Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Dr. ALPER MUMCU demiş ki ;

1) Her zaman suda çözünen lubrikanları kullanın. Petrol bazlı vazelin gibi kayganlaştırıcıları asla ve asla kullanmayın. Bunlar hem enfeksiyona olan eğilimi arttırırlar hem de içerdikleri maddeler prezervatiflerin dayanıklılığını azaltırlar. Öte yandan vajinada irritasyona neden olabilirler.

2) Nemlendirici, anti-irritan ve kurutma tozları arasındaki ayrıma dikkat edin. Pek çok markanın değişik amaçlarla kullanılan farklı ürünleri vardır. Anti-irritan kremler sadece dış bölgelerde kullanılır ve vulvadaki ağrı ve kaşıntıyı giderirler. Bu ilaçlar asla vajina içinde kullanılmazlar. Bazı toz ve pudralar ise sadece aşırı salgı olan kadınlarda salgıyı absorbe etmek için kullanılırlar.

3) Unutmamanız gereken bir başka nokta ise aksi belirtilmediği sürece bu tür kayganlaştırıcıların hamilelikten koruyucu etkisinin olmadığıdır. Yine bu maddeler cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı korumaz. Sadece nonoxynol adı verilen maddeyi içeren maddeler sperm öldürücü özelliğe sahiptir. Ancak bu madde de vajina için irritan bir maddedir ve enfeksiyon riskini arttırır.

Kayganlaştırıcılara ek olarak pelvik kasların güçlü tutulması bölgeye olan kan akımını arttırarak sıvı üretimine destek olabilir. Bu amaçla Kegel egzersizleri yapılabilir. Kegel egzersizlerini öğrenmek için tuvalette otururken idrar yapmaya başlayın ve idrar akımı devam ederken durdurmaya çalışın. Daha sonra bu hareketleri mesaneniz boşken yapın. Kasları kasın ve üçe kadar sayın. Buna kalsarın yorulduğunu hissedene kadar devam edin. Kegel egzersizlerini her gün günde 2 defa yapın. Birkaç hafta içinde cinsel yaşantınızdaki değişmi fark edeceksiniz.

Son düzenleme:

Hah bir tembel daha geldi yani

Yarısına kadar alabiliyorsan yönünde problem yaşıyorsunuz o kesin Bu fotoğrafı inceledin mi bilmiyorum ama yön işte bu , ilişkiye girerken penisi tamamen girene kadar elinle yönlendir, aşağı doğru yerleştir ve elin ilerlemesine engel oluncaya kadar orada kalsın

Eki Görüntüle 584905

Bugün gördüm ve inceledim. Çok güldüm kendime amma cahilmişim dedim. Egzersizlere de başlamayı düşünüyorum biraz esner belki daha kolay olur diye. BU hafta içi birgün eşimle deneme yaparız ama önce kendimi hazırlayım. Olmayınca çok umutsuzluğa kapılıyorum. Doktora gitmeyi de düşündüm ama gerçekten çok para istiyo doktor

Canım ben de araştırana kadar bilmiyordum. Bu sizin cahil olduğunuzu göstermez, ben araştırıp buldum sadece.

Doktorun da vereceği egzersiz. Ayrıca sen anlattığın kadarıyla egzersizden falan da korkmuyorsun sadece tembelsin

O yüzden ne yap et egzersizlere başla, sen hemen ilerlersin zaten

Son düzenleme:

Başlıyorum kararlıyım canım bu sefer. Emla, bepanten, bebe yağı, vazelin ve kayganlaştırıcı aldım. Ama henüz hepsi kutusunda. Doktor eldiveni ve hatta kulap çöpünü bile sıfırdan aldım evde olmasına rağmen: ) Kremlerin hepsini aldım hangisi daha kolay olursa onunla ilerlerim diye düşündüm. haftasonu eşim evde pazartesi başlamayı düşünüyorum evde kimse olmasın. senin aparat tarifini iyice okudum onu yapıcam. Gelişmeleri bildiririm burdan

Öncelikle listede eleme yapalım

Bak yukarıda bir doktorun söylediklerini yazdım, vazelin kesinlikle önermiyor. Bebe yağı da bende mantar yapmıştı çoğu kişide de mantar yaptı. Vajinanın ph dengesi vücudumuzun çoğu yerinden farklı olduğu için vücuda sürülen çoğu şey vajinaya sürülemiyor İlk önce kayganlaştırıcı ile dene bence. Sen zaten emlaya falan ihtiyacı olan biri değilsin farkettiğim kadarıyla listede saydığın çoğu şey vajina için üretilmemiş ama kayganlaştırcılar direk orası için üretilmiş bir ürün.

Aslında eşin evdeyken onun yanında egzersiz yapsan iyi olurdu, ben öyle yapmıştım Ama illaha kimse olmasın diyorsan sen bilirsin tabii

tamam kayganlaştırıcı ile başlayım vazelini topuklarımda, bepanteni de dışarı çıkarken yüzümde kullanırım boşa gitmesin : ) Artık yenmek istiyorum tamamen olmasını istiyorum bunun. Eşimle de egzersiz yapmam gerektiğini de düşünüyorum zaten çünkü biz yerini bulamıyoruz. şurası mıydı burası mıydı derken de eşim b.şalıyo ve orda bitiyo her şey Ikınarak yapıldığını da bugünki yorumlarda gördüm ben. belki kayganlaştırıcı sürsem ve o an ıkınsam daha kolay olur. Başarısız oluruz diye pek yaklaşmıyoruz birbirimize.

