Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çok doğru söylüyorsunda işte

ya arkadaşlar aslında ben hamilelik sırasında doktoruma danışmıştım.daha yeni evli oldıuğumuz için utanmamıştım.ben sanki kızlık zarım alınmış olsa başaracağıma inanıyorum. bunun bir ameliyatı var. hera yı arayıp sormuştum. sizce.

canım sen doğum yapmışsın zar falan kalmamıştır ki,tabi normal doğumsa:44: şöyle de bişey var zarrr denilen şey orayı büsbütün kapatan bişey değil, sadece vajina duvarlarında olan tırtıklı bi doku zarla ilgisi yok vajinismusun, tamamen vajina kaslarınla ilgili

ikisi de sezeryan idi. alttan hiç muayene bile olmadım hamileliklerde. ama resimlerie baktım. tam kapatıyor gibi. bir yerde takılıyor anlayacağın. ben de orda havlu atıyorum.

ikisi de sezeryan idi. alttan hiç muayene bile olmadım hamileliklerde. ama resimlerie baktım. tam kapatıyor gibi. bir yerde takılıyor anlayacağın. ben de orda havlu atıyorum.

hayır canım kesinlikle kapatmıyor, kapatsa adet göremezdin ki o girişten sonrası boşluk zaten.. egzersizlere başlasan anlıcaksın aslında ne kadar kolay olduğunu

tabi ki de yenmeye odaklanmak lazım. ama ben vajinismus olan kişinin çocuğu olabileceğini bilmiyordum.yaşamımda öğrendim.belki saflık bilmiyorum.böyle durumda da sahip olabileceği açıklamasını getirdim o yüzden.moraldi yani.
canım diyar eşinin istediğini söyledi , kızın şuan tek derdi vajiyi yenmek çocuk sonraki isteği sende bende var diyorsun , lütfen yenmeye odaklansak arkadaşlar

teşekkür ederim. pazartesi bakalım ne yapabileceğim. aradan yıllar geçtiği için kendime güvenemiyorum.ama şu an kendimi daha güçlü hissediyorum.sayenizde tabi. bir de kegel egzersizlerinde idrarı tutma üstünde duruyor. bu arada onu yapmaya çalışıyorum. pek başarılı olamıyorum ya.

canım, kegel bu yolda sadece basamaktır, tamamen iyileşmene vesile olmaz, üstünde durma bence o kadar ben bi gün bile kegel yapmadan parmak egzersizine geçmiştim serçe parmakla başladım direk ilk gün tek boğum aldım sonra devamı geldi

Selam kızlar ben yapamıyorum yaa beynim almıyor oraya parmak sokmayı dûn akşam kulak çubuğu denedim oldu çok mutlu oldum ama şimdi cesaretim yok inanın ıkınmadan kastınız nedir ben hala anlayamadım birde mumu aparat yapıyoruz yaa o tamamda onun dışında aparat denen bir yerlerde satılan bir alette mi var anlayamadım :) çok mu uzağım cinsellikten nedir bu

merhabalar arkadaşlar, halen 7 cm. aparatla egzersizlere devam ediyorum. artık girişte kasmadan rahatça sokabiliyorum aparatı. yalnız ben çok ittiremiyorum. en çok 3-4 cm. kadarı giriyodur. daha fazlamı girmesi gerek acaba? ama ilk kez girişin o kdr açıldığını gördüm o bile beni çok mutlu ediyor. bu ay içerisinde yenmeyi çok istiyorum. tüm egzersizcilere başarılar :)) pes etmek yok kızlar bizde yenicez Allahın izniyle..

