Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

arkadaşlar yukarda doktor tavsiyesi falan gibi şeyler okudum .ben başıma geleni anlatmak istiyorum .ben ankara da bi kliniğe gittim ki ondan önce bi doktora muayene olmuştum.orada da muayene oldum yani muayene de hiç bir sıkıntım yoktu.hatta kendimde dokunabiliyordumm eşime de dokunduruyordum tek sıkıntı ilişkiye girme anında oluyordu.neyse uzatmayayım.oraya ne kadar old araştırmadan gitmişiz ve bana doktor kaçıncı derece olduğunu hatırlamıyorum en yüksek derece olduğumu falan söyledi.tabii benim moralim bozuldu.eşiminki de 4000 tl yi duyunca bozuldu:) ve inanın ilk ve son kez o zaman kavga ettik eşimle.biz hemen evimize döndk tabii ankaraya 5 saat falan uzağız.artık iyice moralim bozuldu.maddi durumumuz kötü değil ama eşim 4000 tl vermeyi çokk gereksiz buldu.bu aradaa ben samsunda bi psikolg buldum.yanlış anlaşılmasın doktor methetmek için söylemiyorum.ilk seans 200 tl 2.seans parasızmış neyse ama bana 1 ay sonraya gün verdi.tabii ben bu 1ayiçerisinde burayı keşfettim ve kegel egzersizlerine başladım bile.doktora gittiğimde bildiklerime şaşırdı zaten:)doktorumun ve kesinlikle bu topiğin sayesinde 2.seanstan sonra vajinismusu yenmiştim.hemde sadece 200 tl ye.gerçi doktor iki seansta bitiren ilk hastası olduğumu söyledi falan.tabii 2 seansta bitirmemin en büyük sebeplerinden biri de bu topik.buradaki herkestan Allah binlerce defa razı olsun.arkadaşlar hem doktora giden hemde topikten yardım alan bri olarak doktoru çokk gereksiz görüyorumm çünkü onlarda burada yazılanların aynısını söylüyor.paranıza yazık.Allah herkese en kısa sürede yenmeyi nasip eder inşallah.
biraz uzun oldu k.bakmayın.

merhaba pakizecim, ben doktorların zaten bizim durumumuzu kötüye kullandığını düşünüyorum tabi hepsinin değil zaten çaresiz oluyoruz , o anda o 4000 tlyi bile gözden çıkarıyoruz ama ben bu topiği bulduğum gün doktor fikrini kafamdan atmıştım:13:
doktorla yenenlere de bişey demiyorum dediğin gibi dereceleri var bunun , kötü durumda olanlar tabi ki gitmeli ama biz burda kişinin durumunu bilmeden doktora yönlendiremeyiz di mi? bunu söylediğim için bilir kişilikle suçlandım:44:

Gece boyunca rüyalar gördüm eşimle birleşme yapabildiğime dair, sabah uyandığımda ise bu bir ruyaydı anladım 1 saat ağladım dayanamıyorum nolur gerçekleşsin artık

Gece boyunca rüyalar gördüm eşimle birleşme yapabildiğime dair, sabah uyandığımda ise bu bir ruyaydı anladım 1 saat ağladım dayanamıyorum nolur gerçekleşsin artık

bir gün o rüyalar gerçek olacak canım ama o günün ne kadar yakın veya uzak olacağı senin elinde... uzattığın eli tutmak için burdayız... hangi aşamadasın

kesinlikle bende aynı şeyi düünüyorum canım.ankaradaki doktor da aynı şeyi konuşacak samsundaki de.düşünsene biri200 tl diyo biri 4000. o an eşimle o yüzden kavga ettik zaten.eşim parayı vermek istemeyince ben neler dedim arabana ne kadar harcıyosun sanki araba sadece onun:)bende çalışıyorum öğretmenim kendi paramla tedavi olurum ben sana ihtiyacım yok daha neler nelr.tabii bu arada eşimde bana neler söyledi.ayy çok kötüydü.ama samsundaki doktorumda bu doktorların bizim gibileri kullandığını söyledi.Allah aşkına söyleyeceği iki laf yani gene egzersizleri yapan biziz sanki ameliyat masasına yatırıyoo beni.neyseki sonra eşimden özür diledim.iyiki o gün o parayı vermemiş.şimdi hamileyim o 4000 le çocuğuma neler neler alırım.

