Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar evlilikte 6.günüm ve başaramadım başaramayacağım gibi duruyor çok üzgünüm ağlamaktan evliliğimin ilk günleri rezil oldu resmen...Doktora gitmek beni korkutuyor,parmak egzersizleri filan çok mutsuzum:/

canım korkacak hiçbir şey yok, sakin ol..
henüz çok yeni evlisin ve ne güzelki burayı bulmuşsun, ne mutlu sana. doktora gitmekten hiç çekinme, fizyolojik bir problemin yoksa mutlaka egzersizlere başla canım. yolun başındayken bu mutluluktan mahrum etmeyin kendinizi..

büşra hoşgeldin sakın korkma yalnız değilsin.bak burada bir dolu insanız ve herkes teker teker çözüyor.ben de çözeceğim yakında inşallah.yaşadığın hayal kırıklığını,her şeyi berbat etmiş olma hissini,suçluluğu çok iyi anlıyorum.geçecek ama sen şimdi soğukkanlı olacaksın,bu durumu kontrolün altında tutacak,aranızın bozulmasına izin vermeyeceksin.önce sakinleş ve eşine bu durumu anlat.onu sevmediğini,istemediğini düşünmesine izin verme.itmenin ya da kendini kaçırmanın bilinçli olmadığını,tıpkı gözümüze sivri birşey yaklaşırkenki gözümüzü kapatmamız gibi bir refleks olduğunu ama bu sorunu halledeceğinizi ve onu sevdiğini anlat.seni anlaması onun için de anlatmazsan çok zor.unutma soğukkanlı olmamız çok önemli.bak ben çözüyorum neredeyse.senin durumundan nerelere geldim.geçecek,burda kal ve korkma

Allah mesut etsin canım Hoşgeldin... Daha çok erken umutsuz olmak için, şimdi senin yapman gereken egzersizlere başlamak ve hiç ertelememek. Bir ayın dolmadan bitirceksin bu işi tamam mı ?
Egzersizlere serçe parmakla başlıyoruz, önce serçe parmağına bol jel sürerek vajina girişine yerleştiriyosun ve tek boğum almaya çalışıyosun. Daha sonra da 2boğumunu ve sonra tamamını
İnan bunu başarırsan, oraya bişey girebileceğini görürsen, yenmemen imkansız :13:
Parmak yapamam diyosan kulak çubuğunu peçeteye sarıp, streçleyip aparat yapabilirsin kendine

buraya yeni gelenler ve egzersizlere başlamayı aklından bile geçiremeyenlere,egzersiz yapan biri olarak tavsiyelerim olacak nacizane

ne yaşadığınızı biliyoruz.şöyle ki:

-şimdi burda şöyle egzersiz yap al parmağını sok diyen herkese şaşkınlıkla ve "ben nasıl yaparım?"diyerek bakıyorsunuz
-aynada bakmayı başardıysanız,gördüğünüz internet resimlerine hiç benzetemediniz ve kesin bende bir sorun var diyorsunuz
-hatta yerinden bile emin değilsiniz
-kesin" ben farklıyım ne kadar cesurlar,ben yapamayacağım"diyorsunuz
-"bunu çözmenin başka bir yolu olmalı"diyerek deli gibi arıyorsunuz
-ağlıyorsunuz,eksik hissediyorsunuz,depresyona giriyorsunuz,sinirleniyorsunuz
-her şeye alınabiliyorsunuz,sürekli bunu düşünüyor,içinizin kasvetinden kurtulamıyorsunuz
-sürekli işlere güçlere veresin var kendini vakit yarat-a-mıyorsunuz
-bir an gaza geliyorsunuz "tamam başlayacağım" diyorsunuz,hep kalıyor
-herhalde "bu egzersiz yapanlar benden farklı ,ne kadar cesurlar.parmağı ya da aparatı yerleştirebilsem zaten bu sorunum olmazdı,çözümü böyle olamaz"diye düşünüyorsunuz vs...vs...
görüyorsunuz ya,aynı şeyleri hissediyoruz,hissetmişiz ve malesef her yeni gelen aynı şeyleri hissedecek.

güzel kardeşim;önce yerini hissederek başla.çişini tutup,sonra bırakırkenki kaslar var ya,işte yer orası ve sorunumuz ordaki kaslar.kegel bunu öğretmeye çalışıyor,önce onu deneyeceksin.kegel i uygulamaya çalışşacaksın parmağa geçmeden önce.sonra aynayı alacak korkuyorsan hiç dokunmadan ayna karşınıda bu hareketi yaparken nerenin açıldığına bakacaksın,işte doğru yer de orası.ha açıldı ama o kadar küçük ki,sanki bir kalem ucu kadar görünüyor,dehşete kapılma,normal.hepimizde aynıymış:)sonra ne zaman kendini iyi hissedersen dokunmaya çalış sadece hepsi o kadar.bunu kendini tanıyabilene kadar devam et.miden bu sırada garip olur,kendini tuhaf hissedersin bunlar hep normal,en azından egzersizlere başladın demektir.aparata ya da parmağa da geçeceksin emin ol.ama önce adım adım bunlarla başla ve sakın korkma,iyi olacağını bil.bak ben de egzersizdeyim daha ama o kadar yol alabildiğimi gördüm ki,artık devam edeceğim,hep beraber çözeceğiz.sen de çözeceksin,sevgiler

