Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Arkadaşlar merhaba. uzun zamandır ilk kez giriyorum siteye. Evleneli bir yılı doldurdum çok şükür ve ben de vajinismusluydum. 1,5 ay bu derdi çektim. Dert diyorum çok şükür derdi veren Allah dermanını da veriyor. Çok ağladım, günlerim gecelerim kendime haraboldu, yeri geldi değersiz hissettim kendimi, boyumdan posumdan kadınlığımdan utandım. Hiçbirşey eksik değildi...... eksik olan bir şey vardı ki o da cesaretimdi.. Bizler yetişme tarzı ve yaşantı olarak cinsel konularda kapalı büyüyoruz çocukluğumuzda. Cinsellik bir tabu olarak önümüze konuluyor. ve gerçekten biz kadınlar vücudumuzu tanımıyoruz. ben vajinama bakamaz ve dokunmazdım.... cesaret ettim bigün kadın doğumcuya gittim,evet açtım kendimi ona ve muayene oldum. o aşılmaz sandığımız duvar var ya o,yerinde durduğunu söyledi kadın. çok utandım sıkıldım ama gittim doktora. bana birsürü ilaç merhem vs verdi orayı hissizleştiren ama bunlar da bende bi işe yaramadı. doktora ve ilaca bisürü para verdim. eş denemelerimde başarısız oldum, sımsıkı kasıyordum kendimi. sağolsun eşim anlayışlı davrandı hep sabretti destekoldu bekledi beni. sonra bu siteyi buldum. parmak egzersizlerine başladım aynı zamanda derin nefes alıp verdim en son eşimle denedik oldu çok şükür. inanamadım ve gözyaşlarımızı tutamadık eşimle. sonra denedim yine oldu. çok şükür rabbime. kızlar vazgeçmeyin. önce duanızı eksik etmeyin, Allahtan derman isteyin sonra kendinize güvenin. ve asla bu gibi sorunlarınızı olur olmadık insanlara anlatmayın,sadece güvendikleriniz, insanlar bilinçsiz çünkü. gelin burda bu sitede aynı sorunları yaşayan arkadaşlarınızla paylaşın. güvenilir çünlkü. bunları yaşamış biri olarak söylüyorum......parmak ve nefes egzersizleri yapın...... korkmayın en kısa sürede başaracaksınız...... allah yardımcınız olsun kolay gelsin.... sevgilerimle herkese............

Canım sebebi ne ki acaba. Çok stres yapıyosun heralde egzersiz yaparken
Daha vaktin var, lütfen biraz daha gayret et , başarmaman imkansız. Çünkü sen zaten tek parmağını almışsın. Kendine aparat hazırla senden ricam:13: Mumdan ya da ince bir kalemden yapabilirsin. Ben 2 parmağımı alamamıştım, mumdan yaptığım aparatla da 2 gün uğraşmıştım. Pes etmezsen mükafatını alcaksın. Üzme kendini ve sabret. Sen başlangıcı yaptın işin en zorunu, yolun yarısını aştın belki de Ama farkında değilsin. Stres yapma egzersiz yaparken, müzik dinle, dizi izle, parmağını ya da aparatıını sokarken orayı düşünme başka şeylere odaklan...

Bilemiyorum.... aparat dan daha cok korkuyorum cnki...parmagima eldiven geciriyorum aslinda yön icin daha rahat hissedebiliordum yönünü bulabiliyordum ama aparat yaparsam nasl anlicam ya yanlis yaparsam baski yaparsam ...offff niye boyle oldu ..... aparat daha korkutucu geliyo niye bilmiyorum...... ya ne guzel herkez ilerliyo nedennn ben ilerliyrmiyorum

Biktim biktim.... neden ya neden..... icime atmaktan biktim..... cocuk icin henuz erkenken nerde hamile gorsem icim ciz ediyo gozlerim doluyo ...kendimi kotu hissetigimde bebek magazalarina girip bisiler almaktan .... artik yoruldum....esim gozlerimin icine bakiyo sesini cikarmiyo ama biliyorum iste oda orda bikti bu durumdan..... suan aglamaktan ne yaptigimi ne yazdigimi dahi bilmiyorum...... yaptim iste 1 parmak aldim...2 parmak denerken sadece 1 bogum sonra kaliyo parmaklarm sikisiyo ... daracik ilerlemiyo.... kalbim hizla atiyo nefesimi kontrol edemiorum snra kafamda kurdugum sebepsiz agri snra yine aglama nobetleri ...... ilerliyemiyorun ilerliyemiyorum..... offf..... 1 bucuk yil oldu yeter ya..... evli gibi hissetmiyorum ...okadar birbirni seven insan nasil ya neden ya.... mesafelere katlandik biz iki ayri ulkeden sevdik birbimizi en buyuk hediyeydi dugubumuz kavusmamizdi.... beni mutlu etmek icin elinden geleni yapiyo ben neden yapamiyorummmmmm. Basta onemsemedik sirf bumudur dedik ama evt onemli..... offf offf.....