benim de iyice psikolojim bozuldu bu kadar insanın yaptığı şeyi nasıl yapamam diyorum. cesaretimizi toplayıp yapabilmeliyiz artık. en azından parmak egzersizlerini yapabilsek...

ben de "artık dr a gitmeliyim" dediğim sıralarda buldum bu siteyi... ücretini de geçtim dr a o zamanlar böyle bir durumdan dolayı dr a gitmek zor geliyordu... son bir umut google a "vajinusmusu kendi kendimize yenebilir miyiz" yazdım ve işte ilk defa o andan sonra omuzlarımdaki yükün hafifleyeceğini hissettim...

dışarda hepimizin kendine göre kimlikleri ve ünvanları var ama sen bu sitede bilirkişisisin... sınavlarım bitti topicle daha iyi ilgilenebileceğim dediğim anda başka bi sıkıntı yaşadım ve elimde olmadan uzun süre giremedim biliyorsun, o sıra giremeyenlerin iyi kötü sebeplerimiz vardı... o zamanlarda ellerini uzatanların elini sen tuttun,sırf senin "yol göstermelerinle" yenenler var, buradan tanışıp dostluğunu kazandığım arkadaşlara da söyledim "Allah razı olsun hepimiz bi sebepten giremedik işte o anlarda o tuttu ellerinden" dedim.

burada önemli olan bu arkadaşlar... atlatanlar atlatmaya çalışanlara bütün içtenlikleriyle yardımcı olmaya çalışıyor... sebep mi? çekilen sıkıntıyı bi zamanlar bizim de çekmiş olmamız... ne demek olduğunu biliyor olmamız... vefa borcu duyuyor olmamız... insanlığın gereği bu değil midir? hayat o kadar tuhafki nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz.. isteyen dr a gitsin, isteyen burda öğrensin, isteyen dr a gittikten sonra öğrendiklerini burrda paylaşsın... öyle veya böyle buraya gelen bu sıkıntıyı yenip gitsin... amaç bu bizler aracız...en güzeli madem o veya bu şekilde hepimiz burdayız, yüreklerimizin hakkını verip en iyisini yapmaya çalışmak...

doktorla lgili şunu belirtmek istiyorum ben istanbulda özel bi klinikte muayene olmuştum 2500-5 bin arası oldun söyleyince çok gelmişti ilk muayene ücretide 200 tl verip yani doktorla yarım saatlik bi konuşma yapıp ayrıldım ordan bir dahada gitmedim,

devlet hastanelerinde bir çok doktora gttim eşinle gel yoksa alamam dediler eşimde işten izin alamıyordu onlarada gidemedim,

en son bi ünvdede doçent olan cinsellik ihtisas alanı olan bayan doktor buldum onunla görüştüğümde burayda bulmuştum şuna inanınki burdaki bacıların bana verdiği bilginin birebir aynısını veriyordu doktor 1 kez görüştüm yani kısaca geçmişimi anlattım geldim ve doktor burda 1 haftada başardığım şeyi 1 aya yayarak veriyordu sadece burda kızlar sayesinde hızlandırılmış şekilde yapmış oldum sonra 1 haftada çok şükür oldu inanın hiç bir doktor beni burdaki arkadaşlar kadar rahatlatmadı bunu başaracağıma inandırmadı hatta yenince biraz acı duyuyordum başta bir kadın doğum doktoruna gitmiştim vajiyi yeni yendimi söledim durumum hakkında bilgi verdim kadın bana sen ömür boyu acı çekiceksin zevkde alamazsın vajililer hep ağrılı ilşkiye girer falan diye saçmaladı oysa şimdi çok şükr 2 ayı geçti ve yanma acı falan kalmadı yani kasılmalarım başlarda olduğu içinmiş diyeceğim o ki doktorlar bizim pskolojimizi bizim gibi bu sorunu yaşayan bizden olanlar kadar anlamıyor gerçekten bir çok doktorla görüşme sonucu bu karara vardım burdaki arkadaşlardan allah razı olsun onları bulmasaydım ben hala vajiliydim şimdi öle kolay bişiki allah herkese yenmeyi nasip etsin inş

