Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım başını aldıysan gerisi çok kolay inan ki :))) ıkınmayı unutma canım çok faydalı oluyor. o yanma kendini kasmandan kaynaklanıyor. aslında üst pozisyon en rahatı çünkü kontrol sende oluyor. ama sen nasıl rahatsan öyle dene. çok az kalmış canım hadi hayırlı olsun :))

Canımm cevabın için çokk saol gerisi gelir ölemi dersin ya ıkınıyorum canım benim ama ılerlemedi arada yukarıya baskı verdıgını hıssettım ilk girişte yanlıs yapmadık dımı ve yanmam olusunca bırakmak zorunda kaldım zamanla oda oturur ramazana kadar bu işi bitirmek istiyorum rabbimin izniyle sizde vesile olarak ins ramazanda ınsan cok zorlanır cunku

sende sağol canım. bende senin gibi ilk önce yarısına kadar aldım birkaç denemede. hemen peşinden de hepsi oldu. kesinlikle gerisi gelecek rahat ol. dümdüz bir şekilde değil popoya eğimli sokmaya çalışın canım. ramazana daha çok var sen o zamana kadar kalmazsın bence :)) sen bu azimle yarın öbür gün gelin olursun canım

gelin olursun dedin ya beni benden aldın serapcım içimde kelebekler ucustu saka gıbı gelıyor ya daha 1ay oncesıne kadar umutsuz vaka gıbı dolanıyordum cok sukur ıyıkı busayfaya uye olmusum

gelin olursun dedin ya beni benden aldın serapcım içimde kelebekler ucustu saka gıbı gelıyor ya daha 1ay oncesıne kadar umutsuz vaka gıbı dolanıyordum cok sukur ıyıkı busayfaya uye olmusum

buraya gelen gelin olmadan gitmiyor eğer ki egzersizlerinde istikrarlı olursa kendine inanırsa tabi. bence de iyi ki burayı bulmuşsun canım :)) bizi bizden iyi anlayan başka kimse yok. bu azmini hiç kaybetme, sana inanıyorum yakında güzel haberlerini alırız inş. canım

inşallah canım ya bişi sorcam sen kac eşli denemede yendin canım peki şimdi yine yanma oluşuyomu yada nebilim ince sızı karsık bısıler ilk zamanları anlatabılırmısın zahmet olmassa serapçımm

inşallah canım ya bişi sorcam sen kac eşli denemede yendin canım peki şimdi yine yanma oluşuyomu yada nebilim ince sızı karsık bısıler ilk zamanları anlatabılırmısın zahmet olmassa serapçımm

canım ben 2 yada 3 kez yarısına kadar almıştım, sonrasında tamamı oldu. kararlı olduktan sonra oluyor. 3 ay olacak ben yeneli, artık çok rahat herşey. kendini kasmadığın sürece hiç bir şey hissetmiyorsun. ilk 1 ay alışma süreci zaten, sonra herşey düzene giriyor. bir kez oldumu devamı geliyor demişti arkadaşlar, kesinlikle çok doğru söylemişler. sende yenince anlayacaksın. acı sızı diye bir şey yok, sadece kastığımız zaman bir baskı hissediyoruz hepsi bu.

Tekrar tekrar basa dönüyorum ilerleme kaydedeniyorum aparat yaptim denedim olmustu eslide az bisi almistim sindi ikisini de yapamıyorum basladigim yer deyim nasi bi sinav bu ve ne kadar dayanabilicegimi bilmiyorum kendimi okadar aciz hissediyorum ki

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki pes etme ama yoksa başka bunun çıkış yolu yok kendini topa ve teekrardan başla egzersizlere emin ol olacak bitecek sen azimli olursan hatta bittiğinde hiç bişey anlamayacaksın bunun yüzündenmi günlerim zehir oldu diceksin

Arkadaşlar merhaba, ben henüz 1 haftalık evliyim. Yıllardır tanıdığım, sevdiğim adamla evlendim, bekarken bu konuda korkularım vardı ama bu kadarını öngörememiştim.

İlk 3 gün denedik, olmadı.. Bi yere kadar geliyoruz tam girecekken ben sıkıyorum, kasıyorum kendimi, acıyacak hissiyle duvar örüyorum, eşimi itiyorum, ağlama krizine giriyorum bazen.

Son bir kaç gündür de isteksizlik başladı bende.. eşim yaklaştığında dokunduğunda öptüğünde korkuyorum.

Kendimi vajinismus hastası olarak adlandırmıyorum çünkü sanırım onlar hiç bir şekilde dokundurtmazlarmış kendilerine (haydar dümenin bir yazısında okumustum) ama oraya doğru gitmekten korkuyorum bir an önce müdahale etmezsem

Canımın çok yandığı falan da yok,hafif bi sızı hissediyorum aslında ama ilerlersek acıyacağını düşünüyorum işte.

Eczacı bir bayanla konuştum durumu, Kayganlaştırıcı, kas gevşetici, sakinleştirici bi ton şey denedik hiç bi şekilde yardımcı olmadı.