aparatını inceltmeyi denesen canımmm, mesela kulak çubuğundan ya da daha ince bişeyden kendin bi aparat yapsan

kulak cubugunu elime aldım ama bıraktım. sora kendı aparatımı aldım ve calısmaya basladım. gercı cesaret denen seyde geldı bugun mutluda hıssettım sora kendımı calısırken. yanı yapamıyorum dıye dıbe vurmadım. ısın garıp kısmı kocamla calısırken cubun yarısını alıyorum zorda olsa sora kocam bana verıyo cubugu orda tutuyorum ama dırek ben aldıgım zaman elime sadece 3 cm kadar ılerleyebılıyorum. ınsallah bugunku azmım cesaretım ve moralım hep olur.. aslında taktıkte almam lazım.. mesela bacaklarını gevsetmek ıcın ne yapmalıyım farkında olmadan egzersız sırasında bı bakıyorum elim arada kalmıs.. devamlı acık olmasını saglamalıyım ama bunu nasıl yapabılırım.. yada heyecandanmı bılmıyorum ama aparat ıcımdeyken basım donuyor.. heyecanlanmamak ıcın veya basımın donmemesı ıcın ne yapmalıyım.. hem bu ılletı yenmek ıcın egzersız yaparken bı yandan psikolojimi nasıl yuksek sevıyede tutmalıyım..

bu durumda 3 çocuk sahibi olmuşsunuz maşallah.denemelerde üzerinemi boşalyrdu,yoksa az giriyormuydu ?
yani nasıl hamile kaldınız acaba ?

yıllar bu sorunla geçiyor zaten boşu boşuna,yılları geri getiremeyiz.fakat sizin geçen yıllarınızın arasına çocuklarda girmiş.çokda iyi olmuş..bari çocuk içinde zaman kaybı olmamış...

ne garib değilmi ? etrafınızdaki insanlar böyle bir sorun yaşadığınızı asla tahmin bile etmezler,çoluk,çocukta olunca..
ancak bunu yaşayanlar anlayabilir...

yardım günaydın canım... için dolu belli, ne kadar içli yazmışsın ta bana geçti online olmadan okumuştum yazını görünce dayanamadım girdim hemen...
yıllar çok çabuk geçiyor canım hem de hiç anlamadan... benim de 6 yılım geçti, yendim Allah ıma binlece kez şükürler olsun ve 3 ay sonra Allah ım bana ve kocama bi bebek lütfeyledi... sana anlatamam ne kadar değerli bizim için... çünkü ne çektiğimiz bir biz bildik bir Allah... sonra bu siteyi buldum ve burdaki arkadaşlarımdan Allah razı olsun onların sayesinde atlattım. Allah ım herkese kurtulmayı ve sağlıklı sıhhatli aklı başında hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah

aydadua sen zaten en önemli kısmı başarmışsın canım, kararını vermişsin ve adımını atmışsın, ne mutlu ki docan da yanında sana yar... tek yapman gereken egzersizlere ara vermeden devam etmek. yenmen için aylar geçmesi gerekmiyor bir haftada bile bitirebilirsin bu işi..

ilk zamanlar için kendini kasman normal ama üstesinden gelmeye çalışman lazım. bunun için elle tutulur bişey söyleyemem sana, sadece yaptığının acaip bişey olmadığını, ilaç içmek ya da zayıflamaya çalışırken yaptığımız egzersizler gibi birşey olduğunu düşün..heyecanı yenmek için nefes egzersizi yapabilirsin.. hem aparatı alırken de daha kolay alırsın... bi kaç defa derin nefes al ver, aparatı alırken de nefes al verirken aparatı içeri ilerlet daha kolay ilerleyecek...
egzersizlerini yaparken tv izleyebilirsin ya da hoşlandığın müzikleri dinleyebilirsin, bunlar seni rahatlatacaktır..başının dönmesi yeni olduğndan ve dediğin gibi heyecanlandığından, normal bişeymiş gibi görmeye çalış... kendini rahatlacak şeyleri sen daha iyi bilirsin, normalde ne uyguluyorsan stresli zamanlarında onları uygula... Allah ın izniyle biticek burda hepimiz sana destek olmaya hazırız, başaracağına inan ve egzersizleri aksatma aydacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…