Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba.
ben 10 aylık evliyim ve bu bela var başımda. yaklaşık bir aydır takip ediyorum ama yazmaya cesaret edemiyorum. günlerim ağlamakla geçiyor. ben benden geçiyorum artık. tatildeyken bunu halletmem lazım yardım edin

kkaderim ve melisa,

sizlere cok teşekkür ederim. özelden yazıp destek oldunuz ama üyeliğim yeni die sizlere yazamadım. burdan teşekkür etmeyi bi borç bilirim :)))

bende hersey aynı. sadece foruma yazdıgım gün 2 parmağımın bir bucuk boğumunu alabildim. sonra kal geldi, bi daha yapamadım. 2 gündür nete de giremedim... bişey durduruyo sanki hep... ya da cesaretsizlik adı sanırım. psikiyatıra gittim bu sabah. depresyonda oldugumu söyledi. vajinismus tedavisine başlayacagımızı ama önce ruh saglımı düzeltmemiz gerektiğini söyleyip ilaç yazdı. ilacı almadım, bu tür ilaçları tasvip etmiyorum bi çogumuz gibi. hastane devlet hastanesiydi cok ilgilenmedi o yüzden. egzersizlere başlayacagımızı söyledi. 1 yıldır arastırıyorum, artık tedavinin evrelerini bile ezberledim. bize gerekli sey sadece cesaret, cogu doktor neden anlamıyo....

10 aylık evliyim.3 kere doktora gittim. biri kadın doğumcu çok zor muayene oldum çıkınca çok ağladım, fizyolojik olarak her şey normalmiş. sonra psikoloğa gittim, eşimle farklı şehirlerde çalıştığımız için terapiye başlayamayacağını söyledi. sonra başka bir doktora gittim; egzersiz verdi, işaret parmağı ilk boğuma anca 2 ayda gelebildim sonra umudumu kaybetim her şeyi bıraktım, doktoru, egzersizleri... 15 temmuzdan beri tekrar başladım egzersizlere burası sayesinde, mumdan aparat yaptım ilk denememde yarısından çoğunu aldım ama acayip bir yanma oldu. sonra 2 gün tatile gittik yapamadım. tatilden sonra her şey bozuldu sanki, eşim ben deneyim dedi ama çok kasıldım ağladım mumu dokundurtmadım bile. sonraki kendi denemelerimde de 2 gündür takılmış durumdayım noldu bilmiyorum çıldırcam daha önce giren mum girmiyoor. ağlamaktan, eşime eziyet etmekten başka bir şey yapmıyorum 2 gündür. umudumu kaybediyorum. yardımmm

Merhaba canım, daha önce yapmışsın işte tatlım
Mumun kalınlığını bilmiyorum ama istersen daha ince bir aparatla başla olur mu?
Zaman zaman bize de oldu, bi gün aldığımız aparatı ertesi gün alamadık. Lütfen umutsuzluğa kapılma. Yapmışsın , sonunu getirceksin inşallah.
Sadece aparatını incelt. Egzersiz sırasında orayı düşünmemeye çalış. Müzik dinle, tv izle vs vs. Yeter ki oraya odaklanma
Yanma olması normal canım. Korkutmasın seni. Egzersizlerde bol jel kullan ve tahrişten korkuyosan bepanten kullan yeter.

Son düzenleme:

2 parmak bir buçuk boğum alıyosun ve hala umutsuzsun, hiç yakıştıramadım sana
Bence mumdan aparat hazırla canım kendine. En azından kalınlaştıra kalınlaştıra kendin belirlersin kalınlığını. Şimdi birden 2 parmak almaya çalışmak zorlamıştır haliyle
Bu arada inşallah depresyonda değilsindir.
Bak sen buraya girmeyi ihmal etme o cesaret kendiliğinden gelecek emin ol. Ben ilk egzersizimi sadece burayı takip ederek yaptım. Daha sonra üye oldum. Bende de yoktu cesaret. Sonra dedim burda bu kadar kişi yapmış ben neden yapamayım :13:

