Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

günaydın

işart parmağımı 2 boğuma kadar aldım sanırım o resimdeki aşağı doğru inmeden önceki yere kadar geldim. yanma oldu. şimdi ne yapayım popoma dogru mu ittireyim? yanma olsa da devam mı edeyim?

popona doğru yönlendir özlemcim, yanma normal yavaş yavaş alışacaksın, "o resimdeki aşağı doğru inmeden önceki yere kadar geldim" demişsin ya, öyle safha safha değerlendirme, hangi pozisyonda alıyorsun bilmiyorum ama parmağını sadece popo yönüne it, kaafanda bölmelere ayırırsan yavaş ilerlersin önemli olan popoya doğru ilerletmen canım :)

sırt üstü yatıp bacaklarımı acarak.. peki iyice açıp bacaklarımızı kendimizi de kasmazsak yanma azalır mı? milim milim ilerliyorum bi de..olacak mı ya ben de başarabilecek miyim kısa zamanda? :44:

sırt üstü yatıp bacaklarımı acarak.. peki iyice açıp bacaklarımızı kendimizi de kasmazsak yanma azalır mı? milim milim ilerliyorum bi de..olacak mı ya ben de başarabilecek miyim kısa zamanda? :44:

canım aparatı ilk soktuğunda az bi yanma olur, milim milim ilerliyorum diye hiç üzülme..
ben muma ilk geçtiğimde 2 gün alamamıştım, düşün..
aparatı bol jelle ve bol bol nefes alıp vererek ittir, acı yok. olursa az yanma oluyor aparat içine girince geçiyor zaten o yanma

Arkadaşlar ben de egzersizlere yeni başladım bir iki denemeden sonra regl oldum. Anladım ki bu konuda inatçı olmak gerekliymiş. Beklemekle sorun çözülmüyo büyüyo. Ben tek parmak denemesinden sonra aparat denemesine geçtim. Aparat bi yerde takılıp kaldı. Tam olmuyo diyip kalkacaktım vazgeçtim. Bunu benden başka kimse çözemez uğraş yap dedim. Aparatla hafif yuvarlak hareketler yapıp ıkınarak ittirdim ve en küçük bir ağrı hissetmeden girdi. Sanki tık diye bişey oldu ordan girerken. Yoğun miktarda vazelin sürmüştüm o rahat girmesini sağladı ama kayganlaştırıcı alıcım şimdi. Demem o ki kendimizi kandırmayalım ve çözüme odaklanalım. O kadarlık gelişme sevinçten ağlattı beni. Sorun tamamen çözüldüğünde neler hissederiz kimbilir. Gerçek mutluluk ve huzur o zaman gelecek inşallah. Dualarda birbirimizi unutmayalım. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve iyi sonuçlar almamızı nasip etsin. Artık daha çok inanıyorum bu bir sınav ve hepimiz atlatıcaz..

çok iyi keşke ben de öyle olsam. aparat olarak ne kullanıyorsunuz?

ben de parmak egzersizlerinden sonra, yani tam olarak 2 gün önce eşimle deneme yaptım ve oldu. ama eşim hareket ederken ileriye ittirdiğinde canım çok yanıyor. bu geçici bir durum mu ? yani ilk yapışımız olduğu için henüz normal mi ?

çok iyi keşke ben de öyle olsam. aparat olarak ne kullanıyorsunuz?

İnan ben de yazıları okuyup aynı şeyleri söylüyodum özlemcim ama en büyük hatam şuydu azıcık zorlanınca bırakıyodum. Canım çok tatlı. Ama artık şöyle düşündüm. Bunu sokup ölen yok, çok acıdı diyen de yok. Allah beni herkesten farklı da yaratmadı demekki ben de yapabilirim. Mum aldım bir kez peçete sarıp prezervatif geçirdim sonra bol vazelin sürdüm. Sırtüstü yattım sürekli nefes alıp ıkındım. Ikınırken girmeye başladı acaba ben mi yanlış anlıyorum dedim sonra bi yerde takıldı ama ıkınınca orayı da geçti ve dediğim gibi hiç bir acı yoktu. Girişte biraz yanma olmuştu ama ilerledikçe yanma da yok oluyo. Sonra da regl oldum umarım zorlanmam regl bitince

Tebrikler darısı başımıza..

ben de hala şaşkınım aslında =) ama şunu söylemek istiyorum parmak denemelerinizi kendinizle yaptığınız kadar eşinizle de yapın. çünkü ben en çok o denerken korkuyodum. kendi iki parmağımı acı çekmeden alabilirken onun tek parmağında çok zorlanıyodum. yani biraz da kontrolü karşı tarafa bırakmaya alışmak lazım. ben mum denemesini hiç yapamadım mesela hala daha yapamam herhalde. çünkü o streçle kaplandığında kayganlığı olmuyo ve mutlaka pürüzleri oluyo o da daha çok zorluyo. pen.. ile yapıldığında inanın daha kolay oluyo.

