Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

egzersizi 3 kere yaptım şimdiye kadar önce serçe parmak sonra orta parmak ilk yaptığımda dahada kolaydı onuda kas gevşetici içmeme bağlıyorum diğer denemelerde biraz zorlandım biraz beklettim az bi sancı olunca çektimm ooff yaa dedim vurdum kafayı yattım

10 Mart'ta gelin mevlüdüm var , o zamana kadar bitmesini çok istiyorum gelin olmak istiyorum

YA

arkadaşlar NERDESİNİZ HADİ GELİN YA ALLAHIM ÇOK MUTLUYUM

Ya ben dayanamıyorum dişarı çıkıyorum bagıracam aglıcammmmmmmmm

Canım ya sabah sabah aldım bu güzel haberi inan senin kadar sevindim çok mutlu oldum ya çok sıkıntılıydın sen bak gördün mü bitti gitti ayyy bendee halayın ucundan tutayım şöyle evrimcik gelin olmuş oh ohhh :118::118::118::118::118::118::118::118::119::119::119::119::119::119::119::119::124::124::124::124::124::124::124:

karamsarcım gözün aydın canım Allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin

canım ya eşinde ne kadar mutlu olmuştur Allah mutluluğunuzu daim etsin bundan sonra güzel günler sizi bekliyor

Son düzenleme:

bende varım yenı uyeyım aslında ama yendım sayılır :)11 cm ve es denemesınde 3 te 2 sı oldu:)yendim heralde bende emin degılım ama:)
yenen arkadaslarıda gonulden tebrık edıyorum

bende yeni üyeyim uzun zamandır sadece buradakileri okuyorum....bende zor vakalardanım bakamıyorum bile.... 2,5 yıldır evliyim ve hiçbirşey yapamadım...buraya bişeyler yazmak bile benim için bir ilerleme..

Offf canlarım hiç keyfim yok moral sıfır eşim dün evede gelmedi sabah az konuştuk zorla olsa surat beş karış daha deneyecek ne var dedi bende bana birkaç gün daha müsade et kendim evde egzersizlere devam edeyim senden deneme istemiyorum hazır oluncada gelirsin yaparız dedim tamam dedi zorla ama bilmiyorum kafam çok bozuk gidicem buralardan diyo :2::2:benim çok acil bu işi halletmem gerek ayrıca dün egzersiz yaptım 8 cm ok ama 10 cm olanı emlasız yapamıyorum onu farkettim ne olur bana yardım edin bizde şeytanın bacağını kıralım artık eşim çok üzgün çok mutsuz onu kaybediyorum iyice....

Canım bence neyle yapabiliyorsan onunla devam et. Zaten daha sonra heşey düzene girer. Kendiliğinden olabilmesi ileriki aşamalar. Allah yardımcınız olsun. İnş.eşinde sen de bu zor günleri atlatırsınız. Kararlılığından vazgeçme.

İnşallah canım ya gerçekten çok zor durum Allah kimsenin başına vermesin çaresizlik severek kaybetmek elinden kaydığını görmek çaba göstersende elinden bir şey gelmemesi
offffff offfffff Allahım herkeze şifalar versin inşl....

canım ya eşin bu kadar beklemiş neden tam sen artık başaracağın zamanda böyle yapıyor ki keşke sana destek olsa neyse sen üzülme biz beraber aşacağız bu durumu bak sona yaklaştın sen vazgeçme bu iş kafada bitiyor bak ben egzersiz yapmadan yendim sadece yendiğim gece eşime güvenim gelsin diye onun parmağını denedik ve bir defa da ben içini keşfetmek için kendi parmağımı denemiştim yani sizler ve diğer arkadaşlar gibi yapmadım haa benim zamanım yoktu erteliyodum ondan yapamadım kafada bitirdim ve burda söylenen nefes egzersizlerini ve ıkınmayı yaptım ve oldu siz egzersiz yapın tabi bana bakmayın sen sıkma canını sor burda sana yarımcı olcağız pozisyon olsun herşeyi sor ben sana özel msj atcam şimdi onu da oku inş en kısa sürede yeenceksin

yeni gelin nasılsın nasıl geçti gecen huzurla uyumuşsundur valla sana çok sevindim ya herkese seviniyorum da bir sana birde cecem yense ona da bu kadar sevinirim siz biraz sıkıntılıydınız çünkü

Canım gerçekten acil olarak gayret gösterip yenmem gerek dile kolay 14 sene eşimede hak veriyorum ne diyimki ama keşke bu sefer gerçekten inansa bana mesajını bekliyorum cnm ne olur daha çok şevke ihtiyacım var yoksa bende pes edicem ne olursa olsun diyip bunu olmasını istemiyorum .....

Selam kızlarrr
Nasılsınız ??? Ne var ne yok ???
bahar seni tebrik ederim bu arada yeni gördüm kuzum yenmişsinnnn halaylar sana gelsin

Canım teşekkür ederim saolasın. En azından p.... in girmez korkusunu yendim. Altta ve üstte almayı başardım zor da olsa. Bakalım inş.normal bir şekilde yapmayı başarırım.

bak kızdım bu lafına pes etmek yok burda herkes yeniyo sende yeneceksin yolladım msjı canım

yeni gelin nasılsın nasıl geçti gecen Huzurla uyumuşsundur valla sana çok sevindim ya herkese seviniyorum da bir sana birde cecem yense ona da bu kadar sevinirim siz biraz sıkıntılıydınız çünkü

canım benim çok teşekkür ederim inan o kadar huzurlu uyudum ki daha yeni uyandım agzım hep kulaklarımda herşeye

sırıtıyorum allahım herkeze yasatsın bende cecemle hayali ayrı istiyorum

canım benim çok teşekkür ederim inan o kadar huzurlu uyudum ki daha yeni uyandım agzım hep kulaklarımda herşeye

sırıtıyorum allahım herkeze yasatsın bende cecemle hayali ayrı istiyorum

o huzur hiçbirşeye değişilmez sırıt sırıt ağaca taşa çiçeğe çünkü bu mutluluk anlatılmaz yaşanır diyorum hep aynen öyle güzel günler geceler bekliyor sizi canım

Kızlar herkes biliyor bunları ama bir hatırlatmakta fayda vardır diye düşündüm

VAJİNİSMUS ve PARMAK EGZERSİZİ
Vajinismus Tedavisi için Parmak Egzersizleri
Vajinismus sorunu yaşayan hastalar pek çok tedavi yöntemine başvurabilmektedir.

