Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

inşallah hepimizinki biter de kurtuluruz canım ama artık çok kararlıyım reglim bitti ama eşimin yanına haftasonu dönüyorum hayırlısıyla bitiricem bu işi Allah yardım etsin hepimize inşallahama sanki o eski korkak ben gitti kardeşimi görüyorum da kız ufak tefek minyon haliyle helal olsun benden cesaretli çıktı kalıbımdan utandım yani
ben uzun süredir hiç aparat yapmadım aparat yerine p. ile deneme yaparım mantığıyla:13: inşallah bir daha hiç gerek kalmaz aparata falan

kızlar hepinize iyi geceler, ben çok yoğun çalışma tempomdan ötürü pek giremiyorum ama size de motivasyon olsun diye paylaşmak istedim, ben buraya yazmaya başladığım günlerden sonra ankara'da bir klinikle görüştüm. Öncelikle muayen ücreti olarak 250 tl alacaklarını ve ardından vaji derecesine göre de 2500-4000 tl arası tedavi ücreti olacak dendi, ya dedim bu parayı nasıl burya veririz o kadar zor kazanıyoruz ki bizler de mevki sahibi çalışanlarız.Bu parayı buraya veren kadar bayram önümüz tatil yaparız dedim içimden, araştırdım Cem Keçe diye bir doktorun (forumda da sıkça bahsedilen bir kitap) vajinismusun üstesinden gelmek diye bir kitabı vardı, aldım onu alırken de bir utan br kızar zar zor aldım:)) neyse inanın kitabın vakit kaybı yerlerini okumadım sadece fiziksel olarak yapılması gereknlere baktım: 1- ayna egzerszler; vajinanızı mutlaka tanımalı ve onun normal bir organ olduğunu anlamalydım iki üç gece inceledim, 2- parmak-nefes-kasma bırakma egzersizleri: önce kasıp bırakmayı kontrol altına alabilmek adına bunu tekrarladım vajinal kaslarımı çalıştırdım. Kızlar parmak egzersizine geçtim ardından ve eklemek isterim ki burda zeytinyağı önerisinde bulunan arkadaşları dinleyip parmak egzersizlerine zeytinyağı eşliğinde başladım. Önce serçe parmağımın bir boğumunu aldım baktım acı yok sıkıntı yok(inanın kasmazsanız acı ağrı kan yok) devam ettim ki hepsini almışım, hemen işaret parmağımı denedim onu da sonuna kadar aldım ve işaret ve ortayı küs şekle getirip üst üste içime almayı denedim(genişliğini, kasılmalarını bu sırada test ediyordum kasıp bırakıyordum falan, yapıyı anlamaya çalışıp onunla tanışınca inanın beyninizdeki zincirler kırılıveriyor). parmak egzersizleri de tamamdı 3. günümde.( ilk iki gün ayna egzersiziydi).
Parmak egzersizleri akşamı e bu parmaklar acısız girdiyse p...s de girebilir diye düşündü ki onun yapısı inanın parmak gibi değil orası vajiye göre yaratılmış esnek yumuşak bir doku yani canınız inanın acımaz, zeytinyağı ile p..s denemesi yaptık çok yavaş şekilde ilerledik yarısı girdi derken baktım derin nefesler, dur dediğim yerde eşim durdu çıkma ama dur tekniği derin nefes sonra yine devam, baktım tamamen oldu, gitgeller vs ok idi, mutluluktan gözümden yaşlar geldi. E biraz acı olablyr ama tam acı da denmez gerilme bu çünkü hiç alışkın olmayan iki kaslı sistem buluşuyor alışana kadar bu gerilmeler de normal, iki haftaya sürekli ilişki ile alışabilir hale gelineceği söyleniyor. Benm eşim de sürekli şehir dışında, pek vaktimiz de yok ama benim için de çok zor olanı aştım, tam 3 ayımız dolmuştu o gece ve ben aştım. Eklemek isterim ki ayna-parmak egzersizi derken üç günde başardım.(ayrıca klinik de bu iş için 3-4 gün kesin çözüm dedi ya dedim bunların sihirli değneği yok yine bizim psikolojimizle herşey çözümlenecek değil mi, e o zaman bu işi kendim başaracağım dedim.)

