Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba arkadaşlar
ben daha önce hiç yazmadım ama hep okuyordum 5 aydır evliyim vajinusmusu buradan okuduklarım sayesinde bu hafta yendim
bildiklerini paylaşan herkese çoook teşekkür ederim.

nasıl yendin canm anlatırmısın biraz

Bu çileyi çeken herkese Allah yardım etsin gerçekten çok zor bir durum çok şükür ben sonunda başardım.Anladımki
herşey beyinde bitiyor ben hasta ve eksik olduğumu düşünüyordum ilk önce bu psikolojiden kurtulmak gerekiyor.
Ben ilk gece yapmak istemedim balayında yaparız dedim eşimde zorlamadı tamam dedi ilk hatam burda başladı zaten keşke
ertelemeseydim ilk gece herşey olup bitseydi birde evlenmeden önce çok araştırdım acıyormu çok kan geliyormu sanırım
bunlar psikolojimi bozdu ve yapamadım.Ben iki ay önce parmak egzersizine başladım ilk önce tek parmakla yaptım biraz
cesaretlendim daha sonra iki parmak ile devam ettim sonra eşimle denedim hem kendime hemde eşime kayganlaştırıcı jel
sürdüm her zaman eşim üstte deniyorduk daha doğrusu deneyemiyorduk çünkü eşimi ittiriyordum bu sefer ben üste çıktım
kendi elimle yerleştirmeye çalıştım kayganlaştırıcınında etkisiyle pıt diye olu verdi keşke daha önce bu şekilde deneseydim
belki daha önce olurdu kontrol bende olduğu için acıma korkusu olmadı. Sonra birgün ara verip tekrar denedik ve gene oldu
çok şükür beş aylık çilem bitti umarım herkes bir an önce kurtulur ben tam detaylı anlatamadım ama çok güzel anlatan arkadaşlar
var.Bu tamamen psikolojik bir durum ben eşimi ikna edemediğim için doktora gidemedim eğer imkanınız varsa doktara gidin.

tatlım nasıl 8 cm yapıyosun anlamadım ben ? Kızlar bu arada benim aklıma bişe takılıyo ya hep parmak egzersizi yapıyorum ben tek parmak ok 2 parmak tek boğum alabiliyorum şimdilik ama girişte parmaklarım çok sıkışıyo böyle iz oluşuyo zar mı yapıyo onu acaaba? bu egzersizler sırasında zarı kendimiz mi yırtmış oluyoruz nasıl oluyo?

Canim ben ilk serce parmakla basladim.Bana gore parmak daha zor icini hissediyorsunya o duyguyu sevmiyorum.Daha sonra aparatla devam ettim.Aparatin ucunun cevresi 8 cm.Bende henuz yirtilma olmadi zarda.

1.sayfadan itibaren aynı sorunu paylaşan arkadaşlarımıza yardım eden birkaç arkadaşımız var özellikle onlara teşekkür etmek istiyorum... eminim ki farkında olmadan bir çok evliliğe ya da ilişkiye inanılmaz katkıda bulunmuşlardır(sırf bu teşekkur için yazıyorum aslında).
ayrıca belirtmek istediğim birkaç nokta var... arkadaşlar burda kimse kimseyi evli olmadan ilişki yaşadığı için yargılayamaz.. allah ın verdiği en buyuk nimetlerden biri özgür iradedir. seçimini yaparsın ve o yolda ilerlersin... cinsel birlikteliği sadece evliliğe mal etmek bana kalırsa çok yanlış bir düşünce... aşk yapmak demektir cinsel birliktelik ve gereken aşık iki insandır evlilik cüzdanı değil.. tabi ki bunun türkiyedeki birçok kesme hitap etmeyen bir düşünce olduğunun farkındayım... ama en azından yargılamayalım arkadaşlar...
son olarak şunu belirtmek isterim ki penis, vajina, seks demekten çekinmemelisinz, kadın olduğunuzu birey olduğunuzu ve bunların herhangi bir organınız gibi olduğunu unutmayın, bu tarz çekincelerin(ayıp günah kötü vb.) vajinusmus sorununun en temel sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum ve eminim ki birçok arkadaşım bana katılacaktır... sağlık arkadaşlar bu başka birşey diil ötesi var mı... ve şunu unutmamalıyız ki biz çocuklarımızı böyle yetiştirmemeliyiz...acıyoo kanıyoo patlıyo diye korkutmak yerine bilinçli bi şekilde açıklamalıyız. doğruları söylemek korkulduğu gibi onların evlenmeden önce bekaretlerini kaybedecekleri anlamına gelmez...önemli olan onları yıllar boyu sürebilecek bir cehennem azabına sürüklememektir çocuklarımızı korkutarak..umarım en kısa zamanda hepiniz çalışmalarnızın sonucunu alırsınız ve müjdeli haberlerinizi alırız... özellikle yendikten sonra aldığım bebek haberleri beni inanılmaz mutlu ediyo ve duygulandırıyor arkadaşlar:)
bi de bi de bi erkeğin buralarda soytarılık yaptığnı okudum yuh diyorum başka bişey diyemiyorum, böyle ciddi bir sorundan faydalanmaya çalışan insan diildir, canlı statüsüne dahi koymam yine kızdım bak neyse kolay gelsn kızlar çok yazdım...

