Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canımm..
benım basıma boyle bır durum gelmedı ama bak bu kadar umıtsız olma...bu konuda o kadar cok kısı aşıp paylastı kiii..oku onları ve umutlan druda ıhmal etme kesınlıkle...çözumlenemeyecek bırsey yok...sen bu kadar umıtsız olup kendını de esını de uzme

Vajinismusun sıkıntısını epeyce çektim. Aslında en önemli noktayı gözden kaçırdığım için tedavim geçe kalmış. Unutulmaması gereken en önemli nokta, bu rahatsızlığın sadece biyolojik olmadığı !

Umarım şu kısa video size nedemek istediğimi anlatacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=emjCvGnqk0I

Herkeze acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:

canımmmmm hemen umıtsızlığe kapılma.demekkı yonunu tam denk getırememısınn benesımın ustundeyken ona yuzu donuk denedım ama p.. dırek almadım eğımlı aldım popoya doru yonunu tam bulamadın dıye olmamıastır.nevar bunda bıdahakı denemede bulursun olur.hemen ağlamaya gerke yok bak burda daha pamrağını bıle sokamayan arkadaslarımız var sen 7.5 cm gelmıssın nekadar yol geldığının farkındamısın???kendını salma hemenn

canım tebrık ederım senı bak nasılda ılerlemıssın yapıcam dediğin zaman yaparsın zaten.sımdıde orta parmağını tek dene sonra ıkı parmağa gecıs yaparsın

kızlar dün gece bizde ıkıncıye bırlıkte olduk.busefer daha fazla aldım ıcıme. yine kaydı gıttı:)gercektende cok kolaymıs sımdılık pek hareket ettıremıoruz normal heralde.
zamanla duzelıceğını umuyorum

merhaba canım hosgeldın.bi toparlan bakalım ne bu karamsarlık sen kendı kendını bu hastalığa vermıssın bence.nedemek asla yenemem dıye.boyle dersne yenebılırmısın sence bastan ıplerı koparmanın ne anlamı varkı.bir sakin ol bak burda kac tane ınsan yendı
senın ne eksığın varkı.sende yenıceksın.egzersızlere baslarsan bı seylerın cabasını verırsen haledersın bu ısı.ama ılk once kafandakı asla yenemem sözusu cıkarman gerek

günaydın arkadaşlar hepinize...:) ben parmak egzersizini yapamıyorum ya beceremiyorum direk zeytinyağıyla eş denemesine geçicem umarım sonu hüsran olmaz zeytinyağını ilk kez denicem hatta dün akşam denicektik ama benim nedense birden çok uuykum geldi ve istemedim sarılıp uyuduk böylesi daha güzell eşimm her sarılışında bana işte aşk bu dıyo o bana yetıyo:):) ama yok bu akşam denicem öncelerde jelle denıyorduk çok az grmesıne izin verıodum zorlayınca bırakıodum inş. yine aynısı olmaz...

kuzummm ertelemek yok bı yerden baslamasın artık en azından egzersızlere baslamalısın yada zeytınyağıyla bı deneme yap

Canım parmak yapamıyosan, aparat hazırla kendine. Eskiden bu topiğe gelenler egzersiz yaparlardı, burdaki arkadaşlar da egzersiz için telkinde bulunurlardı gaz verirlerdi Ama artık kimse egzersiz yap demiyor, benim bu işe canım sıkılmaya başladı
Tamam zeytinyağı etkili olabilir ama sen vajinusmuslusun ve kasların istemsiz bi şekilde kasılı. Egzersizlerle, ilk ilişkide yaşayacağın acıyı, korkuyu ve kasılmayı en aza indirmek istiyoruz, yani istiyoduk bi zamanlar Karar senin, bu topikte egzersiz için öneride bulunmalıyız arkadaşlar. Tamam ek kaynakları da sunmalısınız ama tek o kaynaklarla olmuyor. Sonu hüsran olursa nolcak Yani diyoruz ki egzersiz yapma, hüsrana uğradıkça eş denemesi yap. Ben egzersizin tek çare olduğuna inananlardanım.Tatlı dille yazdım, polemik çıkarmak değil amacım. Beni tanıdınız zaten az çok

Son düzenleme:

Canım zamanla düzelicek dediğin gibi, ama hafiften gitgele başla, 3 yap 5 yap, farketmez, yapınca görceksin ki daha da rahatlıyor vajina kasların:13:

Canım zamanla düzelicek dediğin gibi, ama hafiften gitgele başla, 3 yap 5 yap, farketmez, yapınca görceksin ki daha da rahatlıyor vajina kasların:13:

tesekkur ederım canım bıdahakıne baslıcam gıt gele.buarada ben zeytınyağında ısrar etmıyorum arkdaslarıma egzersızde yapmalarını soyluyorum.eğer yalnıs yaptığım bı durum varsa söylersen bende ona gore davranırım kımseyı yalnıs veya olduğundan farklı yonlendırmek ıstemem

Melisacım seni anlıyorum canım , sakın sıkma canını olur mu, Sen 7 cmi aldıysan sonunu getirceksin evelallah:13:
Aparatını bir cm daha kalınlaştır o zaman canım. 10 cme kadar yolu var, şimdiki denemelerinin sonu, böyle olabilir göze almalısın bunu 10 cmi geçince asıl ideal olan ama kafada bittiyse 7 cmde de yenebilirsin. Sen dediğim gibi devam et egzersizlere, bir cm kalınlaştır. Sen çok yaklaştın ya, hemen pes etme