Kızlar inanın çekeceğiniz acılar o anın yaşanmasından sonra yaşadığınız mutluluk ve gururdan kesinlikle önemli değil, o an öyle mutlusunuz ki eşinizin oldunuz artık tamamen onun verdiği gurur, mutluluk hiçbişeye değişmem.

janim bak benim ne prolaktinim nede baska hormonumda bozukluk var. tum hormon tahlilleri yaptirtim hemde 3 defa. ayri ayri laboratuarlarda yaptirdim hemde. sonuc ayni hic bi hormonal bozukluk yok ama regl olamiyorum iste. ha bide son gunlerde hsg rahim filmi cektirten sonra esimle birlikte oldukta geberiyorum agridan bide kan geliyor azcik. normalde kan felan olmaz. sari maye olur. yada beyaz olur bazen. ama ben hsg cektireli 2 ay oldu nerdeyse ama hala benden kan geliyor. onceleri hsgden once olmazdi kan sadece agrilar kuruluk olurdu ama simdi durumlar berbat. napacagmi sasirdim adeta ((( hem burda bi doktora gittigimde benim vaginal problemim var dedigimde doktorlar sanki agiz birliyi yapmis gibi hepsi ayni sey soyluyor neyine gerek cinsi istek felan bos ver sen oyle seyleri. aaa ama olur mu ki oyle sey bende bayanim diyorum kiziyo bana doktorlar.

janim ben esimle 3 yil sevgili oldum hatta zar zor evlendik neleri atlattik esim adeta beni yiycekmis gibi seviyor opuyor kokluyor o kadar ozenli davraniyor ki yatakta ama bende yinede tik yok. hatta evlendiyimiz gunu bile bana acidigi icin sadece 1 saniyelik benimle oldu cabucak birakti beni acimasin diye. yani gerdek gecesi aci yasasam ondan korkuyorum diycem ama gerdek gecesindede oyle bi sey olmadi ki. yani ben anlayamiyorum neden etrafimdaki 15 yasli cocuklar bile seks manyaki ama ben hic bi sey yapamadan kuru odun gibi duran biriyim (( bin tane doktora gittim hic biri cozum bulamadi. ultrasonografiden de gectigimde hep ayni seyleri soyluyorlar, masallah rahmin harika, yumurtalar harika, endametrium harika bi tane bile kist yok olculer tam normal. eee? peki adet neden olamiyorum? onu ben degil doktorlara sor diyorlar. napacagimi sasirdim resmen.neleri denedim adet olmak icin. en son agustos 4unde olmustum (( yukarida yazdigim gibi hormon analizlerim hep mukemmel cikti

janim bende on gun gecikse hiiicc sorun etmem ben ya. on gun nedir ki ben aylarla olmuyorum adet goremiyorum, adet gordummu aylarla bitmiyor adetim. yok ya bende bence sinir degil . bi hastaliktir ama hala bulunamadi neden oluyor bu. janim evet mecbur bu aralar kan da gelse agridan gebermis olsam da vazifemi yapiyorum esimi ihmal etmiyorum. ama oluyorum geberiyorum bide kan geliyo sanki bakireyim / janim o arkadasinin aynisi benim, esim soylemese aklima bile gelmez ya.

Ayni dertt bendede var gitmedigim doktor kalmadi butun tahlillerimde temiz cok skr ama adet olamiyorum yilda bikez ikikez kendim oluyrm geri kalan ilacla. Suanda sokturucu kullandim vajiyi yeneli 1 ay olucak korunmuyoruz insallah hamile kalirim... Adet olamamak cok kotu bisey en iyi ben anlarim.... Ahh ahhh vajiyi yendim su derrtte gitse basimdan

