Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kesinlikle burada olman feci hız kazandırdığnın ve kendinin farkındasın ya senin %98 i gitmiş sıkıntının bacım artık olllllllll denilen günü bekliyordurrrrr :) sen ocak bitmeden gelin olcan bakkkk:) ahanda buraya yazyorummmmm

evet gelin kız biraz daha bekliyelim çok acele etmeye gerek yok ben çok rahat oldugumda eş denemesine geçicem daha kendimden emin oldugumda

ben de beklemedim habire deneyeyim diyordummmm ve en az 5 kez ağlama nöbetlerne girip kızmışımdır kendimeee ama sonra bir inat tuttu ağlasamda 1 saat sonra tekrar buraya giryordum sağolsun bazı arkdşlr hatta kardeşlerim diycem onlara çünkü başka şekilde de görüşüyoruz sadece burda kalmadı görüşmemiz onlar sayesindeee düzelip toparlıyordum kendimi bacımmmm :) yani hazırım diyorsan deneeee :) en fazlaaaa bizimle az daha zaman geçirirsin olmassaaa diycem de o işin şakasııı sen yinede kendi ruhunu durumunu daha iyi bilirsinnn bacımmmmm hadi bakalımmmmmmmmm diyorum çiçeklerrr sanaaaa :)

sağolun canlarım. sizlerin desteğiyle ilerliyoruz zaten. 10 cm denemesindeyim. girişte kasılıyorum. bi süre daha 10 deniicem sanırım.. daha erken kesinlikle!!

herkese merhabalar

ben yeni katıldım aranıza.kimseye anlatamadığım için birileriyle paylaşma ihtiyacı duyuyor insan. hem bunun vajinismusu yenmekte faydası olacağına inanıyorum. ayrıca burda deneyimlerini, tavsiyelerini yazan herkese tek tek teşekkür ederim. benim ilerlememde çok yardımcı oldunuz. gerçi henüz fazla bir aşama kaydedemesemde bunu yenebileceğime inancım var artık. egzersizlere yeni başladım, parmak egzersizleri yapıyorum ve daha çok başındayım. daha çoooook cesarete ihtiyacım var

hoşgeldin canım en doğru yerdesin.egzersize başlaman büyük adım.gerisi inş gelicek.beraber yenicez.ben de çok yeniyim burda ama herkes o kadar samimi ki sanki yıllardır tanıyo hissi veriyolar.hadi bakalım devam.

kızlaaarr merhaba;
yine sorularımla sizlerleyim :) daha önce yüzük parmağımın ilk boğumuna kadar aldığımı söylemiştim ama onu oturur pozisyonda bakmadan yapmıştım.şu anda regl dönemindeyim, bu arada netten sipariş verip, kayganlaştırıcı ve prez. aldım, dönemin bitmesini bekliyorum.dediğiniz gibi kegel yapıyorum ara sıra ve bu arada o bölgeyi incelemek istedim.daha önce bakmıştım ama ıkınarak değil.ve ıkındığımda evet bir delik açılıyor ama bu defa da idrar deliği falan göremiyorum orada, tek bir delik var gibi ve o delik et parçası gibi bir şeyin ağzına benziyor, normalde görünmüyor ıkınınca ortaya çıkıyor.kafam karıştı biraz, reglden snra doktora da gidicem ama bu konuda aydınlatabilir misiniz?regl kanı da vajinadan gelir diye biliyorum ve kan da oradan geliyor gibi ama küçük değil mi sanki biraz?kendimi çok cahil hissediyorum ama neyse ki burada her şeyi sorabiliyoruz...

enona hoşgeldin bacımmmm zaten başlamışsın egzersizlerneee harika yaaprsın tabiii aşama aşama anlatırsın ve sorarsın buradakilere.... kendini incele ve aynada bakıver kegelleri yapıver zaten parmak egzersizinbi yapıyormuşsun harikaaa
kızlar bu hareketli resimleri nasıl yapıyosunuz
bacımmm hangi hareketli resimler :124: bunlar vb... mi diyosannnn resimlerin üzerine gel minacım görürsün sayılarını kodlarını yazıverrr olur oldumu bacım

bana cvp verecek yok mu ??

sana cevap veriyorum abcımmm :) senin için aşağıya bir resim ve çeşitli bilgiler paylaşacağımmm
bacımmmm
Uretra
İdrarın depolandığı mesanenin devamında yer alan bu boru şeklindeki yapı idrar boşaltım sisteminin son basamağını teşkil eder.
Uretra kadında erkekten çok daha kısadır. Bu kısalık ve genital sistemin vajina ve anüse yakınlığı, kadınlarda idrar yolu enfeksiyonlarının daha sık yaşanmasına neden olur. Yine ilk cinsel deneyimlerini yaşayan kadınlarda ilişkinin verdiği “tahriş”, ilişki sonrasında sık idrara çıkma, idrarı zor yapma, idrarı boşaltamamış olma hissinin yaşanmasına neden olabilir.

