Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Evet bu durumda bir uzmandan yardım alman çok daha büyük bir kolaylık olur. İnşallah başarılı olursun.

İnşallah canım ya çünkü artık gerçekten çok sıkıldım bir an önce kurtulmak istiyorum psikolojim bozuldu resmen 3 yılım boşuna geçmiş keşke daha önceden araştırıp bulsaymışım çok kızıyorum kendime hep bugün olucak yarın olur diğer ay derken yıllar geçip gitti evliliğimizin en güzel yılları harcandı ama artık son raddedeyim inşallah başarıcam murat bey sayesinde...

sırt üstü yatıp bacaklarımı acarak.. peki iyice açıp bacaklarımızı kendimizi de kasmazsak yanma azalır mı? milim milim ilerliyorum bi de..olacak mı ya ben de başarabilecek miyim kısa zamanda? :44:

başaracaksın tabi ama sıkılıp bırakmadıkça, üstüne düştükçe canım yanma evet biraz kasmayla ama daha çok vajinin alışmadığı bir durumla karşılaşmasından kaynaklanıyor. tabi kasmassan daha rahat olur herşey... parmağını alırken eğimli tut bak o zaman ne kadar kolay olacak... nasıl ilerlediğin değil önemli olan sağlam adımlar atmak, ne kadar rahat olursan o kadar iyi. şu an yaptğın parmakta rahatsan hemen diğer parmağa geç, umutsuzluk yok olacak Allah ın izniyle, sen en büyük adımı attın

gitmeden kendin biraz daha denesen. en azından vajinana dokunduğunda ya da parmak denediğinde neler hissettiğini bir daha görsen. bir de bunları bir kağıda not etsen belki o sırada doktora da anlatmanda kolaylık olur. o an insan çok heyecanlanır herhalde ben ne diyeceğimi bilemeyebilirim. gerçi adamlar artık uzman olmuşlar. karşısındaki insanı nasıl konuşturacaklarını da bilirler =)

bende başlıcam bu egzersizler ama regl oldum.Ama aklım almıyo bunu sanki girmicek gibi geliyo. Ama dediğin gibi bunu bizden başka kimse çözemeyecek

eccemm sen yenisin galiba hoşgeldin :) şimdi aklın almaz ama egzersizlere başlayıp da neler olduğunu görünce işte asıl o zaman inanamayacaksın evet dediğiniz gibi, bunu sizden başkası çözemez, bizden başkası da çözemedi önemli olan kendine inanman, istekli ve inatçı olman, gerisi oluvererir evvelallah

Denemeye çok çalıştım inan ama artık kaybedicek zamanım yok 8 mart için kendimi şimdiden hazır hissediyorum:)

siz yendiniz mi vajinusmusu ?bir sorum olacaktı da..

çok şükür inşaallah yardımcı olabilirim

ben de 2 gün önce başardım yani ilişki denememiz başarılı oldu. daha sonra bir kez daha denedik yine sorun olmadı. ama şöyle bir sorun var ki girişinde hiç bir acı hissetmeme rağmen eşim kendisini daha ileri ittirdiğinde canım çok yanıyor. bu acı normal mi ilk seferler olduğu için ?

öncelikle büyük geçmiş olsun... ileri ittirdiği derken gitgelden mi bahsediyorsunuz? böyle bi sorunla karşılaşmadım ama bilemiyorum belki biraz fazla yükleniyor olabilir ondan kaynaklanıyordur, ya da bu bahsettiğiniz acı baskı hissi olabilir eğer baskıysa bu çok normal zamanla geçer henüz çok yenisiniz :))

evet gitgelden bahsediyorum. ben de başta öyle düşündüm belki de ilişki pozisyonundandır sonuçta bacaklarımı geriye yatırıyorum o da mecburen fazla yüklenmek zorunda kalıyor olabilir diye. ama sanki başka bir şekilde denesek olmayacakmış açılmayacakmış gibi hissettiğimizden bu şekilde denedik sanırım.baskı değil tam olarak baskıyı da farkediyorum zaten aynı zamanda =) inşallah normaldir ve dediğiniz gibi geçer bu acı da.