hayırlı sabahlar arkadaşlar salı günü bakırköye gittim zeycan arkadaşım merak ediyordu eşimle doktorun odasına girdik bizimle konuştu anotimiyi falann anlattı biraz öykümüzü dinledi bizimki birz farklı biz ilişki yaşadık bi kaç sefer ondan sonra yaşadım bu sıkıntıyı o yüzden iyice irdeledi ama saat geç olduğu için ikimizle ayrı ayrı görüşemedi 7 kasımmda tekrarr istedi ayrı ayrı konuşacakmış o zaman doktorumuz bayan ve çok ısındık eşimde bende ama ben egzersiz yapamadığım için umutsuz bakıyorm halen boşuna gidiyomuşm gbi geliyo.zeycanım sende yaz tamam gdince doktorun adını ne dediğini.ayrıca arkadaşlarbişey soracağım hani ıkınma ve nefes hareketleri var ya parmak yada aparatla yapmadan penisle çalışsam örneğin eşim sertleştiğinde az az ıkına ıkına soktursam olurmu acaba milim milim ama işte eşim dayanabilirmi bilmiyorm böyle ve bu şekilde yapmayı denersem nefesimle ıkınmayı nasıl yapcam tam bilmiyorm yardımcı olurmusunuz kafayı yiyeceğim bunun yanında kafayı yormam gereken o kadar çok şey varki ama bu durum onları sıyırıp geçiyo ilk sıraya yerleşiyo hergün beynimde ruhumda Allah Kuranda eşlere birbirlerine vazifelerini bildirmiş her iki tarafta cinsel isteklerini karşılayamıyorsa boşanabilir demiş bu haktır demiş.bunun birinci nedeni kulların harama yönelmemesi bundan çok korkuyorum eşim bazen önemsemiyo bu durumu destek oluyo ama bazen de isyan ediyo Allahın bu sözlerini hatırlatıyo bana bunun için boşanmak hakkımmış diyo bende ona diyorumki bu duruma sabredipte gözünü harama yöneltmediğin her an Allah seni mükafatlandırır sabret diyorum.sen aynı durumda olsaydın diyorm ben büyük konuşmayayım asla bunun için bırakmazdım seni diyorum bu durumda bırakan felç olduğunda kanser olduğunda da bırakır diyorm ama biliyormki erkeklerin nefsi bu konuda çok hassas yaradılışları böyle ama inançlıyım diyen insanda nefsine hakim olabilmeli diye düşünüyorm bence bu rahatsızlık eşlerimizin bazı gerçek kişiliklerinide ortaya çıkmasını sağlıyor hayat zor herşeyiyle budurumla yaşamak herşeyden zor ama Allahdiyorki inançlıysanız ayağınıza batan dikenin bile mükafatını alacaksınız diyor buda yaşanılan acıları biraz olsun hafifletiyo iyiki müslümanız iyiki inandığımız bir Rabbimmiz var yoksa bu acılara dertlere dayanmamız çok daha zor olurdu.umudun bittiğini sandığımız bi anda ettiğimiz dualar karşılık buluverir mucize deriz ya ama ettiğimz duaları bile unutmuşuzdur o anda nerden geldi bu ferahlık deriz işte bu Allahın kullarına verdiği cevapların zamanıdır.inşallah bugünü gerçek bi kadın olarak herşeyden önemlisi kadınlığımızı hissederk ve hissettirerek bitiririz.bugün inşallah burda ki bütün kardeşlerimize gerçek bi yuvanın gerçek bi kadını olmamız için bi adım olur.bu gecem hep duayla geçti ettiğim dulara sizde amin deyin Allah hepimizi bu dertten hayırlısıyla kurtarsın ve yuvamız yeşersin meyvelerimizi verelim Allahın izniyle.

cok guzel yqzmissn cnm uzn oldugu icn kopyalamadim sllahn izniyle asicaz hepimiz cok sukur dermansiz bisey degil bn herseyin bi zamani oldugnu dusunuyorm rabbimin ol demesiyle olcak ins oylede yenebilirsin tabi egzersiz yapmadan bi cesart olabilir nrden olmasin cnm

eminim eşlerimizdeki problemler bizlerinki kadar üzücü ve uzun değildir.

