Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

cecoş balım hani perşembeydi heeeeeeeee?şimdide pazara ertelemişsin tamam kız pazar son hadi bakalım yenmede gör anyayı konyayı.yenmezsen sana küsecem bi daha konuşmucam

menopoza girildiğinde de kadınlar zeytinyağını kendine ve eşine sürüyormuş bilginize.

parmak egzersizi ile ilgili sormak istediklerim var arkadaşlar nolur biri cevap yazsın

1.parmak egzersizi sadece bir kez parmağın girmesi ve bir süre sonra çıkarılması mıdır ?Yani mesela 5 dk tutmak mı lazım içerde ?

2.mesela parmağımızı soktuk tamam herşey yolunda çıkarttık, sonra tekrar sokmak istedik hissettiğimiz acı neyden kaynaklanıyor

3.ıkınmak ,nefes alıp vermek dışında bu işi kolaylaştıran bişey yok mu ?

merhaba rozelin, parmak egzersizi önce serçek parmak, ardından orta parmak sırayla sokmak şeklinde yapabilirsin. sonrasında 2 parmağı küs şeklinde yapıp sokanlar var. ancak ben sadece serce ve yüzük yaptım sonra kendim piknik mumlardan 5 ile 11 cm arasında kalınlıkta aparatlar yaparak yendim. Parmağı sokarken hissettiğin acı giriş kısımda olur. derinlerde his yok boşluk orası. ancak girişte dar bir bölge var orası bişeyi sokmana engel oluyor, bilinçaltımız orayı kasıyor zaten vajinismus denen şey de bu. bizim amacımız da o kasları rahatlatmak. sonrası rahat. girşte yaşadığın acıyı engelemenin ve orayı rahatlatmanın yolu ise çeşitlikli kalınlıktaki aparatları sokmak ve bekletmek. mesela 5 cm aparat acıtıyorsa beklet 10 dk-20 dk. sonra bir daha 5 cmlik aparat acıtmıyacak çünkü orası genişlemiş olacak. artık 7 cm geçeceksin diyelim onda da girişte bir yanma olacak ama onu da ıkınarak soktuktan sonra gerekirse 30 dk beklet. ne kadar uzun tutarsan o kaslar açılır esner. aşama kaydedeirsin. baştan 6-7 cm i zor sokarken bir bakımşısın 10-11 cmlere çıkmışsın. hiç pes etme süreleri uzun tut. ben mesela 9 cm aparatı sokuyordum sonra 40 dk dizi izliyordum uzandığım yerde hiç çıkarmadan çok hızlı yol aldım. hem moralimi yüksek tuttum hem de hızla yendim

dudubudu Sana çok teşekür ederim yenmek istiyorum hemde çok istiyorum çok doldum çok rabbime isyanım yok elbette ama çok doldum artık atlatmak istiyorum kendim ve eşim için , bu aparatları nerden alıcam bana marka önerir misin ? bi de mesela 9 cm i sokup dizi izledikten sonra penis denemesi yapsak olur mu mesela hani genişlemiş oluyorya ..

canım benim hepimize çok geçmiş olsun amin inşallah en azından olabiliyormuş diye kendimzi teselli edelim

dilerim allahtan bu acı bizimle son olur üstüste anlamsızca yasadık bunu hayırlısı arkadaşim benim

