Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kalem seni cok zorlar o cok sert olmaz yani cnm. kendini öyle seylerle zorlama pens kaleme göre bin kat iyi sen asıl alman gerekeni alıyrmuşsun zaten baska bişeyi niye arıyorsun :) devam et sen dr nun dediği şeklde pensle :) ama yag kullan denemelernde mutlaka rahatlarsın

canım senin piskolojik tedavi görmen lazım bence. cnku bayılman v.s hep stres kaynaklı. sen o kadar yıpratmışsın ki kendini ufak seyleri kaldıramıyrsun sanırım. o yuzden biran önce bi piskiyatre gitmeni tavsiye ederim. gitmek istemzsen burdanda yardmcı oluruz yine vajinsmus için ama ben kendmden de biliyrum ki pskolojiyi duzeltmeden hiçbişey olmuyor :)

ben vajinama dokunmayı bırak bakmaya bile korkarken dün ilk kez dokundum ama herkesin dediği gibi bi duvar gibi bişeyle karşılaştım.ve naptıysam ilerliyemedim?ne yapmam gerekiyor acaba...

bugun aşmak istiyorum serçe parmak egzersizini çok mu acale ediyorum sizce?ama inanın çok yıprandım ve ilk defa burda anlatıyorum anlatabilcegim bana destek olabilecek kimse yok ben ve eşimden başka hiç kimse bilmiyor durumumuzu...

canım sana buyuk gecmiş olsun diyorum. işin baya zormuş senin ama bi yandan da durumun çok iyi. senin eşine karşı bilinç altın iyi değil sanırım o yuzden yapamıyrsun. eşinin sana inanıp yardmcı olması ve denemeleri birlkte yapmanz sana faydalı olur. ben pskologa gtmstm ve bnde eşimn bana doknmasndan kaçıyrdum yaklasmasını istemiyrdum. oda bize brlkte ödev verdi. önce brbrimize olan sevgmizi anlamamızı sagladı. sadece cnsellik dusunmememizi brbirimize sevgylede dokunabilecegmizi ve dokundugnda zarar vermeyecegini anlamama yardmcı oldu. ve ben snra tedaviye gectim. bylelkle eşim geldgnde cok kasmıyrdum en azndan kendmi. o yuzden sende cift terapisi alablrsn istersen önce :)

canım hayr acele etmiyorsun asabilirsin gayet rahat. deneme yaparken ne kullanıyrsun? zaten vajinana baktıgnda orda et gbi bşey görursun kapalı sanarsın ama elini asagı popoya dogru ittireceksin yavas yavas. ve yaparken derin nefes al ver. hatta sen eline yag sur ve elini vajina girişine koy. sen nefes alıp verirken o kendi gider zaten asağı korkma :) merak etme bizmde anlatcak kmsemz yoktu gel burda anlat dinleriz :)

çalışma yaparken asla geri adım atma orda inatçı bir keçi olduğunu düşün ve sende inatlaş onunla.başta biraz zor olacak milim milim ilerleyeceksin ama girişi atlatınca gerisi daha kolay geliyor.o inatçı keçiyle karşılaştığında 3-4 kez gegel egzersizi yap çok faydasını göreceksin.derin bir nefes al ve nefesini verirken parmağını ilerlet.burda 3-4 günde yenenleri düşünüp de çok tembelim beceremiyorum deyip de üzülme maalesef herkes o kadar güçlü olamıyor.ayrıca terapistim yavaş yavaş yenmenin daha sağlıklı ve kalıcı olduğunu söylemişti.

Son düzenleme:

canım benim maşallah nasılda tatlı tatlı anlatırmış amanda aman nasıl hoşuma gidiyor biliyo musun böyle bir hafta önce mesela ümitsizlik içindeyken şimdi maşallah aşıpta yardımcı olmaya çalışanlar,nasıl mutlu oluyorum varya.kendine oku kız :) nazar değmeyim maşallah dedim ya yinede oku bakıym

Son düzenleme:

hayır canım ne acelesi içinde ki istek geçmesin onu kaybetmeki hızlı ilerle, bu istek varkende sakın tembelliğe vurma mutlaka başla

ben ikinci aparata geçemedim daha arkadaşlar iki gündür aynı aparatla yapıyorum ama girişler rahatlamadı tam. bazen giriyor bazen girmiyor yanma oluyor, bazense yanma olmuyor rahatlıkla giriyor. ne yapmam lazım?kalınlaştırayım mı? çok yavaş ilerliyorum sanki hemen moralim bozuluyor, olmayacak bitmeyecekmiş gibi geliyor cesaretimi kaybediyorum sanki...

merhaba melodi eğer henüz rahat değilsen aparatını kalınlaştırma sen rahat olmadığın için zor giriyor yanma hissediyorsun.sana tavsiyem derin bir nefes al ve verirken bütün kasların rahatlıyor ve daha rahat alabiliyorsun birde aparatı ittirme yönüne dikkat et lütfen ve bol kayganlaştırıcı kullan. Bu arada kaç cm desin? Pes etmek yok ben 4 gün gibi kısa bir sürede yendim inan çok basit bir şey sen zaten egzersize başlayabilmişsin hızla devam et rahat ol gerisi çok kolay sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin

Arkadaşlar merhaba uzunca bir zamandır giremedim yasemin A ,serap41 ,kaderimm ve diğer arkadaşlar umarım herkes iyidir.Yeni egzersize başlayan ve eminim ki burada olup da hala egzersizlere başlamaya cesaret edemeyen arkadaşlar lütfen bu kadar basit bir şey için hayatınızı zehir etmeyin.ben 1 yılımı boşuna harcadım. sizlere tavsiyem bir an önce egzersize başlayın. biraz cesaret,sabır ...bakın göreceksiniz herşey yoluna girecek.Benim kadar korkak bir insan yoktur düşünün kan aldırırken bile bayılan biriyim:)ben yaptıysam herkes yapabilir. Ayrıca bu portal iyi ki var ben buradan güç aldım ve yendim.Psikologlarada gittim her yolu denedim ama bana hiç biri burası kadar yardımcı olamadı çünkü burada bu hastalığı yaşayan atlatan arkadaşlar var ve bu bir zamanlar bizlerinde mücadelesiydi bizler başardık siz de başarabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…