Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

didlle aramıza hoşgeldin. ilk mesajını gözlerim dolarak okudum, hepimiz o süreçleri yaşadık. ama bizim sorunumuz hiç giriş olmamasıydı. senin arada bir de olsa giriş yapabiliyor olman vajinismusla karıştırılan disparoni hastalığı olabilir. yani ağrılı cinsel ilişki. bu konuda doktora danışmış mıydın hiç? yazında bahsetmiş miydin hatırlayamadım ama arada bir de olsa giriş oluyorsa belki fiziksel olarak başka bir sorun vardır. egzersizde sorun yaşamaman çok iyi, yönü doğru ayarlıyorsanız kasmadığın sürece ilişkide acı olmaz. bence doktora danışmanda fayda var. yönden dolayı acı oluyorsa vajinanın yönü aşağı doğru, egzersizde bunu bulmuş olman lazım. eğer altta deniyorsan, ayaklarını yere basıp ayağından güç alarak biraz poponu kaldır. giriş daha kolay olacaktır. ayağından güç alarak kaldır, poponu kasma.

kegel egzersizi vajina kaslarını kasıp gevşetmeye deniyor. bu kasların hangilerini olduğunu bulmak için idrarın geldiğinde wcde yaparken durdur, durdurmayı sağlayan kaslar pelvik taban kasları oluyor. o kasları ilişkide de kastığımız için vajinismus oluyoruz. wcde kaslarını öğrendikten sonra hep durdur bırak durdur bırak, alışırsın. sonra istediğin yerde bu egzersizi yapabilirsin. evde otururken, başka işler yaparken hep kas bırak. bu şekilde o kaslar eğitilir ve ilişkide de rahat bırakmayı öğrenirsin. soruların olursa, içini dök. hepimiz senin anlattığın süreçleri yaşadık eşlerimizle. yalnız değilsin.

merhaba arkadaşlar.bende vajinismus hastalığıyla baş etmeye çalışan bir kadınım.
şu anda bir psikologla çalışıyorum ama internetten araştırmaya da devam ediyorum.psikoloğa 2 defa gittim bi daha gelme sen çözdün artık telefonla devam edelim dedi.ben kendi tek ve 2 parmağımı albliyorum eşiminde tek parmağını aldım ama iki parmagıyla denemedik.eşim sağolsun çok anlayışlı ama bu egzersizleri yapmaktan hoşlanmıyor.doktorda daha ilişkyi deneyebileceğimizi söylemedi.sizzce ne yapmalıyım.

pes etmeden devam edin derim. allaha sığın bolca dua et canım. ben de bu tarz bi sorun atlattım evliliğmn 4 yılındayım 10 gün sonra doğum yapacağım. rabbim isteyen herkese nasip etsin.
bu sorun doktor kontrolleriyle ve büyük bi sabırla çözülecek inşallah canımmm :) geçmiş olsun şimdiden

amin canım inşallah bende o günleri görürüm senin adına da çok sevindim.ama doktor artık parmak egzersizlerini eşimle yapmamı söylüyor.eşim ise haftada bir yapıyor.pek yardımcı olmuyor.ben parmak egzersizlerimi her gün yapıyordum.ne yapsam şimdi?

emlayla başaranlar cvp verin ya bende denedim 2 kez emla sürdüüm tüpün yarısı hem uyuşturmadı hemde acayip yakıp kaşındırdı iki gün boyunca , bi tek bende mi böle yapıyor bu krem:S çok üzülüyorum

bana doktor vermişti emlayı.. ama o bir tüpü sürün demişti.. ilkinde ilişkiden sonra acayip yandı.. 2.sinde yanmaya dayanamadım süremedik... sen egzersizlerde mi kullanıyorsun?? öyleyse sadece jelle yapmanı tavsiye ederim...

ben eşimle hiç egzersiz yapmadım... faydası elbette vardır... ama o yapamadığı zamanlarda sen egzersizlere devam edebilirsin... parmakla yapıyorsun herhalde egzerzisleri buradaki arkadaşlar 3 parmaktan sonra eş denemesi yaptılar... inşallah en kısa zamanda yenersin...

canım ben emlayla başardım.Daha önce de yazmıştım.3 ay uğraştım en sonunda emlayı denedim.beni yarım tüp uyuşturmuştu .Bende de acayip yanma ve kaşınma oldu uyuşmanın etkisi geçince.hatta 3-4 gün ara vermştik sonra tekrar emlayla denedik.1 ay sadece emlayla oldu bizim ki.sonra emla bitince normal denedik oldu.

