Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

melodika yenersin inşallah artık tam biter bu iş.bende yenemedim hala egzersizin başlarındayım burayı çevrimdışı takip ettim sırf utandığım için benle olanların çoğu yendi çünkü.senle büşrayı merak ettiim acaba yendiler mi diye hergün açıyordum büşra bitirdii sıra sende inşallah darısı da bizee :) :)

kızlarrr bacılar merhabalarr
uzun süredir yoktum şöle bi sayfaya göz atim dedim ben vajiyi yendim çok şükür ama aklım hep burdaki arkadaşlarda
acaba yeni gelinler war mı, yardımcı olan birileri war mı.neyse ki hiç boş kalmıyor burası.yani cewap werenler açısından yoksa kimse vajinismus olmasın elbett!
bi süre buralardayım sorusu olan warsa seve seve cewaplarım
unutmayın bu işi çözmenin tek yolu egzersizzz

zeycanımmmmmmm bende senden güzel haberler beklıyorum ne durumdasın ıraz daha hızlandır bence calısmaları bak senın tertıppler gelın bıle oldu yapcağına ınan azımlı ol yapıcaksın ben sana ınanıyorum bıraz daha egzersızlerın ustune dus guzel haberlerını beklıyorum tatlım

bu aralar gelinler artmış maşallah:) darısı yenemeyen bizlere inş:) bn de mum aparatında 7.5 cnm deyim baya da rahatım çok şükür (giriş kısmı hariç)... p. denedik ama halaa hiç p. için uygun değil gibi orası, hiç egzersiz yapmadığım günler gibi sanki buna biraz bozuluyorum ama zamn çözecek inş inanıyorum... egzersize yeni başlayan arkadaşlara da dört elle sarılmanızı tavsiye ediyorum. kendimden örnek vereyim: egzersize başlamaadan önce çok karamsardım olacağına ümidim yoktu ama şimdi p. yi alamasam da bir şeyin girebiliyor olduğunu görünce bir gün olacağına ümidim var çk şükür:)

huh, bitti, geçt,, inanmıyordum, oldu :)
dramatize edip mutsuz olmak hayattaki en kolay şey. bir sorun mu var? neden bana oldu diye dertlenileceğine çözüm aranmalıymış meğer.
doktordan içeri adımı atan "bitti" diyebilir. her şey o kapıya gidene kadar, sonra her şey çözülüveriyor. :)

Canımm canımm inan bende güzel haberler vermeyi çok çok istiyorum şuraya şöyle keyifli keyifli yazmayı ne kadar istiyorum tahmin edebiliyorsundur.arkadaşlar kadar başarılı olamadım annemler haftasonu gittiler ben hemen başladım ama yolun daha çok başındayım artık buradayım yazacam neler olduğunu canım dört elle sarılcam bitircem inşallah kendi kendimi motive ediyorum sizlerde dua edin 1YIL 9 AY OLMUŞ MALESEF(

Geçmiş olsun ipra sen nasıl yendin bunu

1 Yıl 10 ay olmaması için vargücümüzle devam Zeycanım lütfen gün sayıp kendini üzme.Başladın ve devamı gelecek oldu mu? Egzersizleri aksatmak yok:)

merhaba bayanlar.
yaklasık 2 haftalık evlıyım. sorunumu sızınle paylasıp destegınızı beklıyorum.
aslında esımle bırlıkte olmaktan vajınama bırseyın gırmesınden rahatsız deılım. ama nedense bırlesme esnasında cok fazla acı cekıyorum ve dolayısıyla tam bırlesmeyı malesef saglayamadık. o kadar canım acıyor ki bırlıktelık esnasında farkında olmadan acıdan esımı ıttım ve kısa surelı aramız acıldı. 2 kere cok az kan geldı ama ancak yarısına kadar zorla dayanabılıyorum. kayganlastırıcı kullandık ama yıne de degısen bırsey olmadı. acıdıgı ıcın cok kasıyorum, kastıgım ıcın daha cok acıyor. kısır donguye gırıyor.

