Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar ben de 1,5 senedir vajinismustan çekiyorum. Psikolojimi alt üst etti bu illet. Geçen sene (ismini vermek istemiyorum) bu işte ünlü olduğu söylenen bir doktora da gittim ona giden herkesin başarılı olduğunu okuyordum internetten ama bende başarılı olamadı. Daha beter bozuldu psikolojim. Daha sonra bir de üstüne 7 cm lik çikolata kistim olduğunu öğrendim ve sürekli takip gerektiriyor. Doktora gitmek ayrı eziyet. Hepsine vajinismus olduğunu anlatmak zorunda kalmak ve ona göre ultrasonla baktırmak. Ama bu süreçte psikiyatristi de gitmeyi hiç ihmal etmedim. Onun verdiği ilaçlarda az da olsa rahatlıyorum. Elimle bile dokunamayan ben birgün yine dibe vurmuş bir haldeyken orta parmağımı içime alabildim. Yaklaşık bir ay oldu. Kendime inanamadım o an nasıl yapabildim diye. Sonra mumla ve iki parmakla hatta üç parmakla da yapıyorum. Ama bu arada eşimle aramız açıldı beni hep sabırla bekledi ve bu konuda sıkıntı yaratmadı. ama artık onunda parmaklarıyla denemesi lazım ama buna yanaşmıyor ben bu halde kontrolü ona bırakmayı nasıl öğrenicem bilmiyorum. Eşiye aynı sıkıntıyı yaşayan var mı acaba aranızda? Bende de bıkkınlık oluştu artık açıkçası egzersizleri bu nedenle bıraktım.

inşallah bişey çıkmaz dualarımız senle bacım.... yaa bekarkennn :):):) yani benimkide lafmı yani evlenmeden önce oluyormuydu böyle gecikmeler....

hani belki aşırı stres beslenem düzensizliği sıkıntı üzüntü sebebi olabilir...

zaten dr lar maşallah öyle alışmışlarki bişey anlamayınca çözemeyince ilk sözleri psikolojik bu durum... stresden bu diyip başlarından savuşturuyorlar yaaa....şidddetle kınıyorum böylesini...... gelde şidddet uygulamaaa... hem madem psikolojim bozuk bunu diyon o zaman ona göre davran dimiii neyse aman... bende hiç sevmemm sağlık konusunda dr ları yoksa çok iyi arkdşm olanalr var onlarda deli gibi gidip göz dru yahut hemotoloji uzmanı veya kbb cı oldular biride olaydı ya jinekolog....

bir arkdşmın eşi jinekologdu geçen yıl tüm arkdşlr karısıyla adama jinekolojik sorular soruyordu hergün herkese bir cvb getiryordu kızcağız.... en sonu ben pek sormuyordum hatta hiç eee vajiliyim ne soracaammm daha diyeeee:):) bana diyordu sen hiç bişey sormuyon maşallah dieğrleride o genç bizden daha iyi okumuş ya ondan iyi biliyordur bunları demezlermi daha dedim içi sizi dışı beni yakarrrr anam anam vajiyi bile yenememişken o zamanalr

arkşn eşi en sonu eşiyle haber yollatmıştı bizeee isterseniz gelim jinekolojik seminer verim diye okuldaa baya gırgır olmuştu adam da askeri dr du baya şamataydı amannnn....

sanaa inşlh iyi dr denk gelirrr.....

bak gülesin diye bissürü şeyde anlattım rahat ol

Arkadaşlar aranızda parmak egzersizi yapıpta sonuç alan varsa bana bi dönebilir mi ? Aklına takılan minik bir soru varda kendisinden cevaplamasını rica edicem... Şimdiden teşekkür ederim..

bende bayan bakıcam dr olarak ve devlet hastanesine gidicem canım adana dayım ay ne bileyim hangisi iyi kötü şimdi artık şansımıza ya lattan içeri girme olayı olmasında ben diğerlerine açığım sadece o olmasın hamileliktede ne bileyim canım şimdi valla ne desem yalan olur Allah büyük bi gideyimde artık baktım uyuz kaçarım bende

canım istersen birde kk dan sor.yani adanada jinekolog die.birde ismiyle ve adresleriyle en ii jinekologlar die bi topic var orayada bakabilirsin.öle rast gele gitme bence

evet bende güldüm :))aynı şeyler gerçekten yani insanlar çevremizde bazı şeyleri rahat konuşuyorken bizim sessiz kalmamızı farklı yorumluyorlar sorunumuz yokmuş gibi algılıyorlar ama nerde ah bilselerrrr bu durum zaten pisikolojik bunu biliyoruz e sende dediğin gibi insan gibi davranda bizde daha çok alt üst olmayalım illa para basmamız gerekiyor oda yine iyisi denk gelirmi acaba bu arada canım yazmıştım yukarda 27 yaşıma girdim işte daha ilkez böyle gecikme oldu düzenliydi hep hisetmezdim her ay olurdum düzenli püff

canım istersen birde kk dan sor.yani adanada jinekolog die.birde ismiyle ve adresleriyle en ii jinekologlar die bi topic var orayada bakabilirsin.öle rast gele gitme bence
tabi canım ben 25gün araştırıp gittim 1 dkkda kaçtım birinden diğerinide yine bir 25 gün araştırıp gitmiştim ama bayandı iyiyidi kaçmadımmm :):) sen halledersin cecem bacı... ama yinede bak butopiclere bencede....

