Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

aynen 4aylık evliyim 4aydırda giriyorum bu siteye sadece okudugumla kalıyorum bi arpa yol katedemedim psikolojim iyice bozuldu egzersizleri yapmaya vaktim olmuıyo çalıştıgım için oldugundada ben basaramıyorum hayatımda hiç bukadar yarım eksik hissetmemiştim kendimi artık hiç bişey yüzümü dogru dürüst güldürmüyo psikiyatriye gittim gün verdi arıycaz dedi 2 ay oldu hala arıycaklar kimseyede hiç bişi diyemiyosun kendini üzüyosun olay o

Merhabalar,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben bu sitenin çok eski üyesiyim. Şimdiye kadar bu konuda hem çekindiğimden hem de tanınmak istemediğimden paylaşım yapmadım. Ama bu konuda benim Haydar Dümen Hoca ile yaşadığım gerçekleri yazmak istiyorum.

Evlilikten çok korkardım. Aslında evlilikten değil de ilk geceden, korktuğumda başıma gelmiş olmalı ki.....

Neyse, uzun lafın kısası bende vajinismus oldum. Bu hastalığı nasıl yenerim diye hep araştırdım. Kimselere anlatamadım değil, elbete anlattım. O kadar normal bir şey ki....
Çoğumuz kimseye anlatamadığımız için, bu hastalığı yenemiyoruz belki de. Gerek annem gerek ablam hep bir çıkış yolu aradım. Bulamadım.

Bir gün eşim gazete okuyordu, Haydar Dümen'in notere tasdiklettirdiği kağıdı görünce gözlerim yuvasından fırladı. Tek seansta vajinismusu %100 çözdüğü yazıyordu..
Hemen araştırdım, randevu aldım ve kendisine ulaştım.
Biraz sohbet ettik.

Haydar hoca: Neden ?
smob: Evlenmeden önce de korkuyordum.
Haydar hoca: Psikolojik olarak kendini buna zaten hazırlamışsın.
smob: ..... ?????

İstersem muayenehanesinde uygulama yaptırıp, istersem reçetesini verip evime gönderecekti. Ben evimde birlikte olacağımı söyledim. Verdiği reçetedeki ilaçların hepsini eczaneden eşim aldı..

Başladık ilaç küpürlerini okumaya. Son aşama uygulama idi. İlaçların kullanımını aşağıda da yazdığım gibi Haydar hocanın reçetesinde dakika kaç ise onu uyguladım ne erken ne geç hiç aksatmadım.

İnanır mısınız evlendikten tam 5 ay sonra eşimle beraber olmuştuk. Olayın şokunu atlatamadım 3 gün. İlaçların tamamıyla sadece 2 veya 3 kere yaptık. Ondan sonraki aşamalar o kadar basit ki.....

Çünkü bu tamamen psikolojik bir rahatsızlık. Artık vajinaya bir şeyin girdiğini orada duvar olmadığını görüyorsunuz. Ondan sonra ki aşamalar korkutmuyor..

Uygulama Aşaması :

3 adet kas gevşetici hapınızı yutunuz.
15. dk. sonra yarım kutu vazelini sıcak su dolu leğene koyun, 15 dk. oturun.
Yatağınıza yatın, bacaklarınızı açıp lokal anestezik spreyinizi sıkın.
Sıcak - soğuk kompresinizi sıcak su ile ısıtıp, havlu arasına sarın bacaklarınızın arasına koyun. Bacaklarınızı kapatın. (5 dk.)
Tekrar bacaklarınızı açıp, lokal anestezik spreyinizi 4 defa sıkın.
Yine sıcak - soğuk kompresinizi koyun. (5 dk.)
Ağdaya veya lazer epilasyona giderken kullandığımız lokal anestezik kremimizi nohut büyüklüğünde vajinanın içine sürün 2 - 3 dk. ovalayın. (4 dk. öylece kalsın)
Son olarakta su bazlı kayganlaştırıcımızı vajen içine ve penis üzerine uyguluyoruz.

Bense şöyle yaptım, Haydar hocanın verdiği reçeteyi birebir 1 kez uyguladım. Ondan sonraki günler uygulamadım. Her gün ilaçlarımı minimuma düşürdüm. Bugün 10 ilaç varsa ben yarın 9 kullandım, sonra ki gün 8 kullandım. Tekrarları azalttım. Mesela spreyi 4 defa yerine 3 defa sıktım. Sizlerde böyle yapın. Kendinizi alıştırın. İnanın ben son aşamalarımda lokal anestezik kremi sadece vajinanın dışına sürüyordum. Bir gece sürmeyi unutmuşum. Tam birliktelik olmuş bile..:)

O gece ki yaşadığım mutluluğu anlatamam. Evli olduğumu hissettim. Ne olur sizlerde cesaretinizi toplayın. İlaçlar pahalı değil. Eczaneden reçetesiz bile alabiliyorsunuz.
Bir sorunuz olursa ben hep buradayım. İstediğiniz zaman yazın. Ama özelden mesaj sayısı malum engelim var. = )

Bu arada ben, belki beraber oluruz umuduyla evlendiğim günden beri her regl olduğum ay doğum kontrol hapı kullanıyordum. Eee gelmişken sorayım dedim onu da.