İyiki varsınız burası büyük bir nimet gerçekten en azından yanlız olmadığını bilip rahatlıyor insan şu parmak işi çok ürkütücü gelsede denemeye çalışacağım belki 6 gün çok erken panik için ama ben her geçen gün duygusal olarak yıpranıyorum ve bacaklarımın dahada kapandığını hissediyorum ( Doktora gitmekse sırf şu parmak işi yüzünden çok ürkütücü geliyor ama ayna ile başlamayı deneyeceğim.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Doktora gitmeye çekinirdim senin gibi. Rahim ağzımın kapalı olduğunu kızlık zarımın et parçası olduğunu filan düşünürdüm Cehalet işte Sonra sadece bunları danışmak için (vajinal muayne olmadan) kadın doğuma gitmeye karar verdim onlar da beni direkt pisikoloğa yönlendirdi. Aynı gün hastaneye gitmişken bir konuşayım dedim. Bana biraz cinsel eğitim verdikten sonra bu işin parmak egzersizleri olmadan çözülemeyeceğini anlattı. Belki belirli yöntemler geçici çözüm olabilir ama bilinç altın bunu hep acı veren kötü bişey olarak kabul edecek sadece olsun bitsine bakma bu çok zevkli bişey dedi. Bütün cesaretimi toplayıp ilk önce ayna karşısına geçtim. Rahim ağzımın bacaklarımı açtıkca ve rahatladıkca genişlediğini gördüm. Sonra zamanla doktorumun dediği gibi serçe parmağımın ilk boğumuna kadar içeri almaya başladım. Zaman geçtikce herşey daha iyiye gitti. Tabii kk desteğinin yeride ayrı. Bugün gerçekten çok eğlenceli bir yatak odam var O kara günler bitti korkarak girdiğim yatak odası evimin en sevdiğim yeri oldu Seninde öyle olacak kendine inan

Bana da söylemesi ayıp ama parmağımı sokana kadar o işi yaparım gibi geliyor sahi cehalet ama parmak hepsinden ürkütücü geliyor bu arada Rabbim mutluluğunuzu kat be kat artırsın canım ne güzel bizlerede nasip olsun inşallah.Zira bu böyle giderse çıldıracağım yetersizlik duygusu öldürüyor beni...

bende iki gun once girdim buraya dunden onceki gun okudum okudum eve gittim kendimde delik aramaya basladim parmak nasil nereye gircek dedim ama gercekten arkadaslar yardimci oluyo burdan irtibatini kesme benki 27 yasimdayim ve birdefa bile disciye gitmedim cikolata yedikten sonra yarim saatgecmeden disimi fircalarim allah gostermesin doktorluk isim cikar aletler o bu naparim diye dusunki nasil kiymetli bi can sanki digerleri can dgl ama dun kucuk serce parmagimi bu sabahta isaret parmagimi dibine kadar soktum bende soktayim hala dusununce bile benmi yaptim diyorum esime diyorum oda sokta cunku benden beklemedigi bisey ben sivilcem cikinca canim aciyo diye bi yataga dusmedigim kaliyo buna inan zeytinyagi prezarvatif ise baslamaya yardimci herkesten allah razi olsun 2 gun ve ben nerelere geldim deligimi genislettim resmen artik gorunuyo

simdi bekliyorum neler yapmam lazim birkac gun isarette kalayim mi dunki beni rahatlatan arkadaslarim yine yardimlarinizi bekliyorum ayrica keske 10 ayda saclarimi dokene kadar beklemeseydim bakinsaydim buralara ve 4 5 tel beyazlamis saclarimida gordum sikintidan ama buraya guveniyorummcok hemde

Canım o lekelenmeler adet kanı değilse yap bence egzersiz, benim de olur kahverengi lekelerim 3 gün sürüyor, sonraki 2 gün hep leke geliyor benden Bence mahzuru yok yapabilirsin

ayy canım içimi rahatlatıyosunuz gerçekten çok gaza geliyorum burda
inşallah bir sıkıntı çıkmaz benimde yardımcı olduğun için teşekkürler tatlım

Kızlarrrr bitttiiiiiiiiiiiii şükürler olsun artık bende gelinim.koçbey senle aynı dakikalarda iş başındaymışız cnmmm.
Avesra, yasemina, kkaderim,gelincik41 ve bana yardmcı olan diğer arkdşlarımmm hepinizden allah razı olsuuuun.
Henüz yenmemiş arkadaşlar ben her ama herşeyi burdaki arkadşlar sayesinde yaptmolan 9 ayıma oldu. Nolur sizde sabredin azim edin
çok teşekkürler kızlar rabbim herşeyigönlünüze göre versinnnn
halaylar bu seferde bana gelsinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…