bu arada karamsarrr kız nerelerdesin nasılsın... sınavların nasıl geçti

cecem ne diyim bilemedimkiii yani 27 yaşına dek düzenli ol ol... o zaman kanda çıkmadı dedin..alaydın bir idrar testi yapaydın anam 1 kapı bırakyon bize yaptınmı kocanlaa ölee işler bakayım hamilemisin... mesela rashiba ydı galiba vajiliyken hamile kalmış doğurmuş 3 yaşında veledi ama hala vajili.... ne diyim böyle 2-3 kişi daha var burdan duyduğum yaniiii ne bilim cecemmmm ... sen yinede sakin ol.... hayırlısı.. inşallh bir sıkıntın yoktur....

haaa bir arkdşnda olmuştu ama yaşı vardı 43 dü rahmi kalınlaşmıştı öyle diyordu menepoz erken olunabilyormuş o durumdaa ne bilimmm inşlhhhh sadeceeee bir gecikmedirrrr bu öylesine bir gecikmeeee....

canım görümcemle gidicem onun bişiy bildiği yok çaktırmamam lazım o cildi için gidicek devlet hastanesine bende bi muayene olayım bari diye geleyim dedim senle bişiy çaktırmamam lazım anlıyacağın gideceğim devlet hastanesi nerde onu bile bilmiyorum yabancısıyım bu şehirin bilmiyorumki o dediğini anca eşimle gittiğimde yaparım oda müsait değil o yüzden sıkıştırdım kendimi görümcemle gitmeye yoksa çatlıcam meraktan niye gelmedi bu regl

evet yaptım denemeler yapıyorduk hep regl öncesi ne bileyim kaçmışsa bişiyler bilemicem idrar testinide 15 gün öncesi yani kan testine kadar 3 kez yaptım tek çizgiydi hep kan testinden sonra bıraktım 13 gün falan oldu yapmadım yani çünkü kan testinden sonra artık olmaz diye inandırdım kendimi hani varsa büyük mucizedir bunca zaman geçti olmaz heralde ya bak sol kasığımda nasıl batma oluyo akşamdan beri bilsen bi ağrıyo bi batıyo öyle işte canım..

Son düzenleme:

iiyim çok şükür ya sorma bi gittim daha gelemedim işte salı günü geldim.işe başladım birde pek giremiyorum artık...ama çok özlüyorum burayı.sınavlarda işte idare eder ben açıklanmadan pek bişi diyemiyorum birde çan sistemi olduya ne desem yalan olur.sen neler yaptın seninkiler nasıl geçti.

ya ne deyim bilemedimki.ozaman gideceğin hastanedeki drlara bak netten araştır.sor görümcene hangi hastaneye gideceğinizi.yada oraya yakın devlet astanesi nerdeyse oraya gider belki eşine sorsan o bilmezmi

slm bayanlar nasılsınız ??
benim bi sorum vardı yenen arkadaşlara biz ilişkiye giriyoruz ama belli zaman sonra bende aşırı derece de acı ve yanma oluyo neden olur ?? ve ben gibi olan var mı??

Cecemcigim belki kist tarzinda bise vardir bende de olmustu sokturucu bi ilac verio adet olunca kist eriyip gidio erimezse ku bende erimedi bir ay dogum kontrol hapi kullandim gecti tatlim icini ferah tut kotu bise yoktur

slm bayanlar nasılsınız ??
benim bi sorum vardı yenen arkadaşlara biz ilişkiye giriyoruz ama belli zaman sonra bende aşırı derece de acı ve yanma oluyo neden olur ?? ve ben gibi olan var mı??

Yeterince islanman olmuyosa zamanla kuruyosan ondan olabilir bende de ayni sikayetler vardi dr kuruluktan dedi tatlim

ya ne deyim bilemedimki.ozaman gideceğin hastanedeki drlara bak netten araştır.sor görümcene hangi hastaneye gideceğinizi.yada oraya yakın devlet astanesi nerdeyse oraya gider belki eşine sorsan o bilmezmi

aynen dediğini yapıyordum bende canım :)) onu öğreniyorum doktorlara bakıcam

Cecemcigim belki kist tarzinda bise vardir bende de olmustu sokturucu bi ilac verio adet olunca kist eriyip gidio erimezse ku bende erimedi bir ay dogum kontrol hapi kullandim gecti tatlim icini ferah tut kotu bise yoktur

evet canım benimde aklıma kist geliyo aman basit bişiy olsunda inş. yaparız ne gerekirse vaji ultrason hariç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…