Sana da iyi bayramlar canım. Öncelikle ne durumdasın? Kegel egzersizi yaptın mı hiç? Vajiyi inceledin mi?

doktor tavsıyesınde hıc yapmamıstım ama baktımkı burda herkes yapıyo dedım bende yapayım bır kere denedım gecen hafta dahada hıc yapmadım cesaretımı toplayıp artık bende bır yerlerden baslamam lazım 4. ayıma gırecegım cunku((

canım ben hem egzersizde denedim hemde ilişkide denerken çook yanıyor yarım saate kalmadan afedersin aşşağıyı koparıp atıcam o derece kaşıntı

uyuşmuyo bide nasıl sürcemki bi tüpü bi sürüştekniği mi var anlamadımki canım ya ,yarımı bile doldurup taşırıyor orayı

canım onu sürebilmen için parmağını içine sokman lazım.dışından sürersen bir işe yaramaz.işaret parmağını içine sokabilirmisin.önce onun alıştırmasını yap.

bende onu soruyordum canım hah işte içineymiş :O içine sokmadan dışardan sürmüştüm ben bide öyle deniyim bi iki günede adet olcam oof off kaldı gene bi hafta sonraya

Son düzenleme:
arkadaşlar psikoloğumdan öğrendiğim birşeyi paylaşmak istiyorum.cinsel organınızdan orası falan diye bahsetmeyin cinsel organımızın adı vajinadır ve o şekilde söylemek gerekiyormuş.psikoloğum eşle egzersiz yap dedi.ama eşim pek istekli değil egzersiz konuusnda.sizce ne zaman hallederiz bu sorunu.bir de bu forumda parmak egzersizi yapabilen ilişkiyi yapamayanlar da varmış.şimdi de ondan korkmaya başladım.

ben parmak egzersizi yapmıştım ama çok değil..Eşimle de sadece 1-2 defa onun parmağıyla denedik.Yani okadar çok egzersiz yapmamıştık.

parmak egzersizi yaptıysan 3 parmak yapıp eşinle deneme yap. ilişki öncesi yine sırayla parmak egzersizlerini yap 1den başlayarak. 3 parmak yaptıktan hemen sonra da eşinle dene. parmakla deneyip yapamayan diye bir şey yok. egzersiz yapan herkes eninde sonunda yeniyor bunu. vajinismus sana son çelmelerini takıyor kafanı olumsuz şeylerle doldurma, hep yapacağım de kendine. başaracaksın, egzersiz yapabiliyorsun çünkü. benim eşim yanında egzersiz yapmama bile tahammül edemezdi. ben kendime mumdan aparat hazırlayıp onunla çalıştım hep. herkes eşinden destek görmüyor, bunu kafana takıp kendini geriletme. egzersizini bitir ve eşinle dene. yenmen çok yakın inan. bol bol kayganlaştırıcı jel kullan eşinle deneyeceğin zaman.

tamı tamına 10 ay boyunca esımle ılıskıye gırmedım sırf bu sebepten... olmadı yapamadım bır turlu... fakkat bıgun kendılıgınden pat dıye oluverdı:) sımdı ıse bebek ıstıyoruz 5 aydır denıyoruz ama bu sefer de bu olmuyor... cok garıp bırsey yaaa... vajınusmus olan butun hatunlara buradan soluyorum kı sadece rahat olun... o zaman hersey kendılıgınden gelıyor... ben cok hata etmısım kendımı kasmakla... allahtan esım cok anlayıslı o da sabırla bekledı 10 ayboyunca :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…