Bence eşine de bu fotoğrafı göster. O da yönü bilirse daha rahat olur. Hazır eşin evdeyken bir deneyin, bol kayganlaştırıcı sür ve şu pozisyonda deneyin. Elinle tut penisi ve aşağı doğru yönlendir. Üzerine oturmaya çalış. Belki de olur

Eki Görüntüle 584967

Son düzenleme:
Uyudu eşim erkenden Yarın gösterebilirim hem de gündüz belki daha kolay olur. Üst pozisyon bana çok itici geliyor neden bilmiyorum ama asla yapamam öyle gibi. Ama denerim denemekten zarar gelmez.Ben altta olacağım şekli düşünüyodum belimin altına yastık koyarak falan.

bende o pozisyon da yapamadım ben altta eşim ustte ve belimin altina yastık koyarak yendim

Hadi inşallah tez zamanda yenersin. ben doktorada gitmiştim. doktor bana telkinlerde bulundu. orası file gibi açılır. pileli etek gibidir. iki el genişliğinde bebek çıkıyor ( normal doğum yaptım ) hamileliğimdede bu telkinleri kendi kendime tekrarlamıştım. kendimi normal doğuma hazırlamıştım. birde gün içerisinde otururken olabildiğince rahat otur demişti doktor. bacakların açık bir şekilde otur. bacakların açılmaya alışsın demişti. ama yenmemdeki en büyük etken burasıdır. bakıyorum tv de hiç bu topikteki gibi bilgilendirici bir vajinismus programı olmuyor. doktorların psikologların tek amacı para kazanmak. çok yüksek rakamlar alıyorlar. umarım herkes yener. pes etmek yok. egzersizleri yarıda bırakmak yok. mutlu sona az kaldı inşallah canım.

hoşgeldinnn aramızaaa:) burda cadıkedi ne derse o olur şaka bi yana cadıkedi banada çok yardım etti şu an egzersiz aşamasındayım.. umarım sende en kısa zamanda yenersin.. bu arada tembellikten egzersize başlayamıyorum demişsin bence tembellik etme artık.. burda sana emin ol herkes destek olucak sen yeterki kafana koy yapmak istediğini

Burayı okumadan önce çok karamsardım. katarsis'in başarısını resmen aşama aşama takip ettik burdan. Siz beni tanımıyorsunuz ama ben hepinizi tanıdım sayılır :) Karamsar değilim artık yenebileceğimi biliyorum.

kızlar merabalar,
ara ara bakiyorum diğer arkadaşlardan güzel haberler var mi diye, ne kadar yensekte burdaki arkadaşları bırakamıyoruz çünkü damdan dusenin halini damdan dusen anlarmis bizi bizden baskasi anlayamaz malesef.
ama burdaki arkadaşlar o kadar azimli ki hepinizi çok çok tebrik ediyorum ben yendim ama sizin gibi degildim egzersizi gecin aynada bile bakamıyordum sadece p...s in basini alabiliyodum onu da yarıya kadar. burda egzersiz yapanlari gördükçe iyice umutsuzlanyodum ben asla yapamicam diye öyle ki asik olarak evlendigim esimin artik benden uzaklastgni dusunuyodum ne kadar anlayisli olsa da o da yapamycgmi dusunuyordu artik psikolojim alt üst olmustu ve durduk yere agliyordum esim sordugundada annemi özledim vs diyerek gecistiriyodum bizimle aynı dönem evlenen arkadaşların bebek bekledikleri haberleri beni büsbütün bitiriyodu kendimi eksik hissediyordum. ne zaman tamam bu sefer olacak desem yine olmuyordu ve bir yandan da bebek hayali kuruyordum ve o hayalimde esimin biz daha o isi yapamadik sen bebegi unut demesiyle gözyaslarimla çenemden dusuyordu.
ve o gün; bir sürü dua ettim Allahima ve esim oldu bak icindeyim dmesiyle gözyaslarina boguldum inanamadm braz dogruldm baktm ve olmustu kabus bitmisti...
demem o ki umudunuzu hiç yitirmeyin eger ben bu sekilde yendiysem siz hayli hayli yenersiniz Rabbim yardmciniz olsun.

Canlarım benim
Sadece ben değil herkes yardımcı oluyor burada, şımartmayın beni

canım bu ara kanamanın sebebini doktor sana söyledimi peki ve doğum kontrol hapını neden kullanıyorsun ? yani ne rahatsızlığın var bilmiyorum ama dotkor bana doğum kontrol hapını hiç tavsiye etmedi bu kitlelerde çok büyük etkenmiş bu haplar ben hep korkmuşumdur çocuk içinmi kullanıyorsun yoksa başka birşey içinmi ?

kendimi ilişkiye başlarken hiç sıkıom cok güzel gidio ama bi nokta var oaraya değince öle bi yanıo ki anlatamam ondan ilerlemise müsade edemiyorum ama cok istiyorum kendimi hazırlıoyrum ama cok yanıor

canım sizde yön sorunu var bende ilk denemerimde vajinismus değildim bekle bekle bu hale geldim e yön olayınıda bilmiyordum acıya acıya korku sardı beni ve vajinismus oldum o biraz gidiyo sonra biyere geliyo orda çok yanıyo dediğin yer düz ilerlediği için ete çarpıyor orda hafif popoya doğru ilerlemeniz lazım sakın korkma sen vajinismus değilsin birkerede öyle deneyin o acıyan yere dokunduğu zaman derin nefes al popoya doğru hafifi hafif ilerleyin ozaman olacaktır sakın ben gibi olma bekleye bekleye kendi kendimi vajinismus ettim hiç zaman kaybetmeyin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…