Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar ben de aranıza bugün katıldımmm..öğleden beri geçmişi okuyorum.. ben de 24 günlük evliyim ve hala birlikte olamadık eşimleee.
ve en sonunda doktora gittim..doktor muayene etti ve zarımın birazcık kalın olduğunu fakat bu işi rahatlıkla yapabileceğimi söyledi..bana emla kremi önerdi..ilişkiden yarım saat önce sürüp denememizi önerdi..bu akşam deniycemm..lütfen dua ediinn
bu arada tek parmakla egzersiz yapıyorum ama iki parmakta biraz zorlanıyorum..inşallah bi an önce kurtuluruzz

slm arkadaşlar benimde bu sayfaya başardım diye yazacağım günler gelirmi acabaa.... uzun zaman dır yaazamıyordum taşındım int. falan derken çalışmlar yapıyorum ama çok yavaş gidiyorum herhalde aparatlara geçtim fena değil eskiden eşim dokunsada kasılıyordum vajinam kasılıyor ağrılar oluyor şimdi onlar kalmadıı sizce daha neler yapacağım kaç gün aparatlarla çalışayım..

sağol canım içim rahatladı:)

Teşekkür ederim kkaderim yine güzel anlatmışşsın diyecek söz bulamaz oldum sana:)

merhaba moralsiz arkadaşım...bende aynı durumlardan geçtim...önce serçe parmakla başladım..inan benim için de çok zordu..kan ter içinde kalıyordum egzersizleri yaparken..başaramadığım zamanlarda oldu...ama inan egzersiz yapmak bu işi büyük oranda çözmeye yardımcı oluyor..en azından benim için durum böyleydi..pes etme..kendini rahat ve hazır hissettiğin anlarda egzersizlerini yap..orta parmağınıda kullan..sonra zaman geçince 2 parmakla denemeye çalış..imkansız gb görünebilir ama imkansız değil...ve kendini hazır hissettiğinde eş denemesine geçersin.3 yıl ben bu sorunla yaşadım...egzersiz yapmaya başladıktan 3 ay sonra eş denemesini gerçekleştirdim...şu an bile hala inanamıyorum, nerdene nereye geldim diyorum..o nedenle yazını okuyunca sana ümit vermek istedim..ben başardım..burada başaran pek çok arkadaşımız da var..emin ol sende başaracaksın..sadece korkma ve üzerine git sorunun..moralini de hep yüksek tut....kendine inan lütfen...sana yardım edecek tek kişi yine sensin...sevgiler

çok çok teşekkür ederim. burda başaran arkadaşları görünce ve sizlerin desteğini alınca içim çok rahatlıyor moralim düzeliyor. Herzaman çok sabırsız biri oldum. Yapamayınca hırslanıyorum sonrada depresifleşiyorum işte.. bırakmıcam ben bu işin peşini yenicem yenmek zorundayım. Kendime hep bunu söylüyorum. inş olucak bende mutlu haberimi sizlerle paylaşıcam.

Merhaba arkadaşlarım..Konuya yeni katılan biri olarak sizlere arkadaşlarım demekten hiç çekinmiyorum çünkü en yakın arkadaşımız dediğimiz insanlara bile anlatamadığımız bir derdi paylaşıyorum sizlerle. Yaklaşık 1 aylık evliyim ve eşimle parmak egzersizleri çalışıyoruz. Fakat kafama takılan bazı noktalar var, aydınlatırsanız çok sevinirim..Bakire olup gitgide kalınlaşan aparatlarla çalışan arkadaşlar, çalışmalarınızın herhangi bir aşamasında kanama oldu mu? Kızlık zarı hangi aşamada kayboluyor? Eş denemesinde mi? Sanırım bu konuya takıntılıyım. Artık iki parmağa kadar alabiliyorum ama hala bunu bir başarı olarak göremiyorum çünkü zarın ortasındaki delik zaten iki parmağa kadar açılabiliyor. Sonra geri kapanıyor. Bu zardan ne zaman tamamen kurtulurum? Girişteki zorlanma zardan mı yoksa vajina kaslarından mı kaynaklanıyor ayırt edemiyorum. Bazen kendimi o kadar sıkıyorum ki eşim parmağının içerde acıdığını söylüyor. Ne belaymış bu böyle..

hosgeldin canm... kisaca yazayim hemen.. egzersizler zardan kurtulmak icin degil kaslari alistrmak icin. beyni kabullendirmek icin.. hazirlanmak korkulari tedirginlikleri taniyarak yenmek icin.. tedirgin etmek istemem zardan kurtulunca gecmiyor vaji.. cnku kas kasilmasi sonucu vajiyiz..yani basitce sktigmiz icin.. dogum dahi cozum degil... ama egzersize tam gaz devam..

girişteki zorlanmanın zarla bir ilgisi yok.o tamamen kaslarla ilgili söylendiği gibi.aparat yada parmağı kalınlaştırırdığında yani egzersizde ilerlediğinde gidebilir.tabi biliyorsun zarın farklı yapıları olabiliyor.kiminde esnek,kiminde daha içerde.sen o zarı hiç sorun etme.seni engelleyen birşey değil.ayrıca bir aylık evli ve egzersizlerde iki parmağa kadar ilerlediysen bu süper bir başarı.seni kutluyorum.

aparat kaç cmde?yavaşı boşver başladın ya.bir kere başlayınca artık çözüme koşuyorsun demektir.bak dokununca kasılmalar ve ağrılar geçmiş bile.kaç cmde olduğunu yaz sana devamını tarif edelim

Merhaba arkadaşlar,nihayet ben de dibi gördüm:)ulaştık sona öncelikle komar ve kaderim arkadaşlarım ve zeytinyağı sayesinde yendik:)herkese yardımları için çok teşekkür ediyorum nihayet bitti çilemiz yavaşız ama onu da aşacağız inşallah..

Ne güzel üzerinden ağır bi yük kalkmıştır darısı benim başıma acaba bende o günleri görebilecekmiyim

AAAAAAAAAA neler okuyorum.oh şükürler olsun.Allah mutluluğunuzu hep sürdürsün.:)))))))çok sevindim:)))))))

Ya ben bi türlü egzersiz yapamıyorum sırf korkaklığımdan bi insan bu kadar mı cesaretsiz korkak olurrr kafayı yicem yaaaaaaa 1 aylık evliliğim zehir oldu bana

bir insan değil pek çok insan bu kadar cesaretsiz ve korkak oluyor işte bak burdayız:)sen sanıyormusun ki burda egzersizle yeniliyormuş diye okur okumaz egzersize başladık.ben aylarca kaçtım.hem okudum burayı gizlice,hem yok canım başka bir yolu vardır diye yapmadım.burda o egzersizleri anlatıyorlardı ya içimden o kadar aparatı alabilseydim zaten eşimle başarırdım nasıl yapıyorlar diyor şaşırıyordum.malesef aylarca,aylarca bu saçmalıklarım yüzünden zaman kaybettim.denemediğim yol kalmayıp başaramayınca en son çıldırıp egzersizlere başladım.keşke onları hiç yaşamasaydım da bir an evvel egzersizlere başlasaydım .ama insan egzersizi kabullenmekte çok zorlşanıyor.biz söylüyoruz bir an evvel başlayın diye ama biliyorum sana imkansız geliyor.ama yinede söyleyeceğiz tabi.belki Allah size bir güç verir de benim ve benim gibiler kadar çok oyalanmazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…