Son düzenleme:
teşekkür ederim yaseminA cevap verdiğin için. aparatı bugün incelttim zaten canım. işaret parmağı kalınlığındakini almıştım daha önce. bugün serçe parmağım kadar kalınlıkta bir aparatla denedim yok, sımsıkı orası sanki 2 gündür. 2 saat uğraşıyorum her gün. forumu sürekli takip ettiğim için müzikle yapıldığını okumuştum, müzikle deniyorum ama nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum.zeytinyağı kullanıyorum şimdi daha önce jel kullanmıştım. korkmuyorum tahrişten falan yeter ki bitsin. beni cesaretlendirin lütfen.

ben de buraya üye olalı 2 ay oldu ve daha 3 gün önce falan yazdım ilk defa foruma. sürekli okuyodum sizleri görüyodum ama yazmaya bile cesaret edemiyodum... ben kalemden aparat yaptım kaleme pamuk sardım streçledim ama ince oldu alamadım. 2 parmağımı aldım. tersi durum sözkonusu saka gibi :) parmagımla kolay geliyo aslında ama içim gıcımık oluyo başlamak istemiyorum bi türlü. (bu arada parmağıma prezervatif geciriyorum) ama şimdi sen yazınca yine bi gaza gelmedim değil. şimdi ben tekrar bi dus alıp kahvemi içeyim. önce bi emla süreyim tekrar deneyeyim. bu arada zonayım demiştim hatırlıyo musun bilmiyorum ... ciddi anlamda depresyondayım yani... zona da bu yüzden oldum. su an ne kadar düzgün giden bi cinsel hayatın dimi... biz de böyle olcak mıyız gercekten...?

:)))))) canım benim inşallah yaaa ağzından bal damlıyo

canım onlar için tek tip hasta var çünkü, ve gelen herkeside aynı kalıba sokmaya çalışıyorlar, bak herkese egzersiz deniliyor, giden herkese depresyon ilacı vermeden yollamıyorlar, her dr değil tabi gerçekten mesleğinin hakkını veren dr o kadar az kaldı ki.bak kuzum herkesin adımı bir değildir değil mi?
sen 3 metrelik yolu 10 adımda gidersin diğeri aynı yolu 5 adımda diğeri 20 adımda, her insanın psikolojik yapısıda bir değildir,fizyolojik yapısıda,başkasının imkansız dediği senin için bebek oyuncağıdır.bize gereken şey o işin başına geçmek, daha işe başlamadan titremeye başladığımız için ilerlemeyi geciktiriyoruz, bir diğeri titresede o işin başına geçiyor başarısız olsada deniyor.bak birisi birgünde tüm egzersizleri yaptım diyor neden sence senden daha mı cesur hayır, ben senden cesur değilim nerden mi biliyorum afedersin ama ben parmağı 1 cm bile alamadım içeri,şimdi söyle o aparatları yapabilir miyim yapamam inan bana yapamam korkarım, bana görede siz çok cesursunuz,hem şunu düşün aparatla zevk almıyosun azminle yapıyosun onu ama p yi kendini verirsen bu nedenle yaratmış Allah (ya nedense şuan saçma cümleler yazdığımı düşünüyorum sanırım benim psikolojim bozuk ).

O zaman egzersizden önce sıcak bi duş al canım. Kasların gevşesin iyice.
Umutsuzluğa düşme. Dediğim gibi benim de aparatı alamadığım günler oldu. Muma geçtiğimde tam 2 gün uğraştım. Olmuyor deyip çok ağladım. Ama pes etmedim. Sonunda oldu

Son düzenleme:

Olacaksın tabi canım, olmaman tek kelimeyle imkansız. Çünkü sen en zoru başarmışsın zaten. Gün günü tutmuyor işte. Mesela kafama taktığım bişey olursa, veya stresli bir günse ben bile kasılıyorum bazen düşün Oluyor yani. Bi laf vardır 'Kadın beyniyle sevişir.' Gerçekten doğru. Beynimizde sakladığımız o kadar çok şey var ki, hepsi engelleyebilir işte cinsel hayatı.
Başaracağına inan canım. İnşallah Allahım her iki hastalığına şifa versin

yaa hayır:) hiç saçmallamıyosun... gaayyet oturaklı konusuyosun cidden. siz kendinize iş edinmişsiniz bu hastalıkta olanlara yardım etmeyi. gercekten bu insanlık namına inanılmaz süper bişey. kim uğraşır bu kadar allah aşkına. eminim siteye üye olup, bu forum sayesinde başarıp yazmaktan vazgeçen bir sürü üye vardır. sizler başarmanıza rağmen kalmışsınız, hala derde derman oluyosunuz. gercekten kadın dayanısması işte bu. her gün psikolojisi alt üst olmus onlarca hatta daha fazla belki kızlar geliyo sürekli motive etmeye çalışıyosunuz. ne diyeyim ki... ara vermiştim ama insan sizlerin hatrına bile tekrar başlar egzersizlere ve başlayacagım bugün yine... Allahım kolaylık versin bana ve benim gibilerineee ((

