Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

teşekkür ederiz komar:) inş sizin yardımlarınızla biter bu dert.

canım hareket ettin mumu çevire çevire al benimde öyle oldu ama geçti sonra ben döndüre döndüre yapabiliyorum sonra içine girince hareket ettiriyorum

evet p uzunluğu kadar ilerletmek gerekiyo çünkü uzunluğa alışmazsada ağrılar oluyor sızı şeklinde ve yanma bende oluyodu

günaydın canım ben dün biraz 5.5 cm uzunluğa kadar ilerleyebildim ama bugün çok ağrım var zorladım biraz kendimi acaba o yüzden mi oldu sende kaç cmde oluyodu ağrı sızı vs.

günaydın canım ben dün biraz 5.5 cm uzunluğa kadar ilerleyebildim ama bugün çok ağrım var zorladım biraz kendimi acaba o yüzden mi oldu sende kaç cmde oluyodu ağrı sızı vs.

ben egzersize başlamadan önce eşimde denediğimde girmediği halde baskıdan dolayı o zamanlar oluyodu. şimdi 7 cm geçmiştim güzel gidiyodu bayram regl fln derken ara verince oldu ağrı oldu biraz ama egzersiz sırasında oldu. şu anda 10 cm de oluyor. ama eskisi gibi ertesi güne kadar sarkmıyor. o alışmayla ilgili canım sen egzersize devam ettikçe onlar azalacak

sağol canım inşallah alışırız bende biraz daha ilerletebilsem kalınlığı arttırmayı düşünüyorum ama milim milim ilerliyo malesef içimde hareket ettirdim 1-2 saat uğraştım gece inşallah bugünde 6 cmye kadar ilerletebilirim orada çok sıkı bişey var
ben içeri ittirdikçe geri bana itekliyo aparatı sanki o ağrıdı zaten (

kasıldığın için öyle oluyor bu senin elinde değil ama egzersizlerle kasılmaların düzene girecek azalacak moral bozma çok takılma denemeye devam et

kızlar çok kötüyüm gene bıktım ya. eşim illa deneyelim dedi, bende hayır diyemedim. olmadı tabi olmadığı gibi ben o an ağlayıp sızlıyorum,itiyorum hala adam çok kötü oluyor tabi off ya napıcam ben, hiç bitmicek galiba. avazım çıktığı kadar ağlamamak, evin altını üstüne getirmemek için kendimi zor tutuyorum, nasıl bir çıkmazdır bu...

cnm sakin ol ya banada öyle oluyodu ama artık alıştım eşimde alıştı şimdi denediğimizde olmayınca bizdede moral bozukluğu oluyor. ama gecici bi durum bu bu bi süreç geçecek ki sen daha egzersizlerini tamamlamadım cm leri daha büyültmedin böyle olması normal az daha zaman lazım ama geçecek emin bak bende senle aynı durumdayım ama sakin olmazsam daha da kötüye gidiyor. pozitif düşünmeye çalışıyorum sende öye yap kendini telkin et biraz cnm

melodikaaa cnm yapma böle lütfenn. bnm yazdıklarımı okursan ben 7-8 cm de eş denemesi yaptım olmadı . egzerszlern tamamlanmadan böle düşünüp kendini paralama lütfen
böle düşündükçe kendine kötülük yaparsn cnm nolur toparlan yapma böle sen yolun yarısını bile geçtinnnnnnnn

sakın sakın,sakin ol lütfen öyle çok deneyip başarısız oldukki bizde.sakın melodika.bu en zor dönemin.başarmaya yaklaştın,beklemeyip yol almaya çalışıyorsun o yüzden başarısızlık seni dahada yıpratıyor.tahammülünü iyice zayıflatıyor.başarmaya en yakın zamanında böyle olması çok normal.sinirlerin zayıfladı,tükeniyor gibi hissediyorsun ama hemen şimdi topla kendini.emrediyorum hatta.yürümeye başlamadan önceki son düşüşlerin bunlar.kaçarsan kaybedersin.toparlan.burda kal,yanında olalım ve devam edelim.ben evin altını üstünede getirdim.faydası yok.vazgeçmeyeceksin asla çok yaklaştın melodika bak bu söylediğimi hatırlayacaksın çok yaklaştın

tabiki destek olacağız.sık sık yaz buraya.erteleyip bir türlü başlamak istemeyeceksin tekrar burda olman sana engel olur.tekrar hoşgeldin.tabi ki başaracaksın

bakın arkadaşlar 17 temmuzda buraya yazdığım yazı.size moral olsun diye aradım buldum.okuyun ve hemen sonrasında ne kadar az bir zaman sonra yendiğimi düşünün.17 temmuz bakın dikkat