tatlım noktayı koymuşsun tek kelime ile. doğru söze ne denir!

Reglim bittiginden beri 2 gundur orta parmakla 40 kez gel git yapiyordum.. bugun her zamankinden daha zor oldu.. duvara tosladim ve arkaya gecmek acili oldu... 2 gundur cok rahat yapabilmistim... adetim tamamen bitti o yuzden mi acaba... adetli iken kaslar daha acik oluyor diye okumustum bi de cok hastayim.. hapsirik oksuruk burun akintisi bas agrisi ... acaba grip yuzunden mi.. cok moralim bozuk... gitgide kolaylasicak derken acaip kasildim bugun... ama yine de aglaya sizlaya 40 a tamamladim... yrn daha kolay olur ins

Arkadaşlar lütfen ümitsizliğe kapılmayın azmedin ve rekorunuzu kırın üstüne gidip siz onu bitirin bu sadece beynimizin bize bir oyunuher başarısızlıkta dahahda hırslanın ve dua edin bende aşalı çok olmadı 3 kasımda aşmıştım yardımcı olmak isterim :9::9::9:

Arkadaşlar lütfen ümitsizliğe kapılmayın azmedin ve rekorunuzu kırın üstüne gidip siz onu bitirin bu sadece beynimizin bize bir oyunuher başarısızlıkta dahahda hırslanın ve dua edin bende aşalı çok olmadı 3 kasımda aşmıştım yardımcı olmak isterim :9::9::9:

cok cok sevindim snein adına canım inşallah bizde senin kadar sanslı oluruz Allah mutluluğunu daim etsin :)

Reglim bittiginden beri 2 gundur orta parmakla 40 kez gel git yapiyordum.. bugun her zamankinden daha zor oldu.. duvara tosladim ve arkaya gecmek acili oldu... 2 gundur cok rahat yapabilmistim... adetim tamamen bitti o yuzden mi acaba... adetli iken kaslar daha acik oluyor diye okumustum bi de cok hastayim.. hapsirik oksuruk burun akintisi bas agrisi ... acaba grip yuzunden mi.. cok moralim bozuk... gitgide kolaylasicak derken acaip kasildim bugun... ama yine de aglaya sizlaya 40 a tamamladim... yrn daha kolay olur ins

hic kasma kedini kalk sıcak birseyler ic kendini iyi hissettikten sora sadece ıkınma ve nefes egzersizi yap..adetten cıkmıssın orası daha acık olur simdi ıkınmalardan sonra bir daha dene ama cok hastaysan yarına bırak

beyazlar biriksin de yıkıyım dersin bi bakarsın bi tane beyaz kalmamış giymeye ama birikmemiş de,komşunun çocuğu olur tebriğe ha bugün ha yarın gideyim dersin hoop çocuk gelir 1 yaşına,her iş çıkışında kaşlarını aldırmaya niyetlenirsin sonra üşenirsin orman olursun falan filan :)
vajinismusun da bundan hiiç bi farkı yok. hergün bu siteyi okursun akşama egzersiz yapıcam diye niyetlenirsin ama illa bi bahane bulursun sonra yıllar geçer.
herşeyi erteleyin ama bunu ertelemeyin,inatla ısrarla devam edin,doktor bir haftada çözer siz 7 günde ;) herkese kolay gelsin ;)

