Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

arkadaşlar egzersizlerinize nasıl başladınız ? ilk hareketimiz ne ? lütfen bu illeti kendi kendine yenenler yardım bekliyorum....

merhaba tabi bu durumda muayene de imkansız olduğundan anatomik sorun olup olmadığını bilmiyoruz ve sorun olduğunu hissettiğin an dr.a danışmanı tavsiye ederim,
egzersiz için de ilk aşama (bakıp dokunamadığını düşünürsek) ayna egzersizi, biz buna kuki ile tanışmak diyelim sevimli hale gelsin:) aynada bakman gerek kayganlaştırıcı yardımıyla dudaklarına dokun ve ayırmaya çalış bu zaman alabilir üzülme sakın devam et, dokunabiliyorsan ayna karşısında nefes egzersizine geç işte bu çok önemli ilişkide de kurtarıcımız bu nefes tekniği; burundan derin ve yavaşca nefes alıp aynı şekilde ağızdan verirken idrarını yaparcasına ıkın o esnada aynada açılan deliği görmen gerek, işte hedef orası. sonra parmakla mı çalışırsın aparat mı hazırlarsın tercih senin, he aparat da hazırlayıp egzersize koyulunca şuna dikkat et çok bacak açamıyorsan sol bacağı bük (sırtüstü yatarak) sağ bacağı hafif sağa açılı uzat ve burundan nefes alıp ağızdan verirken-ıkınırken aparatını hafif aşağı açılı sokmaya çalışırsın... gibi devam eden bir süreç hızlı anlattım ama gözünü korkutmasın ilkini başarınca gerisi çorap söküğü diyim sana başkada bişey demeyim.

Son düzenleme:
İYİ GECELER FISTIKLAR, GÜZEL GÜNLERE UYANMAK DİLEĞİYLE...

Şimdilik kaçıyorum gene görüşürüz umarım.

Yeteramabukadar seninde iyi haberlerini bekliyoruz kiii azıcık kaldıı inan yeter kiii

şimdi arkadaşlar,

ben 3,5 yıllık evliyim. Evliliğimin ilk 8. ayında bir jinekologa gittim. Doktor muayne ederken biraz gergindim ama doktor orta parmağının 2. boğumuna kadar soktugunu ileri derecede bir vaka olmadığımı düşündüğünü ama psikolojik destek almam gerektiğini söledi. Daha sonra psikologada gittim ama maalesef ondan bir sonuç alamadım. En son artık boşanalım bari böle olmuyo derken Saygın beye ögrendim. Ama maalesef maaliyeti göz önünde bulundurmak durumunda kaldığımdan dolayı çok sıcak bakamıyorum gitmeye ( ya bide olmaz sa o düşüncesi ile ).

Aacaba kas gevşelticilerle kremlerle çözebilirmiyim diyorum ama o da olmadı.bari kendi başıma egzersiz yapayım diyorum ama beceremiyorum arkadaşlar sokamıyorum parmağımı.... kendimi gevşetemiyorum...

Yani anlayacağınız EN BAŞINDAYIM OLAYIN..

1. vaji canlar yeniler :))
canımm ben size rahat yapabileceğiniz halde açık yazayımmm...

1-öncelikle yatağınıza şöyle bi bez serin(çarşaf gibi varsa işe yaramayan)
2-ayna alın bitane büyük oursa rahat edersiniz onu yatağınızın başı varya oraya yaslayın
3-sizde karşısına geçin arkanzıı yastıkla rahatlatın(destekleyin) yani yaslanabiinl hatta uzanacaksınız biraz..
4-açın bacaklarınızı tamamen ve ve deriiinnn nefes aınl verirken ıkının ve aynadan ıkındıkça ordaki deliğin açıkdığını görene dek devam edin..
5-deliği gördükten sonra bir tane kulak çubuğunu alın prezervatife geçirin ama gevşek olmasın bağlayın yani sabitleyin.
6-kayganlaştırıcı jel süünr bolca ve ıkınıp orası açılınca deliğe yerleştirin ama sakın çıkarmayın bekleyin,,sonra tekrar nefes alın ve tekrar ıkındıkça kulak çubuğunu aşağı doğru ilerletin merak etmeyin cuppp diye kayacak anlamayacaksınız bile...