Herkesin korkuları farklı demekki:) ben de kontrol bende olduğundan aparat denemelerinin daha kolay olabileceğini düşünüyorum ama eş parmağı denemek de önemli güven açısından. Ben doktor dokunduğunda da eşim dokunduğunda da çok kasmıştım

evet, işte eşimizde olsa vücudumuz otamatikmen yabancı bir tehdit olarak algılıyo sanırım. =)) ben de 8 aylık evliyim ve daha 2 gün öncesine kadar hiç yapamamıştım. doktora gitmeye de çok çekiniyodum. ya gider başarısız olursam daha kötü etkilenirim diye. ama artık pes deyip 4 gün sonrasına randevu aldığım akşam başardım.yardımı olur mu bilmiyorum ama ilk önce tek parmak sonra iki parmakla yaptık. sonra bir deneyelim heveslenmeden pen.. ile belki olur dedik. ben girdiğini bile farketmedim başta yağ gibi kaydı geçti. ama işte ileri ittirdiğinde daha sonra canım yandı. ama ikinci denememizde ilkine göre daha az acıdı. umarım o acı da geçicidir =)

Arkadaşlar, ben de zamanında sitelerden çok araştırdım bu konuyu. Çok şey denedim ama çare bulamadım. Eşimle 6 yıl evli kaldım ama bir kere bile ilişki yaşamadım. Gerçi eşimde bu konuda hiç yardımcı olmadı bana. Başka sebeplerden eşimle ayrıldım. Sonrasında psikoloğa gittim, kendimce bişeyler yaptım ama olmadı. Sonra çoook sevdiğim bir adamla evlendim, bana çok destek oldu. İlk başlarda korktum ama hiç sorun yaşamadım. Sanki vajinusmus sorunu yaşayan ben değildim. Kendime güvenim geldi, kadın olduğumu hisettim. Şimid çok mutluyum. Ben de sorun falan yokmuş. Çok şaşırdım ve kızdım kendime. Herşey kafada bitiyor. Çözülmeyecek bir sorun değil. Bizim sorunumuz yok. Eşinizi çok seviyorsanız ve size detekse kesin çözülür. Artık bebek sahibi olma umuudm da var. Umarım ve inşallah siz de çözersiniz...

Yenen arkadaşlar genelde ilk başta öyle acılar hissediyor geçici bi durumdur mutlaka. Kolay mı aylarca kasmışız kendimizi bıçak gibi kesilmez tabi ama hemen alışırsın inşallah.. Şimdi sıra bebişte:) ben de yaklaşık 1 yıllık evliyim. Keşke daha önce atsaydım bu adımları diyorum ama bi yandan da nasip meselesi fazla karıştırmamak lazım. Rabbimin acelesi yok doğru zamanı bekliyodur.
Buradaki yazıları okuyup yardım istemeyen arkadaşlar lütfen aktif olarak katılın ve paylaşın ben hep okuyordum ama ancak aktif katıldığımda sonuçlar almaya başladım. Bu anlamda Yasemin'e çok teşekkür ederim herkese ve bana verdiği cesaretten ötürü. Bazı şeyleri bilseniz dahi duymak çok daha etkili. Allah razı olsun..

Allah hayırlısıyla en kısa zamanda bebek de nasip eder inşallah..

bende başlıcam bu egzersizler ama regl oldum.Ama aklım almıyo bunu sanki girmicek gibi geliyo. Ama dediğin gibi bunu bizden başka kimse çözemeyecek

ben ne yazık ki aktif katılmadan ziyaretçi olarak okuyup bilgi alıyordum. sonra okuduklarımı deniyordum. sonra atlatınca bu durumu üye olayım dedim madem bana bu kadar yardımcı olan bir site. benim de birilerine katkım olur belki diye =) Allahın izniyle ben de çok istiyorum hamile kalmayı. ilişki günümde tam yumurtlama günüme denk geldi zaten. =) Allahım herkese nasip etsin inşallah. sürekli etraftan hala olmadı mı? nasıl bekliyo eşin? gibi sorular da benim canımı çok sıkmıştı. daha çok gerilmeme yol açmıştı. böyle şeyleri de kafanıza takmayın lütfen. ben Rabbime sığındım bana nasip edeceği bir gün var biliyorum dedim beklemediğim bir anda da oldu. darısı herkesin başına inşallah.

evet beklentiler hiç bitmiyor =)) yaptığımız akşam hemen forumlara girdim bu sefer de hamilelik hakkında araştırma yapmaya başladım yumurtlama günleri falan.. =)) ALlahım nasip eder inşallah bize de =)

Kızlar Meraba aranızda yeniyim 3,5 yıllık evliyiz uzun zamandr bu topicteki yazılanları okuyorum ama malesef uygulayamıyorum ne parmak egzersizlerini ne de mum bırakın sokmayı vajinama dokunamıyorum bile..doktor araştırırken murat beyi buldum ve forumda onun hakkında yazılanları okudum 1,5 günde kesin çözüm çok hastayı tedavi etmiş ve hepside 1.5 günde yenmiş çok kısa bir zaman hipnozla tedavi edip sonra 3 aşamada aparatla yeniyormuşsun..Çok cesaretlendirdi beni çok umutluyum 8 marta randevu aldım bakalım inşallah onun sayesinde yenicem allahım bana yardım etsin kurtulmak istiyorum..sizinle de paylaşmak istedim bilginiz olsun....

Evet bu durumda bir uzmandan yardım alman çok daha büyük bir kolaylık olur. İnşallah başarılı olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…