Vajina
Vajina, vajina girişiyle başlayan ve uç kısmında rahim ağzının yer aldığı boru şeklinde ve yaklaşık 10 santimetre uzunluğunda bir yapıdır. Vajina girişinde bulunan salgı bezleri ilişki esnasında vajina girişi ve vajinanın kayganlaşmasını sağlıyor.
Normalde ön-arka duvarları birbiri üzerine katlanmış olarak duran bu yapı, doğum eyleminde doğum kanalının yumuşak kısmının yapısında yer alır ve bebeğin başının geçmesine müsaade edecek kadar esner.

çok teşekkürler kgokce ve mina13

bu forumdan çok şey öğrndim. burdan önce çok karamsardım asla yapamıcamı düşünüyodum ama yazılanlar çok yardımcı oldu bana. kendi vajinama öyle yabancıydım ki aynada bile bakamıyodum. henüz yolun başında olsam da çok bilinçlendim ve yapabileceğime inanıyorum.

ayrıca Vajinismus Cinsel Bilgilenme ve Kendi Kendine Yardım Kitabı - Dolunay Kadıoğlu - Hakan Şatıroğl 9.72 TL %19 indirimli bu kitaptan da çok faydalandım. öneririm

bacımmm senin için 1 resim ve vajinayla idrar deliği farkına yönelik bir takım bilgiler paylaştım her ikisi farklı şeylerrr:) bilmemen normalll bendeee okadar yıl sayısalcı olup eğitim almış olarak bunları bilmeyen biriydimm takiii eczacı bir arkdşm bana tıkaç gibi olan ped fitiller varyaaa onları tavsiye etti havuza giderken dekullan diyee(hoşben beceremedim orası ayrı mevzu çünkü vajiliydim ve bilmiyordu kimse vajili olduğmu )
ve bana dediki sen orana tıkıverrrr eee dedimmm her çişe gidince ona nasıl elliyim takım çıkarımmm (sankiii becerenler gibide sordummmmmmm) :) ve dediki saçmalama gökçe çıkarmaycannnn çiş orandan mı gelyorrr cadı dedi ve baya güldü sonra ciddi ciddi sordummm yaaa ne alaka dedii vajina rahim duvarı yani altkısımdaki ıkınınca açılan o yerden geliyor kannn ama üstteki o küçük delikdendeee resimdekine bak iyce oradandaa çiş gelir dediii ve neyseki anlamıştımmmmmmmm... :) yardımcı olabildim mi????

cadıkedi arasıra girebiliyor. sağolsun listemizi yeniliyor. dün akşam girmişti en son. bi kaç sayfa geride bulabilirsin
sen nasılsın? ne aşamadaydın??

gelinkız merhaba canım ben 1,5 ayda yendım aralık 23 gelin olma tarihim çok şükür arısı sızlerın basına ama ben ınanıyorum senın çok az kalmıs haydı bakalm hersey daha guzel olcak.

gökçemmmm canım benım sıkıntını okurken ınan ağladım diğer topıktede yazdımya bızde limoniyiz bu ara.senı çok ıyı anlıyorum anlamaya çalısıyorum canım bol bol dua herkesın evınde sıkıntısı var ben vajıyı yenınce sıkıntılarımız ep ıter sanıyordum ama oyle degılmış napalım bosver Allah herkesın gonlune gore versın ama içinde kalmasın mutlaka konus anlatmaya calıs yoksa kendıne yaparsın kafanı dağıtmaya çalış senı çok öpüyorum

sağol bacımmmm güzel hislerin içinnnn :) doğru herkesde var sıkıntı allah yardım etsinnn dua şart evet bacımmmALLAH RAZI OLSUNNN HERKESDEN:)
diğer yerde yazdıklarmı uygula sende bacım öyleee napalımmmm boşverr ağlattığım için şimdi asıl ben üzüldümmm.. bundan sonra daha dikkatli olucam yazarkennn birşeylerimi... hamilesi var adayı var aday adayı varrrr üzmeyelim kimseyiiii çok öpüldün mufimcimmmmmmmm

tabiki yapabilirsinnn bacımmm inancın harikaaaa.... ne güzel kitaplar bile almış okumuşunnn bırak bilgilenmeyi bizleri bilgilendirirsin bile bacımmmm topic sen gibilere ihtiyacı varrr bol egzersizli günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…