus oldum sanırım ( Görüyorum ki burdaki bir çok kişiye bilgili arkadaşlar yardım etmişler. Onlarda bu sorunu yenmişler. Bende yenmek istiyorum. Bende eşimle beraber olmak istiyorum. Ama çok korkuyorum, kendimi kasıyorum, bi türlü rahat olamıyorum, herşey güzel başlıyo ama iş oraya geldiğinde kasılıyorum, titriyorum, ağlıyorum. Allahtan eşim çok anlayışlı bir insan. Sen ne zaman hazır olursan o zaman yaparız diyor. Ama ben artık olsun istiyorum. Gerçek bir gelin olmak istiyorum. Lütfen banada yardım edin ne yapmam gerekiyor. Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum.

neyse fazla lak lak ettim sanırımzealea bu msj beğenir kesin benım işe koyulmam lazım hemen su aparatı almaya calısıcam bugun kendı irademle deneme yapmadan dr a gdemem en iyisi yapımda hafızam tazelensin dr umun dedıgı gbi olumlu kas hafızamı tazeliiim he he cici kadın... bu arada yahu ben bununla nasıl eve geldım hala şoklardayım ayol şimdi bdaha güzelce ölçim dedimde tam tamına 11 cm

kız güldürdün beni yinebu kocalar niye böyle önceden gece olsun istemezdik şimdi biz onları kovalıyoz

merhaba canım:) henüz çok yenisin bu aşamada bugünleri çabuk atlatacağını umud ediyorum.klasik sorumuzla başlayım jinekoloğa gittin mi?

ya kizlar ben aparat alamiyorum icime ya 5cmlik hazirladim ama onu icime alamiyorum ya cok huylaniyorum. parmakla daha rahatim ama bakiyorum herkes aparat hazirliyor. iki parmagimin bi bogumunu aliyorum. sizce iyi mi? sonra sanki ilerlemiyor takiliyor gibi. nefes aldikca giriyor ama bi bogumdan sonra girmiyor. heralde yavas yavas olacak. iki parmak kac cm acaba size yaklasiom mu he?

kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle çalış canım.ben parmakla yapamıyordum mumla başladım ama şimdi parmak da yapabiliyorum.parmakla yapıcam diye uğraşşsaydım şimdiye yerimde sayar olurdum herhalde:18:ıkındığın zaman kolay ilerliyor yön konusunda takılıyor olabilir misin:26:gayet iyi gidiyorsun benim iki parmağımın çevresi 7cm kadar ama seninkini bilemem tabi ölçmek lazım

stres uzuntu yokkk canım elınde sonunda olucakkk ya . ben hıc kocamı kovalamıyorumm hala o ıstıyooo cunku onun geldıgı satte uyuy a kalıyorumm:)kaldırıyo ama yarı uyuya yarı uyanık oluyo bızım ısss:)umursamayınnn ustune dustukceee bu sefer onlar ıstemıyooo ben gıyınıyorummm herzamankı gıbıı aradıgı zaman gec kalma beklıyorum dedıgım zaman uyuma sakın dıye yazık yavrum benımm ama nerdee uyuyakalıyorummm umutcumm umursamıyomus gıbı yap bakalım bı kac gunn yaklasma napıcakkk?

Hayır henüz gitmedim. Gitmekte istemiyorum (
hmm peki canım ama dediğim gibi henüz çok yenisin korkunun ve heyecanının olması çok normal vajinismus demek ne kadar doğru olur bilmiyorum.ben öyle olduğunu düşünmek istemiyorum en azından.peki ozaman rahatlaman açısından konunun en başında kegel egzersizleri var onunla başla bunu günün her anı yapabilirsin.daha sonra aynayı al ve o bölgeyi incele kendini tanı!bizim çoğumuzun hüsrana uğradığı bir durum bedenimizi tanımıyoruz.aynaya bak ıkındığında oranın açıldığını göreceksin.ilk başta hepimizin düştüğü durum :bende öyle bişey yok yaaa ama bu çok küçük alakası yok.bu dediklerimle başla istersen daha sonrasından daha tecrübeli arkadaşlar devreye girer.aklına takılan herşeyi çekinmeden burda sorabilirsin.hadi bakalım kolay gelsin