Eşim de, “kendini hastayım psikolojisine sokma, birşeyin yok, aşarız” diyor doktora gitmeye sıcak bakmıyor. Ama suçluluk hissediyorum, kendime kızıyorum, eşimle de sık sık tartışıyoruz bunun stresiyle, çok üzüyoruz birbirimizi günlerdir.

Tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim

Son düzenleme:

canım aynılarını bizde yaşadık emin ol bende az ağamadım tam 7 ay ağladım sızladım eşim denemeye bile geçemedi yazık ama bitti egzersizlere başladım çalıştım ve başardım hemde hiç acımadı sızı baskı hiç bişey olmadı hissetmedim bile kan bile yok o kadar korkup kastığım boşaymış boşuna zehir oldu günlerim diyorum sende daha yol yakın hiç eşinle kavga etme jel almışsın ne güzel önce geç aynanın karşısına önce incele bak ıkındığında deliği göreceksin ben parmak egzersiziyle yendim önce serçe parmakla başladım tüm parmaklarımı tek tek denedim sonra 2 parmak en sonda 3 parmak alabildiğimde eş denemesi yaptım ve oldu azimli olursa 3-4 günde bile biter derdin yeterki iste

merhaba canım hosgeldın. oncelıkle sunu soyleyebılırım kı daha yenı evlısın 1 hafta nedır kı bunu hemen halledebılırsın.
öncelıkle acı dıye bır sey yok.bız kendımızı kastıgımız ıcın oraya gırıs engellenıyor ve otomatık olarak acıyor. ama rahat bırakırsan tadını cıkarırsan kendını ana bırakırsan acımayacaktır. hem bıraz acısa bıle ucunda olum yok. bı ıgne neyse buda odur emın ol.

ben sımdı sana egzersız yapmanı tavsıye edeyım mı etmeyeyım mı bılmıyorum.cunku bende 1 haftalık evlıyken buraya geldım ve egzersız falan okudugum zaman daha cok kasıldım ve baslamam aylar surdu. kendını vajınısmusum psıkolojısıne sokma. ıstersen serce ve ısaret parmagını jelle ve gırıse yerlestır nefes verırken ıkın ve ıttır. boylece oranın duvar olmadıgını gorup rahatlayabılırsın.
esınle anın tadını cıkar ve bunu asabılecegıne ınan canım.

bende hala işaret parmağını 2. boğumdan ileri ittiremiyorum korkumdan acır kanar diye bi cesaret gelse keşke

bende hala işaret parmağını 2. boğumdan ileri ittiremiyorum korkumdan acır kanar diye bi cesaret gelse keşke

canım acıda yok kanda rahat ol nefes al ver bide dikkatini başka yöne ver düşünme onu parmağını iyice jelle kayıp girecek zaten bak evdeysen kalk hemen dene parmağını ittirirken ıkın o zaman açılıyo orası hadi bak hiç bişey yok dene hemen

canım çok sağol ben çalışıyorum akşam eve gittiğimde çok yorgun oluyorum ama geçen anestol sürüp denemeye kalktım bide panik olmamak için atarax içtim amayine de 2. boğumdan sonrasını geçemedim dua edin arkadaşlar...

denicemmm söz veriyorummm ki denicemm ama şimdi değil ev müsait değil ilk denememde de yazıcammm kendi evime gidince tabi

bu arada çok önemli bişey daha sormak istiyorum bu çalışmaları yapınca eşle ilk birleşmede kan gelir mi ? sonuçta kızız gelmesi lazımmm

Teşekkür ederim.
Bir de ben de panik atak var, olaylara çok fazla tepki veriyor ve korkuyorum. Sanırım onunla da alakalı. Sakinleştirici de kullandım ama (passiflora) işe yaramadı.

Forumdaki yazıları okudukça rahatlıyorum, Egzersizlere başlayacağım bugün.

Teşekkür ederim.
Bir de ben de panik atak var, olaylara çok fazla tepki veriyor ve korkuyorum. Sanırım onunla da alakalı. Sakinleştirici de kullandım ama (passiflora) işe yaramadı.

Forumdaki yazıları okudukça rahatlıyorum, Egzersizlere başlayacağım bugün.

canım bu hastalığı yenmek istiyosan kanı falan çok düşünme olur mu egzersiz yapan bi çok arkadaşta ilk ilişkide kan gelmedi, çünkü egzersizlerle o bölgeyi esnettiiğimiz için vajinamız artık kendini kasmamayı öğreniyor, ilişkide de rahat olduğun için kan gelme ihtimalin düşüyor.
bu arada ben 2 parmata yendim benden gelmişti, bu kişiyle alakalı bi durum işte

canım öncelikle bu hastalığı kabullenmek ilk şart, vajinismusun dereceleri var dokundurtmayanlar en ağır vaka olanlar dokundurtabilenler yine bi nebze hafif vajililer kabullenirsen vaji olduğunu çözüm bulman daha kolay en azında ne derdin olduğunu anlamış olursun
bu hastalığın tek çaresi parmak veya aparat egzersizi canım, parmak veya aparatı vajinana soktukça beynine oraya bişey girebileceğine dair sinyaller gönderiyosun, kendini kasmamayı öğreniyosun, kayganlaştırıcı jel alıp serçe parmak birinci boğumu sokarak başla, daha çok yeni evlisin yeniceksin inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…