Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

6 ay sonunda yendim nihayet :)
daha önce burda yazmıştım sonra pes edip egzersizleri falan bırakmıştım, baktım olmuyor başladım yine geçen hafta. tampon korkum vardı önce onu yendim, bir güven geldi. birleştirdim tamponları ikili yaptım onlar da oldu. sonra mum denedim :) iki mumu (bu kalın olanlardan) rahat almaya başladım. regl oldum, bitince üç mumu denemeye başladım, baktım ııh olmuyor, dedim bunun sonu yok. topladım bütün egzersiz malzemelerimi çöpe doldurdum , bununla uğraşacağıma denemek için uğraşırım dedim. 3. gün bugün denediğimiz ve az önce oldu :) oldu evet olduuu. kararlı ve sabırlı olmama borçluyum.
çok komikti ama "dur dur dur dur" diyorum, sonra "hayır sakın durma" ve oldu :)
emla sürdüğümü de belirteyim, sadece güvende hissetmek için.
bittiğinde de çok az kan vardı, peçete ile temizlediğimde gördüm.
bir de sürekli beynimdeki olumsuz düşünceleri yakalayıp onlarla savaştım, yerine ısrarla olumluları koymaya çalıştım.
Allah herkese nasip etsin inşallah.

canım çook tebrik ederim ne güzel kurtulmuşsun, darısı yenemeyenlerin başına inş. Rabbim başka sıkıntı vermesin mutluluğunuz daim olsun.

Tebriklerr
Detaylı anlatırmısın ya çok mutlu olucam.Altta mı Üstte mi yendin ..

canım bence önce vajiyi yenmeye odaklan, sonra bebek düşün derim. naçizane fikrim. çünkü ben vajiliyken hamile kaldım ve böylece süreç dahada uzadı. umarım en kısa zamanda sende yenersin canım.

tamam cnm regl olacağım bugün yarın.sonra deneyeceğim son gaz.amin inşallah kurtulsam ben de kurtulan arkadaşlar gibi ne güzel olacak..ah ah..

:) tabıkıde takipteyımmm :):) okudum ama eş denemesi mı yaptın parmak mıydı içeri kaydıgını hissettiğin şey anlayamadım ? :)

cnm mumla denemelere devam ediyorum.içeride hiç acı olmuyor çok rahat saniyede giriyor ama girişte çok az acı oluyor dayanılmayacak bir acı değil ama acıması normal mi?iki yıllık evliyim ama dört gündür egzersiz yapıyorum.normal mi bu acı yoksa
daha tam anlamıyla aşamadım mı ?8 cm lik muma geçiyim mi acaba ?7 cm yapıyordum.

tamam cnm regl olacağım bugün yarın.sonra deneyeceğim son gaz.amin inşallah kurtulsam ben de kurtulan arkadaşlar gibi ne güzel olacak..ah ah..

canım reglden sonra vaji daha geniş oluyor bu fırsatı kaçırma olur mu. egzersizini sakın bırakma o zmn inanki kurtlursun canım. yeneceksin sende tabi ki.

öncelikle yardımcı olduğun için teşekkürler daha önce egzersiz denedim ama başarısız oldum şimdide çewremdekiler bebiş doğrmaya baslayınca üzldüm ve utandım kendimden sonra bu siteyi keşfettim umutlandım tekrar yarın ilk işim aynada kendimi yeniden tanımakla başlıyorum o zaman:)))

Tebriklerr
Detaylı anlatırmısın ya çok mutlu olucam.Altta mı Üstte mi yendin ..

altta yendim, kendim elimle tutup baş kısmını içeri ittim, sonra da eşimi yönlendirdim egzersizdeki gözlemlerimle. egzersiz yaparken, itiyordum ama zorlamıyordum öyle bir baskıyla bekliyordum, ben gevşeyince kayıp gidiyordu. bunları anlattım eşime, bir de ben bırakalım dersem bırakmamasını söyledim.
ve gerçekten vajinismus erteleme hastalığı, olacak artık dedim, olmalı. başarısız bir şekilde kalkmak istemiyorum dedim bugün.
ha birde ilk başladığında yanmaya başladı biraz, yok dedim olmayacak galiba. ama bırakmadık sürekli uğraştık bittiğinde çok yorulmuştum ama çok güzeldi ve kesinlikle değer :)
çok mutluyum, darısı herkesin başına. :)

Son düzenleme:

bende alıp baslayayım tekrardan inşallah canım yaaa ya şunu bi yensem de bi anne olsam keşke başka da bişe istemiyorum

