Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Günlerdir burada egzersiz yapamıyorum diye yakınan ben az önce işaret parmağımı 2 boğum alabildim. Şaşkınım çünkü beynimde iyice doktora gitmeyi planlamıştım, sonrasında ne olur bilemem ama arkadaşların burada dedikleri o koca boşluğu hissettim resmen. Özgüvenim arttı be bi parmakla, yapsam nolurum acaba :)) Bunları yazıyorum hem cesaretlerinden arkadaşlara teşekkür etmek için ve desteklerini esirgememelerini rica ettiğim için hem de egzersizi yapamayanlar için. Şu kan korkusunu da bi aşsam benim de halayımı çekeceksiniz ama ödleğim işte ne yapayım , eğer kan korkusu olmayıp egzersize çekinen varsa bi dk bile beklemesin çok kolay gercekten :)))

canım hoş geldin, egzersizlerden en başta hepimiz korktuk, o parmak oraya nasıl girer diye günlerce düşünmüştüm ben rüyalarıma bile girmişti düşün ama inanki bir kere yaptınmı gerisi geliyor, beynin oraya birşeyin girebileceğine inanıyor çünkü. egzersizden hiç korkma canım, kendine güven. serçe parmağına bir doktor eldiveni geçir bolca jelle, burnundan deriiiin bir nefes al, nefesini verirken yavaşça parmağını ittir, bak nasıl kolayca girecek sende göreceksin. yalnız parmağının yönü popoya eğimli olacak dümdüz ittirmeyeceksin. parmak itici gelirse birkaç tane kulak çubuğunu birleştir, streç filmle kapla üzerine pre.. tif geçir ve bununla yap egzersizini.
olmayacak diye bir şey yok, çünkü egzersizlerini düzenli yapan herkesin en sonunda oldu. benim yeneli 4 ay oldu, ben üst pozisyonda eşime sırtım dönük olarak yendim, bu pozisyonda kontrol sende olduğu için daha rahat oluyorsun. o duvar dediğin yerde derin bir nefes alıp biraz bekleyeceksin hafif bir yanmada hissedebilirsin ama inanki geçiyor nefesle. bolcada ıkınmanı tavsiye ederim bununda etkisi çok fazla.. hadi canım başla bir an önce, vakit kaybetme olurmu. merak ettiğin başka şeyler olursa mutlaka sor, sakın çekinme.. Rabbim yardımcın olsun..

Maşallah canım sana, tebrik ederim
bundan sonrası daha kolay olacak, zor olanı aştın sen, beyni artık oraya birşeyin girebileceğini kabul etti. azimle hergün egzersizlerine devam edersen çok yakındır gelin olman
kan olayından bende korkardım, ama bende egzersiz sırasında da yendikten sonrada gelmedi. çünkü egzersizlerde zar esniyor. bence hiç takılma ona, çünkü kan gelen arkadaşlarda peçeteyle silmesem anlamazdım bile dediler hep, yani miktarı o kadar az düşün..
inşallah en yakın zamanda halayını çekeriz canım..

Canım yaaa ben parmak egzersizinden çok korkuyorum ( Ben bakamam bile egzersizi bırak Eşimle denesem olmaz mı o zaman ıkınsam ne bileyim ateşler basıyor

Canım yaaa ben parmak egzersizinden çok korkuyorum ( Ben bakamam bile egzersizi bırak Eşimle denesem olmaz mı o zaman ıkınsam ne bileyim ateşler basıyor

aparatla denesen canım, belki o itici gelmez. egzersiz olmadan yenen arkadaşlarda oldu evet ama çok nadir.
sen dediğim pozisyonda dene o zaman birde. eşine sırtın dönük olsun, tuvalete oturur pozisyonda ol, bolca ıkın..
ama yinede hep diyorum çözüme kavuşturan EGZERSİZ canım..

Haklısın burda okuyorum okuyorum parmak egzersizi lafı ettiler mi hemen başka yorum okuyorum Bu kadar korkak olduğumu bilmezdim.Denemeye çalışacağım canım çok sağol yorum yaptığın için şimdi gidiyorum yatayım yine gelirim.Allah'a emanet ol canım.Allah razı olsun.

