Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

egzersızlere basladım ve bugun ilk egzersızımı yaptım bıle. umarım hersey guzel olur ben askımımutlu etmek istiyorum:)

tebrikler! gözün aydin! sappi sappi sappi!

teşekkür ederim canım sağolasın da neden girmiyceksin artık
canım ben bekarım ama nedendir bilinmez bu topikte çok takılıyorum hep okuyorum yazılarınızı.acaba bende mi vijiliyim diye okuyup duruyorum bekar olmama rağmen bir abla sen giripte kafanı karıştırma korkutma kendini demişti ama girdim yinede :) çok sevindim sizin adınıza siz yendikçe bende mutlu oluyorum :)

kıızzzlarrrr şimdi de bizim miki nazlanıyor 3.denemeyi yapamadık:44:gerçi bugun temizlik yaptık belim ağrıyor dedi bizim paşa ama inşallah geçicidir.kukinin gönlünü aldık derken mikiden de olmayalım da

normal o, alışamadı zavallım napsın :)))) inşallah bizimki kadar nazlı çıkmaz, sağolsun az peşinden koşmadık nazından niyazından nerdeyse yenemeyecektik

kızlaaar bana da yardımcı olun bu işin parmak egzersizinden başka yolu yok mu??doktorda bunları mı öneriyor?
3 aydır bekliyoruz eğer 2 hafta daha olmazsa doktor yolu gözükecek gibi bize gerçi eşim pek taraftar değil gitmeye ben kendimde çok büyük bi yük hissediyorum parmağımı sokma fikri bile beni ürkütüyor ne yapacağım

kızlar merhaba.2 haftadır konuyu takip ediyorum.ben 4 yıllık evliyim.21 aylık bir oğlum var.evliliğimin ilk aylarında her deneme başarısızlıkla sonuçlandı ben sürekli ağlayan bir tip.herkes yapıyor ben niye yapamıyorum diye..eşim banamı üzülsün yıllarca beklemiş adam ona mıüzülsün garibim hiç sesini çıkarmadı.bu süreçte hiçbir şey yapmadık.doktora gitmedik.egzersiz bile yapamadım.parmağımı sokma düşüncesi beni korkutuyordu.sonra ağrıyla sızıyla olmaya başladı ama p...in hepsini alamıyordum.sanki bir duvar varmışta onaçarpıyormuş gibi bir baskı aşırı yanma oluyordu.bu konuyu takip edince egzersizleri falan deneyeyim dedim.10 cm e kadar bir aparat hazırladım.hepsini aldım.hiç ağrı sızı yok.kalınlaştırmadım ama.şimdi sorum şu ki ben vaji miyim değilmiyim.eğer vaji isem bu illeti yendikten sonra arkadaşların anlattığına göre hiç ağrı kalmayacak mı.?egzersizlere devam edeyim mi?açıkçası burdaki arkadaşların desteği ve yardımlaşması çok hoş.paylaşımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler şimdiden...

dün sana cevap yazmıştım... bence vajinismus değilsin, ağrılı cinsel ilişki yaşıyorsun.

egzersiz yapanların hepsi başlangıçta ürküyordu. önce aynayla bakıp alışarak, sonra yavaştan dokunarak ve sonra parmak egzersizlerine geçebilirsin. doktorların yöntemi de egzersiz. başka çözümü yok bunun maalesef. eğer dr.a ilk muayeneni olup, fiziksel sorun olmadığından eminsen egzersiz yapabilirsin. burdaki herkes tecrübelerini senle paylaşır ve yardımcı olur. önce ayna, nefes ve bu topiğin en başında yer alan kegel egzersizleriyle başlayabilirsin.

merhaba.. hoşgeldin..sorunumuz pek hoş olmasa da burayı gelip bulman çözüm açısından önemli bir adım atman demek... bu sorunun tek çözümü egzersiz.. doktorlarda bunu öneriyor.. burada doktora gitmeden forum sayesinde yenen bir çok arkadaş var.. bende onlardan biriyim:) egzersiz fikri ilk zamanlarda hepimize korkunç geldi.. ama zamanla adım adım ilerledikçe bunun yersiz bir korku olduğunu anladık.. parmak egzersizi dışında bir diğer alternatif aparat.. doğum günü mumlarından başlayarak aşama aşama mumu büyütüp onunla egzersiz yapanlarda var.. sen ilk aşama olarak vaji.yi incele.. al bir aynayı karşına.. derin nefes al, nefes verirken oranın açıldığını göreceksin.. yada ıkın.. önce kendimizi tanımalıyız.. zaten korkularımızın çoğu kendimizi tanımamaktan kaynaklanıyor..sonra aşama aşama egzersiz.. burayı takip et.. sorularını mutlaka sor.. burada herkes sana yardımcı olmaya çalışır

canım biz daha yenemeden bizimki de nazlanmaya başladı tam hepsi giriyordu ki pısss indi

Altheamm moral bizma zamanla hepsioturacak ilk bi kac denemede olabilio ben hala gunduz egz yapmaya calisiyorm onuda halledsrsin sen.
Mikiye gelince iste buna bise diyemiorm kelin ilaci olsa misali tek cozum hadi deneyelimm kelimesini kullanmamak...

egzersızlere basladım ve bugun ilk egzersızımı yaptım bıle. umarım hersey guzel olur ben askımımutlu etmek istiyorum:)

Hadi bakalim :) en kisa zamanda yenersin Ins

Hosgeldin.. Malesef doktorada gitsen bunun tek yolu egzersiz.. Hepimiz ayni yollardan geçiyoruz.. Bende burda yendim.. Terapi görüyordum cinsel terapistte ama biraktim sonradan..
Parmak ile çalismak zorunda degilsin canm arkadaslarinda dedigi gibi önce ayna al karsina.. Büyüteç kismiyla incele orani hafifçe dokun.. Sonra dogm günü mumunu peçeteyle sarip streç geçirip üstüne kayganlastirici sürüp deneyebilirsin.. yerlestir derin nefes al burnundan, sonra nefes verirken ikinarak ilerlet.. inanki hepimize ilk basta bunlar çok itici geldi ama üstesinden geldik.. yavas yavas büyüterek tamamlarsin egzersizini Ins..
Burayi takip et sürekli..

EVVeeettttt iste yarismamizin 2. Galibi 1i7beni

SON günü 11 Ekim olan yarismamizin galipleriiii ;
1. Althea
2. 1i7beni

3. ?????
Sirada kim varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kizlarrrrr elinizi çabuk tutun 10 gününüz kaldi.. çok az kaldi demeyin, 2 günde bile yenebilirsiniz yeterki isteyin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…