rozelincim aşama aşama hızla yol alabilrisin. güvenin de hızla gelecek o zaman. ben piknik marka şamdan mumlar var ya uzun sarı olur hani çirkin birşey :) onlardan bir kutu aldım içinde 12 tane falan vardı. sırasıyla onlardan aparat yaptım. etrafına peçete sar istediğin kalınlıkta olması için sonra streç film sar. işte al sana aparat. ben 3 cm, 6 cm, 8 cm, 10 cm ve 11 cm kafama göre aparatlar yaptım ve sırayla onları soktum bekledim uzun sürelerle tuttum. bazen yanmadı değil. çok yandı ama oradaki kasların gerçekten açıldığını hissettim. ve evet dedim oluyor ve dayandım. dediğim gibi birşeylerle oyaladım kendimi. unuttum orada birşey olduğunu uzandım. eskiden 2 dk çalışmak gözümde büyürken, artık yol aldığımı görünce 3 saat aralıksız çalıştığımı biliyorum. zevkli hale getirebilirsin çalıştığın zamanları. böylelikle bu durum normelleşir. eşinle denerken de hatta moralin yüksek olur ama benim sana önerim 10 cm'i geçmen. 11-12 cm olduğunda dene. ben 8-9 cmde eş denemesinde başaramadım canım. bir 10 cmi gör. bunun içinde aparatı uzun sürelerle tut. olur mu.

kızlar hepinize iyi akşamlar umarım herkes iyidir ben vajinismusu 22 nisanda yenmiştim sonra regl oldum araya o girdi eşimle 7 sefer ilişkiye girdik ama penisin tamamını almakta zorlanıyorum canım da acımıyo ama bi garip oluyorum ya sizinle paylaşmak istedim eşim beni itiyosun dio ama ben elimde olmadan yapıyorum ama başı rahatça gir çık oluyor canımda acımıyor ama belki bi bilen vardır diye soruyum dedim

zamanla alışıcaktır herhalde. bu arada ben de daha dün yendim. git gel yapamadık fazla. ben birşey anlamadım yani. nasıl olcak. ben de onu sorabilir miyim. acıma oluyor mu?

zamanla alışıcaktır herhalde. bu arada ben de daha dün yendim. git gel yapamadık fazla. ben birşey anlamadım yani. nasıl olcak. ben de onu sorabilir miyim. acıma oluyor mu?

yok canım git gel hiç bir acı yok aslında girincede acı filan yokta galiba ben çok alışmısım vajili yaşamaya ondan oluyordur dıyorum:) git geli canım derin derin nefes alarak yap bir de o ilişki sırasında hiç oraya bakma öyle de rahat oluyor insan

sağol, galiba zamana ihtiyaç var oturması için. sen kaç cm ile yendin. aparat yapmayı bıraktın mı hemen. ben her ilişkiden önce bir süre daha yapmayı düşünüyorum. belki sen de daha rahat girmesi için yapabilirsin

mrb arkadaşlar 1 yıl oldu evleneli ama hala ilişkiye giremedik doktor muayenesinde: ilk gittiğim doktor: zar çok kalın yapmanız mümkün değil ameliyat olmalısın dedi.... 2. ci başka doktor zar kalın ama bir daha deneyin olmazsa ameliyat dedi... emin olmak için bn de baska doktorlara da gittim, ne diyecekler diye; bir baskası zarın kalın oldugundan bahsetti yine ama ameliyat demedi hiç.... bnm de epey kafam karıstı, ilki ameliyatsız mümkün degil demişti ama digerleri de olabilecegini söylüyor, bir doktor da zar kalın ama yapabilirsiniz sadece fazla kan kaybı olabilir ilişki sonrasında doktora gitmeniz gerekebilir diye uyardı.... ama denemelerimizde bnm canım ck yanıyor ve ilerleyemiyoruz maalesefki sanırım vajinismusum ve daha zara bile gelmeden çk acı hissediyorum bu konuda daha önce duyumu olan yada yasayanlar varsa sizlerin tavsiyelerinizi öğrenmek isterim... yardım edin arkadaşlarrrr

