Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba arkadaşlar ben iki ay kadar önce sizi takip ediyor ve terapi sürecimi sizinle paylaşıyordum.ama uzun zamandır çok takip edemiyorum çünkü iki ameliyat geçirdim iyileşme sürecimden dolayı çok üstüne düşemedim bu konunun.şimdi pen..s çalışmalarına devam ediyorum ama hiçbir zaman tam girmiyor bir noktaya kadar rahat giriyor sonrası acı veriyor terapiyi bıraktığım için terapistime de soramıyorum.benim kızlığımın bozulduğundan bile şüphem var çünkü kanama filan olmadı pen..sin tamamıda hiç bir zaman girmedi sizce ben ne yapmalıyım?neden bi yere kadar rahat giriyor da daha fazlası acı veriyor?şimdiden teşekkürler

Canım geçmiş olsun öncelikle...
O bi yerden sonra penisi popona doğru yönlendirmen gerekiyor canım. Bi de eş denemesinde hep üst pozisyonda ol.
Eki Görüntüle 760909
Görebiliyo musun, penisi eğimli sokman lazım Anca öyle başarabilirsin. Bi de egzersiz yaptın mı canım sen?

Gökçem bana daha çok var yavv
İnşallah hayırlısıyla bi iş bulayım da bi de şu kiracılıktan kurtulursak tamamdır :13:
hadi bakalımmmm jesmincimmmm inşlh sırasıyla olur hepsi :)

yaniiiii yeni gelinim diyorsun öylemi bacım harikaaaaaaaaaa çok tebrikler

çok teşekkür ederim.evet yaptım terapistten yardım alarak.evet haklısın galiba o noktadan sonra korktuğum için daha fazla itmesine izin vermiyorum sanırım.çünkü vajinin aşağı kısmına doğru yırtılacakmış gibi bir his duyurorum orası acıyo vajinin içi değil.bende yırtılma olacak diye korkuyorum herkeste aynı yer mi acıyo acaba???yani aşağı doğru bi acı hissettiğime göre doğru yolda mıyım??şu en alttaki resim yatar pozisyondayken de mi aynı yön oluyo?

merhabalar deniz öncelikle çok çok geçmiş olsun inşlh daha da iyisindir şimdi... ne amelyatı bilemiyorum ama allah şifa versin bacım, tabiki bu süreçte egzersizine ağırlık verememende doğalı olmuştur...bende 3 aydır giremiyorum kk ya önceler tanır beni :) bu yüzden terapi sürecinn aşamalarında bilmiyorum ama dediğin gibi kızlık bozulmaması hisssi inannn birçoğumuzda oldu birincilikle çokca egzersiz yapılınca kasların iyice elastikiyet kazanmış olması rahatlamak kanamayı engellmiş oluyor...ikincilikle diyorsun ya tam olarak giriş olmuyor yani p...s giriş anından sonra yaseminciğminde gösterdiği gibi popo yönüne kayıcak şekilde aşağıya ittirince vede nefesi verince cuukkk diye giriyor sonra biraz bekleti ver içinde ve yavaş yavaş yapıvernce ciddden sıkıntı olmuyor... kasma kendiniii çünkü ilk giriş kısmını aşmışın maşallah darısı en yakın sürede tamammına bacımmm...

o noktadan sonraaa asıl aaa bu rahat girdi diyip kendini kasmamayı dene bacımmm.. özellkle bacakalrınla eşinn ilerlemesini kasarak engelleme öyle olunca acıyor evet...
yırtılma falanda yok onuda kafandan çıkarı verrr... doğru yoldasın demek.... en alttaki resim evet bayan sırt üstü yatar halde popo hafif yukarı doğru bacaklar eşe doğru bir haldeeee şöyle bacım

çok teşekkür ederim ya doğru yolda olduğumu bilmek çok mutlu etti beni :)) şimdi güvenle gevşeyebilirim sanırım aklımda şüphe olduğu için o noktada takılıyodum bence.peki son bir soru daha o acıyo dediğim yer mi kızlık zarı mı??p...sin yarısı (belki de yarısından çoğu) girdiğine göre benim kızlığım bozulmuş mudur ?

