Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

egzersize nerden başlamak gerekiyor? kulak çöpünyle mi öncesinde bişey gerekiyomu

Egzersiz yapın diyorsunuz fakat parmağımı sokabilsem ben zaten çoktan yapmıştım nasıl sokuyorsunuz ben cesaret edemiyorum asla çok üzgünüm

Egzersiz yapın diyorsunuz fakat parmağımı sokabilsem ben zaten çoktan yapmıştım nasıl sokuyorsunuz ben cesaret edemiyorum asla çok üzgünüm

merhaba.. ben dokunamıyordum ... hatta doktor fitil verdi mantar içi sokamadım... küçücük düşünsene.. parmağımı sokmadım ben .. şimdi sok desen gene sokamam.. p... yaparım daha iyi diyordum.. bir tane kulak çöpüne pamuk sardım streçledim.. jelledim.. bir kerede yaptım ayna yardımıyla girişe yerleştirdim.. sonra hiç bakmadım.. doğru yönde ittim.. o zaten gidiyor.. bir kerede yapabilirsin... müsaitmisin kalk hemen dene.. bekliyorum... olacak göreceksin... olmaz dedim bende yapamam dedim ama oluyor

canım evet egzesiz şart...parmak aslında yenmeme rağmen hala tuhaf geliyo bana..ama kimisine daha kolay gelio..
ben sana kulak çöpünü tavsiye ediyorum ben öyle yaptım çünkü ilkten parmak bana görede bişey değildi ve onu yapsam zaten p....s de denerim diodum oyüzden ince bişi olmasını tercih ettim arkadaşların tavsiyesiyle kulak çöpüyle başladım...ama ilerledikçe inan bana parmak bile denedim olabildiğini görmek için denedim yine yaparatla devam ettim ayrı:))) önce sadece kulak çöpünü prez. geçir bol bol kayganlaştırıcı sür derinn nefes al ıkın gördüğün o deliğe yerleştir yine nefes alıp aynı şekilde popo yönünde ilerlet bunu çözünce zaten zamanla kalınlaştırarak ilerliyo egzersizler...

merhaba... egzersiz fikri başlangıçta çok itici geliyor.. ama maalesef bunun başka bir çözümü de yok.. öncelikle ilk yapman gereken ayna alıp vaji.yi incelemek.. bunun amacıysa kendini daha iyi tanımak.. (çünkü genel olarak hepimiz orasının kapalı olduğuna şartlıyoruz kendimizi, aynada incelerken özellikle ıkındığın zaman oranın açıldığını göreceksin) parmak çok itici geliyorsa kulak çubuğu deneyebilirsin.. ya da doğum günü mumu var ya o da olabilir.. hangisini kullanacaksan streçleyip prez. geçiriyorsun..jelin yoksa mutlaka bir jel edin, su bazlı jel olması daha iyi.. ultrason jeli olabilir.. sonra derin nefes alıp nefes verirken hafif hafif ilerletiyorsun.. takıldığın noktada kesinlikle vazgeçmek yok biraz bekleyip ıkınarak devam ediyorsun.. şu an bu fikre hazır değilsen al aynayı öncelikle incele.. hazır olunca da egzersize başlarsın

en başta söylemem gerekeni en sona bıraktım:) egzersize başlamadan önce bir jinekoloğa görünmek gerekiyor en azından fiziksel bir sorun olup olmadığını öğreniyorsun

Son düzenleme:

egzersize nerden başlamak gerekiyor? kulak çöpünyle mi öncesinde bişey gerekiyomu

merhaba
egzersize başlamadan önce bir jinekoloğa görünmek gerekiyor, fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrendikten sonra egzersize daha rahat başlayabilirsin..
öncelikle ilk yapman gereken ayna alıp vaji.yi incelemek.. bunun amacıysa kendini daha iyi tanımak.. egzersize parmakla kulak çubuğuyla ya da doğum günü mumu var ya onlardan biriyle başlayabilirsin.. hangisi kolayına geliyorsa..parmakla başlayacaksan eldiven kullan ve ilk adım olarak serçe parmakla başla..kulak çubuğu ya da mum kullanacaksan streçleyip prez. geçiriyorsun..jelin yoksa mutlaka bir jel edin, su bazlı jel olması daha iyi.. ultrason jeli olabilir.. sonra derin nefes alıp nefes verirken hafif hafif ilerletiyorsun.. takıldığın noktada kesinlikle vazgeçmek yok biraz bekleyip ıkınarak devam ediyorsun..ilk adımı at en azından bu fikre alış sonrasında sorularını ve raporlarını bekliyoruz

canım ben jinekoloğa gittim. hatta jinekolog benimkinin psikilojik olduğunu ve kolay halledilebileceğini söylemişti.normalde muayene bile olamazlar ama sen çok rahat oturdun bu koltuğa dedi. bir psikiyatr adı verdi ona gitmeyippalnlıyorum ama ona gidene kadar kendi kendimede halledebilir miyim diye düşünüyorum. ben bu durumda iken hamile kaldım ve aldırmak zorunda kaldım. bu sebeple vsajinal yoldan muayene de olmak zorunda kaldım.bu yaşadığım tecrübeler beni biraz gergin kılıyor. belki bu sebeple biraz daha başlamakta çekiniyorum bu egzersizlere.ama başlarsam eminim yapabileceğimede.ama bir türlü bu başlangıcı yapamadım

ooooo güzel ozaman sana egzersize başlamak için anı kullan derim hemennnnn hiiiçç ertelemeden başlaa hadi kalk ve yap şimdi başla sonra deme sonra dua edersin bak iiki ertlelememişim die :))hadii hadiiii ertlemek zaten başaramamanın en önemli sorunu...lütfen kızlarrrrr burda bu konuyu istediğiniz kadar irdeleyin başlamadan biz size ne yapabiliriz yanınızda olsakk hepinizi üşenmeden kaldırırdım ama burdan sadece söyleyebiliyorummm hadi artıkkk ertelemeyin kendinize kötülük ediyosunuz emin olunn...

vajiyililer hadiii herkes başlasın ve hangi aşamada olduklarını yazsın yanlış varsa düzeltelim yoksa bir sonraki aşamada yardım edelim...son bi şey daha HADİİİİ KIZLARRRRR :) :) :)

doktor haklı o zaman gerçekten çok kolay halledebilirsin.. her şey bizde bitiyor, doktorda aynı egzersizleri yaptıracak sana.. bence öncelikle kendin dene... egzersizlere ilk adımı at.. burda bir çoğumuz tamamen forum sayesinde yendik.. bende onlardan biriyim.. sende aslında kararlı görünüyorsun.. aklına takılan ne varsa sor.. ne ile başlayacağına karar ver..öncelikle sen dene , doktor B planı olsun.. paran cebinde kalsın.. burada herkes yardımcı olmaya çalışır

merhaba arkadaslar ben yenı vaka aslında 3 yıldır vajı ıle kendım mujadele etmet ıstedım ama olmadı dun aksm tesaduf bu sıte yı gordum benım gıbı bır cok arkadas bu sorunu yenmıs bana yardımlarını zı beklıyorum

neler yaptın yani hangi aşamadasın..bakabiliyomusun dokunabiliyomusun ona göre başlamana yardımcı olalım canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…