isterseniz bir de üstte deneyin, yüzünüz eşinize dönük olsun ve sanki idrar yaparken oturduğunuz gibi bi vaziyet alın ve öyle oturun, bilmem danha önce denediniz mi ama böyle de çok rahat oluyo, hatta gitgeli siz yaparsınız böylğece aynı sıkıntı var mı yok mu diye test edebilirsiniz... (bu arada aynı pozisyonda dizleri yatağa koyarak da denedim ama yukarda bahsettiğim şekilde daha kolay ve rahat oluyor)

ben de daha önceki denemelerde dizlerimi koyarak denedim ama başaramamıştım o yüzden anısı kötü =) evet bir de o şekilde deneyelim nasıl olsa artık oldu bir daha olmaması için sebep yok =) çok teşekkürler. =)

bende başlıcam bu egzersizler ama regl oldum.Ama aklım almıyo bunu sanki girmicek gibi geliyo. Ama dediğin gibi bunu bizden başka kimse çözemeyecek

Canım gerçekten giriş gibi düşünme. Bana girişi o kadar dar göründü ki aynada bakınca, buraya hiçbişey girmez dedim ama aparatla veya parmakla daireler çizerek ve ıkınarak sokmaya çalışınca giriyo. Ama mutlaka sabret ve girmeden bırakmıcam diye şartla kendini. Olacak inşallah

Evet zaten o çevre baskısı da ayrı bi dert. Benim sadece çok yakınlarım biliyo ve artık sürekli ne soracaklar korkusu insanı geriyo. Geri kalanlar da çocuk ne zaman diyo ısrarla. Yani neden özel yaşama bu kadar müdahil olmayı severler bilmiyorum çocuk olunca duyarsınız zaten dimi:)

Umarım en kısa zamanda da başardım haberini verirsin bize. Allah yardımcımız olsun

evet maalesef.. benim kayınvalidem falan da biliyordu.. yani anlayışlı davranmaya çalışsa da yardım etmeye çalışsa da garipsediğini bu durumdan hoşlanmadığını sezebiliyordum. ama siz de bu kadar ilerlediyseniz bence çözüm çok uzak değil. hayırlısıyla olur bir an önce inşallah.

slm kızlaaarrrrrr 2 gündür yoğundum yazamadım hala 13 cm deydim rahatsızdım idrar yollarım enfeksiyon kapmış..
bu arada eşim 1 haftadır benden uzak duruyo geçen gün ucu girmişti boşalıcam dedi bende üstündeydim kalktım. o gün sana inandım demişti yani artık yapabileceğimi biliyor ve ne hikmetse o günden beri yanıma yaklaşmıyor soruyorum canım istemiyo diyo neden diyorum bilmiyorum diyor..sizce ne olmuş olabilir adamı ayartacam diye kısacık şortla geziyorum :)
bugün biraz istedi sanırım tam yata odasına gidiyoduk telefonum çaldı..sonra o da çarşıya gitti..belki gece ister tekrar ??????
aparata ara vermiştim bugün prezervatif takıp denedim oldu ama kan geldi anlamadım aparat hep kan oldu regl tarihimide hiç takip etmedim bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar,uzun süredir takip ediyorum sizleri bana verdiğiniz cesaret için ne kadar teşekkür etsem azdır.8 aylık evliyim ve ilk geceki kanamadn sonra bir daha eşimi yaklaştıramadım , sürekli kastım kendimi , kadın doğum doktorunu sonrasında psikologa gittim vajinismus olduğumu öğrendim. 3 kere terapi , 2 kez hipnoz seansına girdim ama bir yararını görmedim aksine daha çok umutsuz olmaya başladım.Tedaviyi bıraktım kadınlar kulübü ile tesadüfen tanıştım ve sizi takip ettiğim günden bugüne yaKlaşık 2 ay oldu 2 parmak ve 5 cm aparatı içime almaya başladım inşallah hepimiz en kısa zamanda bu hastalığımızı yeneriz hepinize tekrar teşekkür ve sevgiler....

bugün iki parmak alabildim,ayrıca tek parmakta sonuna kadar içeri alabildimönceden en faz 2 boğum alıyodum daha da ilerliyomudum.biraz nefes alıp verince parmağım cuuuuuuuuuuuuuupppppppp diye içeri kaydıorası çok genişti inanamadım çok şaşırdım hatta içinde parmağımı bile oynattım,sonra eş parmağınıda baya ilerlettim.
bi eş denemesi yapalım deneyelim dedik malesef olmadı ama üzülmedim gerçekten birazcık ilerlesem bile mutlu oluyorum çünkü 1,5 sene hiç bişey yapamadım.

ben alttaydım yaptık olmadıaltımda yastıkda vardı ama bi türlü olmuyor eşimin p.. kayıyor,bende fazla cesaret edip koyamıyom,bana ayrdımcı olun gökçe,elmas,elab,yasemin,beray,hopeffer,mina,cadı kedi............................vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…