haklısın zeycanım çok büyük sıkıntılar yaşadık hepimiz.yazıları okuyorum da herkes aynı duyguları yaşamış,hem sorunla uğraşırken hem de yendikten sonra.ben bu siteye ilk girdiğimde günlerce ağladığımı,kendimi kadın gibi hissetmediğimi falan yazacaktım baktım herkes aynısını yazmış,yendikten sonra da mutluluktan ağladığımı,çok büyük bir yükün kalktığını yazacaktım baktım yine aynı.ve şunu söyliyim aynı yazılan üçüncü şey ise bu sorunun çözümünün ne kadar basit olduğu(çözenler için),bu muymuş diyeceğin.ki aynısı bana oldu.sorunumuz bizim için çok büyük evet ama Allah korusun eşin bir sorun yaşarsa emin ol o da onun için büyük,uzun ve zor hissettirecek.aslında demek istediğim eş aceleci olursa,problemi sadece kadına yüklerse bu durum uzar ve onda da sorunlar baş gösterebilir.çözülemez mi?tabi ki çözülebilir.ama tam vajinismusu yendim derken,daha onun sevincini yaşayamadan başka sorunlarla uğraşmak çok üzücü olur.

ben de yeni yenenlerdenim idi.2 yıldan sonra.haklısın bu durum iki tarafı da strese sokuyor.benim eşimde de bu aralar erken boşalma var.ama egzersizlerle düzeleceğini söylüyor.bu durum çocuk yapmanıza engel olmaz bence çünkü bu sorunun da birçok çözümü var.inşallah sen de yakında yenip diğer kızlara yardımcı olmaya başlarsın:)

Kızlar yarın zeytinyağı ile deneme yapacağım eşimle :) emla da aldım.Bakalım bu sefer olacak mı.Olmazsa ben de mecburen egzersizlere başlıyorum.Bana dua edin ve lütfen takip edin.Hepinize tatlı tatlı bebişler diliyorummmmm :)

Merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır giremiyordum evimizde boya işleri vardı da pzt günü doktoruma gittim 2 parmak 2 boğum verdi ama ben halen deneyemedim çok korkuyorum ya acırsa diye sanki egzersizleri yapamıyorum size sormak istediğim bu parmak boğumu dışarıdan parmak boğumu gözükmemesi şeklinde mi oluyor? Ayrıca doktora gittiğimizde eşim biraz benden şikayetçi oldu doktorda beni azarlar gibi şuan şu dakikalarda milyonlarca kişi dünya da seks yapıyor eşiyle sevgilisiyle birlikte oluyor ama sen yapamıyor eşine izin vermiyorsun dedi en eksik bir kadınsın dedi moralim çok bozuldu artık bu doktora gitmek istemiyorum bu konuşmadan sonra egzersizde yapmak istemiyorum hayattan soğudum sanki resmen doktor beni depresyona itti sanki ben böyle olmak istiyorum sanki bende normal bir kadın olmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama olmuyor işte sanırım boşanmak en iyisi eşimde normal bir kadın bulup evlenir. Adam beş yıldır benim yüzümden eksik yaşayor

bende 2 parmak 2 bogumdayım rahatlıkla yapabiliyorum egzersizi fakat denedik olmadı yine acaba 2 parmaktan başka ne egzersizi yapabilirim yardım lütfennn

benimde özele gittigim kadın dogum doktoru buna benzer biişey söyledi ama o beni cesaretlendirir gibi söyledi bak dedi gece bu işi yapan ve zevk alarak yapan milyonlarca kişi var güzel bişey olmasa bu kişiler niye yapsınlar dedi.aklıma yattı.bende 1,5 yılllık evliyim halen yapamadık.başlarda senin gibi eşimin hakkı normal cinsellik ayrılayım diordum ama artık bunu aklıma bile getirmiyorum aşacagım bu sorunu kararlıyım bence sende kararlı ol karar vermek başrmanın yarısı vazgecme helede eşini seviyorsan ki ugrastıga göre bence seviyorsun.vazgecme arkadasım hep birlikte yencez allahın izniyle.bak yine sen parmak egzersizi yapabiliyorsun ben onuda yapamıyorum