son olarak anlayamadığınız takıldığınız bişey olursa ister foruma ister özel mesajla sorun çekinmeyin...elimizden geldiğince yardımcı olurum ve oluruz..

size bide resim ekliyorummm bu resimde parmağa dikkat edinn parmak bi noktada sanki takılıyor gibi gözüküyor işte siz tamda o noktada yani takıldığını anladığınız noktada popoya doğru yanii aşağı doğru yönlendirceksiniz eğer parmakla egzersiz yapıyosanız parmağınızı şayet aparatla yapıyosanız aparatı(kulak çöpü gibi)yön önemli yanii…
bide gün içinde kegel egzersizi yapın kegeli nasıl yapacaksınız??anlatayımm hemenn:))) idrar yaparken çişinizi(çok pardon) yaparken az tutup az bırakın 2-3kez de bitirin yani..bu hareketi gün içinde otururken yatarken tv izlerken felan sık sık yapacaksınız o yüzden hangi kasları sıktığına dikkat edin tuvalette...ve bunu başka tuvalette yapmayın!!sadece öğrenmek için :)))

iLK GİTTİĞİM DOKTORUM ANATOMİK SORUN YOK DEYİP PİSKOLOGA GÖNDERDİ.Ama ben psikolok ile çözemedim.Bende bakamama dokunamama gibi bi sıkıntı yok aslında. Benim canım çok kıymetli sanırım ya sadece can acısından korkuyorum buda kendimi çok kasmama sebep oluyor.Evlendiğimiz ilk geceden beri eşimle temasımda sıkıntı yok bacaklarımı falanda açıyorum ama aklım hep acıya odaklı olduğu için kasıyorum kendimi ... Bu sebeple ıslanmada olmuyor ( hadi onu halletmeye çalıyorum bebe yağı krem vs...) ama girmiyo nasıl kasıyorsam kendimi artık.

az önceki resim parmak yada aparatın ayaktayken vajiye girişini gösteriyodu..buda uzanır halde(yarı oturur halde)ki hali umarım faydalanırsınız

ben yeni başladım sonunda mutlu son demişsin ne kadar zamanda oldu bu mutlu son??

gecen ay yendim bir bucuk ay olacak nerdeyse...ama birbucuk sene cektim bu sorunu....değmezmiş o kadar sıkıntıya korkulacak hiç bir şey yokmuş keşke taaaa ne başından yapsaymışım dedim....sizde bir an önce yenin ertelemeyin..

9cm aparat demişsin ya..Kızlık zarına zarar vermiyor mu ? bende bu tür egzersizlere yeni başlıyorum da merak ettim şimidi. Hatta Vajınusmus set dye bişi buldum nette araştırırken alsam mı diye düşünüyorun

Canim nasilsin bende yeni yenenlerdenim 28 ocak benim. Birsey soracagim baski hissi nekadar zamanla gecer ve bu kuruluga care bulamiyorum oncesinde kuruluk sikintim olmazdi yendim simdide kuruluk yasiyorum. Jel kullaniyorum ama ne hikmetse hemen emiyo gibi oda canimi yakiyo haliyle kasiyorum galiba sen nasil alustinmi tamamen

baskı hissi zamanla gecer benim az kaldı yani ilk başlardaki gibi rahatsız etmiyor...ilişkiye alıştım tabi artık bacaklarımı ben acıyorum istekle kasılmadan...eşim zeytin yağı kullanıyor en doğal şey cokta kaygan yapıyor hemen emilmiyor ben rahatım eşimde öyle bir dene istersen...?

kızlar aparat denesi yapanlara soruyorum. Kızlık zarı zarar görmüyor mu ?

zar dediğin tamamen kapalı bir şey değil ki bir delik egzersizlerle yada aparatlarla o deliği genişletiyorsun zarar görmez...nerden biliyorsun diye soracak olursan ilk başlarda emla krem kullandım ilk zamanlar vajinam odun gibiydi hiç bir şey hissetmiydum ama 4-5 ilişkiden sonra o emlada uyuşturmadı cünkü zarım yeterince esnedi ve etki etmemeye başladı o zaman anladım genişlediğini...yalnız zarım esnekte olabalir cünkü hiç kanamam olmadı:)

canım doğal olarak ıslanmıyormusun
ön sevişmeyi uzun tutun biraz kendiliğinden ıslaklık olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…