Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

sana yapılan yardım bi amaçlı yazıyı bu şekilde yorumlaman gerçekten üzücü... senin yaşadığın bu duyguları bizde yaşadık sanmaki senden hafifti hastalığımız. o yüzden burda herkese oyalanmayın ERTELEMEYİN die bas bas bağırıyor yenen herkes. ben 9 ay çektm bu hastalığı . 9 ayım bahsettiğin PSİKOLOJİK ANALİZ ile geçti. ama dönüp bakıyorum ki BOŞUNAYMIŞ. burda daha 1 aylık evli olup hemen egzerszlere başlayan arkadaşlar var.... bu hastalık işte böle ne yazıkki güzelim ERTELEME HASTALIĞI.... 10 yıllık evli olan arkadaşlarımızda var ne yazıkki. 1 kere aparatı elime alıp 1 kere içime alabildğm an gerçek ANALİZ ve UMUT başladı bnm içim. bunlar bizim tavsiyelerimiz. kimseye zorla bir şey yaptıracak değiliz.... nacizane fikrim sana yardım etmeye çalışan insanların yazılarından korkmak yerine kendine güvenmen.. insan ne yaparsa kendine yapar neticede....

"bende 2 sene cektım buraya gırdım bırkere ne yapabılcıemı sordum arkadaslar yardım ettı ve egzersızlere basladım" bak bunu yazmışsın..ben buraya milyon kere girdim ama yinede yapamadım..aynı durumda değiliz demekki...sen 1 kere ikna olup denedin ben olamıyorum...ben bütün terddütlerimi tek tek yenmeye çalışıyorum acıcak noktasında değilim henüz.. gelemedim oraya..beni anlamadan cevap yazıyosun bana...yardımcı olmak istiyorsanız herkesin olayını kendi içinde değerlendirmek lazım..kendine bakarak birine yol göstermek, özellikelde psikolojik rahatsızlıklarda yanlış bir yöntem...ben "aaa orada bi et parçası gördüm" dediysem önce onun normal oluduğunun cevabını almalıyım ki snraki aşamaya geçeyim..ben eğer hala parmak yapmaya başlayamamışsam demekki böyle daha başka aşamalarım var ve sor sorarak yada size göre belki nazlanarak bunları aşmaya cevap bulmaya çalışıyorum...bunu nasıl normalleştirklerini, nasıl cesaret ettiklerini soru sorarak anlamaya çalışıyorum..siz sıkılıp cevap vermezsiniz kızarsını o ayrı ama yaklaşım bu olmamalı, yani en azından ben yensem kimseye bu şekilde ben buraya girdim ertesi gün hoop yaptım sen amam uzattın be dememeliyim öyle değil mi...eğer dicekseniz de yazmamamyım ozaman buraya

eğer yazıları dıkatlı okursan bende sana gundu o et parcasının normal olduğunu yazdım dunde bugunde yazdım ustune basa basa..BENDE SANA TEREDDUTLERINI EGZERSIZE BASLAMADAN YENEMIYECEĞINI SOYLUYORUM..ben sneı anlamadan veya kızarak urasmak ıstemeyerke cevap yazsaydım zaten 2 gundur sana yazıyo olmazdım bır anda yazdıklarımı nedense gormezden geldın sasırdım!!burda benı herkes tanır ben kac aydır yendığım halde her gun buraya gırıp herkese yardımcı olmaya calısıorum sırf yenılsın kımse daha fazla uzulmesın aılesı bozulmasın dıye!ve bız normalde buraya gırenlere dırek dedığımız bugun egzersızlere basla yarın haber ver derız ama ben senın korkunu anlayıp dun sana baya bırsey yazdım ıncele yarın baslarız egzersızlere dedım .ve bgun geldın yazdın oranın tuhaf olduğunu yıne sana o et parcasının normal olduğunu yazdık bende yazdım sana bunu dıkatlı oku sayfaları ama sen hala korkutuğundan bağsedıyorsun sana demek ıstedığım egzersıze baslamadna korkunu yenemezsen bugun boylesın bak sabahtan berı emın ol yarında boyle olucaksınnn ve dığer gunde bıyerden baslamak zorundasın ama soyledıklerımı kırıcı olmakla veya farklı bı sekılde anlıosan benım zaten bundan sonra yapcak bırsyeım yok..

ben buraya yardım alamk çin girdim zaten..ama ikna olmadan veya cesaretimi toplayamadan nasıl yapabilirim ki..ben cesaret toplamaya çalışıyorum..eğer öyle kolay olsaydı BENİM için doktorun sokmasına izin verridim ve herşey biterdi..cesaret yok ve cesaret bulmaya çalışıyorum şuanda..öncede aklımdan bile geçirmezken şimdi yapma istiyorum....ben sakin sakin takılmak istiyorum burada..sorularıma cevap istiyorum, cesaret toplamak istiyorum sadece..hadi be amam uzattın başla artık egzersize senin iyiliğin için söylyorum şeklinde bi yaklaşım olsun istemiyorum...ben de biliyorum benim iyiliğim için bunu söylediğiniz ama yapamıyorum işte...belki konuşarak sorarak yenecem bunu..ama tabi siz illa cevap vermek zorunda değilsiniz beni anlayıp cevap verecek birileri çıkar elbet..ama lütfen aban yüklenip benim moralimi bozayın

hayır görmezden gelmiyorum..sorularıma cavp bulduğum için soru sormaya devam ettim zaten..ben hoop diye ertesi gün başlayamadım ve ne yapabilirimin cevabı kimsede yok sanırım...bu konuda kendi kendimi telkin etmem için sorduğum sorulara sabrı olanda yok anlaşılan...