Haydar hocam: doğum kontrol hapını şu aşamada kullanmamalısın.
smob: Neden hocam ?
Haydar hoca: Çünkü vajinal kuruluğa sebebiyet verir, bu hastalığı aşarsan vajinal kurulukta başlarsa penisin vajinadan içeri girişi zorlanır, dolayısıyla canın acır.
Beraberlikten yine korkarsın.
smob: Ben yeni evliyim hocam. Ya hamile kalırsam ?
Haydar hoca: Adamla artık evlisin, hamile kalsan ne olur kaçmıyor ya ?
smob: = )))))))))))) gazetede okuduğum Haydar Dümen'i gördüm şu anda.

Benim hikayemde bu. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

ALINTI

Arkadaşlar bi arkadaş haydar dümenin reçetesini yazmış ne bilim hani son çare artık yapamıyorum diyenlere belki faydası olur ben gibi mesela artık emla ile tek yapamazsam bedne bunu denicem neyapayım :)))

ya o anestezik spreyler cok yakıyo vajınayı agda için filen kulanmıştım ben bi ara acaba isim isim degişiyomuki off böle iyice saflaştım almıyo artık kafam

ya o anestezik spreyler cok yakıyo vajınayı agda için filen kulanmıştım ben bi ara acaba isim isim degişiyomuki off böle iyice saflaştım almıyo artık kafam

canım emla da yakıyo ona bakarsan ben emla kullandım dün egzersizde yaktı biraz ama öyle rahatsız edecek kadar değildi ya hem bu işi başaralımda varsın yansın vanım ya ben yanmasını geçtim acımasını geçtim tek derdim o ana katlanıp şu işi bitirmekk birkere yaşasakk artık bilicez tanıcaz ve hep yapıcazda nerdee :)))

ayy çok sevindim, z.yağıyla da olmazsa al sana bi umut ışığı daha:) teşekkürler cecem mutlu oldum şimdi bak :)

ayy çok sevindim, z.yağıyla da olmazsa al sana bi umut ışığı daha:) teşekkürler cecem mutlu oldum şimdi bak :)

rica ederim canım ne demek işte neyapalım herşeyi kendimize umut oalrak alıyoruz o olmazsa şu şu olmazsa bu diye neyapalım sonucunda yenelimde nasıl olursa olsun inşallah tez zamanda hepimiz kurtuluruz :))

rica ederim canım ne demek işte neyapalım herşeyi kendimize umut oalrak alıyoruz o olmazsa şu şu olmazsa bu diye neyapalım sonucunda yenelimde nasıl olursa olsun inşallah tez zamanda hepimiz kurtuluruz :))

aferin kız ha şöyle kendine gel ne güzel işte böyle olacak olacak :13:

bugün iyiyim Allah a şükür canımm dünden beri değişen bişiy yok ama bazen banada geliyorlarrr işte vaji krizleri diyelim

tamam canım geldi geçti önemli olan geçmesi zaten.moralini hep yüksek tut canım.bak inan evde pc başında elim ayağım birbirine dolandı.ne yapıcamıda şaşırdım seni öyle görünce.:18: aman ha bi daha olmasın

bende haydar dümenin dümenine geldim arkadaşlar onlar para tuzağı şu günde 5000 tl ye yakın para alıyor tek çare egzersiz ben şifayı
bu sitede buldum egzersize devam edelim yeter
paranızı boşa harcamayın adamın gaze
tede bile resmini görünce sinir oluyorum

i

inşallah canım

kesinlikle bu tür dr lara gitmeye karşıyım canım yani oakdar eminimki burası daha iyi ama tabi gidenlerden olan şeyleri duymakta fena olmazz tabi herkez başarılı olcak diye bişiy yok neyapalım adam bi reçete yapmış bende görünce paylaşıyım dedim sonuçta herşeyi deneyipte pes eden (ben gibi mesela ) başka ne olabilir diye düşünürken yeni deneyecek birşeyleri duymak güzel geliyor insana rtık belki bu reçete bi kaç kişiye daha yarar bilemeyiz hayırlısı hepimize bu vaji inşallah çokkk geçmişş olacakk inşallahhh sabırrr

amin inşallah arkadaşım normaldede doktordan kandan korkan bir insanım ve bu bana o kadar zor birşey gibi geliyor ki ama bir yerdende başlamak lazım bir yıl olmak üzere evliliğime bakalım önce ayna karşısında inceleme yapmaya başlayayım umarım sonrası gelir çok üzücü çok bu durum Allah kimseye vermesin....

şöyle söyleyebilirim benimde çok mutlu olduğum söylenemez ama eşim ne kadar anlayışlıda olsa ufak bir tartışmada hemen bu konu gündeme geliyor bende kendimi beceriksiz hissediyorum ama çözüm doktorda değil çünkü ben psikoloğa da gittim hemde iki farlı psikolağa ama aynı şeyler yani egzersiz yapmak şart ve psikologlar bile seni anlamıyor buradaki arkadaşlar inan daha çok yardımcı yani egzersizlere başlamamız lazım arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…