ben 3 dr değiştirdim hiçbirinden fayda göremedim.çünkü onlar bu durumu yaşamadı bizi ne kadar anlayabilirlerki...
sonra burayı buldum ve benim gibi birçok kişi olduğunu gördüm bu beni rahatlattı yalnız değildim...gerçekten egzersizi yapanlar anlatıyodu.başta yapamam sandım ama sonunda oldu çok şükür.
bilir kişilikle suçlanmadın bence zaten bilir kişisin öle değilmi burda hepimiz tecrübeler kazandık bişeyler öğrendik.burda dr tavsiye etmek yerine egzersizi yapabileceği konusunda insanlara yardımcı olmak çok daha güzel...
eskilerden neredeyse bi sen varsın hergün yardımcı olan giremeyenlerinde eminim işleri vardır.
bende pc başına oturup saatlerce sizlere yazmak istiyorum ama olmuyo...

canım nerelerdesin baban iyileşti mi ? uzun zamandır girmemen endişelendiriyor beni inşallah her şey yolundadır dualarım seninle babanla allah yar ve yardımcın olsun inş her şey düzelecek

canım benim msn den yazdım sana bugün ne zamandır göremiyorum seni diye olsun benim içim rahat bu konuda ben bu zamana kadar kimsenin kalbini isteyerek kırmadım, arkadaş da çok fevri davrandı, ben sanki ona kötü bişey demişim gibi, hatta kelimelerri o kadar seçerek kullandım ki anlatamam, nasıl yazayım da kırmayayım diye ben de aynı şeyi dedim doktora giden gider gitmeyen, gitmek istemeyen , maddi durumu olmayan burda kalır egzersiz yapar
ama arkadaşımız herkes yanlış bi o doğru gibi davrandı, anlamaya çalışmadı. ben ona halen diyorum ki tecrübelerinle burda gönüllü olarak yardımcı olabilirsin, ama sürekli doktor ismi klinik ismi söylemek ne kadar doğru hopefor'um:44:

ben de ara vermiştim 10 gündür pek giremiyodum. içim rahat etmiyo ki girmeden de dün girdim doktor muhabbeti vardı es geçtim görmezden geldim ama burda her gün doktor propagandası yaparsan, bilinçaltına doktorsuz olmazı yerleştirirsen insanların müdahale etme gereği duydum bunu da en ince şekliyle anlattım
neyse karamsarım, sen bebişine iyi bak buraları düşünme

Lütfen benmle ilgili yorum yapmayın ve konuyu kapatın.kimsenin anlamasınıda beklemiyorum..yardımcı oLmak istemek sizlerin gözünde yanlışsa sizin tawrınızda kanımca yanlış.herşey karşılıklı.o yüzden benm tavsiyelerimi bu kadar uzatmayın..

bu tartışmayı uzatmak istemiyorum, istediğin herkese tabi ki yardımcı olabilirsin. Ama kişilerin önceliklerini düşünmelisin, maddi durumlarını düşünerek yorum yapmalısın ya da doktor tavsiye edeceksen özelden veya başka bi topik açarak yardımcı olabilirsin. bu topiğin adı da gayet açık 'vajinismusu tecrübeleriyle yenenler'..
neyse ben uzatmamaktan yanayım, iyi akşamlar dilerim

çok teşekkür ederim iyi ki varsınız:)

canım ben iki günde aştım inş. sende kendini rahat bıraktığın anda olucak.. malum olmuş sana ne güzel.. asla ağlayıp kendini yıpratma denemelerde başarısız bile olsan üzülme şöyle düşün on denemede başarısız olup on birinci denemede başarılı olucanı varsaysan her bir denemesizlik senin başarılı olucağın adıma götürüyor.. egzersizler başarısızlıklar bunun bir parçası ve sen bu parçalara dahil olduğun için, boş verip bu sıkıntıyı yok saymaya çalışmadığın için mutlu olmalısın. her zaman dolu taradından bakarsak biizm için en güzeli en güzel zamanda olucak inş. Allah yardımcın olsun canım ne zaman soru sormak istersen biz hepimiz buralardayız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…