Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bu püf noktası için pozisyon önerileri yazar mısınız? hangisinde daha az kasılırız

canım bir kaç pozisyon var biri üstte eşine yüzün dönük,üstte eşine sırtın dönük çoğumuz zaten üstte yendik kontrol bizde olduğu için ve benim başka tavsiye ettiğim bir pozisyon daha vardı daya25 de o pozisyonda yendi yatağın uç kısmına gelcen eşinde yerde olcak ve o şekilde yapmaya çalışın kasılırsan bacaklarını eşinin sırtına sarabilirsin unutma her zaman popoya doğru eğimli olcak penis o yüzden yastık da koyabilirsin poponun altına yada kendin az kaldırabilirsin canım

vazelin kullandım dove kullandım ultrason jeli kullandım ((
egzersiz yaparken biraz da zorlamıştım kendimi ne olacak şimdi ne yapacam orayı akşam sıcak tutsam ütü ısıtıp koysam olurmu

vazelin kullandım dove kullandım ultrason jeli kullandım ((
egzersiz yaparken biraz da zorlamıştım kendimi ne olacak şimdi ne yapacam orayı akşam sıcak tutsam ütü ısıtıp koysam olurmu

kaşıntı ve yanmaysa mantar diye düşünüyorum dove ve vazelin yapmış olabilir bence ya doktora git yada bir mantar kremi al eczaneden canım ütüyle olacak şey değil

Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır sürekli takip edemesem de bu topiği inceliyorum. Ben de aynı dertten muzdaribim. Evlenmeden önce vajinusmusun ne olduğunu duyduğumda kendi başıma da gelebileceğini asla düşünmemiştim ama bu da benim sınavım diye düşünüyorum ve gayretle duayla halledeceğime inanıyorum. Aklımda her saniye bu sıkıntı olmasına rağmen bugün yenerim yarın yenerim diye diye erteleyip durdum hep. Zamanla kendime güvenim azaldı hiçkimseyle sohbet edesim yok herkesten yavaş yavaş uzaklaşıyorum. Ama sizlerin yazılarını okudukça grup terapisi almış gibi oluyorum ve artık yazmak istedim. Vajinamı incelemek istemem bile aylarımı aldı. Artık en azından yönünü kendi parmağımla yaptığım deneme sonucu gördüm. Dün mumla deneme yaptım ıkınarak ama birkaç cm den sonra ittirmekten korktum. Kendi kendimi kandırdım girmiyor diye. Bugün tekrar denemeye cesaretim yok ya daha fazla girmezse diye ama bekleyerek sorun kendiliğinden çözülmüyo bunun da farkındayım. Sizler hangi pozisyonda aparat deniyorsunuz? Acaba oturarak mı yatarak mı daha kolay olur?

canım merhaba hoşgeldin
bize söyleyecek bişey bırakmamışsın ki... kendi kendine yapmışsın bile.. mumu itseydin eğer nasıl kayıp gittiğini görcektin
neyse sen egzersizler sırasında bol jel kullanmayı unutma, ve aparatına mutlaka prezervatif geçir..
egzersiz pozisyonunda sana bağlı, sen hangi pozisyonda rahatsan öyle yap.. mesela ben uzanarak ve tavana bakarak yapıyodum konsantre olmak için

Yasemincim çok teşekkür ederim mesajın için. Bu problemle ilgili doktora gitmiştim kızlık zarım üzerinde kitle varmış aldırdım ama sorun çözülmedi. Psikolojik boyut çıktı ortaya. Doktorum sorun çözülmeyince kAyganlaştırıcı olarak anestol krem önermişti. Dün onu sürdüm. Muma da prezervatif geçirip vazelin sürdüm. Her gün ne kadar ilerleme olur acaba

geçmiş olsun canım, fiziksel problemin çözülmüş olması çok güzel.. vajinismus psikolojiktir zaten, psikolojik olarak kendini hazırlaman lazım egzersizlerle:13:
anestol kullanabilrsin, ama vazelin mantar yapıyor demişti burdan bi kaç arkadaş.. eğer temin edebilirsen su bazlı okey veya durexin jelini al
mumu rahatça almaya başladığın an mumu peçeteyle kalınlaştırcaksın içten.. her gün birer cm olabilir mesela.. mumun çevresini ölçtüğünde 12 13 cm olduğu zaman penise hazırsın demektir.. ama işte dediğim gibi tamamen psikolojik.. ben 7-8 cm civarı aparatta yendim, ben beyin olarak hazırdım çünkü.. egzersiz süren tamamen sana bağlı.. 3 günde yenen de var, bir ayda yenen de
ama sen baya ilerlemişsin, disiplinle devam edersen bi haftaya yenersin inşallah

Son düzenleme:
5 aylık evliyim hiç girmedim ancak denemelerimiz oldu hepsinde de kasıldım titredim ittirdim onu. bacaklarımı da acamıyorum. acıyacak diye sürekli ittiriorm onu