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 20 gün sonra evleneceğim.nikahımız oldu düğüne 20 gün var.eşimle bir kaç kez denedik ama tam ilerleyemedik.ben vajinanın girişini bilmediğimizi düşünüyorum.bir arkadaş popoya doğru yani aşağıya doğru giriş yapacak penis demiş.öyle mi olması lazım.doktora gideceğim yakın zamanda ama önce sizlere sorayım dedim

şimdi bacım ben şöyle diyeyimmm 2 bölüm var birinci kısmı geçtikten sonra 2.boğum gibi bir yer var orayı glık bir olay değil seçince acaip rahatlanıyor ve ondan sonrası zaten adeta uzay gibi boşluk hisssi veriyor çünkü rahim penisle elastiki bir hale bürünüyor adetaaa... bencede güvenle gevşe ve üzerine düşüverrr eğer öncesinde bol egzersiz yaptıysannn sendende bir çok kişide olduğu gibi kızlık zarı kanaması gelmeyebilir zira bendede öyle bir şey olmadı sadece sonraki daha seri ilişkilerimden sonra çok az hafifi kırmızımsı birşey geldi oda öyle eski kafaların anlatttığı gibi çarşaflık bie olay değil regl bitiminden sonra hafif çamaşır kirlenir ya adeta öyle bişeydi yani senin kızlık zarı eğer o iki boğumu hisssetttiysen gitmiş olabilir... en iyi şekilde doktora giderek içini rahatlatabilirsin:)
ayrıca resimleride koyuverdim vajinada zar mar diye öle aklımızda tamamen kapalı bir yermiş gibi anlatılan o olay sonrası adeta patlayan kanlar saçan öyle bir şey yok .... herşey senin rahatlığınınn elinde acıyor diyosun yaaa o noktada bol nefes ver ve rahatlamayı denee ve eşini sen yönlendir sonra bir noktadan sonra geçecek o his ve yerini yeni bir hissse bırakacak....
daha sonrasındada şunu soracaksın bir çok bacımız gibi ben hallettim ama sizlerde de idrara sıkışma hisssi oluyormu o iş olayında bunu sorucaksın :) o zaman panikleme tamamen dos doğru yoldasınnnn demektir bacımmmm.. hadi güzel haberlerni almak ümidiyle

şimdiden hayırlı olsun bacım... düğünde bol bol döktür ahh şöyle bir düğün olsda oynasak diyorum :)
eşinle bişeler yapmayı denemişin bence o öncesindeki psikolojik baskıdan bile olabilirrr aceleci olmaaa ve rahat olmayı deneee... eşin biliyorsa yönlendirecektir zaten:) amaaa bir çoğumuz eşimizinnn acaip hasssas ufff diyinceeee neyse boşver yarın yaparız diye rahat bırakmasını kullanarak kendi adıma diyim vajili olduk çıktıkkk... öncelikle inşlh böyle bir sıkıntı yaşamasssınnn.... vel hasıl ön sevişme sonrası rahatlamaaa ile geekli pozisyonlarlaaaa rahat edebilirsinz belki ilk sefer için ve sonraki alışma sürecinde jell kullanmanı önereilirim ama sen yinede rahatlama adınaaa bence kegel egzersizleri yapı ver sadece kaslarını çalıştır aparat maparata gerek kalmaz inşallah o gece sonrası... ayrıca o gece diyoum yanlış bir ifade bendekide o gece diye bişeyde yok ne zaman keyfiniz isterse önemli olan sevgi aşk bağlılık ....

anatomik olarak ise giriş anından sonra ilk boğumdan sonra aşağı yöne popoya doğru kaydırarak eşinn destek olarak halletmeniz hattaa şu pozisyonalrı ilk gece gerdek pozisyonu olarak önerilmektedir

ama herşeyden öncesi rahat olmannnn şart...
veyaaaa popoyu azcık havada tutacak şekilde altına aystıklar koyup bacaklarnı ayırıp rahatlayarak eşini yönlendirmen ve giriş anından sonra aşağıya popoya doğru yönlendirmen ...

şimdiden mutluluklar diliyorum bacım

ayy çok teşekkür ederim son seansıma girmediğimden mi bilmiyorum terapistimin bile söylemediği şeyler var burda :) sanırım bizz aynı sertten müzdarip olduğumuz için birbirimizi daha iyi anlıyoruz :) terapiste eşimi bilgilendirsin diye gittim zaten :) çünkü bu vajinismus konusunu erkekler biraz zor anlıyor gerçekten.bence özellikle yolun başında olanlar cem keçenin 10 adımda vajinismusu yenmek isimli kitabını eşlerine okutmalı benimki okumadı maalesef.neyseki terapiste gitmeyi kabul etti de yolun sonuna geldik çok şükür :)

bencede eşin desteği anlayışı çok çok önemli bu noktayı yenmede... bende psikologla çalışan psikiyatra gitmiştik hoş 1 seans maksat eşimin kk da olan alakama egzersizlerme destek vermeyip karşı olmasıydı ve en önemlisi ben burda yendim çok şükür ve eşimde psikolog sayesinde anladı egzersize verilen önemi ve en önemlisi benim sorunlu olan bir canlı olarak dünyada tek olmadığımı kavradı ve kabul etti böyle bir psikolojik rahatsızlık ne yazıkki var . kurtulşu ise eşin desteği ve egzersiz olduğunu ve 1 seansı 350 tl olandoktorada gerek kalmadı :) ve akabinde aile olma kavramını daha iyi idrak edebilmekkk ne diyeyim allahım herkesi bu dertten kurtarsın, güzel aileler nesiller versin:)

yolun sonuna gelmiş bir bacımıda çok çok tebrik ediyorum güzel haberlerni almak ümidiyle....