Merhaba canım peki sen hiç jel sürmemişmiydin öncesinde sadece zeytin yağı ilemi denedin ? Bide hiç parmak egzersizi yapmamış ıydın

dudubudu canım çok sağol bişey daha sorucam sonuçta vajinaya bişey sokuyoruz bundan ötürü gusül abdesti almamız gerekiyor mu bunu hiç araştıran olmuş mu ? zevk almasakta sonuçta bişey giriyo diye aklıma geldi bi sorayım dedim

ist3434 ben aldırdım ama vajinusmusu aşmam için yine aparat egzersizi yaptım ama amelyattan sonra hızlı yol aldım çünkü benim zarım da hem kalın hem de septalıydı. yani ortada bölme vardı. normalde parmak bile sokamıyordum. amelyatı özel bir hastanede 2000 tlye oldum. sabah 8:30 da oldum 12:30 da yürüyerek çıktım. sonraki 2 hafta ilişkiye girmek yasak. sonrasında denedik olmadı. egzersize başladım ve orası artık açık olduğu için çok hızlı yendim. iyi ki ameliyat olmuşum yoksa hala vajili olabilirdim. bence erteleme durumun elveriyrsa. hiç acı yok ameliyatta anestezi veriyorlar zaten. daha uygun fiyata yapan yerler de vardır mutlaka

öncelikle çk tsk ederim cvp verdiğin için... ya beni yanıltan nokta doktorların aynı şeyi söylüyor olmamaları... ameliyat konusunda karar veremedim, herhengi bir zararı var mı bilmiyorum acıkcası... bu konuda da bilgilendirebilirsen cok memnun olurum... zar kalınken zorlamak ne kadar mantıklı emin de olamadığım için ilişki denemelerimizde daha fazla korku yasıyorum sanırım... septalı dgl bnmki ama kalın oldugunu söyleyen 3 doktor var tabi bunu göz muayenesi sonrasında söylüyorlar... ameliyata gelince özel hastanede 1000 dediler ama devlet hastaneleri ücretsiz de yapıyormus.... muhakkak sen arastırmıssındır devlet hastanesinde bu konuda nasıllar acaba??? özeli mi tavsiye edersin yoksa??? bir de özel hastanedede olsa bu konuda bilindik bir doktora gitmek gerekir diye düşünüyorum??? tekrar tskler bu arada:)

ist3434 hiç bir zararı yok ameliyat o kadar çabuk oluyor ki. sabah gidip öğlen çıkıyorsun yürüyerek yani. sadece oradan doku alınıyor o yani olay. hiç bir acı yok, kanama bile yoktu benimkinde. sadece ardından 4 gün atibiyotik ve ağrıkesici kullandırdı ne olur ne olmaz diye. bir de tentirdüyot uyguladım günde 1-2 kez, mikrop kapmaması için. pamuğa döküp, hiç yanma olmadı zaten. 2 hafta o bölgeye bir şey sokmuyorsun sonrasında egzersizleri çok rahat yapabilirsin. çünkü kalın ve septalı zarlarda kanama çok oluyormuş. ben bunu öğrendiğimde zaten olay bitmişti benim için. kurtulmak en iyisiydi. ben özeli tercih ettim ama devlette de iyidir herhalde. o sana kalmış. inşallah en kısa zamanda kurtulusun canım

bir sorum da bn kalın zarla aparat denemesi yapabilir miyim acaba???

Merhaba arkadaşlar, ben sitede yeniyim ve de bir sorunum var maalesef,
Yeni evli sayılırım ama eşimle ilişkiye giremiyorum canım çok yanıyor ama anlayamadım darlık mı var yoksa psikolojik mi tamamen vajinismus mu falan diye bazen girişte değil girdikten sonra acıyor bazende ilk girişinden itibaren ilerledikçe acıyor, kendimi geri çekiyorum canım yanınca ister istemez . Evlenmeden öncede nişanlıyken de bi kere ilişkiye girmeyi denedik ama yine yandı psikolojik zannettim ilk olduğu için heyecan yapıp ama hala olmuyor istekliyim de anlamadım yardımcı olur musunuz tecrübelerinize dayanarak doktorada gitmedim daha gitsem mi yoksa tamamen psikolojikmidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…