Ayyy inşallah inşallah :)) Parmağımı daha iterdim ama kan korkusu engel herşeye , gerçi daha önce eşimle denerken 2 sefer kan gibi bişiler olmuştu sonradan çarşafda görmüştüm de neyse nasıl acı korkusunu yemediysem sizin desteklerinizle onu da yeneceğim inşallah gerçekten çok etkiliyo bu yorumlar , çok sağolun iyi ki varsınız hepiniz :))

sende sağol canım, başta hepimiz korktuk senin gibi, ama üstesinden geliyorsun isteyince. dene canım, denemekten hiçbir zarar gelmez, Allahım bu mübarek günlerin hürmetine hepinize yardım etsin inşallah, en kısa zamanda yenin hepiniz..

hiiiç korkma canım, hep beraber üstesinden geliriz, merak etme sen.
buranın psikolojik etkisi çok fazla, insanı öyle rahatlatıyor ki, sanki terapide gibi hissediyorsun kendini, öylede gaza geliyorsunki, işte bizimde buna çok ihtiyacımız var, seninle aynı sorunu yaşayan biriyle dertleşmek gibisi yok. inancını sakın yitirme, bu azimle aynen devam canım..

hayatımın en kötü günlerini yaşıyorum 8 aylık evliyim. evlendiğim günden bugune kadar hiç ilişkiiden zevk almıyorum ben vajiyim evet ama nasıl yenecem bilmiyorum kocam çok üzülüyor ve hamileyim. nasıl hamile kaldım anlamadım. biraz erteledik hamileyim diye umudumuzu normal doğuma bıraktık. sanki doğum yapınca düzelecekmişim gibi çookkk ümitsizim çokk ölmeyi bile allahtan istiyorum benim bunları kocama yaşatmaya hakkım yok diye düşünüyorum...

Kendin sorunu yendiğin halde gecenin bu saatinde bizlere destek veriyorsun ya , Allah ne muradın varsa versin canım , yanlış hatırlamıyorsam 2. Bebişi istiyordun Rabbim tez zamanda hayırlısıyla dileklerini yerine getirsin inşallah :))

Canım benim lütfen ölmeyi istiyorum deme, ağzından yel alsın, olurmu öyle şey. hem birde hamilesin bir can taşıyorsun.
bak canım bende 9 aylık evliydim vajiliydim ve bende hamile kalmıştım, Rabbim en zor zamanlarımda yavrumu göndermişti bana.
ne kadarlık hamilesin bilmiyorum, ama doktoruna bir danış parmakla yada aparatla egzersiz yaparsam bir zararı olurmu diye, bizlerde seni egzersizler konusunda yönlendirelim canım olurmu..
bu aşılmayacak bir sorun değil, çözümü var, sakın ümitsiz olma. Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almanı nasip etsin, en yakın zamanda kurtulmanı diliyorum..

İnşallah bir an önce yenersin sorununu ama çözemeden yılların geçince bebek özlemi duyunca daha da kötü oluyor insan , eksikliğini o zaman daha da fazla hissediyor. Bence hamileliğinin tadını çıkar arkadaşım , ümitsizliğe kapılma

Amin canım Allah razı olsun, doğru hatırlıyorsun 2. yi istiyorum evet
ben 10 yıla yakın çektim bunu ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. o zor günlerimi hatırladıkça kimse vajili kalmasın istiyorum, vakit buldukça girip yardım etmeye çalışıyorum işte. çözümünün bu kadar kolay olacağını bilseydim yıllarımı harcamazdım, ama nasip işte.. sonuçta yendim ya demekki olmayacak diye bir şey yok.. yeter ki isteyelim ve azimli olalım..

arkadaşlar merhaba, tam 1,5 aydır sürekli bu siteyi takip ediyorum, yazdığınız herşeyi okuyorum. ben de yeni evliyim ve ilişkiye giremiyorum. egzersizleri yapıyorum, dün değil önceki gün bakkal mumunu rahatlıkla alabildim. ayna karşısında baktım bi de, inanamadım ne kadar genişleyebildiğine oranın, dün eşimle denemek istedim, yne olmadı. artık tamamen umutsuzluğa kapıldım. eşimle denediğimde bi türlü deliği de bulamıyorum, canım da çok acıyo, neden böyle oluyo anlatın nolur. gerçekten inanılmaz mutsuzum.

aaaaa inanamıyorum koçbey25 sen nezaman yendın ayyyy cok sevındım darısı bana cnm ben uzun bı suredır yoktum nasıl oldu anlatsana cnm kacırdmısım herşeyı yaa :))