"bugün buraya iyi birşeyler yazabileyim diye tam 4 saat uğraştım gece aparatla.nasıl oluyor bu durum şimdi ben anlamıyorum.9 cm den hop geriye düştüm.alamadım dün de ,önceki gün de.bugün sinirlerim boşaldı artık.okuyorum evet zaman zaman gerileme olmuş bazılarında,sonra yine ilerlemiş.ama sinirleri sağlam tutmak çok zor.git-gel bile yapmıştım 9 cmle.sakin oldum,kasları gevşettim,nefes,ıkınma hepsini denedim yok."

bak melodika bu da benim 16 temmuzdaki yazım.bak dikkatli bak.bu yazının üzerinden 20 gün ancak geçmiştiki yendim.görüyorsun ya aslında bu normal.biraz çöktüm diye yazmışım kimsenin morali bozulmasın diye ama aslında bayağı dağılmıştım o gün
16 temmuz
"ben bugün biraz çöktüm galiba arkadaşlar.dengemi ayarlayamıyorum.tam çözdüm galiba diyorum....üç gündür 9-10 cm lik aparatları biraz uğraşarak da olsa yerleştirdim ama bu gün sadece başı oldu aparatın,gerisi yine duvar.oysa nefes,ıkınma,yön hepsini doğru yaptığımı sanıyorum.bana sorarsanız kasmıyorum da.neden bugün böyle oldu?ben ne yapacağım?eş denemesine geçmedim bu yüzden.oysa aparatı artık rahatça yerleştirebilirm bugün sanıyordum artık.başaramazsam kendimi nasıl toplayacağım?"

bende o duvarı bir türlü aşabilmiş değilim mumun yarısı giriyo yarısı girmiyo ıkına ıkına bi hal oldum dün ama çok şükür bugünlere de çünkü ben önceden dokunamıyodum bile...

bende o duvarı bir türlü aşabilmiş değilim mumun yarısı giriyo yarısı girmiyo ıkına ıkına bi hal oldum dün ama çok şükür bugünlere de çünkü ben önceden dokunamıyodum bile...

çok şükür tabi hacico.bak aynısını yazmışım ama aşmışım sonra.bence yarısından fazla zorlamasan da olur.ha biraz daha popoya doğru tutar nefes alır,HAH diye verirken ittirirsen gidedebilir.ama olmuyorsa zorlama.çünkü eş denemesinde sıkıntı yaratmayacak emin ol.mühim olan kalınlığı arttırabilmen ve daha da önemlisi hareket ettirebilmen.ben asıl hareket ettirebilince rahatladım.ileri-geri ve dairesel hareketler yapabilince hem daha rahat yol aldı hemde eş denemesine geçerken tedirginliğim azaldı.hareket,hareket

hareket bencede çok önemli ağrı ve yanmalarda hareket ile geçiyor başlarda olan arkadaşlar hareketsiz bekletsinler bence sonra sonra hareketle başlasınlar. komar bide sen kaç ay egzersiz yapmıştın

hareket bencede çok önemli ağrı ve yanmalarda hareket ile geçiyor başlarda olan arkadaşlar hareketsiz bekletsinler bence sonra sonra hareketle başlasınlar. komar bide sen kaç ay egzersiz yapmıştın

çok aralıklı lateu.gerçekten egzersiz yaptığım bir hafta var. önce 3-5 cmlere ancak geliyordum bırakıyordum.sonra direk 7 cm le başladım,hareket ettirebiliyordum derken 9-10 cmlere çıktım .sonra devam ettiremedim,olmadı,olmadı moralim bozuldu bıraktım.araya reglim girdi.regl bitiminde nasılsa olmayacak diyerek eş denemesine geçtim ki yendim.hep gerileme olmuyor duraklma oluyor diyorum ya işte bundan.ara bile versem o 9-10 cm lik aparatları yerleştirmemin ve hareket ettirmiş olmamın çok faydasını gördüm.benim en korktuğum ve başarmamı engelleyen şey hareketmiş onu anladım.baktım ki hareket ettirince acı değil tam tersine rahatlama oluyor bence beynim bunu öğrendi ve eşle denerken hareket ettirmekten korkmayınca başarı geldi.

aynı sorunlarla uğraşıyoruz..
şu vajinismus bizi mahvetti..artık istekte kalmadı ikimizdede..
eşim hiç eskisi gibi değil çok üzgünüm bu halimize..
yaşta ilerledi..ömrümüz böyle geçcek heralde
şu denemelerde cesaret gösterebilseydim şimdi belki bebeğimiz bile olurdu çoktan...

Rabbim kimseye dermansız dert vermesin Allaha şükürki bu derdin dermanı var canım.Öncelikle kaçınılmaz olan egzersizlerle başlamalısın...Özel doktorlar çok pahalı ben devlet hastahanesinde tedavi gördüm ve burdaki kızların desteği ile yendim..Biryerleerden başlaman gerekli umudunu yitirme...

mahveder tabi,hiç kolay değil.egzersiz yada doktor denedin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…