Yok canım, kimse yanlış yönlendirmiyor kimseyi. Ben öyle bişey görmedim. Ama buraya gelen insanlar vajili, Yani vajina kaslarında anormallik var. Öncelik kayganlık değil bana göre, öncelik o kasları oraya bişey girebileceğine ikna etmek Tabi etkisini gördüysen yazmazsan olmaz, ama bunu egzersizi birinci sıraya koyarak telkin etsek daha iyi olur bence. Çünkü vajinusmus hakkında bilgisi olmayan ve vaji olan arkadaşlar egzersiz yapmayı bırakıp direk sorun kayganlıkta diyebilirler. Tıpkı sırf yenmek için alkol almak, anestezi uygulatmak gibi bişey. Ama sen egzersiz yapmazsan çok zor Lafım kimseye değil, inşallah bi tartışmanın ortasında kalmam. sadece yazmak istedim.

ben bu illetten hiç kurtulamıycam :'( zeytin yağıyla denedik ama cok az girdi ve eşim artık denemek istemior benimde artık bütün hevesim bitti hiç bişey yapmak istemiorum :'(

Sakin ol arkadaşım, kurtulacaksın inan kurtulmaman imkansız gibi bişey
Egzersizlere başladın mı bilmiyorum ama ya parmak ya aparat seç birini başla. Ya da egzersiz yapıyosan devam et. Hazırla beynini iyice. Yapıcaksın, çünkü o kadar zor bişey değil

kızlarr bende vajinismusum 8 aylık evliyim eşimi çok severek evlendim halada çok seviyorum ama hala tam olarak içime alabilmiş değilim üstelik birde çocuk istiyorum her ay yeni bir umut ama sonu yine hüsranla bittiyor. doktora gittiğimde alttan muayene olamadım basta, daha sonra zorlada olsa elle muayene etmesine izin verdim doktorum zarımın esnek olduğunu soyledi ama bir türlü ilişkiye tam olrak giremiyorum lütfen banada yardımcı olun artık bu illetten kurtulup anne olmak istiyorum günlerim aylarım bosuna gecmesin istiyorum çok üzgünümm

tartısmak değıl ben sadece dıle getırmek ıstedım.ben zeytınyağıyla yendım ama herzamnda ustune basarak soyledım egzersızde yaptığımı ve her yazdığım yorumda egzersızde yapmalarını soyluyorum.benım yaptığım farklı bısey yok kendımı acığa vuurmak ıstedım sadece.senınde soyledığın yalnıs bısey yok bunları solemen gerekıyor zaten normal seler bunlar.tartısılcakta bısey yok zaten hepımız burd ayardım ıcın beraberız destek ıcın beraberız onemlı olanda budur

Böyle doktorlar da var mı ya? Zaten hassas bi hastalık...
Neyse canım aramıza hoşgeldin İnşallah sen de başarırsın ve evliliğinin bu bulunmaz ve en değerli zamanlarında tadını çıkarırsın her şeyin
O ağlama krizleri eşimi itmeler hep bende de oldu ve bi çok arkadaşta olduğuna eminim. Ben de dokunamıyor gibi bişeydim yani içim bi tuhaf olurdu ne yalan söyleyeyim Burayı bulduğumda 2 gün takipte kaldım hiçbişey yazmadım, ama arkadaşların anlattığı oraya parmak sokma düşüncesi kafamı allak bullak etti, nasıl yaparın ki dedim, ben oray kapalı duvar gibi bişey olarak görüyodum düşün. 2 gün boyunca düşündüm ve en sonunda 2. günün akşamı kkarar verdim, serçe parmağımı tamamen soktum İnanamadım, yenmiş gibi ağladım Bu olay beni çok etkildei ve devam ettim yazdım buraya şimdi napıcam diye. Sağolsun çok ilgilendiler ve ben yeneli tam 6 ay oldu:13:
Sana bunu niye anlattım biliyo musun? Biz istersek her şeyi yaparız. Önce sen dokunma hareketleri ve konunun başında yazan kegel egzersizleriyle başla. Vajianana dokun, tanı ve keşfet. O kafandaki tabuları yık. Yıkmazsan vajinin üstesinden gelemezsin. Kafamızdaki o yıkılmaz tabular değilmi bizi bu hale getiren?

Yanlış anlaşılmadığıma sevindim canım Lafım zaten kimseye değil. Egzersizler konusunda senin yazdıklarını biliyorum zaten:13:
Şimdi ben burdan jel önericem artık onu bile söyleyemiyorum. Eskiden jel kullanın derdim kayganlık için. Zeytinyağı kullanmadım, etkisini bilmiyorum, bilmediğim bişey için yorum yapmam. Sadece egzersizlerde kullananlar ve faydasını görenlerden duydum. Ama mesela siz zeytinyağı kullandınız ben kullanmadım. ben öneremiyorum kimseye bu yüzden

anlasılmcak bısey yokcanım.bende bundan sora zeytınyağı konusunu cok on plana cıkarmam egzersızlerı on plana cıkarırız olur bıter:):)sorun yok yanı senın bunları söylemen cok normal zaten.uzatmanında anlamı yok..arkadaslarımıza yardıma devam:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…