canım ben de senin gibiydim bacaklarımı hiç açamıyordum, tüm vücudum titriyor ve uyuşuyordu ama çok şükür şimdi açabiliyorum artık eşimi yaklaştırıyorum tabi hala egzersiz aşamasındayımm ben de..zamanla sen de alışacaksın ben bi süre psikiyatriste de gitmiştim.öncelikle o bölgeyi ve vücudunu tanımaya çalışıyorsun. forumda da okumuşsundur ayna egzersizi dokunma egzersizi vs. benim bunlar bikaç hafta sürmüştü. hiç deneme yapmadan eşinle ön s..me şeklinde yakınlaşıyosun.( ama dikkat et deneme yasak çünkü deneyip başarısız olunca bunalıma giriyorsun) bu konuda eşinle de iyice konuşman lazım anlayışlı olması lazım. daha sonra parmak egzersizine geçtim ben tabi sen nasıl istersen parmak ya da aparatla çalışıyorsun ve bu egzersizle de bitince eşinle deniyorsun veee mutlu son :):) forumu geçmişi dikkatli okursan arkadaşlar daha ayrıntılı da anlatmışlardır.
bu arada ben de işaret parmağı 2 boğum alabiliyorum daha inş devamı gelecek. en kısa zamanda sen de başla. ben de sürekli erteledim birbuçuk sene oldu evleneli...egzersizden başka çare yok ...inş birbirimizin desteğiyle başaracağız :)

mrb sahra aynı şeyleri yaşıyoruz aslında hayata küsme, kimseyle görüşmek istememe, güvensizlik, eşimle her tartışmada sonucu bu hastalığa bağlama vb. ama inş bi başaralım hepsi bitecek..ara ara bunalımlarım olsa da başlardaki gibi değilim ben de çünkü egzersiz yaptıkça yeneceğime inandıkça daha iyi oluyorum. zaten psikolojim kötüyken egzersizde de ilerleyemiyorum yani iyi şeyler düşünüp egzersiz yapmamız lazım...

Peki aparatı kaç cm e kadar içine alabiliyodun?

Evet haklısın ama insan artık tahammülsüz oluyo olaylara karşı. Başlarda hiçbir uğraşım yoktu olayı kabul edip bekledim denedim olmadı denedim olmadı oturup ağladım sadece. Şimdi küçük de olsa adım atmaya başladım en azından daha bilinçliyim yapmam gerekenleri biliyorum ve bizimle aynı durumda olan birçok insanın mutlu sonlarını okuyup rahatlıyorum. Rabbim bize ve tüm şifa arayanlara aynı mutlu sonları yaşamayı nasip etsin(âmin)

uzunluğunu diyosan ölçmedim hiç:26: ama şöyle bişey söyliyeyim, orta parmağımın uzunluğu kadar alabiliyodum. benim parmaklarım uzundur biraz onun ölçüsüne göre söylüyorum

Benim de tam aksine kısacık parmaklar:) peki parmak egzersizinde gittiğin son noktaya kadar mı gittin aparatla da? Bu arada bu bahsedilen cm leri ben boy için düşünmüştüm. Genellikle 13 cm diye bahsedilen ölçü genişlik için o zaman?

evet sahracım o cmler genişlik.. yani mumun çevresini mezüreyle sar bak bakalım kaç cm
ben mumla da baya gitmiştim canım, şöyle bişey de yaptım.. afedersin eşimin p...sini ölçtüm ve onun kadar aldım aparatla da ama zaten sen soktukça giriyo aparatın.. hiç korkmana gerek yokk.. eğer çıkarırken zorlanıyosan, o an ıkın ( büyük tuvaletini yapar gibi)

5 aylık evliyim hiç girmedim ancak denemelerimiz oldu hepsinde de kasıldım titredim ittirdim onu. bacaklarımı da acamıyorum. acıyacak diye sürekli ittiriorm onu

Merhaba özlem 5. Ayımda ben de aynı durumdaydım. Şu an da çok büyük fark yok ama en azından kendime dokunabiliyorum. Erken davrandığın için şanslısın. Ben de çalışıyorum vaktim olmuyo ama geceleri eve gelince egzersiz yapmayı düşünüyorum çünkü bu sıkıntı her şeyimi etkiliyor dayanamıyorum artık. Yaşamdan zevk almaz hale geldim. Reglim de yaklaştı. Bitince düzenli bi şekilde egzersiz yapmayı düşünüyorum. Sen de öncelikle aynada kendini incele, birbirimizi takip ederek ve destekleyerek daha kolay aşabiliriz.

:)) evet mantıklı bi yöntem olmuş aparat iyi bi simülasyon:) aparatı ne kadar zamanda tam alabildin içine hiç genişletmeden? Bu akşam regl olmazsam deneme yapıcam da yine bakalım gelişme olcak mı . .

:)) evet mantıklı bi yöntem olmuş aparat iyi bi simülasyon:) aparatı ne kadar zamanda tam alabildin içine hiç genişletmeden? Bu akşam regl olmazsam deneme yapıcam da yine bakalım gelişme olcak mı . .

canım iilk başlarda muma ilk geçtiğimde tabi biraz zorlandım.. hatta bi gün boyunca uğraşmama rağmen girmedi meret
sonraki gün ben bunu alıcam dedim kafaya taktım ve yavaş yavaş girdi, öyle bi anda girmedi, ama alışınca zamanla içime alma sürem azaldı..ilk aldığım gün işte penisin boyu kadar aldım o hırsla

Valla ben o kadar hızlı olamam heralde:) parmakta his olduğu için nereye gittiğini biliyosun ama mumla nereye gidiyorum acaba hissi oldu bende güvensizlik yarattı. neyse 2. Deneme daha iyi olur inşallah. Çook teşekkürler cevaplar için..

Ya kızlar ilk seferde biraz acıyacak dendi ama bunun acısı dayanılır gibi değil ki azıcık acıya acı demem.Çok zorlamak da istemiyorum bir şey olur diye :18:

hoşgeldin canımmm , sen ilişki sırasında kendini kasıyo musun, ne tür tepkiler veriyosun yazar mısın.. canın aciyacak korkusu da var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…