beyazlar biriksin de yıkıyım dersin bi bakarsın bi tane beyaz kalmamış giymeye ama birikmemiş de,komşunun çocuğu olur tebriğe ha bugün ha yarın gideyim dersin hoop çocuk gelir 1 yaşına,her iş çıkışında kaşlarını aldırmaya niyetlenirsin sonra üşenirsin orman olursun falan filan :)
vajinismusun da bundan hiiç bi farkı yok. hergün bu siteyi okursun akşama egzersiz yapıcam diye niyetlenirsin ama illa bi bahane bulursun sonra yıllar geçer.
herşeyi erteleyin ama bunu ertelemeyin,inatla ısrarla devam edin,doktor bir haftada çözer siz 7 günde ;) herkese kolay gelsin ;)

kesinlikle doğru diyorsun canım benim erteledikçe üstüne çığ gibi düşecek..en iyisi yolun basında tamam diyip işe koyulmak..inşallah bi an önce herkes çaresini bulur daaa bumuymuş der :D

Amin inş herkes yener ben kulak çöpü girince tamam demiştim olur bu başarısızlıkta yaşadım ama vazgeçmedim 7 gün falan çalıştım toplamda ve çok mutluyum şu anda :32:

Herkes yendigi zaman bumuymus diyorlar demekki cok kötu degil ve birsey olmuor beynimizi bunu kayit edelim :) insallah bizde öke deriz az kaldi allahin izniyle cok az

Kızlar bu forumun amacaı birbirimize destek olmak. pes etmek yok. herkes kafasına yazsın. Bizler sağlıklı normal genç kadınlarız. Ve buda doğal bi süreç. inanırsak her şey olur insan neler yapmıyo ki. Bende bırakın parmağı vs yi dokununca irkiliyodum. her şey psikoljik. tek parmak giriyo şimdi 2 parmağıda ilerlettim.
Benim bir de sorum olacak kızlar bu iki parmakta zar kısmı çok sıkıyo parmağımda iz oluşuyo geri kalan ksıımda bi sıkıntı yok gibi sizde de mi öyle yardım lütfen !!

ya aklıma takılan çok sorularım oluyo mesaj yazamıyorum özelden. Kızlar yenen birilerinin yardımına ihtiyacım var ne kadar süre egzersiz yaptınız bide cidden b zar olayı nasıl oluyo çok açık da soramıyorum şimdi ?

Gunduz egzersizden sonra cok moralim bozulmustu. (Bu arada destek olan, gaz veren arkadaslara çok tesekkür ederim onlara cok dua edicem) egzersizden sonra yattim zaten cok hastayim... rahatsizlik duygusu da gecmek bilmedi... sonra birden silkindim,giyindim, disari ciktim önce ilaclarimi aldim sonra gleitgelen jel aldim.. oncesinde bebeyagi kullanıyordum . Uzun bir yuruyusle rahatladim...Sonra evi toparladim... gunlerdir yigilmis bulasiklari yikadim, corba yaptim ... kisacasi rahatlamak icin elimden geleni yaptim. Sonra aynanin karsisina gecip bu isi basarmak zorundayim ve basaricam dedim yuksek sesle birkaç kez soyledim. Sonra kocami dusundum...' ben onu bir omur bekledim' onu ne kadar sevdigimi dusundum.. mesaj çektim... guzel gunlerimizi dusledim sonra yeniden bir kez daha egzersiz yaptim. . İnanılmaz bir şekilde cok kolay oldu... hic agri sizi olmadi... en nefret ettigim parmak cikarkenki o uyuz duygu bile olmadi.. sonrasındaki devam eden rahatsizlik hissi de... ay cok mutluyum... hem de 40 defa gitgel sadece 10 dakika surdu... biraz daha hizladigimda 2 parmaga gecicem ama acaba once mum olayina mi girsem ??? Cok uzattim ama cok mutluyum huzurla uyuyayim simdi...

Back
X