Canım aparatla yön bulmada hiç bir sorun yaşamazsın, garanti veriyorum
Aparat vajina giriişinden geçtiği anda korkma, yolunu bulur zaten o

Canım gözlerim doldu okurken ya kıyamam lütfen ümitsiz olma Rabbim yardımcın olsun bak bizde yeni başladık hatta ben sizin o başardığınız tek parmağı bile alamadım henüz küçücük bir parçasını girişe dayayıp azıcık ittim diye deli gibi sevindim dün Eşimde benle birlikte çocuklar gibi mutlu oldu desteğini eşinden almaya çalış ufacık gelişmelerden bile mutlu ol ne olur.Rabbimiz öyle büyükki herşeyin bir vakti var sadece beklememiz gereken.Bize düşen o vakitte eli bağlı oturmak değil hep azmetmek lütfen devam et çok üzüldüm yazdıklarına dualarımdasın...

evden giriyorsun sanıyordum bizde var ama bende pek açamıyorum misafir de çağırmaya başladık ya.inşallah canım Allahın izniyle biter artık yaa.sen bana ilk günlerimde msn vermiştin canım denedim ama pc deki msn açılmıyor.skype diye bişey varmış ondan da ben anlamdım.100 msj olmak üzeryim özelden yazarım artık bazı şeyleri:)

Allah yardımcın olsun gurbetçi bu kadar üzülme mesajın dikkatimi çekti bi anda bende kendimi buruk hissettim kendimi.vardır tabi ki bunlarda da bir hayır bizde evleneli 1.5 yılı geçiyor bizde de olmadı ki benimde eşim ne zaman olacak diye gözümün içine bakıyor bi o kadar da olumlu bir insandır.bana güç veriyor egzersize sıcak bakmıyor sadece o. herkesin karakteri yapısı birbirinden farklıdır.kafanı dağıtmaya çalış bende egzersizlerde yavaşım şuan ramazan olduğu için.sıkma canını hayırlısı olsun hepimiz için....

kızlar birşey sormak istiyorum vajili ikende korunmamız gerekir mi.hem vajinismusum hem de birçoğunuz gibi bebek sahibi olmak istiyoruz.k.bakmayın ama yüzeysel yaşıyoruz bazı şeyleri yinede hamile kalma ihtimali olunabiliyormuş..sizce nasıl korunalım fikri olan var mı

Canım vajiliyken hamile kalma olasılığı düşük olsa bile, böyle bi olasılığın varolması bile korunmayı gerektirir bence
Ben 3 ay yaşadım vajiyi. Hiç korunmadım. Arada prezervatif takardık işte.
Vajiyken hamile kalan bebek sahibi olan arkadaşlarımız da olmuştu

ilk zamanlar eşim korunurdu şimdi ikimizde korunmuyoruz.vajili iken hamile kalmak sonra büyük sıkıntı verebilir galiba

Merhaba kızlar, ben de aylardır bu başlığı takip ederek vajinismusu yenmeye çalışıyorum. Tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldu öneriler ama ben tıkandım bir yerde Şu yurtdışından gönderilen dilatorlerden internet üzerinden sipariş vermiştim en az 5-6 aydır onları deniyorum. O dilatorlerin 4.sünü, yani çevresi 9-10 cm olanını almaya çalışıyorum. İlk üçünü alabildim çok şükür, 4.nün de yarısından fazlasını alabiliyorum ama bunun boy olarak uzunluğu 14 cm, ben 9-10 cmden sonra itecek yer bulamıyorum Herkesin bahsettiği duvar bu duvar mı yoksa o duvar daha mı dış tarafta? Ben onu aştıysam bende itecek yer mi kalmadı anlamadım Acı hissediyorum tansiyonum düşüyor gibi oluyor geri çıkarıyorum mecburen...Eşimle son başarısız denemeden sonra 4 ve 5i halletmek istiyordum ama ilerleyemiyorum sanki.

canım yazdıklarını okudum yaşadığım günler aklıma geldi ki eminim herkes bunları yaşadı ve yaşayan arkadaşlarımız var canım şunu asla unutma sabrın sonu saima selamettir..bak kendin demişsin siz farklı ülkelerde sevmişsiniz birbirinizi ve şükür ki kavuşmuşsunuz canım Rabbim hepimizi bir şekilde hepimizi sınıyor ama çok şükür ki biz yalnız değiliz burada bizi yalnız bırakmayan o kadar çok arkadaşımız var ki bize yardım etmek istiyorlar aslında en büyük destekçilerimiz eşlerimiz canım asla isyan etme bu sıkıntı stres yaparak hallolacak bişey değil ki sen ne kadar moralini bozarsan bu işi o kadar ertelemiş oluyorsun eşini daha çok yıpratırsın sabırla ve egzersizlerle aşılıyor inanmakla aşılıyor neden yapamıyorum deme ALlahın izniyle ben bunu aşacağım de.emin ol 3 hafta öncesine kadar bende içerisi çok dar diyordum ama kendimizi o kadar kasıyoruz ki içeriye bişeyin girmesini engelliyoruz halbuki içerisi o kadar geniş ki... kendi adıma konuşayım 10 ay boyunca kendimi çok değersiz hissettim eşimle aynı evdeydik ama sıradan arkadaş gibiydik herşey çok güzeldi ama tek bir eksiğimiz vardı ben her seferinde ağlıyordum burda ki herkes bunları yaşadı cnm ama ağlamayla bi yere gelemedik hiçbirimiz bu psikolojik bişey vücudumuzu tanımadığımız için kafamızda büyütüyoruz..ben hem bi doktordan destek aldım hem de bu siteye takıldım azmettim olacak başka çaresi yok dedim ve Elhamdülillah oldu tatlım umutsuzluğa düşerek kendine ket vuruyorsun eşini olumsuz etkileme ne olur egzersizlerine başladığında müzik dinle veya kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle bir ortam hazırla film izle parmak girişini düşünme derin derin nefes al çünkü nefes egzersizleri de çok önemli biraz giriş olunca ıkın vajina o kadar çok açılıyor ki ayna karşısında incele istersen.bi de iki parmak egzersizini yaparken iki parmapını eldivenin bir parmağına kat bolca zeytinyağı veya kayganlaştırıcı sür bi de öyle dene ama asla moralin bozuk bir şekilde başlama egzersize.bir aşama aştığında kendini ödüllendir ben her aşamada kalkıp oynamıştım:) çikolata yiyordum:) sen yeter ki umutla bak tatlım mutlaka olacak sadece inan sabret ve yılmadan egzersizlerini yap :)