İlayza merhaba canım ben 12 temmuz günü yendim :) zaten egzersizleri yapıyordum ama ben sadece kendi işaret parmağımı ve orta parmağımı ayrı ayrı alabiliyordum iki parmak biren hiç yapmadım..Zaten psikologta tedavi görüyordum son seansımdada doktor bana rivoril diye bir sakinleştirici verdi yani ortalama bir ayda yendim tedavi süresi bu kadardı...Eşimle parmak denemsi yapamadım o çok korktu bundan...Zeytinyağı ve rivotril ile bir kaç denemede yendim canım acı falan yok lütfen rahat ol bu muymuş diye yazıyırlardı kızlar ya bende dedim yani bu muymuş beni bu kadar gergin yapan diye :) Korkma sakın emin ol ben senin kadar cesaret edip yapamadım iki parmak birdenn..Hayırlı haberlerini bekliyorumm canım :) Hadi bakalım bayramdan önce şöyle zılgıtlı bir halay çekelim :)

Canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim yar ve yardımcı olsun..Mallesefki vajinismuslu hamilelerin durumu diğer hamilelklere göre çok farklı oluyor ama avantajlarında var düşük riskin yok...Tabi Allahın takdiridir bu...Spermler canlıdır canım sanırım 72 saat canlı kalıyorlar ve yürüyebiliyorlar yani vajina ağzında olmaları yeterli...Öncelikle şunu demek istiyorum vajinismuslu hamilelere normal doğum yaptırmıyorlar sezeryanla oluyor ve sen sonrasında yine bu durumunla başbaşa kalıyorsun bu sitede vajinismuslu olup iki bebeği olanları ve hala yenemeyenleri okudum canım ama sakın korkma bende bu illeti yenen birisi olarak şunu demek istiyorum korkacak hiçbişey yokk ama hamilelik döneminde vajinismus tedavisi önerilmiyor..Yani doğumdan sonraya kaldın sanırım...Birde egzersizler kaçınılmaz canım benim gittiğim doktorda egzersiz verdi ve ben baktımki bundan kaçış yok..Yalnız ilk egzersizi yapınca mutlu olursun çnkü beynıimizde oraya birşey girmeyecek fikri yerleşmiş emin ol korkacak bişey yok ve ben ilk denemede tüm parmağımı aldım...Şimdilik sen öncelikle bebeğine odaklan hamileliğin tadını çıkar bence bunu doğumdan sonrasına ertele ama korkacak bişey yokk...

kızlar 11.06.2011 tarıhınde evlendım ve hıcbırımızın aklına gelmedığı gıbı benımde gelmemıstı vajınusmus olduğum ugun yaparımyarın yaparım derken gunler ılerledı..ve kendımı okadar eksik hissediyordumki.en sonunda bı siteyi buldum baktım benim gibi bir sürü insan var. ve egzersizlere basladım hıc yapamam dediğim o egzersizlere ve basardım oldu 2 parmak alabılıodum sonra denemeye gectım olmadı husrana uğradım bıraktım 1 ay sonra yıne burda duyduğum zeytınyağıyla deneme yaptım ama cok kararşlıydım bıtıcektı bu ıs ve 22.06.2013 tarıhınde vajınusmustan kurtuldum rüya gıbıydı benım ıcın ınanamıyordum.artık 2 sene olmustu tam evlenelı zaten cocuk ıstıyoduk.25.06.2013 tarıhınde korunmasız ılıskıye gırdık.hep dua edıyodum allahım 2 sene bunu yasadım bana onun yokluğunu arattırma dıye..ve kızlarr BEN HAMILEYIMMMMMMMMM:):) 6 hafta 5 gunlukkk.herseyden emın olup buraya yazmak ıstedım.dun kalp atıslarınıda duydum yavrumunnn..ALLAH ım isteyen herkese versın ınss.ben bu sıte burdakı herkes sayesınde yendım ve anne olucam ıns.kızlar lutfen sıze dıyorum bu yazıyı gaza gelın dıye yazıyorummm lutfen yılmayınnnn cok kolayyy bu hastalığı yenınkı onunuzu gorun anne olun.rabbaim isteyen herkese versin inşşşş....iyki varsınız.....bu benım mucızemmmmm.buzamana kadar cok gozyası doktum ama rabbim bana aratmadı cok sukur ıns bebeğimide kucağıma sağlıklı sıhatlı alırım dualarınız eksık etmeyın..hepınızı cok sevıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…