Vajinismus terapi kliniklerinde hastalara en sık olarak verilen ev ödevleri ve vajinismus egzersizleri arasında “parmak egzersizi” yer almaktadır. O nedenle bu bölümde parmak egzersizi yani vajinismus tedavisi amacı ile vajinismus hastalarına verilen parmak egzersizleri ele alınmaktadır.
Bu bölümün amacı tedaviye gelemeyecek olan kişilerin evde yapabileceği bu vajinismus egzersizlerini öğrenmeleridir.
Vajina kası (PC kası) hakkında...
Vajina 9-10 cm uzunluğunda bir kanaldan oluşmakta olup bir kas dokusundan yapılmıştır. Vajina kasları “istemli” olarak çalışan yani kişinin kendi kendine kontrol altına almasına uygun olan kaslardır. Normalde zaten bayanlar bu kasları gün içinde de kontrollü olarak kullanmaktadır: idrar yapma fonksiyonunda.
Normalde idrar geldiğinde vajinal kaslar idrarı tutmak için kendisini kasar, kişi idrar yapmaya oturduğunda ise gevşer ve bu şekilde idrar çıkışı sağlanmış olur.

Vajinismus hastalığı ise istemli olarak çalışan bu kas grubunun ilişki sırasında kontrolden çıkması halidir. İlişki sırasında adeta beyinden gelen uyarılar doğrultusunda kişi kendisini savunmaya almakta, vajinal kaslar istemsiz ve kontrolsüz bir şekilde kasılmaktadır. Bu nedenle vajina sanki bir etten duvara dönüşmekte ve penisin içeriye girmesine engel olmaktadır.
Parmak egzersizi neyi amaçlar?
Vajinismusta parmak egzersizinin amacı vajina kaslarının kontrollü bir şekilde yönetilmesini öğretmektir.
Vajina giriş kısmında kızlık zarı bulunur. Kızlık zarının içinde bir delik mevcut olup bu delik adet kanının dışarıya akışını sağlar. İşte parmak egzersizinde kişi önce kendi parmağı ile daha sonrasında eşinin parmağı ile bu deliği aşıp vajina içini hissetmesi amaçlanır.
Vajinismusta parmak egzersizi nasıl yapılır?
Vajinismusta parmak egzersizi “in vivo duyarsızlaştırma” adı verilen bir teknikle önce hastanın kendi parmağı ile daha sonrasında ise “in vitro duyarsızlaştırma” denilen teknikle eşinin parmağı yapılmaktadır.
Vajinismusta uygulanan parmak egzersizlerindeki diğer bir amaç da vajina içine dokunmanın verdiği hassasiyetin azaltılmasıdır; yani kişiyi ilişkiye hazırlamaktır.
Vajinismus Tedavisi İçin Parmak Egzersizi Nasıl Yapılır?
Parmak egzersizi için önce sırt üstü yatar pozisyonu alın, bacaklarınızı kendinize doğru çekin ve kendinizi derin nefes alış verişleriniz ile gevşetin. Daha sonra sağ veya sol fark etmez kolunuzu düz uzatın ve el bileğinizi iyice bükün. Önce küçük parmağınızın bir boğumunu kızlık zarından vajina içine sokmaya çalışın. Kızlık zarınıza zarar vermekten korkmayın, bu sorun oluşturmayacaktır.

Ayrıca derin nefes alış verişiniz vajinal kas spazmını çözer ve sizi rahatlatır. Parmağınızın bir boğumu geçtikten sonra kişi ikinci boğumu ile vajina içine girmeye çalışın, daha sonra da parmağınızın tamamını sokmaya çalışın.
Serçe parmağınızın tamamı girdikten sonra işaret parmağınız ile aynı şekilde egzersizi deneyebilirsiniz.
Parmak egzersizi oldukça sabır gerektiren bir çalışmadır. Kendi parmağınız yaptıktan sonra aynı egzersizi eşinizin parmağı ile yapınız. Eşinizin önce bir parmağı, daha sonra da iki parmağı ile vajina içine girmesine izin veriniz. Eşinizin iki parmağının tamamı vajinanız içine girebiliyor hale geldikten sonra da ilişki denemelerine başlayabilirsiniz.

bak kızdım bu lafına pes etmek yok burda herkes yeniyo sende yeneceksin yolladım msjı canım

İnşallah yenenlerden olurum hatta her kez kurtulsun şu illetten evliliğimizi mutluluğumuzu engelliyoruz aslında çok basit olan bir iş için ama beyin işte istediğini yaptırıyor istediğimizi değil önce beynimizi Bİlinç altımızı yönetmemiz gerekli sanırım...

aynen öyle canım beynini yönetmen lazım beyin acıyacak diyor yalan söylüyor inanma sen ona acı yok çoğumuz yaptıktan sonra eşimize oldu mu oldu mu dedik acı bekliyoruz ya olunca inanamadık sende beynine de ki ben bu işi başaracağım inş başaracaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…