canım şuan duygusal olduğun için yanlış anladın bence avesra bu şekilde söylemedi sadece şunu demek istedi, biz ne kadar uğraşsakta kendine tek yardım edebilecek sensin, biz sadece yemek tarifi veririz ama yemeği yapacak sensin, ama biran önce başlamazsan yemek pişmez aç kalırsın, avesra da hepimizde aynı yollardan geçtik , aynı korkuları iliklerimize kadar yaşadık inan, mesela benim yanımda kimse yoktu, ne eğimli gireceğini biliyordum, ne egzersiz aşamalarını, nede korkma acımayacak diyen kimse olmadı yanımda, dizlerim titriyordu sanki benden bağımsızca ama 5 ay beklemenin 5 ayda sadece 6 deneme yaptım ama hep aynı şeyi yapıp farklı sonuç doğurmasını bekledim, yendiğim gün sadece artık farklı birşey denemeye karar verdim, olmuyor deyip bırakmadım, yağ mı sürsek acaba dedim anlatabiliyor muyum, bunu bana kimse söylemedi, sadece ben ağlamak titremek yerine artık bunu yenmem gerektiğine inandırdım kendimi ve çözüm aradım, sende kolay değil biliyoruz ama önerilenleri sadece denemeye başla, yapamam deme dene ve sonucu gör, olmadı mı gel de ki arkadaşlar neden olmadı şu şekilde yaptım falan, mesela o süreçte cesaretinizi nasıl topladınız diyorsun ben anladım seni, cesaret toplamadım mesela benim hala korkum vardı ama denedim, öyle olmadı biraz eğildim , biraz ıkındım, hepsi deneme yanılmaydı anlatabiliyor muyum? çok şanslı aalında burayı bulan arkadaşlar, inan bana ben denediğimde ve yendiğimde sizin kadar bilgili değildim, sizden daha cesurda değildim.burda kimse sana hadi yap biz yaptık sende yap ne duruyorsun demez,

hadi be amam uzattın başla artık egzersize senin iyiliğin için söylyorum şeklinde bi yaklaşım OLDUĞUNU DUSUNUYORSAN BIZI OYLE ANLADIYSAN BEN BUNDAN SONRA SANA ASLA CEVAP VERMEM ZATEN YOLUN ACIK OLSUN ALLAH YARDIMCSIN OLSUN INS ENKISA ZAMANDA YENERSIN IYI GUNLER

cnm bak burda kimse kimseye zorla cvp vermio. bişi karşılığında da yardım etmio o yüzden sana yardım etmeye çalışnları asla ama asla bu şekilde yargılamamalısın. o yada bu şekilde sana yardım etmeye çalışanlara "moralimi bozmayın" die itham edeceksen lafım yok sana.....

ben sadece sorularıma cevap istiyorum...zaten o kadar kolay parmak yapabilsem buraya yazmaya gerek kalmazdı...benim bir sorunum var ve yaşayanlarla paylaşmaya aklımdaki korkuları soru sorarak yenmeye çalışıyorum...parmak yapmazsan yenemezsin şeklinde cevaplar duymak istemiyorum...
yani parmak yapman için tek gereken şey cesaret demek bile insanı daha çok cesaretlendirir..ama , yap artık , ben 1 günde yaptım şeklinde bi yaklaşım helede bizim durum için çok yanlış bir yaklaşım...

Merhaba bende 5 yıllık evli ve vajinusmusum halen yenemedim bu hastalığı terapiye gidiyorum iki ay oldu egzersizlere başlamadan önce ağlamaktan gözlerim şişyordu ama egzersizlere başlamak gerçekten o organın elin gibi kolun gözün gibi normal olduğunu anlamak için bier duş al organına ayna da bak incele gözün alışsın önce bir gün iki gün aynada incele bak dış dudaklara dokun dokuna bilirsen zaten gerisi gelir parmak egzersizi kendini hazır hissettiğinde yaparsın ben organıma bakamıyordum iğreniyordum ne parmak sokması çok iğrenç geliyordu ama artık göre göre gözüm alıştı hatta iki parmak iki boğum neredeyse alıyorum :)

teşekkür ederim:=))))

tatlım bak burda herkes gönüllü olarak burda, dikkat et genelde yendikten sonra çoğu kişi gider ama avesra kalanlardan birisi, gidenlere birşey demiyorum tabiki herkesin işi gücü var, ama avesranında var ve o şuan Allah tamamına erdirsin hamile ve düşünsene onunda psikolojisini , inişleri çıkışları, tahammülsüzlükleri olabileceği kesin ama yinede sabırla burda, lütfen herkes hassas sende yanlış anlama avesra sende strese girme üzme kendini, herkes kendince haklı, bak dr lar bile dünya para yıkıyorsunda bu kadar sabırla sorulara cvp vermiyor inan. lütfen ortada ne hata var nede suçlu kimse yok yere gerilmesin.

