Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bende aynı sorunu yaşıyorum.uzun süredir yazılanları takip ediyorum.parmak egzersizi yapma fikri bile itiyor beni aslında ama bunu başaranlar olduğunu gördükce bende denemeye karar verdim.benim için dünyanın en zor işi haline geldi bu durum artık kurtulmak gerek.doktora gitmeden bu sorundan kurtulmak istiyorum umarım başarırım

Başarırsın canım. Önce vajiye dokunup alışmaya çalış. Sonra serçe parmağını jelle ve yavaşça içeri it. Hepimiz korkuyorduk ama başardık

merhaba.. egzersiz fikri hepimize başlangıçta çok itici geldi.. başka çözümler , bizi bir anda kurtaracak sihirli değnekler aradık.. ama malesef yok..bu işin tek çözümü egzersiz.. başlangıç için önce fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrenmek amacıyla bir doktora görünsen iyi olur.. sonrası ise egzersiz.. egzersize parmakla, kulak çubuğuyla ya da doğum günü mumlarından herhangi biriyle başlayabilirsin, sana hangisi daha kolay geliyorsa.. eğer parmakla başlayacaksan eldiven kullanırsan daha hijyenik olur.. kulak çubuğu ya da doğum günü mumlarından biriyle başlayacaksan da önce streçleyip daha sonra prez. geçirip kullanabilirsin.. daha kolay egzersiz yapmak için jel kullanabilirsin.. ben ultrason jeli kullanıyorum, medikallerde satılıyor,5 lira civarında.. şu an ilk adımı attın buraya yazarak, ikinci adımın vaji. yi incelemek olsun, aynayı al karşına, ıkınınca oranın açıldığını göreceksin.. herkes başarabilir.. biyolojik alt yapımız buna tamamen uygun.. sende başaracaksın

kulak çubuğunu çok az bir miktar alabiliyorum ama parmakta hiç ilerleme olmuyor.ıkınıncada bir açılma göremiyorum acaba fizksel bir sorunmu diye tedirginim umarım öyle değildir.sizlerin yorumları cesaret veriyor gerçekten daha önce denemeyi bile düşünemiyordum şimdi denemeye başladım tşkler..

Selam arkadaşlar HSG çekilecekti bugün bahsetmiştim hatırlayanınız varsa , sonuç temiz çıktı çok şükür perde filan yokmuş çok sevindim hemen sizinle paylaşmak istedim...

Normal yolla çekilmek istedim ama bacaklarımı açamadım titredim korkudan.sonra tekrar bi korku olur da vajili hallerime dönerm diye hemen anestezi istedim 15 dk sürmüş uyuyup uyanmam filan..Bunu da atattım şükür..
:109::122:

egzersizden önce doktora görünmek bu açıdan iyi, en azından fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrenince kafan rahatlar ve egzersize odaklanabilirsin..o zaman kulak çubuğuyla başla egzersize.. önce bir kulak çubuğu , sonra iki- üç şeklinde arttırarak devam edersin.. başlayıp karar vermek çok önemli.. burayı takip edip rapor verirsen hem daha disiplinli olursun hem de bizler takip etmeye çalışırız..

Yani hamileyken yapamayacak mıyım egzersiz?

Merhba dr.un vaji durumunu biliyorsa egzersiz olarak, bilmiyorsa iliski devaminin sakincasi var mi die sor.eger yasaklamazsa bir risk yok demektir 6-7.ayina kadar devam edersun egzersize(karnindan rahat olabilmen icin)ki bu surece kadr tamamen kurtulmus olmani diliyorum

gerçekten burda beni anlayabilen birilerinin olması çok güzel.çünkü bu durumu yaşamayan anlamıyor.çevremde bahsettiğim kişiler bi anlık bi şey kasmıcaksın olup bitecek diyerek basite alıyorlar.belkide yaşamayan için çok kolay ama benim için gerçekten çok zor bir durum hatta etrafımda bunu yaşayan insanlara şaşarak bakıyorum nasıl bu kadar kolay başarmışlar diye.
burayı takip edicem bundan sonra burayı takip edip başaran arkadaşlar arasına girmek için sabırsızlanıyorum

herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.seni merak ediyordum ben de.hadi gözün aydın kuzucum

yapamıyorum malesef mantığım oraya bir şey girebileceğini almıyor.parmakla deniyorum hiç ilerleme yok.nasıl aşıcam ben bu durumu ya.çok korkağım ben

Canım biz de öyleydik inan bana Yapamam , yapamıyorum... Öncelikle bunları atman lazım kafandan... Bak Eylül ayında 22 kişi bu site sayesinde vajinismusu çözdü Ekim ayının ortalarındayız şu ana kadar 12 kişi bu problemi çözdük. Ben de parmak düşüncesi bile beni geriyor yazmışım ilk mesajlarımda ama 4 günde inat ettim yendim Sen de yapabilirsin Çok çok yavaş ilerleyeceksin, baştaki yanmayı umursamamaya çalış, biraz katlanmaya bak, inan ilerisi çok hissiz bir bölge... Eğer batma oluyorsa parmağını popona doğru iittirmeye çalış, ileri doğru ittirirsen ya da yukarı doğru ittirirsen batma olur... Ama yanma hepimizde oldu... O da sadece girişte... Bak göreceksin biraz ilerlersen ilerisinin hissiz olduğunu sen de test edeceksin Ama yılmadan, bıkmadan usanmadan egzersiz yapman ve bu siteyi bırakmaman lazım. Bu işi gerçekten çözmek istiyorsan egzersiz yapmak zorundasın... bu siteyi takip etmeyi bırakma

Yaşayamayan bilemez... Biz de senin gibiydik... Ben ilk parmak egzersizim sırasında korkup toplamıştım aynayı falan sonra tekrar cesaret ettim inat ettim ve bir saat içinde hem serçe, hem işaret hem de orta parmağımı yerleştirmiştim

üzülme, reglinden sonra daha da kolay olacak. giriş regliden sonra daha açık ve gevşek oluyor. sakın gerilerim diye strese sokma kendini, stresle gerilersin (yani psikolojik) ama ara verdin diye değil. arayı elbette uzatma alışmak için, 10 gün elbette uzun. ama yaptım ben bunu, artık sıkıntı yok diye sürekli kendine telkin et. iyi tatiller şimdiden.

O zaman sen parmakla değil aparatla çözmeye çalış. Bazı arkadaşlarımız hiç parmak egzersizi yapmadan sadece aparatla halletti bu problemi

Kulak çubuğunu birazcık bile olsa alabildiğine göre cesursun, bizler kadar bile korkak değilsin

Ben başlangıçta senin kadar bile değildim

Sağol canım... Evet işte 10 gün sonra ya başaramazsam diye korkmaya başladım :18: ama ben de bu inat varken onu da hemen hallederim ben

ooh, gözünaydın, geçmiş olsun. atlatmana ve temiz çıkmasına çok sevindim.

Her gün yapıp alışmak taraftarıydım ama napalım beklicez artık , yoksa çok zevk aldığımdan ya da can attığımdan değil

ben de ara vereli 2 hafta oldu o da regl ve eşimin hastalığı nedeniyle.hatta geçen gün konuştuk da artık sorunu çözdük ya onun rahatlığından mıdır bilmem mikiyi pek aramıyoruz.kafa rahatladı birkere acelemiz yok ama ben hala eşimin peşindeyim ahh bir de görüşebilsek çalışma saatlerimiz çok zıt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…