fikrimce vajinismus değilsin, bir jinekoloğa git fizyolojik bir sorun var mı yok mu diye baktır bence.

parmak denemesi yapacak cesaretin varsa yakında kurtulursun bu dertten sadece 3-5 gün üzerine düş kararlı ol yeter, vajinayı esnetme diye bir şey yok sadece beynimizi kandırıyoruz santimlerle olabileceğine inandırıyoruz, ilişki sonrası eski haline dönüyor vajina, eşin anlayışlı olması çok da iyi olmuyor uzayıp gidiyor, aşamalar ilk sayfada uzun uzun anlatılıyor.

önemli olan kalınlığı değil canım sonuçta beynin kabul etmiş aslında emin ol mum daha zor, tek neden bana göre mumu kendin idare ediyorsun p.. i eşin, vajinanın popoya doğru bir eğimi var egzersiz yaparken farketmişsinizdir eş denemesi yaparken de aynı şekilde yapmaya çalışın, yeteri kadar ıslaklığın olmasına dikkat edin ya da kayganlaştırıcı kullanın, egzersiz şu kadar süre yapılır diye bişey yok 2 gün yapıp da yenenler oldu, p.. boyutuna yakın aparatla denersen onu yaptım onu da yaparım gibi bir cesaret geliyor ama bence vajinaya çok ince bir aparat girmesi bile sorunun çözülmesi demek çünkü beynin kabul etmediği oraya yabancı bir cismin girmesi, sorularınız olursa buraya yazın yardımcı olmaya çalışırım.

Eşlerimizin anlayışlı olmasının süreci uzatttığı tezine %100 katılıyorummmmm

gnlerı sayma canım ozaman daha cok uzulursun bak ben tam 2 yılda halletım aamma hep sallayarak 1 gecede ınanareak bıtırdım ısımı okadar kolaymıskı bumuymus dıceksınnn canım.ben sneın yenceğıne ıannıyorum her yaptıın asamayı yaz buraya hem daha cok yol katedersın

artık ben de utanıyorum buraya yazmaktan yenemedim bir türlü çünkü.Ama burası motivasyonumu arttırıyor girmeden de yapamıyorum.inşallah sıra bendedir zeycanım. herkes kurtulsun bu dertten inş.

ben üstte beceremedim daha önce kkaderim o yüzden altta denemeyi düşünüyorum ama yanlış mı yaparım acaba? o an panikten kaskatı olduğum için üstte hareket edemiyorum daha kolay olacağını biliyorum ama işte o an kilit. aparatla bile acı kalmadı benim sadece bir yerden geçerken çok az yanma, orayı geçince zaten her şey çok rahat. kafam çok karıştı? bu sefer olmalı artık, olmamasına tahammülümüz kalmadı artık ne benim ne de eşimin.

canım üstte kontrol sende olduğu için rahat ama istersen altta dene baktın olmadı tekrar üste çık yeter ki hemen olmadı deyip pes etme, sana şunu söyleyim afedersin ama yapmışsındır belki büyük bir aynanın karşısına geç poponun altına yastık koy, vajinanını görebileceğin şekilde kaldır poponu, ve bak vajina girişine ordaki deliği göremiyosundur tam anlamıyla nokta gibi kapalıdır, sonrada derin nefes al ve ıkınarak vajinanı dışarı itiyor gibi ıkın ve aynaya bak delik açılıyor ciddi ciddi göreceksin, ama sanma ki o kadar küçük o açılma ıkınınca beni kasamazsın ve ne kadar kalın olursa olsun girişe izin veririm açılması. bu arada o yanma hissine gelince ben hem eşime hem de kendime iyice yağ sürdükten sonra hiç yanma falan hissetmedim. ama yavaş hareket edin hemen olsun diye zorlamayın mutlaka olacaktır,Allahın da izniyle.hemen bırakma yeter ki aparatta nasıl olana kadar saatlerce uğraşıyosan burda da lütfen pozisyon değiştir yön değiştir birşekilde olana kadar yap herşeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…