canım umutsuzluğa kapılma, doktorada aldırma ben anlamadım nasıl bir doktor öncelikle bu bir psikolog mu yoksa kadın doğumcu mu? ayrıca direk 2 parmak iki boğum mu verdi? eğer direk böyle verdiyse zaten yapamaman çok normal 2 parmak p. eni ile hemen hemen aynıdır. senin serce parmak 1 boğumdan falan başlaman lazım direk o doktorla bağlantını kes derim sana. insanlıktan haberi yok resmen nasıl sinir oldum okuyunca burayı takip et burda yardım ederiz. sana ama doktor desteği de istiyorsan bu bir psikolog olmalı ve yaklaşımı seni rahatlatmalı. egzersizleri ara vermeden sık sık yapman istemen ve azimli olman lazım canım ve moral yüksek olmalı biliyorum bu süreç çok yıpratıcı ama gerçekten moral bozukluğu sürecin düşmanı.

aaa o ne be manyak mı onlar, kendileri eşleriden etkilenmiyor galiba, çok sinir oldum şimdi nasıl bir terbiyesizlik, valla varya burdan saçlarını yolasım geldi
canım kan geliyor diyosun ya bence vajinanda hsg çekimi sırasında kendini kastığın için tahriş oluşmuş benim düşüncem , tabi bilemem ama, şimdi o zedelenme tahriş neyse tam iyileşmeden sen birlikte olduğun içinde yara tazeliyor diye düşündüm ben, şöyle düşündüm şimdi hani burda arkadaşlareş denemeleri sırasında kan geldi falan yazıyorlar bazıları fazla kanadı diyor, onun nedeni, kendini kastğın halde, yada tam kayganlık sağlanmadan zorladıkları için vajina duvarları falan zedeleniyor, tahriş oluyor nedeni bu, seninde aynı durum bence. ama yinede bence farklı bir dr a git derim ben.

Bende girmiyordum 1 kaç haftadır...bende yine bişey yok olmuyor olmuyor olmuyor yapamıyorum eşimle şuanda çok mutluyuz bişey yokmuş gibi davranıyoruz oda artık hadi deneyelim demiyor ama çocuk istediğini sık sık belirtiyor bende istiyorum...ve etrafımdakiler benim çocuğumun olmadığını düşünüyor Allahım yardım et ben benim gibi olanlaraa...kendi parmağımla yapamıyorum eşime yaptırıyorum parmağıyla biraz oluyor penisi eskiden alabiliyordum şimdi alamıyorum birazını bile resmen geriledim yaa sıyıracam yani artık ne olacaksa olsun diyorum etrafımızda o kadar düşüncesiz o kadar kötü düşünen insan varki en yakınım bile kurcalıyor çocuk olmuyormu yoksa diye bu kadar aptal insanlarla bir arada yaşıyoruz...insanın ne yaşadığını bilmeden sorgu sual yapıyorlar....sizleri seviyorum ne olur bişey söyleyin napabilirim....2 sene oldu yaa koskocaaaaaaa 2 seneeeee....çocuğum olsa 1 yaşındaydı yaa sıyıracam...

canım o gerileme hepimizde oluyodu egzersiz yaparken, ama beyin bir kere algılayınca oluyor, çocuk istemek güzel bişey tamamda önce bu durumu halletmen lazım, bununa kafanda bir şeyi takıntı yaparak yapamazsın. kafan rahat olmalı sadece egzersize odaklanman gerekli diye düşünüyorum.penisi biraz alabiliyorsan mumla egzersiz yapmanı tavsiye ederim. ama şimdi hani geriledim diyosunya küçük parmağından başla yani alabildiğin boyuttan sonra kalınlaştıra kalınlaştıra devam et. egzersize ara verme. bak eşinde ne güzel davranıyormuş sana. oda parmak egzersizlerinde yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…