Iste bu yuzden burdan cok güc aliyorum.....1-2 saat once harap ettim kendimi esim geldi konustuk yine icimi ona döktüm bi siz bide o iste baska kime dokucez icimizi...iyim biraz daha gayret edicem haklisiniz tek parmagi rahatlikla aliyorsan buda biseydir....... bazen olmuyor iste kafam rahat degil ozamanda iste galiba....iyiki varsiniz.... ayni seyleri yasadigimiz icin birbirimize cok yakin hissediyoruz galiba...... insallah yenelim...bitsin artik

canım yaaaaaa zaten vajınanın boyu 10 cm en fazla 12 cm uzarmış ama genel 10. yani sen fazlasıyla tamamlamışsın. 10 cm olmasına ragmen eş denemesını başaranlar bıle direk 10 cm uzunlugu ıcıne alamayablıo. o zamanla oluyo tamamı yanı. ki sen bitirmişsin önemlı olan eni alabılmek egzersızlerde boy onemlı değil ayrıca hemen eş denemesıne geçme. 9 ve 10 cmde ıkı gun sık sık çalışı eş denemesıne geç. emınım kı sen bu işi bıtırceksın. ayrıca eş denemesıne geçtiğinde de gözlerini kapat ve pe..si aparat gıbı düşünüp pen..i kendın içine al. hakımıyet sende olcak. sankı aparat yerleştrıır gıbı. o arada su bazlı kayganlaştırıcı veya zeytınyagı kullanrsan da emınım işini kolaylaştrcaktır. az kalmış bilesin

Son düzenleme:

arkadaşım bak iki gündür aynı şeyleri yaşıyormuşuz.düşün bir de ben gayet geniş 9-10 cm lik aparatı aldıyordum,dün hiç alamadım.bugün de ancak uzunluk olarak 5cmlik kadarı girdi,ilerlemedi.çok moralim bozuldu çünkü eş denemesine 1- 2 güne geçerim hemen diyordum.bugün hem akıl aldım burdan,hem de geçmiş sayfaları bir kurcaladım.sanırım pek çok kişi bizim durumu yaşamış.durup-gerileme gibi.belki psikolojik bu ama nihayetinde çok kişide olmuş bu.kimi bu aşamada vazgeçip bırakmış,kimi ısrarla devam edip sonuç almış.biz ısrarla devam edeceğiz.eğer bu aşamada bırakırsak,şahsen ben kendimi artık toparlayamam.hangi yolu seçeceğiz?bırakmak yok,burdan haberleşeceğiz,kaçmayacağız,devam edeceğiz,olacak.şimdi ben tekrar deneyeceğim,olsa da olmasa da deneyeceğim.görelim bakalım geçici bir durum mu.takipte kal

bu ilginç oldu şimdi.yani başaranlar p...in tamamını almış olmuyor mu?o çok mu zaman alıyor?ben bayağı bir boy ilerletmeye çalışıyordum çünkü.10-12 cm tamamı değilki

merhabalar aylar once uye olmustum bır kere msj yazabılmıstım.. ben bıryıldır evlıyım ve esımle bırlıkte olamıyoruz baslarda o sabır ettı. ama son zamanlarda hep nezaman olacak yarın kesın olacakmı fılan dedı ve yıne bırgun denedık yapamadım.. oda benımle konusmuyor artık napıcam bılmıyorum benım elımdeymış gıbı davranmasından nefret edıyorum bosanma derecesıne geldık artık..

o zaman artık egzersiz zamanı arkadaşım.soğukkanlı,sakin ve kontrollü olacak,burdan ayrılmadan egzersizlere başlayacaksın.bak kaçtım,kaçtım,doktorlardı,olduydu,olmadıydı derken artık egzersizlere başladım.sen karar ver yeter hepimiz yanındayız,bırakmayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…