cnm kusura bakmada işine gelen cevapları okuyorsun galiba. sana şu duymak istediğin cümleyi enaz10 kişi söledi . sabahtan beri 4 kişiyi gördm sana o bademciğin önemli olmadğnı söleyen. bende dahil.... burda insalar KARŞILIKSIZ yaptıkları bu yardımda sıkılmadan cevap veriyor zaten. ve sen bu insanlara nasıl yazmaları gerektiğini söyleyemezsin.... cvpları işine gelmiyorsa yorum yapmazsın... birsürü bayan okuyor bu yazıları neden birtek senin zoruna gitti şikayetlendin onuda anlamadım. eleştiriye açık bi insan değilsn sanırım. ama kim neyi nasıl demiş onu boşver ve sana şunu söleyeyim cnm belkiEGZERSİZ YAPMAN İÇİN GEREKLİ TEK ŞEY PSİKOLOJİK TERAPİ DEĞİL CESARET".....

Son düzenleme:
üstteyken biraz uğraştım olmadı tersti düzdü derken yoruldum.eşim üste çıktığındada korkum başladı yine yağladıkda ama yine olmadı nerde hata yapıyorum bilmiorum tek parmağın bir iki boğumunu anca alabiliorum p... için yetersizmi acaba bu sefer yapıcam diorum yine olmuyor ve denememizin ertesi günü adetim oldu bugün ikinci günü bitsin hemen başlıycam tekrar denemeye artık dayanamıyorum biran önce olsun bitsin istiyorum ertelemekden bıktım ... kas gevsetici ağrı kesici uyku hapı hepsinide denedim yine olmadı bitki çayı içiorum bende artık biraz sakinleştrio sanki zençefil papatya ada çayı başka fikri olan varmı... artık bitsin ya bitsinnnnn ((

Hatta şunu da söyleyim ben vajinamın herkesten farklı olduğunu düşünüyordum sanki başkasının organını görmüş gibi sanki farklıydı kapalıydı ama jinekolog gittim muayene oldum herşey normal dedi bakiresin bende bu durumda rahatladım normal bir giriş olduğunu uzmanından duyunca tabi doktor günde kaç tane görüyordu bir problem olsa söylerdi tabi vajinamın normal olduğunu öğrenince cinsel terapiste gitmeye başladım böylece ödevlerle bugüne kadar geldim Allah izin verirse bu hastalığı yenip ki doktorun dediğine göre %100 tedavisi olan bir rahatsızlık iyileşip anne olmak istiyorum bana sorusu olan varsa sorsun seve seve cevaplarım

Son düzenleme:

uyku hapı alma canım sersemletmesin boşyere, peki nasıl denediniz üstte denedin ama dik değilde eğimli ittin değil mi? p yi,mesela bu önemli, sonra ıkınarak mı denedin buda çok önemli, kendini kastığında girmesi mümkün değil, sen ıkınarak iteceksin

canım bak kendın soyledın cozumunu tek parmak bır boğumdasın 2 pamrağa gec 3 parmağa gec ve sonra es denmesı bak nasıl yenıceksın goruceksın reglın bıtsın hemen basla egzersızlere kaldığın yerden 3 parmak kesın cozum cnm 3 parmağı yapan herkes yenıyor sımdı pek es denmesı yapma canım yapınca uzulursun busefer olmuyo dıye bosunu kendını yıpratma

kızlar daha önce yazmıştım buraya doktor vajinada perde var yani kapalı, ameliyat demişti.. perşembe günü amelıyat olucam dua edin bana lütfen hem cok korkuyorum hem de ya amelıyattan sonra da aşamazsam diye korkuyorum..
amelıyattan sonrada 2 ay protez kullanıcaksın dedi nasıl olucak bılmıyorum..
bende buraya düzelmiş yenmiş birisi olarak girerim bir gün inşallah..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
dualarınızı eksik etmeyin..

Bana doktor iki parmak iki boğum makas egzersizi verdi bir sonraki aşama 3 parmak mı olucak yani?

merhaba arkadaşlar, inşallah biri benim yazdıklarımı okur =) biz eşimle dün sıvıyağ sürdük bayağı bir ilerledik. yani en başından beri bu kadar gidememiştik bayağı gittik. ama dikkatimiz dağıldığından çok fazla devam edemiyoruz, kendimizi olayın akışına bırakamadığımız için ilerleyecek olsak bile ilerleyemiyoruz. hani tam ilişkiden önceki aşama var ya, onu yapsak bile denerken dikkatimiz dağılıyor. bunun için ne önerirsiniz? bir de eşimin iki parmağını ikinci boğuma kadar falan aldım biraz da açtı içerde hareket ettirdi falan.. şimdi ne tavsiye ediyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…