ya valla su vajiyi artik bi yensek ya yeter da...aslinda biz deniyoruz ben hep basini alabiliyorum, pekte vajili sayilmam artik dimi? :) ama sonra esim ilerlemiyor. bana diyor bacaklarin kasiliyor ben ilerleyemiyorum. bide surat ifadem eksiyormus yapasi gelmiyormus. hay allahim yarabbim...deli ediyor beni...

İlk sayfadakileri okudum ama en başta hangisiyle başlamam gerekiyor? İdrar yaparken tutup bırakarak mı yoksa parmak egzersizleri filan var onlardan mı ? Tecrübeli arkadaşlardan bana yardımcı olacak kimse yok mu

İlk sayfadakileri okudum ama en başta hangisiyle başlamam gerekiyor? İdrar yaparken tutup bırakarak mı yoksa parmak egzersizleri filan var onlardan mı ? Tecrübeli arkadaşlardan bana yardımcı olacak kimse yok mu

canim önce aynayla bi orani incele, ikin ve acilan yeri gör :) bu insani rahatlatiyor öncelikle. ben daha sonra idrarimi tutup birakmayi denedim. nasil olddugunu anlayincada egzersizlerden (parmak,aparat) önce bi 30 sefer tutup birakma hareketini yaptim. daha kolay oluyor sanki. bunu 1 gün boyunca yap istersen oturdugun yerden de oluyor. daha sonra serce parmagini denersin.

idrar yaparken tut bırak, hangi kasın çalıştığını öğren. sonra normal zamanlarda yapacaksın bu egzersizi, tuvaletini yaparken fazla yapmamak lazım, zarar verebilir, sadece öğrenmek amaçlı yapılacak tuvalette. Daha sonra da ayna egzersizi, ayna ile incelenecek. Hadi kolay gelsin, sonra buraya yaz yaptıklarını .

ilk başta idrarını yapar gibi tut bırak bunu otururken tv izlerken vs... her koşulda yapabilirsin.sonra eline aynayı al dediğim gibi o bölgeyi incele,dokun, vücudunu tanı.daha sonra yavaştan egzersizlere başlarsın.mesela şuan evdeysen hemen başla aynayla incelemeye

eee başı giriyorsa çok az kalmış daha neyi bekliyorsunuz anlamadım kihehe eşinin gözlerini bağla ozaman mimiklerini görmesin

eee başı giriyorsa çok az kalmış daha neyi bekliyorsunuz anlamadım kihehe eşinin gözlerini bağla ozaman mimiklerini görmesin

^hehe demi bende diyorum girmiyorsa icerde birak bi nefes alayim o zaman ilerler. diyo olmuyor yoruluyom ben? :))) yani yoruluomdan kasti anladin sen...bakalim bugun bidaha denicez

kızlar nerdesiniz napıyorsunuz ? durumlar nasıl hamişler bebişler nasıl ?elvan sen nasılsın ? sela cok uzun zamndr senı gormuyor gıbıyım yoklugunu hıssettım

ara ara gelıyorum canım artık yenımızı bızden sonra yenenler aldı
özelden elımden geldıgıcne yardımcı oluyorum ısteyenlere
kalp atısını beklıyorum bebişimin kah yorgun kah ıyı gecıyor gunler
umuta bakmak ıcın geldım ne yaptı dıye sanırım denemedı dun gece
kızlar bızım zamanımızda bırı yendımı ayagını sürterdi galıba peş peşe yenı gelın cıkardı
hadı sızdende boyle guzel ataklar görelim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…