YA KIZLAR BANA YARDIM EDİN SEVİNDİM BEN ARTIK ICINE GİRER DİYE İÇİNE GİRER AMA YANİ TAM BİRLEŞME OLMAZ HEMEN İTERİM KORKUYORUM BR ARA YENMİŞDİM SİMD GENE KORKMAYA BASLADIM BU KIZLIK HEMEN YIRTILMAZMIYDIII NAPMAM GEREK BİRDE SİZ İÇİNE ALABİLİYORUM 10 CM FALAN YAZMASINIZ O ONU BİR ANLATIN BANA NE OLUR :s

kızlarrrr hepinize iyiii gecelerr hiçbirinizi tanımasamda hepinizin ii insanlar oldugunu biliorum ve sizi cok sewiorumm ve bende inşallah gusel haberlerimi sizinle paylaşacagım bana cesaret veriyorsunuz ve en büyük sırdaşlarımsınızzzz:))

hadii inşallah hepimiz başarırız. Ben de regl dönemindeyim bitsin hemen çalışmalara başlıcam :) Eşim kendiliğinden olsun istiyor ama kendi kendime egzersiz yapıcam.

Canim yaaaaa RABBİM cok sabir versinnnnnnnn...
Bir dahaki sefere melegini alirsin saglicakla kucagina insallahhhhhhh ...

bu arada bebeğini kaybetmiş arkadaşımız için çok üzüldüm Rabbim sabır versin ve inşallah anne olmayı tekrar nasip etsin.tabi hayırlısıyla cümlemize nasip olsun inşallah.

Baharcım canım çok geçmiş olsun. çok üzüldüm inan. Rabbim sabırlar versin, en kısa zamanda tekrar anne olmanı nasip etsin inşallah.

Hepinizden Allah razı olsun. Rabbim içime bir sabır ve umut verdi. İnanıyorum yeniden anne olacağım ve evladımı sağlıklı-ve sıhhatli bir şekilde kucağıma alacağım. Allah herkesin sıkıntılarını gidersin inş.

çok geçmiş olsun canım ya inşallah dediğin gibi Allah ım sana yeniden anne olmayı nasip etsin içini ferah tut bol bol dua et canım hayırlısı buymuş belkide Allah ım en iyisini bilir verir

canım ne oldu, ne zaman oldu... ay bahar daha dün diyordum yeni yeni kendime geliyorum diye sana yapılan yorumları okuyunca yine başladı gözümde pusuda bekleyen yaşlar... canım nasılsın ne zaman oldu

evet öncesinde parmak egzersizi falan demişti doktor 10 seans gelmen gerekiyor dedi maddi durum imkan vermedi ve eşime karşıda daha çok mahcup hissettim kendimi jel vermişti doktor bol bol sürsende ben hiç işe yaramadığını gördüm baktım çaresiz kaldım zeytinyağı zararlı olur mu diye düşündüm bitkisel sonuçta bu kimyasallardan iyidir dedim ve çaresizlikten zeytinyağını vajina içine eşin sürerken ıkın afedersin büyük abdestini yapar gibi ıkın parmak nasıl giriyor hayret edersin. sonrada eşinde kendine bolca sürsün senin afedersin üstte olduğun pozisyon bence uygun kontrol sende olunxca daha güvenli hissediyorsun çünkü ve bir kere deneyip çıktıktan sonra çıkarıp tekrar yağ sürüp tekrar girişi sağlayıp tamam dedeim korkulacak birşey yok sonraki zaman denerken tabi illaki korku yine oluyor ve ıslanma olmadığı için tekrar yağ ile denedim ama bu sefer alışsın diye çıkardığımda ikinci kez yağ sürmedim olan yağ yeter dedim derken 3. de hayır hep yağ kullanacak değilim dedim ve zihnimi rahatlatarak denedim biraz uğraşınca zaten ıslanıyor ve hani zor bir işin üstesinden gelince bir rahatlama olayı vardır ya derin nefes al ve sonra o nefesi huzurla bırakırız o rahatlık aynen o durumda da aynı şekilde nefes al ve huzurla nefesini ver anlatabiliyor muyum bilmem parmak egzersizi korkuturdu beni eminim hala burda arkadaşlar yazdıkça ben üzülüyorum bu kadar kendinizi yıpratmaya zaman kaybetmeye gerek yok inanın yaşamayan biri olarak söylemiyorum ben bu çaresizlikleri yaşadım Allahtan korkmasam intihar duygusunu bile hissettim inanın bana. birde kendi yaptığım bir hata eminim çoğu kişi yapıyor ilişki sırasında baştan sona kadar hiç konuşmayan direk dikkat dağılıyor.bu arada zeytin yağı zararlı mıdır diye sormuş bir arkadaşımız valla o an göze aldım sonra internetten araştırdım doğum yaptırırken bile esnetmek için sürdüklerini okudum ama tavsiyem zaten 1 kere en fazla 2 kere yetecektir.kimyasallardan daha zararlı olacağını düşünmüyorum mesela ben tv de bir doktorun programında şöyle söylediğini duymuştum. bazı jeller vajina ph ını değiştirip spermleri öldürebiliyor dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…