Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım senin için gerçekten çok sevindim zaten zaferin yakın olduğunu da söylüyordum.hiç bıkmadan egzersizlere devam ettin ve çalışmalarının meyvesini aldın çok şüküriçerde bekletmeyi ben de sessizce kimsesizceden öğrenmiştim.Bilgi paylaştıkça anlam kazanıyor.ilk korkuyu atlattık ya sonrası geliyor.ben bile şimdi kocamın peşinde koşuyorum deneyeim de alışayım diyeyaşasınnnnnn sen de eylül gelini oldun

bende senin durumundayım... yıllarca sevgiliydik zaten eşimle... e ufak tefek paylaşımlar yaşadık... böyle olacağı benimde aklıma gelmemişti hiç... bende daha 2.5 aylık evliyim... egzersiz yapacağız başka çözümü yok bu işin... hiçte korkulduğu gibi değil aslında biliyor musun.. sende yapabilirsin.. ben bile yaptıysam...

bende aynı sorunu yaşıyorum 3-4 aydan beri aynı problem ama sanırım biz yavas yavas aşıyoruz bu sorunu penisi artık içime alabiliyorum ama ileriye çok götüremiyorum sanki duvara çarpıyor öncden oda olmuyordu bu aşamaya gelnce o kadar çok sevndikki kahkahalar attık resmen:) ama devamı nasıl geleck bilemiyorum yardımcı olun lütfen

merhaba.. yönde sorun yaşıyor olabilirsin..takıldığın yerden sonra yön popoya doğru hafif eğimli olacak.. bunu sağlamak içinde eğer altta deneme yapıyorsan poponun altına yastık koy...daha kolay olabilir.. eğer jel kullanmıyorsan bir de jel kullan.. daha kolay olur..

merhaba canım.o duvar dediğin yeri geçtikten sonra gerisi koca bir boşluk.o canın yandığı yere geldiğinde derin bir nefes al ver nefesini verirken iyice ıkın.ıkındığın zaman ordan geçmesi daha kolay oluyor sonra zaten bişey hissetmıyorsun.kendini sıkmadığın zaman kendiliğinden kayıp gidiyor.bir de kullanıyor musunuz bilmiorum kayganlaştırıcı jel de kullanırsan rahat edersin.inşallah kısa sürede çözersin

yok cnmm ben üstte oluyorum alttaykn hiç olmuyo hiç girmiyo jelsiz bu şekilde ama bizim için çok büyük bi gelişme:) ilgn için saol bu arada

jel kullanmıorz cnmm inşallah gecer dıkkat etcem bi daha sefer önerilerine:)

egzersızlere basladım ve bugun ilk egzersızımı yaptım bıle. umarım hersey guzel olur ben askımımutlu etmek istiyorum:)

tebrikler! gözün aydin! sappi sappi sappi!

teşekkür ederim canım sağolasın da neden girmiyceksin artık
canım ben bekarım ama nedendir bilinmez bu topikte çok takılıyorum hep okuyorum yazılarınızı.acaba bende mi vijiliyim diye okuyup duruyorum bekar olmama rağmen bir abla sen giripte kafanı karıştırma korkutma kendini demişti ama girdim yinede :) çok sevindim sizin adınıza siz yendikçe bende mutlu oluyorum :)

kıızzzlarrrr şimdi de bizim miki nazlanıyor 3.denemeyi yapamadık:44:gerçi bugun temizlik yaptık belim ağrıyor dedi bizim paşa ama inşallah geçicidir.kukinin gönlünü aldık derken mikiden de olmayalım da

normal o, alışamadı zavallım napsın :)))) inşallah bizimki kadar nazlı çıkmaz, sağolsun az peşinden koşmadık nazından niyazından nerdeyse yenemeyecektik

kızlaaar bana da yardımcı olun bu işin parmak egzersizinden başka yolu yok mu??doktorda bunları mı öneriyor?
3 aydır bekliyoruz eğer 2 hafta daha olmazsa doktor yolu gözükecek gibi bize gerçi eşim pek taraftar değil gitmeye ben kendimde çok büyük bi yük hissediyorum parmağımı sokma fikri bile beni ürkütüyor ne yapacağım

kızlar merhaba.2 haftadır konuyu takip ediyorum.ben 4 yıllık evliyim.21 aylık bir oğlum var.evliliğimin ilk aylarında her deneme başarısızlıkla sonuçlandı ben sürekli ağlayan bir tip.herkes yapıyor ben niye yapamıyorum diye..eşim banamı üzülsün yıllarca beklemiş adam ona mıüzülsün garibim hiç sesini çıkarmadı.bu süreçte hiçbir şey yapmadık.doktora gitmedik.egzersiz bile yapamadım.parmağımı sokma düşüncesi beni korkutuyordu.sonra ağrıyla sızıyla olmaya başladı ama p...in hepsini alamıyordum.sanki bir duvar varmışta onaçarpıyormuş gibi bir baskı aşırı yanma oluyordu.bu konuyu takip edince egzersizleri falan deneyeyim dedim.10 cm e kadar bir aparat hazırladım.hepsini aldım.hiç ağrı sızı yok.kalınlaştırmadım ama.şimdi sorum şu ki ben vaji miyim değilmiyim.eğer vaji isem bu illeti yendikten sonra arkadaşların anlattığına göre hiç ağrı kalmayacak mı.?egzersizlere devam edeyim mi?açıkçası burdaki arkadaşların desteği ve yardımlaşması çok hoş.paylaşımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler şimdiden...

dün sana cevap yazmıştım... bence vajinismus değilsin, ağrılı cinsel ilişki yaşıyorsun.

egzersiz yapanların hepsi başlangıçta ürküyordu. önce aynayla bakıp alışarak, sonra yavaştan dokunarak ve sonra parmak egzersizlerine geçebilirsin. doktorların yöntemi de egzersiz. başka çözümü yok bunun maalesef. eğer dr.a ilk muayeneni olup, fiziksel sorun olmadığından eminsen egzersiz yapabilirsin. burdaki herkes tecrübelerini senle paylaşır ve yardımcı olur. önce ayna, nefes ve bu topiğin en başında yer alan kegel egzersizleriyle başlayabilirsin.

merhaba.. hoşgeldin..sorunumuz pek hoş olmasa da burayı gelip bulman çözüm açısından önemli bir adım atman demek... bu sorunun tek çözümü egzersiz.. doktorlarda bunu öneriyor.. burada doktora gitmeden forum sayesinde yenen bir çok arkadaş var.. bende onlardan biriyim:) egzersiz fikri ilk zamanlarda hepimize korkunç geldi.. ama zamanla adım adım ilerledikçe bunun yersiz bir korku olduğunu anladık.. parmak egzersizi dışında bir diğer alternatif aparat.. doğum günü mumlarından başlayarak aşama aşama mumu büyütüp onunla egzersiz yapanlarda var.. sen ilk aşama olarak vaji.yi incele.. al bir aynayı karşına.. derin nefes al, nefes verirken oranın açıldığını göreceksin.. yada ıkın.. önce kendimizi tanımalıyız.. zaten korkularımızın çoğu kendimizi tanımamaktan kaynaklanıyor..sonra aşama aşama egzersiz.. burayı takip et.. sorularını mutlaka sor.. burada herkes sana yardımcı olmaya çalışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…