Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben vajinümus olduğumu kendimden bile saklamaya çalışıyordum taki belimde ağrı çıkana kadar kadın doğumda alttan muayene isteyince ben utandım çekindim yaptırmak istemedim 2, gün kendimi beyin olarak hazırladım ve alttan muayene oldum doktor buda bir vajinusmuss örenği dedi soğuk soğuk terledim ve tirememden dolayı ama alttan muayenmi oldum ultrasyonda hiçbirşeyim olmadığını söyledi beni psikoloğa yönlendirdi ve yine hastalığımı kabul etmedim ama gerçek şu ki ben vajinusmusum ama aşmak için elimden geleni yapıcam...kocamın bu kadar zaman anlayışlı davranmasına rağmen benim hiçbirşey yapamam beni çok üzüyor...

Son düzenleme:

evet canım elinden geleni yapmalısın tembellik yok ertelemek yok artık ve sen yenmeye çok yakınsın burayı bulduysan, soru sordum yukarda ama araya kaynamasın, işaret parmağını tamamen alabiliyomusun

[İşaret parmağını alabiliyorum orta pamapıda ilk boğuma kadar alıyorum ama doğru yerdemiyim onu bile bilmiyorum birde hijyen açısından ne öneriyorsununuz ben normal el kremi sürerek denemeye çalışıyorum ama dünkü kadar hiç kasılmamıştım zangır zangır titreyerek ağladım ne oluyor anlamıyorumm...

bak canım sana tavsiyelerimi iyice dinle ve uygula
öncelikle işaret parmağını tamamen alıyosan orta parmağını da almaman için hiçbir neden yok, dün kendini istemsizce kasmışsındır ondandır büyük ihtimal.. öncelikle egzersiz sırasında vajinana bakmamaya çalış, düşünmemeye çalış, müzik dinle film izle dizi izle tamammı böylece kasların gevşeyecek ve rahatlayacaksın...
el kremi kesinlikle kullanmmaaa kendine okey marka su bazlı kayganlaştırıcı al eczaneden olur mu, başka da bişey sürme oraya..eğer tahriş olursa bepanthen krem alıp sürersin, ama tahriş yoksa bişey sürmene gerek yok
el hijyenine çok dikkat et mutlaka egzersiz öncesi yıka veya prezervatif veya doktor eldiveni geçir canım

Bugün gece eşim işte olacak ama ben deneme yapmak istiyorum bu malzemelerim hiçbiri yok bende ve şuan köyde yaşıyorum bugün alma imkanımda yok bugün için bir önerin var mı deneme yapmak istiyorum...

Bugün gece eşim işte olacak ama ben deneme yapmak istiyorum bu malzemelerim hiçbiri yok bende ve şuan köyde yaşıyorum bugün alma imkanımda yok bugün için bir önerin var mı deneme yapmak istiyorum...

tamam canım o zaman bugünlül el kremi kullan son kez olur mu, ama yarın mutlaka temin et
denemeni yap, bugünkü ödevin orta parmağı tamamen almak...
arada buraya gelip yazabilrsin , aklına takılan bişey varsa mutlaka sor

seni de çok merak ediyorum kuzum ya, nasılsın... ne zaman yenicen var mı bi müjdeerteleme hastalığı dedik ama senin kadar erteleyenini de görmedim

iiyim canım çok şükür durumum eskisine göre biraz daha ii...2 aylık oldu bu yrn tekrar dr a gitcem bakalım dr ne diyecek.sen nasılsın

ohh canım sevindimm Allahın izniyle bişey olmayacak bak görürsün
inşallah hayırlı haberler verir doktor
ben de bildiğin gibi değişiklik yok işte, iyiyim, yaz geldi iş bulmak istiyorum ama kısmet

Üyeliğiniz kapanmak üzere, arkadaşlarınız rahatsız oldu bu kadar da seviyesizliğe gerek yok değil mi ?

merhaba, arkadaşımızın üyeliğini kapatmanıza gerek yok, lütfen biraz anlayış gösterin. onun tepkisi sadece ceza almasına neden gösterdiğiniz , cecem arkadaşımızla yaptığı konuşma..
ona bu topikte ihtiyacı var herkesin, üyelik kapatmayı gerektirecek bi durum yok benim fikrimce..