amiin amin inşallah çok teşekkür ederim.adet dönemimde olmam dolayısıyla 6 gün sonra başaracam inşallah :)

teşekkür ederim bilgi için.düğünüme buyur gel beklerim:)pozisyonları biliyorum ama bu pozisyonlar beni korkutuyor.sanırım misyoner pozisyonu seçeceğim.yastık meselesini sormayı unutmuşum sen bilgide eklemişsin teşekkür ederim.eşiminde ilk birlikteliği o beni yönlendiremez:)

amiin amin inşallah çok teşekkür ederim.adet dönemimde olmam dolayısıyla 6 gün sonra başaracam inşallah :)
inşallah bacım.... bukadar kararlısını uzun süredir denk gelmemiştim herkese örnek bir durumm :) hey maşallahhh herkes yensinnn mutlu olsun çolulk çocuğa kavuşsun dileklerimle

korkutmasın bacımmm inanki bende sen gibi misyoner pozisyonu helede bayan altta olunca hopp daha kolay geliyordu ama iş uygulamaya gelince yön bulma noktasında o zorladı halada :) azcık öyleee kadın üstte olan pozisyon hali olabilir yinedeee:) ne diyeyim zorlandığın an anlaki yanlış yönnn penis o pozisyonda kayabiliyorda o bakıma umutsuzluğa o an kapılma diye diyorum... hadi zorlandığında yastık meselesine dönebilirsin ha birdeee rahatlamak adına öncesinde duş alıp özellkle vajinal bölgeyi sıcak su ile kasları gevşetecek şekilde bir küvette bir leğende oturmanı bile önerebilirim :) ve sonra sanaaaa
yalından kasma kasma şarkısı armağan ediyorummm...

Kasma (Yalın) - YouTube

Tamami girmedi ama ne kadari girdi? Yarisi 1/3 u? Bu onemli. Eger sadece basi girdiyse calisman lazim penis degil de daha ince bir dilatorle ilerlenemeyen noktadan itibaren esnetilmesi lazim.

Evleneli 1 sene oldu. İlk gece ve sonrasında da ilişkiye girmek için denemeler yaptık ama olmadı. Eşimin de ilk birlikteliği olduğu için beni yönlendiremedi. Onun için ilk olmak çok güzel olduğu gibi tecrübesiz olması da bu konuda yavaş ilerlememize neden oldu. Evlendikten 1 ay sonra Vajinismusu yenmek için gereken egzersizleri yapmaya başladım. Cem Keçelinin kitabını eşim ve ben okuduk. Uygulamaya çalıştık. 3. ayımızda beraber olabildik. İlk ilişkimizde sanırım hiç kan gelmemişti. 2.-3. hatta 4. ilişkilerimizde ise çok az açık pempe bir sıvı-kan karışımı geldi. Kesinlikle öyle korkulacak bir şey yok yani. Benimki böyle posta posta geldi ama gelirken hissetmedim bile banyoya girerken farkettim o kadar az gelmişti. Asıl büyük sorunu yenmeme rağmen bu konuda hala sıkıntı yaşıyorum. İlişkiye girerken ilk içeriye gireceği zaman hala gerilmelerim ve eşimi az da olsa itmeye çalışmam bitmedi. İçeriye girerken hala yanma hissediyorum. Tamamen girdikten sonra rahatlıyorum ama yine de tam olarak bir rahatlama çok nadir oluyor. 1 yıldır baştan sona rahat bir ilişki hiç yaşamadım. Sanırım vajinismusu tam olarak hala yenemedim. Bu yanma hissi bir süre sonra geçince zevk almaya başlıyorum. Hatta orgazm da oluyorum. Ama o ilk girerkenki yanma hissi beni mahvediyor. Umarım bunu da yenebilirim.

bepanthen gözdemdir benim ama bir kullanım alanını daha öğrendim teşekkürler
kaşıntı neden oluyor acaba ben bazen korkuyorum mantar mı yoksa diye ama uzun sürmüyor hamdolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…