:)))))) canım benim inşallah yaaa ağzından bal damlıyo

inşallah o bal yakında senin ağzından damlasın Allahım mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine inşallah bu umutsuz son konuşman olsun, vajili son cümlelerini yazmış ol bugün :)

İşte bu laf çok hoşuma gitti
Değil mi kkaderim, ne güzel laf? Demek boşa uğraşmıyoruz
:124::119:

sana da cok teşekkür ederim canımmm, teşekkür etmekten dilimde tüy bitti artık. gercekten harikasınız. ben de basarıp, başaramayanları motive etmek istiyorum artık... inşallah... ne çok sey atlattık. cok güçlendik, güçleniyoruz. bu hastalık bizi de ilişkimizi de sınıyo.... sizleri cok sevdim... dayanısma budur!

teşekkür ederim. birazdan tekrar deneyeceğim cnm. yardımlarını eksik etme lütfen. insanın biriyle bunu konuşabilmesi bile rahatlatıcıymış.

Bişey söyleyeyim mi canım. Bazen diyorum ki iyi ki bu hastalık başıma gelmiş. İnsan o günlerde yaşadıklarını asla unutmuyor. Mesela eşinin desteklerini görüyosun. Sana desteğini eksik etmediğini görüyosun. Bi kat daha seviyosun işte o zaman
Bu da bi sınav diyeceğiz, başka çare yok. Ve bu sınavı en iyi şekilde atlatacaksınız inşallah ...

İşte bu laf çok hoşuma gitti
Değil mi kkaderim, ne güzel laf? Demek boşa uğraşmıyoruz
:124::119:

tabiki boşa uğraşmıyosunuzzzzz :))) oh valla mis gibiyim suan. bu gece oluyomus bi deeee :)) aman allahım düşüncesi bile bulutlarda hissettiriyo beni. sizlere şu sarkıyı armağan ediyorum nacizane :) Kül Hece (Mabel Matiz) - YouTube

ben burayı vajiliyken bulanları çok şanslı görüyorum gerçekten çok samimi ve çok yüce yürekli arkadaşlar var, benim çokda fazla bilgim yok egzersizler konusunda falan nacizane kendimce yorum yapmaya çalışıyorum ve yardımcı olabilirsem ufacık bir umut verirsem ne mutlu, ben yendiğimde sadece şunu düşündüm bir ben değilim birsürü insan var ve dünya kadar para döküyorlar bu doktorlara birine yardım etsem çektiği sıkıntıya son vermesine vesile olsam ne büyük mutluluk dedim, inşallah yapabilirim kendime verdiğim sözü tutabilirim, bazen öyle yetersiz buluyorum ki kendimi moral veremiyorum yardım edemiyorum diye kendime kızıyorum, ama işte birden olmuyor hiçbirşey bebek bile doğmak için 9 ayı bekliyor herşeyin bir zamanı var şüphesiz ama uzun ama kısa, ama burda zamanı kısaltmak yine bizim elimizde belki 1 gün belki 1 ay belki 1 sene ne kadar çok aşmak istersek , o kadar sabırlı olup pes etmememiz lazım, sadece istemek yetmiyor çünkü,vazgeçersek biteriz.

teşekkür ederim. birazdan tekrar deneyeceğim cnm. yardımlarını eksik etme lütfen. insanın biriyle bunu konuşabilmesi bile rahatlatıcıymış.

Burda istediğin zaman, istediğin kişiyle dertleşebilirsin canım.
Bilirim onun psikolojik etkisini. Senin durumunda olan veya bunu yaşayıp atlatmış biriyle konuşmak kadar rahatlatıcı bişey yok :13:
Hadi Allah yardımcın olsun canım. Yapmadan gelmeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…