ohh canım sevindimm Allahın izniyle bişey olmayacak bak görürsün
inşallah hayırlı haberler verir doktor
ben de bildiğin gibi değişiklik yok işte, iyiyim, yaz geldi iş bulmak istiyorum ama kısmet

inş en kısa zamanda istediğin gibi bi iş bulursun
ya bendede bi halsizlik bi yorgunluk var hala kahvaltı yapmadım oturuyorum öle
yazılanları okuyorum kızlara yardımcı olayım bişeyler yazayım diyorum elim gitmiyo...
neyse çıkayımda biraz dinleneyim tekrar görüşürüz canım

ben de çıkıcam şimdi canım zaten, eşim yürüyüşe çıktı gelir şimdi.. öpüyorum seni kendine dikkat et görüşürüz

Ben de kegel egzersizlerini öneriyorum bayanlar.Ben de çok etkili oldu.Fiziksel olarak tamam ama asıl olay beyinde bitiyor,beyin egzersizleri de şart.Çok küçük gibi görünen ama hayatı bloke edebilen bir sorun haline geliyor bu.yaşamış ve atlatmış biri olarak kegel ve psikoterapiyi beraber tavsiye ederim.sağdan soldan kulaktan dolma değil,işi bilen profesyonellerden yardım almanızı tavsiye ederim.

canım aynı sorunu bende yaşıyorum ve bu çok zor bi durum seni gayet iyi anlıyorum ama ümitsizliğe kapılma lütfen halledeceğiz umarım ben parmak egzersizleri yapıyorum ama ilerliyemiyorum 10 aydır.ama bence bu bizim ve eşlerimizin sınavı.umarım bi an önce çözeriz bu sorunu

merhaba bizim burda verdiğimiz bilgiler kulaktan dolma değil ki, (eğer bizim için söylediyseniz) elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz işte tecrübelerimizle..
herkesin maalesef doktora psikoloğa verecek parası olmuyor burda yapılan egzersizler de tamamen doktorlarınkiyle aynı zaten

canım dualarımız seninle nasıl sevindim anlatamam gözün aydın kan sonucun çıkınca bize de bildir durumu

eğer burada ki arkadaşlar için söylediyseniz profesyonellerden yardım diye ben şahsen kendi adıma cevap veriyorum ben burdaki arkadaşlar sayesinde başladım egzersizlere ha doktora da gitmişliğim var ama doktor sayesinde yenemedim burdaki arkadaşlar sayesinde başarılı olacağıma inandım ve egzesizlere başladım baya da yol katettim

herkesin doktora gitmek için parası da olmuyor ayrıca doktora gidip yenen arkadaşlar da var ve burada tecrübelerini paylaşıyolar

isterseniz bütün sayfaları bi okuyun derim ben size

ay canım hiç özlemiyorum aksine ilk zamanlar yapmadığım için 6 ayı boşa geçirdiğim için üzülüyorum çünkü çok kolay ve güzel bişey

bizde seni özledik canım fırsat buldukça gir

Kızlar evliliğimin nerdeyse 6 ayı bu vajinismusla geçti. Şükürler olsun ki eşim anlayışlı davrandı birlikte üstesinden geldik. Bir gurbet gelini olarak bilmediğim bir şehirde ismini duyupta gitmediğim psikolog kalmadı. Sonuç olarak konunun başında yazılan egzersizlerden başka çıkış yolu gösteren olmadı. Hipnoz filanda deneyecektim artık açıkcası internetten araştırırken bundan başka çarem olmadığını düşünmeye başlamıştım lakin o zaman görüştüğüm doktor önermedi geçici bir çözüm olacağını sonraki cinsel hayatımızın zevksiz bir birliktelikten ibaret olacağını filan söyledi. Sabrettim;ben parmak egzersizleriyle başardım. İlişki sırasında kontrol tamamiyle bendeydi. İlk önce parmak egzersizini yapıp sonra eşimle denemesini yapmıştım. Kendinize inanın başardıktan sonra ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız ve evin en eğlenceli yeri bir zamanlar ızdırap yeri olan yatak odanız olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…